ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 39 880
  • 755
  •   1
Отговори
# 165

Здравейте, Благодаря много за съдействието до момента. Моля за съвет и мнение отново.
. Оперирана съм от киста ендоментриоза на яйчников през май месец. След това Золадекс...6 броя..На 21.09 последна инжекция. Възстанови ми се цикъла. Гинеколога от операцията и при още един минах на преглед. За сега всичко нормално с яйчниците. На 2.12 се подух и отидох в Пирогов. Предположиха алергия, сложиха урбазон. После на 13.12 вечерта пак подуване на устната. Пак в Пирогов. Приеха ме в болницата. Урбазон системи....и така. В неделя ме изписаха и сутринта отидох да си пусна изследвания за щитовидна железа. Нещо ме кара да смятам, че това подуване не е алергия.Резултатите са следните: ТСХ 5.68 ( 0.27-4.20) FT3 7.16 ( 3.10 -6.80) FT4 18.31 ( 12-22) . Какво мислите за тези резултати? ТСХ знам, че трябва да е под 2.00. Дали възможно хормоните да са се разбрали от золадекса? Дали е възможно пътуването да е от това. Моля хора минали през подобни неща да ме посъветват. Алергии до сега не съм имала..Предполагам трябва добър Ендокринолог. Знам, че ТХС трябва да падне под 2.00. Моля за съвет. Благодаря Ви!

# 166
Цвети,задай въпросите си в тази тема:http://m.bg-mamma.com/?topic=1069341.new#new

# 167
Момичета, привет,
Колко време след като спряхте инжекциите ви дойде цикълът?
Аз съм с три инжекции Резелиго и след консултация с док ги спрях, не слагах още 3, тъй като вървим към инвитро - лоша спермограма + моята ЕМ. Последната инжекция беше на 26.09 и оттогава ни вест, ни кост от цикъла.

# 168
При мен два месеца по-късно след 6 инжекции Золадекс, изведнъж, без особени симптоми. Но при всеки е различно, има жени и по 3 и 4 месеца чакат, а и твоя препарат е друг. Най-добре направи консултация с АГ.

# 169
При мен всичко се контролираше и с противозачатъчни, не казвам , че е било правилно , тук дори срещнах , доста обвинения , че лекарката ми е решила освен инжекции да пия и противозачатъчни , но пък цикълът ми дойде веднага, след спирането на инжекциите. Доколкото ми е известно , може да го предизвикате под лекарско наблюдение с дуфастон или противозачатъчни. Ако не бързате с инвитрото , по - скоро ви съветвам да си изчакате цикъла.

# 170
Здравейте,  търся някой от Пловдив който да ми препоръча ЕМ специалист. Преди 20 дни ми махнаха киста и след операцията се отключиха множество проблеми но повечето доктори не дават подробна информация за ем.
Благодаря

# 171
Здравейте и честита Коледа!
Препоръчвам др.Росен Петров.Сутрин работи в онкологията на ВМИ,а следобед в Рилон центъра на сточна гара.Работи с направления.Беше категоричен за диагнозата,още след първия преглед.За съжаление ендометриозата се потвърди и след лапароскопия.

# 172
Благодаря Ваня
Чувала съм за него, но не зная дали оперира. Аз търся добър хирург който да я изчисти. Вече ми направиха една лапароскопия, след която ЕМ се активира, май не са я изчистили и сега искам да съм сигурна че е някой който знае какво прави.

# 173
А,защо операцията трябва да е в Пловдив?По-важно е оператора да е много добър.Важно е също дали имаш детенце.Ако още нямаш препоръчвам специалист по репродуктивна медицина да те оперира.Може би др.Калчев от Адела.Други имена,които се споменават доста често в темата са др.Попов и др.Горчев.Първо проучи добре и после действай,че повечето лекари режат,без да мислят за яйчниковия резерв.Успех!

# 174
Добро утро момичета някоя от вас пускала ли си е хормонални изследвания и по скоро фсх?Как варират границите му след( операция и золадекса) , благодаря предварително :*

# 175
А,защо операцията трябва да е в Пловдив?По-важно е оператора да е много добър.Важно е също дали имаш детенце.Ако още нямаш препоръчвам специалист по репродуктивна медицина да те оперира.Може би др.Калчев от Адела.Други имена,които се споменават доста често в темата са др.Попов и др.Горчев.Първо проучи добре и после действай,че повечето лекари режат,без да мислят за яйчниковия резерв.Успех!

Благодаря Ваня, и аз точно това търся - добър оператор. Не държа да е в Пловдив, просто ако тук има добър ще ми е по-лесно, но не държа. Още повече че първата лапароскопия не беше качествена. Не съм раждала.

# 176
  • Sofia
Преди, за кандидатстване към фонда за асистирана репродукция се искаше FSH. Помня че се изследва по време на цикъл, беше в границата, но не помня какъв ми беше резултатът.
 Сега май се иска резулат от антимюлеров хормон, но още тогава лекарката при която си правих Инвитро процедурата в последствие ми каза, че по надеждното изследване за яйчниковия резерв е Антимюлеров хормон, на който резултатът ми беше също някаква междинна стойност.

Добро утро момичета някоя от вас пускала ли си е хормонални изследвания и по скоро фсх?Как варират границите му след( операция и золадекса) , благодаря предварително :*

# 177
При мен фсх винаги е бил горна граница,поради ранна овулация.След операцията нямаше кой знае каква промяна.АМХ беше по средата на реф.стойности.Отдавна не съм пускала изследвания и незнам вече как е положението.

# 178
За много години , момичета! Пожелавам ви, Новата Година да е здрава, мирна и щастлва за вас и семействата ви!
От известно време се каня да питам нещо , но все си мисля , че е нормално и се възпирам. Писала съм и друг път , след около 4 год без цикъл ( 2×бременност и кърмене) кистите се завърнаха и моето АГ ми изписа противозачатъчни , за да стопираме процеса. След 2 месеца на регулон кистите ги няма , но имам вода и в двете тръби, в едната имах и преди това и след като свърши цикъла, може би 10 дена след това , отново имам зацапване. Вече 2 пъти ходя на преглед и питам лекарката , защо се появява това зацапване , което трае поне 3-4 дни, тя все ми обяснява , че е нормално и е от хапчетата. Започнах да се зачудвам , дали е така или от незнание , какво да ме прави ми ги обяснява тези. Другото , което искам да попитам , ако има някой с подобен на моя случай , след като се завърна ЕМ , какво правите ? Означава ли сега, че до менопауза ще бъда все на противозачатъчни ? Моля за съвет , какво бихте направили в моя случай , приемам и насоки за второ мнение в София.

# 179
  • София
Щом кистите са изчезнали от противозачатъчните, значи не са ендометриозни.
Иначе правилно ти е казала, че от хапчетата се получава зацапване насред цикъла/месеца особено първите 1-2-3 месеца прием.

Общи условия

Активация на акаунт