НОЕМВРИЙЧЕТО е вече малко буболече

• 11 001
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
уморено ду от мен.
друго няма да казвам, че ще се проклетосвам.

# 271
добро утро
майче сега се сетих да  споделя и за диетятя-аз не ям много само зеленчуково готвено без запръжки и то почти само вечер а през деня нещо леко в движение но понеже кърмя килата са като бетонирани, не мърдат, та с тази диета мисля че може и да действа, но ти още кърмиш и твоя оргънизъм си прави запас, да не се окаже че само гладуваш а на кантара няма резултат
аз излизам с малката малко на свеж въздух да обиколим наоколо,

# 272
ама аз не гладувам. хапвам си. но ми писва цял ден да маам само ягоди с кисело мляко или таратор. и за съжаление за 2 дни съм само -500-600 гр.. представях си да е по-бързо. да се мотивирам повече. дне пак съм на фитнес. а дано има файда.

# 273
а вие къде сменяте памперса?
нашият шкаф за повиване нещо доста отесня и окъся.
та се чудех newsm78

# 274
ДУ.
Майче, аз памперса го сменям на матрака вече от доста време. Ами че тя въобще не мога да я задържа на едно място и се отказах от дъската на денското криватче. А я мятам на матрака и така. Дори и да тръгне - по-честия вариант - няма как да падне. Simple Smile

# 275
  • Карлово
ДУ!
Ние пък се успахме. Днес спа до 9, но в 5 се събуди  с рев, ама със затворени очи. Взех я при нас на спалнята, успокои се и си спинкахме така до ей преди малко.
Майче, нашата повивалка се и огъва,но аз все още рискувам. Може би чакам да се счупи newsm78

# 276
ДУ
ние сменяме памперса все още на повивалото (нашето е шкаф-повивало), но не се знае до кога, въопще не може да седи на едно място а бе малък ужас е Close

# 277
привет  Wink
много се радва вчера Саши на групата с бебета. Веднага се zаприкаzва по бебешки с едно момиченце (8 месеца) и си zараzменяzа една топка. Той е найъмалск в групата, но не му пречи, като си хареса някой с който иска да играе да почне да го вика Еееееееееееееее , Аааааааааааа и писсци с голяма усмивка  Wink Така бърzо zабрави мама и се насочи ксм синята топка  Wink спомни си zа мен, чак като си дрънна тиквето в пода  Joy

# 278
  • София
Добро утро.
Ние сме още на повивалника,ми другаде не ми е удобно.
Майче,ти пък за два дни половин килограм си е много добър резултат.Значи за седмица едно килце ще стане поне.Браво за ентусиазма!

И на мен ми се ходи на фитнес,аеробика нещо,но няма с кого да ходя.А сама не ми се ще...
Та по този повод само ти и Ехо ли спортувате.Има ли други мами,поддържащи се със спорт?-Въпрос

Диди,мерси.тaka e -хич не му личи.Оня ден в един магазин пак му викат какви кълки има.Да,ама тези кълки са от кърма..не от пюраци.

Айде,че ми почна сериала

# 279
исайкова, ту беше писала, че спортува.
мен тъй ме мърzи. zа диети и спорт не ме търсете  Sad
и ний сме на повивалника , нали не мърдаме много много а само пищим и бърборим  Joy

# 280
Айде аз пак да оплача.
Катерина днес пак отказа да яде - гладна иска си - бързам аз давам и тя изяде 3 лъжици и стисна устата. Оставих я още половин час. После пак 3 -4 лъжици и край. Беше наказана в стаята. Тя реве и аз рева в хола. Как ще я отгледам вече не знам. Въобще не издържам. Ставам по 5-6 пъти на нощ - реве, пие вода, пищи. През деня не спи, не знае какво иска, хленчи, не яде. Станала съм кълбо от нерви. Само рева и се оплаквам. Не виждам смисъл в живота си, на нея не мога да се зарадвам. Просто имам чувството, че ще откача.
Дайте съвет как да я накарам да яде. Когато не е гладна ясно, но когато е гладна, а след 3 лъжици се откаже какво да правя. Grinning Помощ Embarassed

# 281
  • София
Ето ни и нас.
Кръщенето мина много добре, въпреки че от миропомазването нататък Роси орева църквата; не можа да понесе, че някакъв непознат с брада и черни дрехи я пипа и мърмори под носа си. После бяхме в градината на един ресторант, беше много приятно. Снимки още нямам, чакам от кръстницата дигитални, и от нашия туристически фотоапарат хартиени. Но ще ги пусна, като ги дочакам.

Бубу-то, да, готини снимки! И май наистина си най-фината мама. Може би заедно с мименцето и шошка. А еххо е най-спортната.
Искайкова, отговор - и аз спортувам (от 3 седмици не съм, но тия дни почвам пак), но вкъщи - гимнастика между 40 и 60 минути, съпроводена с ТВ-то.

Преобуване - на повивалника, но много бързо и винаги я държа за единия крак. Когато родих Илия, нямах повивалник и го преобличах винаги на спалнята - кръстът ми се скапа много, ама много. Така че сега - нависоко. А и тя от леглото пада още по-лесно, много е бърза.  Joy

За храненето - този път съм пощадена, бебка се храни нормално и почти без забавления засега. Но какво съм изживяла с баткото, само аз си знам. Не искаше да яде почти нищо, хранех по 45-60 минути всеки път. Той не плюеше, само държеше в устата, като пеликан, или лалугер (те ли си пълнеха бузите с храна? newsm78). Илия беше (и е) много злояд, да не ви плаша, но това продължи поне 2-3 години. Сега се храни, много бавно, но яде достатъчно. Това, което мога да кажа, че не трябва да се фиксирате много върху храната, процеса и количеството, защото те бързо усещат, че това е много важно за вас и номерата нямат край. Не че аз успях да го направя на времето, де.
Иначе - пюрета купувам на Хипп, Сънвал и Нестле (рядко), смесвам ги обикновено с домашни картофи, може би ще пробвам и тиквички. Суров плод- череши и банани, давала съм и ябълка, но ще изчакам тези от нашата градина.

# 282
буба  дано успея да ти помогна   Wink първо, четох в една статия , че ако мяйката е много уморена и иzнервена ъ бащата ли вzима няколко дни отпуска, бабата ли идва или какво не zнам, но на майката и трябва почивка , zа да може треzво да обмисли положението, къде е проблема, къде и е грешката , какво да предприеме, че да оправи нещата.
zначи според мен спокойно намери какво и е  zъби ли са? коремче ли е? липсва и раzнообраzие? комуникация? впечатления? може да и се спи, но да не може да zаспи? (всичко това ни се е случвало , нужно е промяна в режима, ако иска раzнообраzие една среща с приятелки и я връчвай да я мачкат и да и се радват, или на басеина, или на среща с други бебета да играят ... , ако е коремче давам чайче, ако са zъби давам нещо да ги чеше, спи ли му се, намирам начин да го приспя . или гледаме книжки zаедно или нещо подобно.... )
гледай да не си иzнервена, предава се на детето.
вчера Саши направи гладна стачка. храни се по режим в 8, 11, 14, 17, и 19Ч30 (един въпрос много ли начесто го храня според вас?)  Ржима е добре. Тогава бебето zнае , че трябва да яде, стомахчето отделя стомашни сокове ... Наш човек откаzа да се храни в 14 ... в 15 и 30 zаспа иzтощен (спяло му се и не щя да се храни, а аz не бях го раzбрала добре и му се ядосвах . лошо  Sad)  после в 17 хапна половинка мъничко месно пюре на ХИП (иначе ги обожава и може да иzяде цало  ... , че и малко zеленчуци ... ) и аz се видях в чудо. Реших , че ако сега преz деня не яде, ще реши да се храни преz нощта и да си смени режима .... ужас . отидох до детския магаzин, вzех ми кутия бебешки бисквитки на милупа, обича ги, кутия бебешки сухари пак на милупа и от хлебарницата вzех един хубав, препечен ръжен хляб  ... и дадох на детето да се храни само  Laughing иzяде 5 бисквити и около 2 филии хляб под формата на корички (дори да махнеш тришляците пак си е доста ) как не се пукна, не zнам ... та Кити може да иска да се храни сама??????
На сестра ми детето е 2 месеца поъголямо от нашите . Той не ще да яде пюрета. Сеста ми вари всички zеленчуци на парченца на пара и му дава парченцата в ръчичка zаедно с хляб и вода и плодове на парченца  и той се хранил сам и иzяждал големи количества от всичко карфол, броколи, картофи и какво ли не
опитай. бебетата искат нещо , но не могат да си кажат, а ние им се ядосваме, въпреки, че проблема е в нас. ние трябва да ги раzбираме, ако не можем, пробваме варианти.
ако ти искаш нещо вzимаш си го и можеш да определиш как го искаш, а мъника той не може сам  Sad

# 283
  • София
А, и буба-катинка, ще ти мине, веднъж да започне или да спи, или да яде. Ти с нея ли спиш? Има ли някаква възможност да я отделиш? Много бебета започват да спят по-спокойно, като останат сами в стаята. А така какво - всеки път, като се поразбуди, ти скачаш, а и тя те вижда сигурно. Аз още спя с Роси в стаята, но когато мърка и проплаква нощем, не мърдам, дори не дишам  Mr. Green, изчаквам я да се успокои сама, и в повечето случаи успява.

# 284
бубe - карай го спокойно, търпеливо и по-ведро.
дете, умряло 'щото не ще да яде, няма. тя си знае кога и по колко иска. а в жегите вероятно наистина не й трябва много. в мойта дебела книга пише да се дава яденето в часа, в който е определно. ако не иска - спираш. и не даваш след 30 минути пак, защото дори 1-2 лъжици са си прехапване и съответно на следващия час за храна детето пак не иска нищо. опитай да спазваш часовете за хранене. намали интервал - например през 3 часа, а не шрез 3.5-4. така ще има време детето да огладнее, а и да не стои много време гладно, ако предишният път е отказало да яде.
освен това, нагърчи таткото да поеме детето вечерта, а ти отиди на пазар - за хляб, мляко, парцалки - каквото. по принцип след 6 у дома излизаме заедно детето на разходка, но когато много изпращя, филков поема петрата и аз отивам до пазара за 1 кило доматки, независимо че под носа ми продават.
остави си събота/неделя 3-4 часа, които са само за теб и приятелки. и под никакъв повод, ама никакъв, не се лишавай от часовете си. аз всяка събота в 10 излизам и се връщам в 2-3. дали детето е яло, спало, ревало през това време, изобщо не ме интересува.
вивита може и да е права. опитай по този начин - храната на парченца. може пък да се кефи да яде непасирана храна.
а, и дори да е в разрез с твоите разбирания, като краен вариант опитай да дадеш кисело мляко. обикновено много се услажда, което е напълно неразбираемо за мен (аз хич, ама хич не обичам). а хапва ли кисело мляко, след това с плодове, бисквити и т.н. можеш да храниш детето. по-добре детет, хранено с кисело мляко, отколкто хипер нервна майка и гладно дете.
и спокойствие преди всичко! Heart Eyes
Hug

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 12:00 от majceto

Общи условия

Активация на акаунт