Консултация с Класически Хомеопат

• 175 411
  • 996
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте Aleksander,имам два въпроса -
1.Хомеопатичния спрей за нос-Еуфорбиум композитум- колко време може да се ползва за малко дете?
2.Сиропа за кашлица Стодал, нашият педиатър го изписва постоянно на детето ми,има ли някакво ограничение в даването,опасен ли е да се дава често(всеки месец ако е нужно)?
Благодаря,предварително за отговора.
Александър нещо зачезна...може би няма достъп до нет-а....не съм хомеопат, но ще ти отговоря. И спреят за нос и Стодал са Боаронски букети, които класическите хомеопати/какъвто е и Александър/ отричат. Аз не бих ги давала на детето си. ако си решила да ползваш хомеопатия, по-добре си намери класически хомеопат  bouquet

# 391
здравейте, дали има лекарства, които биха подпомогнали развитие на окото след операция - залепване на ретина.
Интересува ме и за хидроцефалия. благодаря

# 392
  • София - Варна - Бургас
Цитат
може ли малко теоритични пояснения:
- Конституционното лечение какво лекува? не би ли трябвало то да е основно и принципно да лекува всички болести?
- миазматичното лечение/ако изобщо това е терминът  Embarassed/ по какво се различава от конституционното? и носи ли някакви по особени рискове?
благодаря

- Не може и не трябва да бъде Конституционално хомеопатично л-во, ако то не отговаря и на Миазма, иначе не би било Конституционално и не би свършило работа- ето точно това не отчитат Боаронци- те хал хабер си нямат и понятие от Миазми, те предписват, както и обикновените лекари - спрямо симптомите - "воюват" със симптомите и така Потискат Жизнената Сила, вкарвайки болеста все по-навътре! Така действат и Всички "хомеопатични" сиропи, спрейове за нос и тем подобни, които са механичен сбор от 5-7 хомеопатични л-ва, и или не вършат работа, или имат силно потискащо действие. Така отговарям и на ДесиМ

# 393
  • Плевен
Александър, да те подсетя за класически хомеопат в Плевен........

# 394
благодаря  bouquet
а в такъв случай, има ли специфично лечение на Миазма?
 питам, защото хомеопатката на дъщеря ми, каза, че след като се справим с настоящия проблем, ще предпиемем лечение специално на миазма/или поне аз така разбрах Embarassed/. попитах какво е Миазъм и тя ми обасни, че е свързано с предразположението към разни болести. тя се роди с пневмония, направи пневмоторакс и т.н.
предполагам, че сегашното и Конституционално лекарство  е съобразено с този миазъм. много съм доволна от резултатите досега.

# 395
  • София - Варна - Бургас
- Има, така наречените Нозоди а също и някои големи Полихрести.
 - Както го описваш - при вас "Главния заподозрян виновник" е Туберкулиновия Миазъм.  Peace

# 396
- Има, така наречените Нозоди а също и някои големи Полихрести.

oпaaaaa! това нищо не ми говори  Wink
аз по-скоро се притеснявам за лечебните кризи при евентуално лечение. тя беше много зле в началото и се страхувам от така нареченото "връщане на симптомите"
благодаря за бързите отговори  bouquet

# 397
  • София - Варна - Бургас
Цитат
аз по-скоро се притеснявам за лечебните кризи при евентуално лечение.

- Лечебните хомеопатични кризи? -  Няма место за страх! - самото наименование Лечебна показва че лекува - това всъщност е само Симптоматично - кратковременно - до около 1-2 часа усилване на някои симптоми, без никаква Патология.
 - Това е така, понеже Хомеопатичните лекарства лекуват въз основа на 1-вия принцип на Хомеопатията:  - Подобното лекува подобното = Similia similibus curantur

- докато А-лопатичния принцип на традиционната медицина е: Contraria contrariis curantur

Цитат
- страхувам от така нареченото "връщане на симптомите"

- Връщането на симптомите, по реда на тяхното идване, е показател за блестящо предписание на Симилимум - най-близко подобие - на хомеопатичното л-во с индивидуалните проблеми и особености на пациента. Закон формулиран преди 150 години от Бащата на Американската Хомеопатия - Костантин Херинг.

http://www.homeopathybg.org/members/Biograph/Hering.html

- За повече вижте и тук: 

http://homeopathia.hit.bg/page2.htm

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 19:15 от Aleksander

# 398
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Александър, да те подсетя за класически хомеопат в Плевен........

- Дали д-р Георги Хаджиев в Свищов ще ти свърши работа?

http://homeopathia.hit.bg/CV.htm

# 399
Александър, бих искала да попитам за мнението ти по отношение на пресписаното ни лечение от нашия хомеопат. Лекуваме стафилкок със 'Стафил.' Трябваше да го давам на два дни за общо 15 дни. Досега съм го давала 3 пъти. Има съвсем леко(почти незначително) избледняване на обривите, а най-проблемното място си стои така и продължава да мокри. Проблемът се състои в това, че от втория прием на малката й изби невероятен сърбеж - плаче много, чеше се до кръв и дори на места, които досега не я сърбяха. Свързах се с хомеопата ни, който каза че явно 'Стафил'-а е свършил работа ?!? и да й давам от утре 'Антихистамин'.... А после можело пак да се наложи да минем на 'Стафил'.... #Crazy Съвсем се обърках...  newsm78

Можеш ли да ми разясниш ситуацията. МОЛЯ! Как така си е 'свършил работата' като няма положителен резултат и щом като я е свършил защо пак ще се връщаме на него? МОЛЯ, помогни.....

# 400
Александър,и аз моля за съвет.Дъщеря ми е на 2г и 4 месеца,на първоначалния хомеопатичен преглед беше определена като калкареа.В събота сутринта вдигна 38 градуса температура без други симптоми.Обадих се на хомеопата и той каза да давам ферум фосфорикум 15 през два часа по 3.На другия ден давах през три часа,пак по негов съвет,а в понеделник я заведохме на преглед.Дотогава се беше закашляла няколко пъти.На прегледа хомеопата и даде да пие три дражета,но не знам какви Embarassed и друго не препоръча,каза,че ще я наблюдаваме.Още от понеделник вечерта Ния започна да кашля много,имаше и хрема,днес цял ден кашля просто кошмарно,влажно и отхрачващо някак и изглеждаше доста измъчена.От около два часа през нощта вече кашля лаещо,буди се и се плаши,вдигна отново и температура.Не знам кога ще успея да се свържа с хомеопата и,но състоянието и много ме притеснява.Нормално ли е да се влошава така,вместо да се оправя?И какво изчакваме(по съвет на хомеопата),тя нищо не пие?Страх ме е да не си дочакам така една хубава пневмонийка CryНия досега почти не е боледувала,толкова ме е страх сега,моля те обясни според теб какво става!Благодаря предварително!

# 401
  • София - Варна - Бургас
AIS  и Bili
 - Сами разбирате че не мога и не е коректно да се бъркам в лечението на колегите Peace

- Мога само да кажа че при малката на AIS, нещата както са описани, вероятно вървят в правилната посока - навън към периферията - кожата, въпреки неприятния обрив със сърбеж,  след хистамина, ще видим какво ще стане, малко търпение все пак и вижте дали сърбежа не се облекчава от апликация със студена мокра кърпа, но добре изстискана.

-  Bili при вас нещата май не вървят добре - водете тетето на педиатър - на "слушалка" дори и при най-малкото съмнение за започваща пневмония.
 - Давате ли някакви Температуро-понижаващи? - питам ви, понеже Т. 38С не е висока, за дете със силна Жизнена Сила на 2.4 години би трябвало да е поне 38.5 - 39С, което разбира се зависи и от сериозноста на процеса - например Грип  Peace
 - Имаше ли преди това някаква "бистра" хрема, загуба на апитит, отпадналост, втрисане, преди температурата?
 - относно това вижте ТУК: как реагира Жизнената ни Сила  при Вирусно и бактериално заболяване?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107195.160

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 12:17 от Aleksander

# 402
Благодаря ти за отговора  bouquetНе съм искала да се бъркаш в лечението,неправилно съм си задала въпроса,но бях много притеснена през нощта.Питам дали е нормално да кашля повече въпреки лечението,т.е за колко време да очаквам оздравяване при хомеопатично лечение?Ния досега не се разболявала и затова съм така стресната.за температурата-не съм давала температуропонижаващи и не я е втрисало преди това.Преди година пак беше вдигнала температура и пак околко 38,това слаба жизнена сила ли е SadСега ще прегледам линка,благодаря!А на педиатър я заведох,каза че няма хрипове,предписа само сироп,но нали вирусна пневмония на слушалка не се хваща?вече параноя май ме гони,но нищо не мога да направя,мислите ми ме превземат Cry

# 403
Александър,прочетох това,което си писал за жизнената сила,но пак не ми стаяна ясно-това,че без температуропонижаващи средства температурата е около 38 показател за слаба жизнена сила ли е?И още-нашия хомеопат е класически,но предписа първите дни ферум фосфорикум през два часа-това не е ли противоречие?Съжалявам ако въпросите ми са глупави,но точноп в момента и аз така се чуствам Sad

# 404
  • София - Варна - Бургас
- Само при Остро състояние може да се направи изключение от правилото, въпреки че аз не го правя, преди да вида ефекта от първия прием.
 - Ferr-p(ферум - фосфорикум) - наистина е показан при вирусна пневмония, но при Конституции Фосфор, а вие до колкото разбрах сте Калкарея.
 - Както и да е - така е преценил, все пак успокояващото е че кашлицата е влажна, продуктивна а не суха и с хрипове.
 - Лаещата обикновено е Ларингиална - т.е. болеста май излиза, но това лекаря ви ще прецени на място най-добре.

- Според Хомеопатичното лечебно изкуство, децата имат мн. силна Жизнена Сила която с лекота си позволява Лукса
бързо да вдигне 38.5 - 39 - 39.5С и обратното - при Потисната от много Алопатични медикаменти Жизнена Сила - тя не може да вдига висока Т. , която висока Т. в нормалния случай бързо - за 24 - до 48 часа решава казуса Вирус или бактерия с помоща разбира се и на Специфичния имунен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт