ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 40 156
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета! Следя ви от месеци! Вече съм напълно отчаяна. Надявам се да получа съвет от вас. Cry Проблемите ми започнаха след медикаментозен аборт април тази година. Болки в таза, усещам си яйчниците като чужди. Придърпване, опъване и всякакви подобни в областта на гениталиите и ниско в кръста. Минах през трима гинеколози. Последния беше миналия месец в клиника "Щерев "- д- р Бечев. Той ми направи абразио ,защото се съмняваше нещо да не е останало. Но 20 дена след него болките си останаха.  Незнам вече къде да отида и какво да правя. Тези болки ги свързвам с ендометриоза ,затова пиша тук. Иначе на хистологията от абразиото и микробиология са ми нормални. Дайте съвет къде да отида и какви изследвания да направя. Много искам пак да съм бременна Joy

Ужасно съжалявам. Много неприятна история. Но доколкото знам след аборт трябва да се изчака поне 3 месеца, за да започнеш с нови опити. В момента с болки ли си?

# 136
Здравейте момичета! Следя ви от месеци! Вече съм напълно отчаяна. Надявам се да получа съвет от вас. Cry Проблемите ми започнаха след медикаментозен аборт април тази година. Болки в таза, усещам си яйчниците като чужди. Придърпване, опъване и всякакви подобни в областта на гениталиите и ниско в кръста. Минах през трима гинеколози. Последния беше миналия месец в клиника "Щерев "- д- р Бечев. Той ми направи абразио ,защото се съмняваше нещо да не е останало. Но 20 дена след него болките си останаха.  Незнам вече къде да отида и какво да правя. Тези болки ги свързвам с ендометриоза ,затова пиша тук. Иначе на хистологията от абразиото и микробиология са ми нормални. Дайте съвет къде да отида и какви изследвания да направя. Много искам пак да съм бременна Joy

Ужасно съжалявам. Много неприятна история. Но доколкото знам след аборт трябва да се изчака поне 3 месеца, за да започнеш с нови опити. В момента с болки ли си?
  Ами да. Но много  време мина от април до сега. А и не мога да ги определя точно като болки. То е едно дърпане в кръста и си усещам яйчниците все едно са ми изкуствени или все едно са ми пълни с някаква киселина.  И тези неща не се повлияват от болкоуспокояващи

# 137
Аз имам един въпрос-как се усещат яйчници,че даже и все едно са изкуствени?
Преди това естествено ли си ги усещала?Не,сериозно,аз не си усещам яйчниците никак,трябва ли да се притеснявам?

# 138
Ами точно така. Не трябва да усещаш нищо. А ги усещам все едно не са мои

# 139
Ами точно така. Не трябва да усещаш нищо. А ги усещам все едно не са мои

Значи,просто ги усещаш?Лека тъпа болка ли усещаш?

# 140
Да. Все едно ще ми се пръснат, или после ми трънят..... Но постоянно

# 141
Да. Все едно ще ми се пръснат, или после ми трънят..... Но постоянно

Хм,странно,да не си задържала фоликули и да са образували кисти?
Какви по-точно изследвания са ти правили?
Изобщо не ми прилича на ендометриоза това.В една друга тема момиче беше споделило,че точно така си е чувствала яйчниците,но след хипер стимулация.

# 142
Около 20 ехографски прегледа , цитонамазка, микробиология, хламидия

# 143
  • Варна
Vervam,  аз също усещам левия ми яйчник така да го кажа ..
Оперирана съм и от него има много малка част останала след операцията . Не знам как да го опиша , но ме боли дали точно яйчника или защото е рязано там, но ме боли и го усещам Simple Smile

# 144
  • София
А тези усещания постоянно ли ги имате?

# 145
Ами да...постоянно:cry: вчера направих ca125 и ми е в норма-12. Вече незнам при кой да  ходя... дали след като този маркер е в норма трябва да изключа ендометриоза?

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 10:06 от Katq Hristova 610578

# 146
Здравейте,момичета!Нова съм в темата и след като я изчетох цялата реших да ви попитам за съвет относно моя случай.
От 5 години с моят мъж правим инвитро и вече имаме 11 неуспешни опита. Правени са ми 2 цветни снимки и една хистероскопия,при която е премахнат малък полип. Докторът не е забелязвал кисти,нито е споменавал въобще нещо за ендометриоза,но след като сме правили толкова много неуспешни опити,смятате ли,че е необходимо да се направи и лапароскопия? Имах завишени Нкт клетки в матката,но ги контролираме с лекарства. Също така спермограмата на ММ не е добра,  но за инвитро е ок.Правили сме биопсия на ембриони и казват,че са качествени. Цикълът ми е точен и еднакъв всеки месец. Възможно ли е все пак да имам скрита ендометриоза и това да е причината да не мога да забременея? Не бих искала да правя излишни операции,но вече не знам какво да правя,за това ще се радвам на вашето мнение и съвет!

# 147
Смени доктора, новият ще прецени. На мен ми звучи като необходимост да се види какво се случва вътре след толкова проби и грешки. Къде правите тези опити?

# 148
Смени доктора, новият ще прецени. На мен ми звучи като необходимост да се види какво се случва вътре след толкова проби и грешки. Къде правите тези опити?
Ще ми е доста трудно да сменя доктора,защото съм пациентка на д-р Стаменов и не знам на кого бих се доверила повече Confused

# 149
Може да отидеш на един преглед при д-р Калчев. Стига с това величаене на доктори. В бг няма почти никакви добри специалисти по нищо. Хората, които могат да си го позволят, не се лекуват в чужбина случайно. А вие с тези 5 години сте профукали вече парите за поне 5 качествени опита в чужбина. Потърси темите за турските клиники. Аз съм пациентка на една от тях - разходите не са много повече, а качеството на лечението и цялостното обслужване е несравнимо.

Общи условия

Активация на акаунт