Консултация с Класически Хомеопат

• 175 396
  • 996
  •   1
Отговори
# 300
Александър, щом ползвате компютърна програма, приемам, че някой я е изготвил. Това ще рече, че дори хомеопатията да е познание, очевидно е и наука, която някой е изучил и систематизирал. Аз въпреки всичко отказвам да приема, че може да ме лекува човек, който лекува чрез компютърна програма.
По повед примера с УНГ специалиста - съгласна съм, че има много некадърни сред лекарите, но това не прави медицината по-лоша наука. Това важи и за всичко останало в страната ни. Това е все едно да кажем, че правото е тъпа наука, защото българските адвокати и прокурори са подкупни и алчни. Просто, българските лекари са такива и според мен, хомеопатите са намери златна среда за виреене сред отчаяните от това безхаберие родители. Не говоря срещу хомеопатията по принцип, а срещу точно това, което прочетох в тази тема. За мен това е неприемливо.  Tired

# 301
Това ще рече, че дори хомеопатията да е познание, очевидно е и наука, която някой е изучил и систематизирал. Аз въпреки всичко отказвам да приема, че може да ме лекува човек, който лекува чрез компютърна програма.

Ieppe, да не те плаша, но то и медицината натам върви. Просто тук изоставаме още, затова няма пс-та. Попрочети из нета как лекуват американските докторя примерно. Освен теоретичната информация, съм попадала на мнения на Бг лекари, заминали в странско - казват, че ако спре токът, там не могат да лекуват. Всичко е стройно компютъризирано и систематизирано. Таблички, стрелкички и т.н. Температура + кашлица = бронхит (много опростен модел, разбира се...) Ако не се вписваш в табличката, отиваш при друг доктор, и така, докато някой те намести в някое квадратче. Следват тестове пак по табличка (99% компютъризирани), изписване на лекартства, пак по табличка. Ако има резултат - добре, ако не - сменяме таблицата с друга... Уви, посоката е такава.......

# 302
Позволявам си да се намеся с няколко забележки към Александър. надявам се да не се приемат като злонамерени, защото не е така. лекувам детето си с хомеопатия от известно време. преди да направя тази крачка, изчетох доста неща, говорих с доста хора, избрали хомеопатията , а също и с хомеопати.
Хомеопатията Е наука. тя е систематизирана, има точни правила. това, че е по-обхатна и не "работи на парче" не означава, че не е наука.в крайна сметка науката е систематизирано познание!
четейки те, оставам с впечатлението, че хомеопатията е някаква магия, която лекува всичко. позволявам си да кажа, че обясненията които даваш за много неща са неясни и отвлечени. това не е по вина на хомеопатията. нашата хомеопатка ми дава много смислени и научно обосновани отговори. мисля, че с надъхани постинги не се помага нито на популяризирането на този вид лечение/за мен е и поглед към света/, нито на майките.
например... по повод на програмата, която се използва, би могъл да обясниш как точно става става лечението и какво има в програмата. за интервюто, за анализа, който прави хомеопата и защо и кога използва програмата. вместо да се водят излишни екзистенциални спорове за ПОЗНАНИЕТО. мисля, че имаш какво да кажеш. бих могла и аз да дам обяснението, но смятам, че не е редно.
още веднъж се надявам да не приемеш постинга ми като злобна забележка   bouquet

# 303
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Аз въпреки всичко отказвам да приема, че може да ме лекува човек, който лекува чрез компютърна програма.
По повед примера с УНГ специалиста - съгласна съм, че има много некадърни сред лекарите, но това не прави медицината по-лоша наука.

- Излишно е да споря с хора които Хал хабер си нямат по въпроса.

- Излишно е и да искам да се харесвам на всички - това например го искат гейовете Mr. Green

- Виждам че двете "опонентки" само търсят под вола теле и че е чиста загуба на време да ги убеждавам в каквото и да е.
- Приключвам с уточнението, че не Компютърната програма лекува, Нито Анатомичния атлас на човешкото тяло, нито дебелите томове по Вътрешни болести и т.н.

- Защото всички изброени по-горе са само един Справочник!
а лекаря е този, от който зависи как ще обработи информацията.

# 304
Не е необходимо да ставаш груб. Не си длъжен да отговаряш на въпроса ми, нито да ме просветляваш. Изказах мнение и съмнение. Ти не беше убедителен в отговора си. Това, лично на мен, ми е достатъчно. Да му мислят пациентите ти. Peace

# 305
  • София - Варна - Бургас
 - Моля, не разводнявайте темата, негативната си кампания водете във ваша Тема, не тук.

Поговорка: "Най-сляп е този който не иска да прогледне"

# 306
- Моля, не разводнявайте темата, негативната си кампания водете във ваша Тема, не тук.

Поговорка: "Най-сляп е този който не иска да прогледне"
о! извинете, че задаваме неудобни въпроси! не знаехме, че това е темата за удобните такива!

казах предварително, че не съм опонентка. лекувам детето си с хомеопатия. мисля и аз да започна такова лечение. опитах се да обясня защо се получават негативни въпроси, а именно защото няма адекватни отговори. намесих се, защото смятам, че това не е в услуга на популяризирането на хомеопатията. но ти предпочиташ вместо да обясниш, да проповядваш... изборът си е твой  bouquet
успех ти пожелавам!  bouquet

# 307
Zdravei Alesandar,

Interesuvame moje li asmata da se izlekuva s homeopatia?

# 308
  • София - Варна - Бургас

- Да Краси - може и то окончателно, а не с доживотна "помпичка", каквато би ти предложила някоя от опонентките ми Wink

# 309
Александър, хайде не се дръж като ощипана госпожица! Не бих предложила нищо на никой, защото не съм лекар и не мога да лекувам. Не съм ти опонентка, защото не съм компетентна да ти опонирам. Това, за което те питах беше нещо съвсем конкретно. Ти не можа да дадеш смислен отговор и това не е мой проблем. Пиши си в темата и дишай спокойно. Няма да ти преча. Сполай ти! Peace

# 310

- Да Краси - може и то окончателно, а не с доживотна "помпичка", каквато би ти предложила някоя от опонентките ми Wink
eeeeeeeeee, това вече е супер грозно! чети, преди да плюеш! аман! опитах се 10 пъти да кажа, че съм благоразположена и нямам лоши намерения. ще го напиша с големи букви, дано го прочетеш!
не само, че не съм ти опонент, а лекувам дъщеря си с хомеопатия. убедена съм, че това е най-доброто за нея в момента
но ако не бях взела решение и се чудех и попаднех на тази тема, ти с държанието си и с неясните си отговори и с проповедническия си стил би ме отказал. може би отказваш и други хора, а?!
това е, което имах да кажа. и понеже  зачитам правото ти на избор, прекратих разговора и ти пожелах успех! но ти продължаваш да хапеш! кой води негативна кампания?!

# 311
тъй като Йеппе не получи отговор на въпроса си, а смятам, че той е важен, ще се опитам да обясня...
 Лекарството се предписва най-малко на основата на 3 симптома, като се вземат под внимание и някои общи характеристики в поведението на пациента. Примерно, ако вдигаш температура и ти се пие вода, изнервяш се от околните, дразнят те шумове, зачервяваш се и искаш да си разсъблечен + други личностни храктеристики, ти се изписва едно лекарство. ако обаче ако вдигаш температура и ти се пие вода, искаш около теб да има хора, крайниците ти са студени и искаш да си завит+ други личностни храктеристики, ти се изписва друго лекарство. Комбинациите са практически безбройни. за да се избере най-точното за теб лекарство, се използва реперториумът (в книжен или електронен вид, ). В него са включени над 4000 хомеопатични лекарства (монопрепарати), организирани в отделни тематични раздели (глави, рубрики, подрубрики) със симптомите, върху които се основава предписанието. предполагам, че ако си практикувал 30 год. хомеопатия, ще използваш въпросния реперториум много по-рядко.
предполагам, че има и по-добро и подробно обяснение, но тази вечер за това ми стигат силите Wink
лека нощ на всички  bouquet

# 312
  • Стара Загора
Здравей Александър
  Колко време е нормално да поддържа детето високата  температура при правилно избрано лекарство ? След колко време ако няма подобрение трябва да се смени лекарството . Благодаря !

# 313
тъй като Йеппе не получи отговор на въпроса си, а смятам, че той е важен, ще се опитам да обясня...

Агнешка, благодаря ти за това, което си написала.  bouquet Само че и то не е точно отговор на това, което питах. А то май е по-скоро риторичен въпрос. Аз рабирам това, че в хомеопатията се предписва лечение, което изцяло е съобразено с конкретния човек. Това го знам. Но температура всеки знае какво е, от какво се предизвиква, до какви последствия може да доведе и т.н. Очевидно и Александър го знае и се счита за компетентен да лекува. Но той не е знаел какво е хемангион, разбираш ли? Едно е да отиде при него пациент с хемангиом и той да се поинтересува дали това го изнервя и предпочита да е сам, или го кефи и иска да го сподели с повече хора (знам, че примерът ми е абсурден, нарочно го написах така Wink ) и след това да му назначи лечение. Друго е някой да отиде и той да седне и да чете КАКВО е хемангиомът. Това е нещо съвсем различно, според мен поне. Но както и да е, аз знам, че не е проблемът в твоето обяснение, а в това, че Александър не може да даде обяснение за некомпетентността си. Обаче, Александър, да не си помислиш, че много искам да ми дадеш обяснение. Не, благодаря. Видях, че не умееш да спориш цивилизовано. Написаното беше за Агнешка и за дригите, които може би се интересуват. Peace

# 314
да, Йеппе , разбирам те. явно съм изпуснала началото на спора, защото не следя темата, поради ред причини. аз затова избрах за детето си педиатър с доста практика, която практикува класическа хомеопатия. знам, че Александър ще каже, че това не е необходимо, защото същността на хомеопатията ....да не продължавам....просто исках да кажа, че с "програмата" се консултират поради тези причини, а това че един или друг хомеопат не е наясно с разни неща, не означва че принципно положението е такова. например, мъжът ми има синдром на Ротор-Стронски. това е сравнително рядко срещан генетичен дефект на черния дроб, поради който билирубина не се обработва добре и нивото му в организма е доста високо. последния път като водихме Ния при хомеопатката, мъжът ми беше с нас и разговаряха дали той да започне лечение. жената знаеше много добре за какво иде реч. а повечето  лекари на които сме казвали за заболяването, гледат ето така Shocked ...та хомеопати разни...

Общи условия

Активация на акаунт