Консултация с Класически Хомеопат

• 175 492
  • 996
  •   1
Отговори
# 435
Аз не очаквам предписване на лекарства, а на някакво широко известно и традиционно средство поне на първо време докато стигна до хомеопат.
Или не питам където трябва?

Александър е хомеопат. той не може да ти даде съвет за не-хомеопатичен начин на лечение. по-добре попитай в Здравния форум:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=14.0

# 436
  • София - Варна - Бургас
Renny
Цитат
За себе си прецених, че ставам само за пациент (и ревностен пропагандатор на метода, разбира се), но с удоволствие бих присъствала на интересна лекция, стига да ми попадне инфо навреме... Впрочем има ли вече добре организирана страница в интернет, представяща по-значимите събития?  Благодаря!
Пожелавам ти много успехи!

- И аз ти благодаря Hug!
Виж Тук:

http://www.bghomeopathy.org/bg/homeopathy_bg.php

http://homeopathyfor.us/index.php?catid=1

# 437
  • София - Варна - Бургас
mimmy
Цитат
Аз не очаквам предписване на лекарства, а на някакво широко известно и традиционно средство поне на първо време докато стигна до хомеопат.
Или не питам където трябва?

- Може би питате за някоя билка? - не, аз не се занимавам с билкарство, ако за това питате, по-добре попитайте в Здравния форум. Peace

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 13:26 от Aleksander

# 438
  • София
По скоро питах за уж хомеопатичните лекарства, които се предписват за щяло и нещяло и коите не препоръчвате, но все пак мерси за отговора.

# 439
  • София - Варна - Бургас
mimmi не се сърдете, наистина не може да се предписва, без задълбочено да се познава конкретното дете с неговите индивидуалности, модалности, психо-емоционални особености. Hug

# 440
  • София - Варна - Бургас
mimmi не се сърдете, наистина не може да се предписва, без задълбочено да се познава конкретното дете с неговите индивидуалности, модалности, психо-емоционални особености. За мен това е голяма отговорност Hug

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 16:01 от Aleksander

# 441
  • София
Естествено, че не се сърдя.

# 442
Преди малко се върнах от преглед. Около половин година бях на Phos. acid. - около веднъж на 1,5 - 2 месеца ми го даваше. При всеки прием, усещах моментално леко отпускане и главозамайване, за няколкоминути, като последните пъти - все по-слабо, накрая почти не го усещах.
Днес минах на Phos. - връщане на конституционалното л-во. Минути след приема, усетих отпускането и главозамайването (което ми е приятно) по-силно, държа ме доста по дълго, а като се прибрах в къщи така се усили и премина в една силна сънливост и много голямо отпускане, че зарязах детето в кошарата, неоправената къща и се тръшнах на леглото. Не успях да заспя (детето ми пречеше с песните си) и след около час премина. Цялата работа не ми беше никак неприятна, не беше като обичайната ми умора, а нещо различно.
Какво означава това? Прилича ми на точно изписано л-во, така ли е?

# 443
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Какво означава това? Прилича ми на точно изписано л-во, така ли е?

- Да, правилно сте определили, едно от първите приятни усещания, след приема на точното хомеопатично л-во, е отпускането, дори сънливоста, НО! това не значи че е транквилант с неговите странични ефекти.

- После хомеопатичното л-во продължава да развива лечебното си действие, дни и седмици наред, и не трябва да му се пречи с мн. чести приеми  или да се Отмени действието му с друго хомеопатично л-во. Затова истинската, класическата хомеопатия предписва само по едно хомеопатично л-во Peace

# 444
Прочетох за лекарството карцивозин. Благодаря! Не намерих отговор на въпроса - може ли да се справи карцинозина с ендометриална /шоколадова / киста в левия яйчник, при условие че картината на лекарството съвпада с индивидуалните особености на човека?

# 445
  • София - Варна - Бургас
 - извинете, малко по-нагоре видяхте че тук не се предписва "на сляпо" по интернет, но по принцип би могло, а и  да предотврати разсейки, но непременно трябва да се приеме и Конституциалното хомеопатично антикарцинозиново л-во, тъй като лекарството карцинозин  все пак е само един нозод. Peace
 - Има една дузина възможни хомеопатични л-ва и по-специално - левостранни, които биха излекували тази киста в левия яйчник а и биха предотвратили и ред други възможни проблеми  Peace

# 446
  • София
Днес за първи път бях на хомеопат и той категорично ми изписа Phos- ac LN1, нямам представа за какво е това лекарство, каза ми 3 капки да ги сложа в чаша преварена вода и всяка вечер да пия по една глътка, като доливам само водата, без да слагам други капки Thinking, не ми каза колко време да го ползвам - правилен ли е този прием и за какво ми го изписа, като този преглед не включваше нищо, освен въпроси в продължение на половин час, все си мисля, че и вие Александър на лични бихте могли да разберете от какво имам нужда или бъркам.
Благодаря ви.

# 447
Много хубаво за лекарството, определено съм много спокойна и уравновесена от него.

Сега ме тормози една глава цял ден, направо ужасна болка. Това се получава винаги, когато спра кафето (1 чашка сутрин). Не мога да си вдигна кръвното нкак, за да ми мине - нали не трябва никакъв кофеин, шоколад, с червено вино също не става, има ли някакво друго решение? Пия много течности засега, но не помага.
Не искам по никакъв начин да повлияя ни най-малко на лекарството си, супер ефект усещам и не искам да отслабне поради антидотиране.

# 448
  • София
AQ , ти като моето ли лекарство приемаш?

# 449
Не, аз бях на Phos. ac. около половин година, но не твоята потенция, а друга и са ми го давали еднократно през 1,5 - 2 месеца,  а не всяка вечер, като при теб. Може да ми е било дадено за коренно различни неща от твоя случай.
LN 1 изобщо нямам никаква идея каква потенция е ниска, или висока, на мен ми прави впечатление, че ти се дава всяка вечер, без ограничение и не съм много убедена, че така е правилно, освен ако въпросната потенция не е ниска (не я познавам). 3-5 вечери да го пиеш, смятам като лаик, че е нормално, но примерно седмица и повече не би трябвало, ако това е висока потенция, аз бих се усъмнила?! Но зависи от твоя случай и каква е целта, може пък да си е много правилно... Хомеопат да го коментира...
Сега съм върната на конституциналното ми лекарство - Phos. 200 СН, прието пак еднократно и то ми действа доста по-осезаемо, но за други оплаквания. Phos. acid си свърши работата и за това ми го смениха.
Phos acid е фосфорна киселина, а Phos. си е фосфор и двете са с различно действие.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 00:24 от AQ

Общи условия

Активация на акаунт