Фермата 4 - Съединение - тема 8 (29.10. - 04.11.)

• 29 467
  • 682
  •   1
Отговори
# 435
Е, разбира се, че няма да каже, че е турчин. Може изобщо да не се смята за турчин.
Харесвам го - и като държание, работа, колкото и да ме дразни с другите работи.., айде да не говоря за тях. Той казва, че религията не му позволява да нагрубява хората. Обича да се хвали, работата си, то има и с какво да се похвали, явно религията не му го забранява леекото самохвалство, с което лекичко ме е дразнил на моменти. Simple Smile
Наистина е сръчен Нури.Всичко му се отдава- и строителство о рисуване и опити за свирене.
А представете си Гошо да го можеше всичко това.Щеше да е леле, мале.

# 436
Какъвто и да е Нури, вчерашният разговор с дъщеря му ми беше по- скоро показно, отколкото откровен. Нареждаше като дърт мъдрец, за да го видят всички пред екрана. ..

# 437
  • Варна
Стига вече сме ги нищили тия вероизповедания. Аз по докЮменти християнка се водя, ама май сърцето ми джедаизъм изповядва. И буквално, и преносно тъмната и светлата страна в мен се борят. На последното преброяване така се и писах като вероизповедание - джедай. Едни чекбоксове ми бяха сложили за улеснение - християнин, мюсюлманин, будист, агностик и не знам си кво имаше там още и опция "Друго" + свободно съчинение + обосновка защо, където аз вписах Джедаизъм + Елате и се пробвайте да ми вземете въображаемия светлинен меч щом не вярвате в Йода, Дарт Вейдър, Оби-Уан.... и т.н. вечни филмови персонажи. КВО!? Ще дойдат и ще ми конфискуват меча ли Grinning ако като вероизповедание така се впиша и на тези художествено одухотворени образи съм решила да се кланям!? Имам право да си правя и да си се вписвам като принадлежност към каквато и която и да е група! Grinning

# 438
Били сме на почивка в родното място на Нури и мога със сигурност да кажа,че там  не знаят и не говорят турски. Хората са много мили и отзивчиви,но това е друга тема. Каквато и религия да изповядва човек важното е да е Човек и да проявява уважение към другите,независимо от религията им.
Казах и продължавам да твърдя,че от продукцията наблягат и напомнят много често на зрителя какъв е Нури и какво е казал той при влизането си,като може би това е техния "коз" да остане Нури нехаресван от обществото и като незаслужаващ парите заради възгледите си. Това са мои разсъждения и не ангажирам никой с тях,може да съм права,може и да не съм.
Христина колко пъти го обиди и напсува и какво ли не му каза,но от продукцията нищо не казаха,подминаха го, а ако беше обратното сигурно щяха да го изгонят за зискпиминация. Сега пък се чудят как да си я върнат,за да има зрелище за зрителя.

# 439
  • постоянно
пак се записвам Hug

# 440
  • London
Що пък да не се чувства турчин? То по цял ден се гледат турски сериали от баш българи в ефир и се чуват всякакви турцизми в прайм тайма та на Нури алейкум салям било натрапване. Навсякъде по света хората толерират да се чувстваш такъв какъвто си и смело и гордо да го демонстрираш само у нас се очаква да се свиеш и да правиш каквото на стадото благоугодно. Някой го дразни алейкум салям, друг машала, трети хелоу, четвърти бонжур, пети коничиуа….. Проблема е за тоя който се дразни честно казано.
Както ще да си се чувства. Въпросът е, че това е единственото, заради което е недолюбван от зрителите и продуцентите.

Расизма не е на почит в напредналите общества, а това което посочваш е именно това. Нима в България сме изостанали чак толкова?

# 441
Това не е расизъм. Нито нетърпимост към човек с друго вероизповедание. Като цяло българите са доста толерантни към другите религии. Друг, друг е проблемът на Нури, той със сигурност си го знае, като гледам - доста омекна в изказванията си за робство/присъствие...
Между другото, поздравът му Селям алейкум не ме е подразнил по никакъв начин.

# 442
Аз малко ще се отклоня от темата, но искрено се издразних как Иван (или Андрей, не помня), след победата на Симеон и празненството във Фермата, не стига, че пак малко на другарски съд го подкараха, ами и чак предупредиха Росица за алкохола и се изтъкнаха, че те били предаване с друга насоченост. Не, че харесвам пиянски изцепки, но докато Хриса беше там и не оставяше чашата, ни вопъл, ни стон от продуцентите, защото явно искаха сеир и затова и са я вкарали поначало, но сега вече не може... Интересно ми е, ако се върне Хриса, дали ще излязат с ново становище по въпроса.

Да не забравя да хейтна и Ваня за драмата с ЦСКА-то, тотален инфантил и ужасно неадекватно!

# 443
Според мен, ако върнат Христина, ще е представена като нов образ, по-спокоен, уравновесен и не вечно с чаша в ръка. И това да направят, аз отказвам да си променя мнението, понеже много ме дразни като ни имат за късопаметни зрителите.
Ваня с нейните истории... ох, пълен смях. Уж Росица била като кроманьонец, ама поне не рисува по стените. Тъй че и бъзика с кой бил в пещера и драскането по стените в мазето от онези уж мъже, не знам към кой трябваше да е обърнат, ама май не към Росица точно.
Как пък всички забравиха, че от нейна страна нямаше малоумни бойкоти като ратай, понеже ще се дуелира, каквито имаше от Христина и от Романчо.

# 444
  • София
Одеве показаха Христина как тършува в 6ч., на следващия кадър - 3ч. Много са зле, поне да си ги бяха монтирали като хората.

# 445
Одеве показаха Христина как тършува в 6ч., на следващия кадър - 3ч. Много са зле, поне да си ги бяха монтирали като хората.
Това са минути на хронометъра.
Тъй като имат само по 10 минути на човек, влизат с хронометър.
Добре се справиха крадлите.

# 446
  • София
Може, изобщо не съм се сетила, че има смисъл да ни показват хронометъра им. Grinning

# 447
Радка е флюбена в Симо.

# 448
Бързо ги разобличиха

# 449
Сега ако ги и хванат.

Общи условия

Активация на акаунт