Консултация с Класически Хомеопат

• 175 437
  • 996
  •   1
Отговори
# 405
Отново ти благодаря,още повече,че отговора ти ми звучи успокоително Simple SmileНяма как да е потисната жизнената и сила от алопатични лекарства,просто защото тя не е приемала такива(да чукна на дърво),а 38.5 си вдига и точно така за окло два дни си я смъкна.Утре сме на преглед,дано всичко да е наред Praynig
Приятна вечер ти желая Heart Eyes

# 406
Единственото "болестно" състояние, което лекува на хомеопатичен принцип (подобното лекува подобно) е махмурлука. Така че мили родители, не се хващайте на тази въдица. 

# 407
  • София - Варна - Бургас
Bili
Цитат
Отново ти благодаря,още повече,че отговора ти ми звучи успокоително SmileНяма как да е потисната жизнената и сила от алопатични лекарства,просто защото тя не е приемала такива(да чукна на дърво),а 38.5 си вдига и точно така за окло два дни си я смъкна.Утре сме на преглед,дано всичко да е наред

- Радвам се че тази нощ ще спиш спокойно  Hug

# 408
Александър, аз също благодаря за отговора.   bouquet По отношение на студените компреси, по принцип на по-хладно обривите й придобиват по-здравословен вид, така че със сигурност ще го опитам. Въпросът ми беше, логично ли е според хомеопатията да се приема даден медикамент (или както там му се казва, не се сещам в момента) за 'свършил работата си' при положение, че няма видими подобрения на проблемните места? От днес сме на Хистамин сутрин и вечер по 10 капки за три дни. После проследяване.

Нещата, които намерих из нета за стафилококите направо ме потресоха. Всички близки ме натискат да почвам лечение на малката с антибиотици....  Ще се излекуват ли с хомеопатия? Притесняваме факта, че синът ми се излекува от алергията си буквално за 24 часа с хомеопатия. Имам впредвид, че обривите му които бяха станали рани и сърбежа просто изченаха за денонощие. А сега се мъчим вече 10 месеца. Та въпросът ми е това, че подобрението не настъпва толкова бързо, означава ли че просто не е намерено точното лекарство?

Съжалявам за прекаленото многословие, но съм доста объркана...

# 409
Единственото "болестно" състояние, което лекува на хомеопатичен принцип (подобното лекува подобно) е махмурлука. Така че мили родители, не се хващайте на тази въдица. 
Поредния пророк Sick

# 410
  • София - Варна - Бургас
AIS
Цитат
Въпросът ми беше, логично ли е според хомеопатията да се приема даден медикамент (или както там му се казва, не се сещам в момента) за 'свършил работата си' при положение, че няма видими подобрения на проблемните места?

- Да, това е част от хомеопатичната терминология, но дали е така в конкретния случай? - много се надявам да е така Peace
 - Ще дам пример с мой пациент, който имаше бодежи в сърцето и през месец правеше бъбречни кризи. Дотогава беше на Антибиотици.
 - След приемането на индивидуалното му Хомеопатично л-во, бодежите в сърцето изчезнаха, също и бъбречните кризи, но се появиха яркочервени и силно сърбящи петна по кожата на краката, ръцете и корема, които след около 2 седмици постепенно изчезнаха и досега поциента е добре.
 - Свършената работа на хомеопатичното л-во е че с неговата информационна помощ, Жизнената Сила е успяла да изтласка болеста от сърцето и бъбреците - в периферията - кожата и след време и от там Peace
 - По-точно, направила ги е НЕвъзприемчиви към  патогенните бактерии, в конкретния случай - стафилококите
 - За сведение, в човек има повече микроорганизми, вкл. Стафилококи, Стрептококи, Пневмококи и милиарди други, отколкото са живите клетки на човека!
 - Много от тях са полезна микрофлара, която загива след Антибиотик, особено микрофлората в червата и влагалището.
 - За разлика от официалната медицина, хомеопатията не воюва с микробите и вирусите, а се стреми да направи човек Невъзприемчив към тях.
 - А защо лекарите воюват? - защото, както казваше преподавателката ми по Психиатрия доц. д-р. Герджикова, още от първи курс всички студенти по медицина започва да ги тресе хипохондрията...пък и те не разполагат с лекарства, които да правят човек невъзприемчив[smilie=smile3529.gif]

# 411
  • София
Здравейте Александър!
При мен изглежда назначеното ми лекарство е подействало, защото се появиха кожни проблеми- непоносимо сърбящи петна по лактите. аз обаче изобщо не бях предупредена от лекуващият ме хомеопат за такава реакция и затова отидох на кпжен лекар, уплашена че е псориазис на нервна почва (понеже стресовите ситуации покрай болното ми дете са страшно много) . Той ми назначи на 3 пъти кортикостероиди, имах временен ефект и след това отново обостряне. Тогава приятелка ме посъветва да се обърна към лекуващият ме хомеопат. Получих една доза караници, че съм постъпила страшно глупаво с лечението с кортикостероиди и ново хом. лекарство. Което го ползвах по предписание, но отново без ефект. Имам дори нови петна по тялото и ужасно засилване на сърбежа по лактите.
Моля Ви кажете ми какво да предприема в момента. Нормално ли е това което се случва в момента.
Сега не мога да ви цитирам имената на назначените ми хом лекарства, но при първа възможност ще го направя. Може би дори след няколко часа.
Благодаря Ви предварително за отговора!!!

# 412
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Той ми назначи на 3 пъти кортикостероиди, имах временен ефект и след това отново обостряне. Тогава приятелка ме посъветва да се обърна към лекуващият ме хомеопат. Получих една доза караници, че съм постъпила страшно глупаво с лечението с кортикостероиди и ново хом. лекарство. Което го ползвах по предписание, но отново без ефект. Имам дори нови петна по тялото и ужасно засилване на сърбежа по лактите.

- Наистина е трябвало да се обърнете към лекуващия ви хомеопат!...
 - Потиснали сте и сте върнали болеста обратно - навътре Peace

nandy
Цитат
Получих една доза караници, че съм постъпила страшно глупаво с лечението с кортикостероиди и ново хом. лекарство. Което го ползвах по предписание, но отново без ефект. Имам дори нови петна по тялото и ужасно засилване на сърбежа по лактите.

- Тези кожни обриви, получени след последното Хомеопатично л-во, макар и много неприятни за вас - за Класическия хомеопат съвсем не се влошаване - а имат Лечебен ефект! Peace Имайте търпение и те сами ще си изчезнат. smile3529

Класическата Хомеопатия лекува Човека в неговата цялост, а не симптомпчета, далаци, сливици, дробове, пикочни мехури или кожа сами за себе си!

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 20:34 от Aleksander

# 413
като чета тук всички получават някакви обриви...това задължително ли е? не може ли болестта да се излекува, без да се изтласква към кожата?
питам, защото след моята лечебна криза, просто всичко отшумя и в момента нямам никакви симптоми. не зная дали все още действа лекарството....

# 414
  • София
Имам въпрос:
На сина ми след прекаран бронхит поставиха диагноза "заден ринит"
Лекувахме го с предписани и направени капки за нос в аптеката и промивки с физиологичен разтвор
След 5-дневния курс на лечение,временно имаше подобрение,но когато легне да спи /въпреки че съм вдигнала матрака на леглото/,се дави и кашля- давеща кашлица...Отначало повръщаше,но сега просто де дави и кашла-все едно не може да си поеме дъх-дано съм го обяснила правилно.Тази кашлица я нама през деня,само като си легне-обясниха ми че това било защото се стичали секрети в гърлото...
Според вас това може ли са се излекува с хомеопатия?Щом с лекарства не става -дано с хомеопатия се получи Praynig
Благодаря предварително Hug

# 415
  • София - Варна - Бургас
agneshka
Цитат
като чета тук всички получават някакви обриви...това задължително ли е? не може ли болестта да се излекува, без да се изтласква към кожата?
питам, защото след моята лечебна криза, просто всичко отшумя и в момента нямам никакви симптоми. не зная дали все още действа лекарството....

- Агнешка, трябва да черпиш   beer3
 - Имаш много силна Жизнена Сила която направо е изхвърлила  проблема навън.
 - Обичайното и най-често срещано Потискане е чрез потискане на кожни обриви, особено с кортикостероидни унгвенти.  Според Четвъртия принцип на Хомеопатията, или закона на Константин Херинг, в процеса на лечение често за часове или дни се връщат стари оплаквания, в обратен ред на тяхното появяване във времето преди вземане на лекарството, след което изчезват.Това показва, че те не са били наистина излекувани в миналото, а само потиснати. Например,скоро след приемането на лекарството може да се появи обрив, който пациентът е имал преди две години, и който е бил мазан с различни препарати и „излекуван". Няколко дни след като изчезне обрива, може да се появи за няколко часа главоболие, от каквото човекът е страдал дълго преди четири години и т.н.

(При прилагането на комбинирани препарати или на няколко хомеопатични лекарства едновременно, Законът на Херинг не се проявява).

http://www.homeopathybg.org/members/Biograph/Hering.html

- Действието на Хомеопатичните лекарства е от 7 дни - до няколко месеца, през което време те разгръщат лечебното си действие. Затова и веднъж дадено, то не бива да се повтаря често, освен при определени условия за това, като влошаване, след първоначалното подобрение и други.

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 15:07 от Aleksander

# 416
  • София - Варна - Бургас
Цитат
На сина ми след прекаран бронхит поставиха диагноза "заден ринит"
Лекувахме го с предписани и направени капки за нос в аптеката и промивки с физиологичен разтвор
След 5-дневния курс на лечение,временно имаше подобрение,но когато легне да спи /въпреки че съм вдигнала матрака на леглото/,се дави и кашля- давеща кашлица...Отначало повръщаше,но сега просто де дави и кашла-все едно не може да си поеме дъх-дано съм го обяснила правилно.Тази кашлица я нама през деня,само като си легне-обясниха ми че това било защото се стичали секрети в гърлото...
Според вас това може ли са се излекува с хомеопатия?Щом с лекарства не става -дано с хомеопатия се получи

vnd - Да, Може да се излекува с Хомеопатия, като за целта му се предпише Индивидуалното за конкретното дете и проблем хомеопатично л-во от Класически хомеопат.

# 417
- Агнешка, трябва да черпиш   beer3
 - Имаш много силна Жизнена Сила която направо е изхвърлила  проблема навън.

дано да си прав. аз иначе се чувствам прекрасно. от няколко дни се събуждам рано, гладна и с много енергия.
ами ще черпя, що да не черпя   cook dance cheers

# 418
  • София - Варна - Бургас
 - Сещам се за един видеослучай на един мн.добър Индийски хомеопат - След излекувана много упорита 25 годишна Астма, от която пациента едвам дишал и не можел да излезне от къщи, на пациента избил неприятен, сърбящ обрив по гърдите, но хомеопата не му предписал нищо и му казал да търпи!
 - Докторе, казал той, абе ти с тази задушаваща Астма се справи, а с един нищо и никакъв обрив не можа...  Thinking

# 419
  • Виена
Записвам се, за да следя темата. Откровен привърженик съм на метода и с удоволствие установявам, че популярността му расте.
Aleksander, поздравявам те за хубавата идея да отговаряш на въпроси във форума!   Simple Smile  Дали не бъркам като си мисля, че ти се грижеше за видеозаснемането на по-интересните лекции през 2003 - 2005 г. ...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт