Нашите орхидеи - тема 24

• 53 401
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Преди листата й бяха още по - зле, затова смятах, че съм успяла да я закрепя. Поливам я заедно с останалите - веднъж на две седмици. Засадих си я пак, но как предлагате да процедирам с поливането?

# 286
  • София
аз поливам веднъж месечно. записвам си датата, за да не се изкушавам да поливам преди същата дата следващия месец. ако не процедирам така, изпадам във вашата ситуация.
П.П. моите живеят на перваза на южен прозорец, температурата в помещението е 22 градуса, влажност - 60 до 80%

# 287
Ако е имало гнили корени при изваждането, значи влагата все пак е била в повече за конкретното цвете. Затова бих поливала по-рядко от останалите, поне докато се възстанови.
Орхидеята ми изглежда добре: има активен корен, развива цветонос, листата не са дехидратирани. Ще се оправи. Успех!

# 288
  • София
Първи цъфтеж за сезона:
това нобиле пропусна една година и сега ми е голяма радост Blush

# 289
Да се похваля - от седмица ми е цъфнала първата орхидея, а всички други освен камбрията са с цветоноси. [/img][/img][/img]
За камбрията можели?

# 290
  • София
Какво да може?
Тя е много хубава според мен Simple Smile

# 291
Да но си я купих прецъфтяла преди две години и незнам как да я наглася да цъфти.
А това са ми първите цветове,:)[/img][/img]

# 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да се похваля - от седмица ми е цъфнала първата орхидея, а всички други освен камбрията са с цветоноси.
Скрит текст:

За камбрията можели?

Да но си я купих прецъфтяла преди две години и незнам как да я наглася да цъфти.
А това са ми първите цветове,:)

важното е, че расте и е добре. а цъфтенето насила не става Simple Smile ще цъфне когато реши.

# 293
Имам две бебета фаленопсис, на които не ми харесват листата - меки и леко сбръчкани. Тъкмо ги прежалих и вчера, докато ги потапям във вода, забелязах, че едната има цветонос. Така ѝ се зарадвах и така се развълнувах, че сега пък се притеснявам да не я загубя. На какво може да се дължи това с листата? Не бях ги поливала поне от месец.

# 294
  • Русе
Имам две бебета фаленопсис, на които не ми харесват листата - меки и леко сбръчкани...
 На какво може да се дължи това с листата? Не бях ги поливала поне от месец.
На това, че не си ги поливала един месец, поне според мен. Дехидратирани са!

# 295
  • Сф
Да, дехидратирани са. Преди време бях писала за моето бебе, което бях отделила от майката. Бяха меки и сбръчкани леко листата. Потопих го във вода за около седмица и се оправи. Сложих го после на кори, но от вчера пак е във вода. Поливай по- често

# 296
И аз не поливам по -често през зимата. Тъмно е и температурите не предполагат често поливане.
Нека видим саксията ?  Меките листа МОЖЕ ДА НЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА ЛИПСА НА ВОДА.

# 297
А тъмнокафеви петна по пъпките на цветонос на какво се дължат?

# 298
А тъмнокафеви петна по пъпките на цветонос на какво се дължат?

Ако цветът е на винени точки така се получава

# 299
"Саксийките" са ми малки, прозрачни. Надупчих ги отдолу. В барчето продаваха някакви напитки в тях и ги префасонирах на саксии.

Общи условия

Активация на акаунт