Консултация с Класически Хомеопат

• 175 548
  • 996
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, бих искала да ви попитам предлага ли хомеопатията успешно лечение на проблем с нощното напикаване. Притеснявам се, че синът ми скоро ще стане на 5 а все още сме си с нощни памперси... Мисля че като цяло проблемът му идва от доста дълбок нощен сън.

# 286
  • София - Варна - Бургас
Цитат
предлага ли хомеопатията успешно лечение на проблем с нощното напикаване
.

- Да, предлага, Hug на лични мога да ви свържа с майки на мои пациенти - деца, оттървали се от това неприятно психо-соматично заболяване - Enuresis nocturna.

# 287
здравейте александър!!
Искам да ви попитам до каква степен помага хомеопатията при хроничен цистит, при мен от 3 години, аз съм  на 23, много неприятно заболяване и вече ми омръзна от антибиотиците, така се надявам хомеопатията да помогне. Искам да попитам, ако можете да препоръчате и конкретен лекар за София
много благодаря и се извинявам ако има зададен такъв въпрос Simple Smile

# 288
Alexander, не съм чела цялата тема, така че се извинявам, ако повтарям въпрос - запознат ли сте с хомеопатични средства за облекчаване на раждане и какво бихте ме посъветвал?

# 289
Alexander, бихте ли ми казали как мога да намеря някой класически хомеопат в Русе? Или ако вие може да ми препоръчате някого....благодаря предварително!

# 290
  • София - Варна - Бургас
Цитат
здравейте александър!!
Искам да ви попитам до каква степен помага хомеопатията при хроничен цистит, при мен от 3 години, аз съм  на 23, много неприятно заболяване и вече ми омръзна от антибиотиците,

- Да, разбира се че има, още повече че съществува и хроничен, антибиотичен цистит, при който след дълга и напразна употреба, АВ не само не помагат ами и влошават.

# 291
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Alexander, не съм чела цялата тема, така че се извинявам, ако повтарям въпрос - запознат ли сте с хомеопатични средства за облекчаване на раждане и какво бихте ме посъветвал?

- Да има много хомеопатични л-ва за разнообразни случаи, дори и при увиване на плода около пъпната връв и опасност от задушаване, поради намален приток на кръв, след даване на Хомеопатичното л-во плодът започва сам да се.... Развива Hug

- Разбира се хомеопатичните л-ва действат най-сигурно и нежно, когато са предписани съобразно индивидуалните особености на бъдещата майка Hug

- За хомеопат в Русе - в Понеделник ще ви отговоря Peace

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 14:05 от Aleksander

# 292
... за да следя темата

Последна редакция: сб, 28 окт 2006, 15:32 от valval

# 293
Цитат
здравейте александър!!
Искам да ви попитам до каква степен помага хомеопатията при хроничен цистит, при мен от 3 години, аз съм  на 23, много неприятно заболяване и вече ми омръзна от антибиотиците,

- Да, разбира се че има, още повече че съществува и хроничен, антибиотичен цистит, при който след дълга и напразна употреба, АВ не само не помагат ами и влошават.
Да, така е, убедих се, че АВ само вредят, но все пак хомеопатията помага ли на такъв хроничен цистит, въпреки злоупотребата с АВ   Sad Вече не знам дали въобще нещо помага...Благодаря за отговора Simple Smile

# 294
Цитат
дали според вас,  хомеопатията лекува хемангиоми, за съжаление дъщеря ми има плосък хемангиом на лицето, който можете да си представите как я обезобразява и затова си мисля, че трябва да опитам всичко, което може да помогне.

- Прегледах проблема, и моята Хомеопатична компютърна програма показва че, хемангиома е доброкачествено образувание, но е възможно да премине и в злокачествено, затова моят съвет е да не предприемате оперативна намеса, без да сте опитали всичко, особено Класическа Хомеопатия. Peace

Не ми се ще да звучи като заяждане, но преди няколко дни прочетох горния цитат и честно казано, не ми е ясно как Александър ще лекува нещо, чиято същност е научил от своята "Хомеопатична компютърна програма"? Простете, Александър, но това не го проумявам! Ако отида при лекар, който се смята за квалифициран за лечение на хемангиом и той отвори учебника си пред мен, за да види що за чудо е това, ще си тръгна и ще се постарая да забравя, че въобще съм го срещала. Ако за всичко това си има научно и логично обяснение, моля те, дай ми го, защото нищо не разбирам, явно! Thinking

# 295
Ieppe, докторът ще ти отговори, че не може да познава всички заболявания, които изцерява Класическата Хомеопатия (а те са всички познати и непознати на човечеството). Конвенционалният лекар също би погледнал в неговите Буквари, но зад гърба ти - след като си тръгнеш. И така ще те въведе в Заблуда. Класическият Хомеопат работи с Компютри вместо с Буквари. Той знае и Може...

# 296
Живко, разбрах какво искаш да ми кажеш. Wink

Но, всъщност, когато отивам при конвенционален лекар, обучен да лекува хемангиоми (туй ще да е хирург, предполагам), обикновено веднага ми се отговаря, а не чакам да погледне в буквара. С други думи - не мога да си представя, че един лекар може да лекува всички болести на тоя свят, било то с буквар, компютърна програма или собствения си ум! ooooh!

# 297
Въпрос на виждане. Аз предпочитам един лекар да знае къде да погледне, когато срещне нов проблем (човешките болести са незизброими), отколкото да набута моя уникален случай в една от 50те категории, които е заучил през 6-те години следване, и да приложи съответно някой от добре познатите си инструменти. Въпрос е и на честност и откритост, както и на смелост, да се консултираш по някакъв проблем пред пациента и да си позволиш да покажеш, че не знаеш нещо, но че знаеш къде да провериш. Аз като преподавател никога не съм се притеснявала да си призная, че не знам нещо, но нямам спомен някой от учителите ми да го е правил пред мен - те всичко знаеха, дори и да са в тотална грешка.

# 298
  • София - Варна - Бургас
Leppe
Цитат
...Ако за всичко това си има научно и логично обяснение, моля те, дай ми го, защото нищо не разбирам, явно!
- Първо Класическата, истинската хомеопатия не е наука, а Познание, а както знаем познанието непрекъснато натрупва знания, докато науката която днес е модерна - утре вече е демоде, понеже винаги се раждат все нови и нови хипотези, които оборват предшестващите ги!
 Пример? -  вчера, до преди 100 - 150 години "научната" медицина работеше със пиявици, нож за кръвопускане и сяра за очистително, докато в същото време Хомеопатичната философия беше същата, която ползваме и сега, завещана ни преди повече от 200 години от бащата на Хомеопатията Ханеман чрез неговия безсмъртен "Органон на лечебното изкуство" и ето един от 280-те Афоризми - Афоризъм 9:

"В здраво състояние духовната (самоуправляема) жизнена сила, този двигател, одухотворяващ материалното тяло (организма), властва неограничено и поддържа всички негови компоненти във възхитителен, хармоничен жив порядък както по отношение на усещанията, така и по отношение на функциите, тъй че нашият вечен, надарен с разсъдък дух може свободно да се разпорежда с този жив, здрав инструмент, за да постигне по-висшите цели на нашето съществуване.”
                                                                       Christian Friedrich Samuel Hahnemann

Цитат
Но, всъщност, когато отивам при конвенционален лекар, обучен да лекува хемангиоми (туй ще да е хирург, предполагам), обикновено веднага ми се отговаря, а не чакам да погледне в буквара. С други думи - не мога да си представя, че един лекар може да лекува всички болести на тоя свят, било то с буквар, компютърна програма или собствения си ум! ooooh!
- Драга Leppe, разбираемо е незнанието ти и затова спокойно ще ти обясня:

Философията на Хомеопатичното лечебно изкуство е диаметрално противоположна на лекарската философия.
 - При нас не влизат Далак, Чер дроб, Сърце или Пикочен мехур, а ЧОВЕК със всичките му индивидуални особености, точно върху индивидуалноста на Човека и неговите индивидуални симптоми, модалности и психика се предписва хомеопатичното л-во,  - не по медицинската му диагноза. smile3529
 - Колкото за хирургията - там е ясно, щом нещо е наложително да се оперира - то се оперира, но след като е пробвано всичко друго, вкл. и хомеопатия.

# 299
  • София - Варна - Бургас
emem
Цитат
Аз като преподавател никога не съм се притеснявала да си призная, че не знам нещо, но нямам спомен някой от учителите ми да го е правил пред мен - те всичко знаеха, дори и да са в тотална грешка.
- Така е, и ето ви един пример
 - Отивате при УНГ заради хрема и запушен нос на детето - дават се едни капки, други и Ура! третите капки накрая отпушват носа....
 - Но! 2 седмици след това Потиснатата Жизнена Сила се изявява, но вече на по-дълбоко ниво - в
Ларинкса - чрез упорита кашлица, но след дълго приемане на сиропи против кашлица, кашлицата изчезва,
 - НО! 2-3 седмици след изчезването на кашлицата, Потиснатата Жизнена Сила се изявява, но вече на по-дълбоко ниво - в
 Белите дробове, чрез астматично дишане и т.н...

- Отивате при УНГ специалиста, но той казва: - Ааа, аз съм си свършил моята работа - трябва да отидете на Пулмонолог...
 - на някой да му е познато това?

Общи условия

Активация на акаунт