Консултация с Класически Хомеопат

• 175 365
  • 996
  •   1
Отговори
# 360
  • София - Варна - Бургас
 - Здравейте - нали имате Класически хомеопат в Пд - той какво Ви каза?

# 361
Ще й се обадя,просто забравих да я попитам на интервюто.

# 362
  • София - Варна - Бургас
 - По принцип е по-добре да се изчака, защото хомеопатията лекува главно Централното нарушение, а не периферията, каквато е носа - тук едно Потискане на хремата може да изиграе лоша услуга - т.е. да задълбочи проблема, вместо да го реши, и възпалението влиза в гърлото и дробовете.
 - Това е основната грешка на Не-Класическите хомеопати, които предписват Анти-Симптоматично.

# 363
Здравейте Александър,
как според вас трябва да постъпя, ако повече от едномесечно лечение на сина ми при класически хомеопат не дава резултат. Сменихме 5 вида лекарства. Вече просто нямам сили да слушам как детето ми кашля денонощно /ужасна, дълбока кашлица/

# 364
  • София - Варна - Бургас
Цитат
повече от едномесечно лечение на сина ми при класически хомеопат не дава резултат. Сменихме 5 вида лекарства. Вече просто нямам сили да слушам как детето ми кашля денонощно /ужасна, дълбока кашлица/

- При децата наистина е по-трудно, тъй като те не могат да опишат точно какво усещат, затова съдиме главно по поведението на детето и разказа на майката.
 - Но 5 лекарства, наистина са множко за 1 месец, затова може да помислите за смяна на хомеопата - пишете ми на Лични, ако желаете мога да ви препоръчам един колега от Варна. Peace

# 365
  • 2 етажа над тавана
Искам и аз да попитам нещо, може и много глупав да е въпроса ми, но вече се чувствам в безизходица. На 15 септември на бебка й излязоха първите 2 зъбчета отдолу и оттогава  - нищо, освен подути и зачервени горни венци, лигавене, разстройство, внезапен неистов рев, който много трудно спира - дълго се гушкаме и пеем. Успокоението е за кратко. Напоследък рева става направо истеричен и бебка чак не може да си поеме въздух. Не спим по цяла нощ, само се носим напред -назад, понеже това е единственото, което помага. Давам панадол, но ефекта е краткотраен. Освен това дори да се успоккои и да заспи, сънят и е много неспокоен. Моля ви, дайте ми съвет. Ходенето на лекар в момента ми е малко сложно, затова моля за помощ тук. Знам, че по интернет не е най-подходящия начин за съвети за лечение, но поне нещо, което би спасило положението за момента, ще бъде добре дошло - най-вече за малката, видимо я боли много, не дава дори да доближа пръста си до устата й.
Съжалявам ако подобен въпрос е задаван, но просто сървъра е претоварен и търсачката не работи!
Предварително благодаря. Hug

# 366
Здравейте!
И аз имам въпрос.
Детенцето ми е с хроничен артрит. Диагнозата и я сложиха преди 5м. Искам да зная дали хомеопатията би могла да и помогне?
Детето се лекува със силни лекарства и е горе-долу добре, но все още има лек оток в коляното, т.е проблема си стои. Според докторите, трябва да пие кортизони до ремисия, като не дават никви прогнози. Аз обаче вече много се притеснявам, защото напълняването и ужасната нервност на детето са най-малкият проблем, както се знае тези лекарства, освен, че подтискат разтежа имат още доста странични реакции.
Благодаря!

# 367
Здравейте, Александър,

благодаря за цитата от Ханеман. Но нямаше нужда - просто защото съм държала изпит по него, а и това беше първата книга, която си купих по хомеопатия преди 9 години. Не смятам, че в постинга ми има нещо, което защитава алопатичната медицина, а просто повдигам въпроса за легалността ни като практикуващи хомеопати. Защото голата и гадна истина е, че това просто не е законно. Нали знаете, че много колеги се опитват чрез Бах-терапия и сертификати от подобни курсове да легализират практикатга си като класически хомеопати, защото друг начин няма (поне за момента). И аз не съм лекар, а като хомеопат съм имала за пациенти доста лекари, включително доценти и професори по медицина. Но сега няма нужда да говорим за това. Мисълта ми беше за моралната ни отговорност и за опасностите, които крие лечението по интернет. Иначе повечето от нещата, които пишете са верни. Но има една тънка граница, която може да се премине неусетно и да ни завлече в бездната. Мисля, че разбирате какно говоря.

Желая Ви успехи и много излекувани пациенти

Primum non nocere

# 368
Мисълта ми беше за моралната ни отговорност и за опасностите, които крие лечението по интернет.

Всички майки сме си поели моралната и всякаква друга отговорност, когато следваме съвети, прочетени в интернет.
Това, че аз "гледам детето си по интернет", както се изразяват някои по-консервативни възрастни хора, вместо да слушам "лекаря" му и да се ръководя от книги "за бебето и детето", писани преди 30г, му е довело само полза и добро здраве до сега.

Ако не беше гледан чрез съвети по интернет, до сега щеше да е кърмен 20 дни, вместо 9 месеца, да е захранен 4 месеца преди безопасната минимална възраст за това и да е изпил няколко десетки лекарства, вкл. антибиотици, от които съм го лишила.

# 369
аз лично, бих се радвала, ако Лорелай, като още един хомеопат, се включва в някой дискусии от време на време.
принципно съм съгласна, че лекуване по интернет не може да се осъществява: "да взема ли лекарство", "да не взема ли", "какво да взема" това са неща, които в общия случаи получават отговор "обърнете се към класически хомеопат". но пък тази тема ми се струва особено полезна за разискване на концептуални въпроси, на въпроси свързани с принципите на хомеопатията и хомеопатичното лечение...
колкото до цитата от Ханеман, аз лично не съм много съгласна с него - не мисля, че традиционната западна медицина не може да има допирни точки с хомеопатията и нещата не могат да се съчетават...но пък аз не съм нито лекар-алопат, нито пък хомеопат...възможно е и да греша newsm78 

# 370
  • София - Варна - Бургас
michel
Цитат
Детенцето ми е с хроничен артрит. Диагнозата и я сложиха преди 5м. Искам да зная дали хомеопатията би могла да и помогне?

- Кортизона е като крайна мярка, и има мн. лоши странични ефекти!

ужасните реакции на кортизона, са:

- Остра, непоносима болка в стомаха на втория ден от приема.
   - Силни болки в Черния дроб - след време.
   - Високо кръвно - след време
   - Сърцебиене, от което трудно се заспива.
   - Кортизона води и до агресивност и хиперактивно поведение!
   - Спукване на периферните капилярчета, поради повишеното налягане в тях и т.н.
   - Напълняване - "напомпване" на тялото и лицето!

- Разбира се Хомеопатията има прекрасни л-ва, които Наистина лекуват това опасно Авто-имунно заболяване! Hug

# 371
  • София - Варна - Бургас
Цитат
но пък тази тема ми се струва особено полезна за разискване на концептуални въпроси, на въпроси свързани с принципите на хомеопатията и хомеопатичното лечение...
колкото до цитата от Ханеман, аз лично не съм много съгласна с него - не мисля, че традиционната западна медицина не може да има допирни точки с хомеопатията и нещата не могат да се съчетават...но пък аз не съм нито лекар-алопат, нито пък хомеопат...възможно е и да греша

- Не, не грешиш, наистина на Запад Джи-пито е този който дава направления на пациентите към различни Специалисти, включително и все по-често към Хомеопати Simple Smile

- Колкото до цитата на Ханеман - имаше се предвид Философията на лечение:

- Алопатичната медицина и сега с гордост заявява че е - СИМПТОМАТИЧНА ?!...

- Докато Хомеопатията се стреми да лекува самата Болест - по-точно Предразположението към Болест!, а не Симптомите и.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 16:44 от Aleksander

# 372
[[/quote]
аз лично, бих се радвала, ако Лорелай, като още един хомеопат, се включва в някой дискусии от време на време.

С удоволствие бих взела участие, ако се получи интересна дискусия по някоя тема. Но мисля, че това е тема, започната от колега и е по-редно да оставим титулярът да я води, нали така. Иначе не бягам от въпроси и спорове, стига да са конструктивни и толерантни.

# 373
Здравейте,
много моля за Вашето мнение по следния въпрос:
имам диагноза ендометриоза, и поради това ми е казано, че мога да забремения само инвитро. Реших се на лечение с класическа хомеопатия. Хомеопатията може ли според Вас да се справи с този проблем, при условие, че това състояние е с давност поне няколко години? Правилно ли е лекарството да се взема в продължение на един месец два пъти седмично? След като започнах приема му ми се появиха херпес и ечемик. Значи ли това, че лечението е правилно и организмът се чисти или просто лекарството не ми е предписано правилно?

# 374
Здравейте, Александър. Оказа се, че дъщеричката ми има стафилокок, вероятно кожно заразяване и на това се дължат обривчетата, които смятахме за алергия.

Моля ви първо да ми обясните какво е 'стафилкокова инфекция', как се заразява с нея, възможно ли е да е причинила някакви вреди при положение, че не е лекувана повече от 6 месеца вероятно и всичко други, което сметнете, че е важно тук.

Хомеопатът, който ни лекува изписа 'Стафил.' - еднократно и след два дни трябва да се обадя за проследяване. Хомеопатията лекува ли стафилококи, колко дълго продължава средно лечението, след колко време мога да очаквам подобрение и 'ПОДОБРЕНИЕ' какво е?
В смисъл - подобрение е изчистването на стафилокока или и на обривите включително?

Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт