Консултация с Класически Хомеопат

• 175 829
  • 996
  •   1
Отговори
# 60
човекът със сигурност не бърка хомеопатията с билки Wink
не искам да споря, защото не съм достатъчно информирана... пък и спорът ми напомня на един друг спор от моите гимназиални години, когато един човек твърдеше, че не може точката да няма лицеPeace
благодаря за отговорите  bouquet

# 61
  • София - Варна - Бургас
Цитат
един човек твърдеше, че не може точката да няма лицеPeace

- Съжалявам, ако съм ти събудил тази неприятна асоциация, но не споря за да се доказвам че само аз съм прав: easter
 - просто не виждам къде е био-химията тук?   easter  Hug

# 62
Цитат
един човек твърдеше, че не може точката да няма лицеPeace

- Съжалявам, ако съм ти събудил тази неприятна асоциация, но не споря за да се доказвам че само аз съм прав: easter
 - просто не виждам къде е био-химията тук?   easter  Hug
ооо, не са неприятни, не се притеснявай Simple Smile
а и казах, че не съм достатъчно информирана, за да продължа този разговор и поисках мир Wink  bouquet

# 63
  • София - Варна - Бургас
 baloni txtloves newsm51

# 64
Човешкият организъм е съвокупност от сложни, многофакторни, етапно-обусловени и поливалентни биохимични процеси , които дори ежедневното хранене ги повлиява, камо ли външни химикали, независимо от концентрацията им.

д-р Ив. Чавдаров

# 65
terra, могат!
 - Представи си че конвенциалните лекарства се движат, като колите по пътищата, а хомеопатичните "летят" високо като самолетите, така  че пътищата им не се кръстосват.
- А защо искаш да понижаваш температурата, тя при определени условия е Приятел Simple Smile

Благодаря за отговора  bouquet.
Така, аз не давам нищо при леко завишена температура, но когато стане висока, вече давам. Оттам ъркано го написах, съжалявам.

# 66
  • София - Варна - Бургас
pamella, извинявай но това не го разбрах? Hug

# 67
Искам да попитам може ли хомеопатията да помогне за повишаване на концентрацията, когато е налице хиперактивност с дефицит на внимание?

# 68
  • София - Варна - Бургас
Разбира се, може  Peace

# 69
  • вкъщи
здравей алекс!много се радвам че най накрая мога да си задам въпроса но някой наистина компететнтен в областта на хомеопатията.0т близо 2 месеца и половина лекувам дъщеря си при класически хомеопат.от както тръгна на ясла непрекъснато боледуваше,направи няколко бронхита и безброй други ларингити,ангини........първото ни лечение се проточи цял месец,защото явно детето е било задръстено с алопатични лекарства.от 3 дни теди взе да накашля през деня,усещам че се влошава,има рядко сополки и то от едната ноздра.иначе се храни добре и си е игрива и весела.е от време на време се инати,но това е друг въпрос.хомеопатката ни е в чужбина.вкъщи имам tub 1m и sulfur s200.последния път като се разболя-преди 3 седмици изпи 2 дози от туба.за една вечер кашлицата и хремата изчезна.въпроса ме и мога ли да и дам от туба и сега.за последните 40 дни го е пила 3 пъти.тъй като знам че 1 м е висока потенция и не е хубаво да се дава често се притеснявам.многа ще съм ти благодарна ако ми отговориш.най рано другата седмица мога да се свържа с нашата хомеопатка,така че разчитам изцяло на теб.благодаря ти предварително!  bouquet

# 70
  • София - Варна - Бургас
Здравей, правилно се притесняваш от често повтаряне на 1М, а и Туб. по принцип не се дава често, а през големи интервали!
 - Щом веднъж е започнала да взема хомеопатични лекарства, които и влияят добре, тя е спасена!  Peace , тъй като хомеопатичните л-ва действат дълбоко, информационно и много продължително и според Класическата хомеопатия не бива да се дават при всяко сополче или покашляне  smile3529
особено щом:
Цитат
иначе се храни добре и си е игрива и весела.

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 12:15 от Aleksander

# 71
Здравейте,   Winkискам да попитам хомеопата какво лекарство би препоръчал за увеличаване на кърмата? благодаря предварително!

# 72
  • София - Варна - Бургас
Здравей Вели,
Хомеопатията предписва върху индивидуалната "картина" на всеки конкретен индивид,  а не върху органи, системи или медицински диагнози.
 - Верно е че всеки психически стрес може да се отрази на количеството кърма и дори да я спре, но без конкретно хомеопатично интервю, не може да се предпише конкретно хомеопатично лекарство.smile3529

# 73
Здравейте, бих искала и аз да задам един въпрос!

Възможно ли е чрез хомеопатия трайно да се лекуват състояния след прекарана пневмония.

Проблема е такъв:
През зимата изкарах много тежко двустранна пневмония! След лечение с класическа медицина и изминали вече пет месеца от лечението понякога все още усещам да имам тежест в гърдите и да не мога да си вземам "дълбоко" въздух - имам усещането, че се задушавам!Преди го отдаваха на влажния въздух, понеже живеех край морето, но сега съм в София и не би трябвало да имам проблеми с въздуха, поне тук не е толкова влажно newsm78

Ходих няколко пъти на пулмолог, но отговора винаги е "Ами така е след пневмония, организмът трудно се възстановява, може би до края на лятото ще си така...!"  Shocked

Е това така и не мога да го приема, а и смятам, че това никак даже не е нормално състояние и е необходимо да се лекува! Имам една приятелка, която лекува астмата на детето си с хомеопатия и беше много доволна, та тя ме наведе на мисълта да с еконсултирам с хомеопат!

Какво ще ме посъветвате!

# 74
  • София - Варна - Бургас
Цитат
След лечение с класическа медицина и изминали вече пет месеца от лечението понякога все още усещам да имам тежест в гърдите и да не мога да си вземам "дълбоко" въздух - имам усещането, че се задушавам!

-  По това което описвате, особено по усещането, че се задушавам!
ясно личи Туберкулиновия Миазъм, който с лекота и окончателно ще бъде отстранен с подходящото и точно за вашата индивидуалност хомеопатично лекарство. smile3529

Общи условия

Активация на акаунт