Консултация с Класически Хомеопат

• 175 379
  • 996
  •   1
Отговори
# 375
  • София - Варна - Бургас
djini_selena
Цитат
имам диагноза ендометриоза, и поради това ми е казано, че мога да забремения само инвитро. Реших се на лечение с класическа хомеопатия. Хомеопатията може ли според Вас да се справи с този проблем, при условие, че това състояние е с давност поне няколко години?

- Хомеопатията може да се справи с всички проблеми, които са Обратими, при вашия случай, до колкото разбирам, проблема не е в оплождането на яйцеклетката, а в "заселването" и в гънките на маточната лигавица, и още по-важно в изхранването на ембриона.
 - В моята компютърна Хомеопатична програма, за Ендометриоза излизат единадесет хомеопатични л-ва, но кое от тях би свършило работа зависи от вашата индивидуалност, физически и психо-емоционални особености, модалности и т.н., които Класическия хомеопат може да прецени и предпише едно единствено л-во.
 - Колкото до херписа - той, както мъдро е забелязал народа, се проявява при Стрес, и затова го е кръстил - стресница или стреснушка.
 - Етиологията за ечемика е друга - запушване мастните каналчета във фоликула на миглата.
 - Аз лично не мисля че това е "чистене" на организма, чистене е при поява на обрив, например.
 - Два пъти седмично? - не е изключено, ако потенцията е ниска.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 16:48 от Aleksander

# 376
  • София - Варна - Бургас
AIS
Цитат
Моля ви първо да ми обясните какво е 'стафилкокова инфекция', как се заразява с нея,
- Стафилококите не са страшни, когато човек е невъзприемчив! И наистина във всеки човек има милиарди Стафилококи, Стрептококи, Пневмококи, НО - човек си е здрав!
 - По-опасни са т.н. Вътреболнични инфекции, причинени от бактирии, оцелели и мутирали след многократно третиране с какви ли не Антибиотици и дезинфектанти.
 - Докато традиционната медицина параноично Воюва с бактериите, хомеопатията прави човек невъзприемчив към тях.
 - Това воюване за абсолютно стерилна среда в която да растат бебетата и децата в САЩ, доведе до нечуван БУМ на алергиите през последните 30-40 години, наред с другите фактори.
 - Колкото за вашето дете и обривите от 6 месеца, ако хомеопатичното л-во е точно предписано, а при деца това е мн. по-трудно, то обривите сами ще изчезнат до 1 - 2 седмици и то ще е напълно здраво, Въпреки наличието на Стафилококи в устата му!
 - Просто те вече няма да са Патогенни за него  Hug

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 16:53 от Aleksander

# 377
michel
Цитат
Детенцето ми е с хроничен артрит. Диагнозата и я сложиха преди 5м. Искам да зная дали хомеопатията би могла да и помогне?

- Кортизона е като крайна мярка, и има мн. лоши странични ефекти!

ужасните реакции на кортизона, са:

- Остра, непоносима болка в стомаха на втория ден от приема.
   - Силни болки в Черния дроб - след време.
   - Високо кръвно - след време
   - Сърцебиене, от което трудно се заспива.
   - Кортизона води и до агресивност и хиперактивно поведение!
   - Спукване на периферните капилярчета, поради повишеното налягане в тях и т.н.
   - Напълняване - "напомпване" на тялото и лицето!

- Разбира се Хомеопатията има прекрасни л-ва, които Наистина лекуват това опасно Авто-имунно заболяване! Hug

Aleksander, много ви благодаря за отговора. Всички тези странични реакции на кортизона са ми добре известни, но когато е започнато лечението с кортизони, аз въобще не бях уведомена, защото в същият момент влязох в болницата да раждам. Както ви е известно кортизоните се спират много бавно и по мое настояване, това се случва, макар че не съм сигурна, че не е прекалено бавно... Почти всички странични реакции вече са налице, но лекуващият лекар смята, че в дозата в която го пие е невъзможно да ги има, а аз си внушавам. Както и да е ! По желание на лекаря, всъщност сега трябваше да сме на метотрексат, но аз бях абсолютно против и сега търся алтернативни методи. Не съм съгласна да увреждам двегодишното си детенце! 

# 378
Моля ви, кажете, ясно е, че при лечение с хомеопатия не се вземат ментови и шоколадови неща, но ноже ли един или няколко бонбона, случайно приети, да обърнат изцяло лечението и да наложат неутрализиране и намиране на ново лекарство? Колко време след вземане на лекарството трябва да се избягват? Какво става при предозиране на дадено лекарство? Може ли да се получи обратен ефект - примерно лекарство, дадено за контролиране на буйно поведение, да дадат именно такъв ефект? Благодаря.

# 379
Може ли хомеопатията да повлияе  метаболитно заболяване  или  свързано с митохондриална ДНК. Предварително благодаря за отговора.

# 380
  • Плевен
Случайно попадам във вашата тема и виждам, че може да ми бъде от полза. Детето ми е на почти 3 години, досега не е боледувал (хрема, настинака), но сега вече 2 месеца се въртим в един омагьосан кръг - в началото започна с много силна кашлица, появи се и хрема, уж се оправи и след няколко дни вдигна температура (24 часа я сваляме) и пак се започна хрема и кашлица, оправи се и след няколко дни отново вдигна температура за 12 часа и в момента е с хрема. Колко лекарства изпи това дете - вече не смея да му давам нищо, освен Имунобор, калпол и нурофен. Затова търся лекар хомеопат в Плевен, дано той ни помогне. Какво ще кажете за Зеленета енергия, една майка от форума е лекувала кашлица и хрема по 2капсули дневно на 2-годишната си дъщеря?

# 381
  • София - Варна - Бургас
Цитат
ноже ли един или няколко бонбона, случайно приети, да обърнат изцяло лечението и да наложат неутрализиране и намиране на ново лекарство? Колко време след вземане на лекарството трябва да се избягват? Какво става при предозиране на дадено лекарство? Може ли да се получи обратен ефект - примерно лекарство, дадено за контролиране на буйно поведение, да дадат именно такъв ефект? Благодаря.

- Шоколада в разумни размери не пречи, но Мента - да не се приема докато трае лечението! Peace
 - При предозиране? в какъв смисъл - количествено? - ако да - по принцип не трябва да се дава повече от 4-5 капки или гранулки, а ако е разредено във вода - повече от 1/2 малка чаена лъжичка. Хомеопатичното л-во прониква през лигавицата на устата - най-добре под езика и не е желателно да попада в стомаха - за да не го дразни!

- Колкото за честото приемане, например през 15 минути, 30 мин. 1, 2 или няколко часа, това се предписва само в редки случаи!
 - По-нежелателно обаче е приема всеки ден и по няколко пъти на ден - токава може да се "докажат" - т.е. появят Симптоми, които преди никога не сме имали, които са неприятни, но  не са патологични и отшумяват след спиране на л-вото.
 - По-лошото в случая е че веднъж дадено, хомеопатичното лекарство разгръща лечебното с действие и ако го повторим, нарушаваме действието му - антидотираме го и всичко започва от начало, но вече не е същото smile3529

- Не е изключено първоначалното действие на хомеопатичното л-во да засили някои симптоми, включително и хиперактивно поведение, но това е и знак, че после ще има лечебно действие именно върху тези симптоми или поведение. Peace

# 382
  • София - Варна - Бургас
Цитат
вече 2 месеца се въртим в един омагьосан кръг - в началото започна с много силна кашлица, появи се и хрема, уж се оправи и след няколко дни вдигна температура (24 часа я сваляме) и пак се започна хрема и кашлица, оправи се и след няколко дни отново вдигна температура за 12 часа и в момента е с хрема. Колко лекарства изпи това дете - вече не смея да му давам нищо, освен Имунобор, калпол и нурофен.

- Борбата за сваляне на всяка цена на Температурата, която е много важен Защитен механизъм на организма при дете или възрастен без тежка патология, като болно сърце напр. мн. често води до отлагане решаването на проблема - т.е. до Хронифициране на болеста, един от признаците за което е продължителна Т. от порядъка на 37.5С.

Повтарям писаното тук от мен Септември месец:

- Когато вирус нападне човек, Жизнената му сила има изработен от милиони години Готов План за действие, и точка първа от този план е: Липса на апетит! - Защо? - защото преработката на храната изисква много биоенергия, а организма си има запаси поне за 2-3 денонощия. Разбира се трябва да се дават подсладени чайове и сокове, а при драстично обезводняване на бебета и малки деца - да им се прелее глюкозен разтвор.

- Точка две е: Висока температура, защото само тя може да намали или спре репликацията на вирусите. Високата Температура (до 39.5С и в рамките на 1 денонощие, при положение че сърцето е здраво и детето не прави фебрични гърчове) е приятел, а не враг  Peace

- и Трето: Специфичния Имунен отговор, който идва след 2-5 дни! - Никой на този свят не може да ви помогне, и най-модерната и скъпа Американска болница е Безсилна, ако самият ви организъм не си изработи Специфичен Имунен отговор, към непрекъснато мутиращите вируси!
 - Не тъпчете излишно детето си с разни температуро понижаващи и антибиотици, ако наистина не се налага.
Цитат
Какво ще кажете за Зеленета енергия, една майка от форума е лекувала кашлица и хрема по 2капсули дневно на 2-годишната си дъщеря?
  - Скептик съм по отношение на универсални "вълшебни" хапчета, капсулки и др.под. особено на принципа на Финансова Пирамида, крепяща се на огромни печалби за тези стоящи на върха и...

# 383
  • Плевен

- Борбата за сваляне на всяка цена на Температурата, която е много важен Защитен механизъм на организма при дете или възрастен без тежка патология, като болно сърце напр. мн. често води до отлагане решаването на проблема - т.е. до Хронифициране на болеста, един от признаците за което е продължителна Т. от порядъка на 37.5С.

Температура, която варира от 37.2 до 37.9 в рамките на 12часа - продължителна ли е?
Хванах се за изречението "... като болно сърце напр. мн. често води до отлагане решаването на проблема", до момента детето няма установени заболявания, но като го прочетох и малко се притесних.

А  Калпол и Нурофен съм  давала само при необходимост. Бих желала да подсиля организма на детето си, но доколко Имунобор ще му помогне?
Александър, ако имате колега практикуващ в Плевен, бихте ли дали негови координати?

# 384
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Температура, която варира от 37.2 до 37.9 в рамките на 12часа - продължителна ли е?
- Не е, имам предвид продължаваща седмица и повече.

Цитат
Хванах се за изречението "... като болно сърце напр.
- има се предвид сърдечен порок или друго доказано сърдечно заболяване!

- За Плевен ще питам. Peace

# 385
  • Плевен
Много благодаря предварително! Hug

# 386
Моля да ми обясните следното, което за мен остана неразбрано. Отговорихте ми, че когато лекарството е в ниска потенция може да се приема два пъти седмично, при гинекологичен проблем. На друго място в темата прочетох, че веднъж дадено правилно лекарство, повторния му прием само може да го антидотира или да забави дейстието му. Бихте ли ми обяснили това противоречие.
Имам и още един въпрос. След започване на приема на хомеопатичното лекарство /приемам го трета седмица / се чувствам по-бодра и работоспособна. В същото време гинекологичният проблем си остава и няма развитие. Значи ли това, че лекарството е правилно избрано?

# 387
  • София - Варна - Бургас
Цитат
. Отговорихте ми, че когато лекарството е в ниска потенция може да се приема два пъти седмично, при гинекологичен проблем. На друго място в темата прочетох, че веднъж дадено правилно лекарство, повторния му прием само може да го антидотира или да забави дейстието му. Бихте ли ми обяснили това противоречие.

- Тук вече зависи от конкретния случай и какво точно пациента иска да бъде излекувано в него, а не само даването на Конституционалното му хомеопатично л-во.
 - Лекаря е длъжен да лекува това, което пациента иска да бъде лекувано в него, за това се налага да се правят компромиси. При възрастните, болеста често е Многослойна поради многогодишно Потискане с алопатични лекарства. Например пациентката има нарушен сън, буди се и дълго не може да заспи, а същевременно има и новопоявило се бяло течение. По-дълбокото нарушение, в-у което трябва да се предпише е безсънието, но пациентката (по разбираеми причини) иска и е дошла да си лекува течението. Ако е възможно хомеопатичното л-во да покрива и двете нарушения - ОК, но ако не - се предписва т.н. Ситуационно или межденно хомеопатично л-во, по преценка на хомеопата и 2 пъти седмично, което да излекува течението.

# 388
може ли малко теоритични пояснения:
- Конституционното лечение какво лекува? не би ли трябвало то да е основно и принципно да лекува всички болести?
- миазматичното лечение/ако изобщо това е терминът  Embarassed/ по какво се различава от конституционното? и носи ли някакви по особени рискове?
благодаря  bouquet

# 389
Здравейте Aleksander,имам два въпроса -
1.Хомеопатичния спрей за нос-Еуфорбиум композитум- колко време може да се ползва за малко дете?
2.Сиропа за кашлица Стодал, нашият педиатър го изписва постоянно на детето ми,има ли някакво ограничение в даването,опасен ли е да се дава често(всеки месец ако е нужно)?
Благодаря,предварително за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт