Фермата 4 - Съединение - тема 8 (29.10. - 04.11.)

• 29 470
  • 682
  •   1
Отговори
# 405
Голяма тъпотия е връщането на отпаднали участници. Когато казаха, че Нина е отказала да се върне, в първият момент се ядосах, тъй като тя е единственият участник за който ме е яд, че напусна фермата и то толкова рано. След това обаче се зарадвах, че е отказала да участва в този цирк. Като гледам и близначките не са особено ентусиазирани. Милите, как им се стъжни като разбраха, че няма да им дават храна.  Rolling Eyes Партизанки-шумкарки, но пък с хорнометър. Жива да не бях!  ooooh!
Сашка е опасна- веднага усети какво ще става. Мозък-бръснач! На Жорко пък как му увисна мустака, като разбра, че няма да има дуел. Безценно!  

# 406
На Нури, това, че се чувства турчин, му е най-големият и според мен единствен недостатък, който показва във фермата. Всичко останало го прави напълно достоен победител. От всички той става в най-ранни зори, не за да пие кайвета и да свива тютюн, ами за да работи ( е, и се моли заради религията си), грижи се за животните с особена грижа и внимание, нито един от съфермерите си не е нагрубил с дума или действие, дори напротив - обгрижваше тези, които имаха нужда от помощ, учеше младите на занаят. Нито, ама нито веднъж не съм чула грубо изказване от устата на този мюсюлманин. Със жените, въпреки уж женомразката религия, се държи почтително и кавалерски. Какво още? А, да - спортува, развива талантите си - вчера малко преди да заспя, го видях да рисува и то доста добре. С какво останалите във фермата могат да му стъпят и на малкия пръст, се чудя, на тоя низвергнат турчин, защото мислел еди какво си за игото в България? И знаете ли кое най-много ме вбесява и натъжава -  от другата страна няма кой да му опонира и противостои на историческите тези достойно и интелигентно. Просто няма - само една сбирщина лигави и злобнички Вутета и Андрешковци, а - и може би един още млад и наивен Дидо, който още много има да се учи. Жените изобщо не ги коментирам, че там цари още по-голяма пустота. Някой ден и те ще раждат и възпитават деца, синове - достойни граждани на майка България. Амин!

# 407
  • London
Що пък да не се чувства турчин? То по цял ден се гледат турски сериали от баш българи в ефир и се чуват всякакви турцизми в прайм тайма та на Нури алейкум салям било натрапване. Навсякъде по света хората толерират да се чувстваш такъв какъвто си и смело и гордо да го демонстрираш само у нас се очаква да се свиеш и да правиш каквото на стадото благоугодно. Някой го дразни алейкум салям, друг машала, трети хелоу, четвърти бонжур, пети коничиуа….. Проблема е за тоя който се дразни честно казано.

# 408
Само отчетох факта, че го показва, защото някой по-преди каза, че продукцията зорлем (ето един звучен турцизъм Wink ) ни набивала в главите "помак, помак, помак...". Не съм уточнявала дали това ме дразни или не.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 13:00 от pip4i

# 409
  • София
еййй, представяте ли си, вкарват Хриса, и следващата седмица са Хриса и Роси ратайки и Роси дръпва Хриса и я анулира во веки от предаването Simple Smile
Много е вероятно да стане точно така, след като съвсем очевидно всички единодушно са вдигнали мерника на Роси и искат да я изгонят. От друга страна обаче Христина също им е голям дразнител и ако изпратят нея на дуел, тя едва ли би дръпнала Росица като втори дуелист. По-скоро може би Сашка.

# 410
  • DE
Аз друго се чудя. Помак е помохамеданчен българин, те не знаят турски, просто са мюсюлмани, а снощи ми се стори, че Нури говори на турски с дъщеря си  newsm78
Съвсем различно е от турско говорящите българи, които като цяло не са толкова религиозни  Thinking
Направо се обърках кой какъв е  Crazy
Изобще не са ми интересни кифлите които се опитват да върнат, горе долу вървеше добре към финала и очаквано продуцентитИ го развалиха  Tired

# 411
Поздравът" Селям алейкум" , който снощу Нури използва към дъщеря си не е на турски, а по скоро е арабски и се използва от вярващи мюсолмани.Един вид благословия, нещо подобно на нашето" Бог да е с теб , Бог да те пази"

# 412
  • На морето!
Аз друго се чудя. Помак е помохамеданчен българин, те не знаят турски, просто са мюсюлмани, а снощи ми се стори, че Нури говори на турски с дъщеря си  newsm78
Съвсем различно е от турско говорящите българи, които като цяло не са толкова религиозни  Thinking
През последните 20 години, а може и повече вече, помаците в България се чувстват като етнически турци, в селата им се говори на турски, гледа се турска Тв и се четат турски книги и вестници. Много организации през различни години са обръщали внимание върху тази усилена подмяна на самосъзнанието на цели региони, но нищо не се предприема. Счита се, че ДПС финансира потурчването на Родопите и регионите около границата. Нури е поредният пример за тази промяна, въпреки че помаците са българи, които изповядват ислям, масово се самоопределят като турци, които след Освобождението са остнали да живеят тук.

# 413
През последните 20 години, а може и повече вече, помаците в България се чувстват като етнически турци, в селата им се говори на турски, гледа се турска Тв и се четат турски книги и вестници. Много организации през различни години са обръщали внимание върху тази усилена подмяна на самосъзнанието на цели региони, но нищо не се предприема. Счита се, че ДПС финансира потурчването на Родопите и регионите около границата. Нури е поредният пример за тази промяна, въпреки че помаците са българи, които изповядват ислям, масово се самоопределят като турци, които след Освобождението са остнали да живеят тук.

от позната помакиня, които се пренесоха да живеят в Турция - "Те не разбират нашия турски, ние нищо не разбираме от техния турски"...
останалото за потурчването съм съгласна.
Някак си очаквах да върнах Христина, ама така през  трибой Simple Smile ха дано да не е тя.

# 414
  • Другата България
 smile3532 newsm48 Казах ли ви аз, че ще използват аргумента "жените са намалели", за да си върнат Хриска? Е, точно така стана. При все, че сме видели вече /а и те също/ какво не могат Радка и близначките, е ясно кой ще победи на триела в неделя. Много съм доволна аз. smile3508 Така им се пада. Вече супердупермега банално става това дъвкане и оплюване на Росица, дори и когато нея я няма. Роман вече толкова много се излага и дразни, че като си отвори устата директно сменям канала. Толкова елементарен и ограничен индивид, млад човек, а такава злоба и неприязън излъчва. Сега очаквам липсата на храна, или по-скоро за нея също да се обвини Росица. Изобщо няма да съм изненадана от това.
Едно само се замислих снощи. Това, което се случва в момента се знаеше още преди месец, имам предвид връщането на Хриса и близначките. Нали уж им е забранено да коментират, как всичко става ясно и се пише за него публично? Не следва ли някаква глоба да се наложи за това?
И престанете вече с Нури, все той ви е в устата. Какво, като е поздравил така детето си? Негово право е, не се крие, не се преструва, от началото на сезона не се спряха коментарите за това какъв бил само защото е с различна вяра, която не натрапва на никого. Какво значение има какъв е и що е, нали тук коментираме това, което показва там, в предаването. В пъти по-достоен участник от Гошо, Роман и сие баш бай брадъри. Mr. Green

# 415
Изобще не са ми интересни кифлите които се опитват да върнат, горе долу вървеше добре към финала и очаквано продуцентитИ го развалиха  Tired

Междудругото много добро наблюдение относно помаците - те само изповядват религията, но никога не са говорили на турски. Но за съжаление след 90та година, започна една масирана атака от ДПС (с активната подкрепа на нашите съседи от юг) и бързо бързо и турски научиха помаците и нови джамии им построиха - нали са избиратели все пак. Така се получава като самата държава изоставя гражданите си независимо от каква религия са те. Има цели региони в Бя, където държавата е абдикирала и е предала съответния район на ДПС. Ако Ви прави впечатление, независимо от възгледите си за "турското робство", относно въпросите по история Нури е много подготвен в сравнение с всякакви други псевдо-патриоти.

# 416
Що пък да не се чувства турчин? То по цял ден се гледат турски сериали от баш българи в ефир и се чуват всякакви турцизми в прайм тайма та на Нури алейкум салям било натрапване. Навсякъде по света хората толерират да се чувстваш такъв какъвто си и смело и гордо да го демонстрираш само у нас се очаква да се свиеш и да правиш каквото на стадото благоугодно. Някой го дразни алейкум салям, друг машала, трети хелоу, четвърти бонжур, пети коничиуа….. Проблема е за тоя който се дразни честно казано.
Както ще да си се чувства. Въпросът е, че това е единственото, заради което е недолюбван от зрителите и продуцентите. Апропо, мой познат, който има всички качества, полезни за Фермата, е кандидатствал, но не са го одобрили. Човекът гледа крави и живее на село, сравнително млад е...ама като няма интрига явно не им се е сторил интересен. Щеше да ги отвее.

# 417
  • Пловдив
Оо, това с реалитита е така... Задължително трябва да има сеир и драма, не умения, миналия сезон какви кифли бяха подбрани... Имам горчив, но показателен опит с друго реалити, което е също уж за умения, което ме излекува от всякаква наивност по отношение на каста. Но все пак си мисля, че след това, макар и тук там да режисират разни кавги, любовни истории и прочие заяждания, в края на краищата игрите са истински и победителите са истински. Убедена съм в това. Но, да, каста е друга бира.

# 418
  • София
Сега очаквам липсата на храна, или по-скоро за нея също да се обвини Росица. Изобщо няма да съм изненадана от това.
О, да, очаквам да спретнат страшен скандал на Роси по този повод. Нали за всичко тя им е виновна, дори когато я няма.  Confused

# 419
  • Другата България
Сега очаквам липсата на храна, или по-скоро за нея също да се обвини Росица. Изобщо няма да съм изненадана от това.
О, да, очаквам да спретнат страшен скандал на Роси по този повод. Нали за всичко тя им е виновна, дори когато я няма.  Confused
Ще видиш, че така ще стане. И като стане ясно в неделя, че са "партизанките", надали някой ще ѝ се извини. Това поне аз очаквам да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт