Консултация с Класически Хомеопат

• 175 423
  • 996
  •   1
Отговори
# 420
Като повечето улисани в работа хора и аз не отидох на лекар, а реших да се самолекувам и попаднах на хомеопатията.
Проблемът ми беше - преуморен глас и на моменти се губеше съвсем и беше мъчение за мен да говоря . Взех Хомеовокс и... Оо.- чудо!!! Дори гласът ми се подобри. Изпих (смуках) 3 скатули.
Въпросът ми е -
1.След колко време мога отново да употребявам Хомеовокс, има ли опасност от предозиране, какво може да се получи при предозиране?
2.Колко най-малко може да се приема- т.е. може ли да се приема инцидентно - веднъж или два пъти - или така няма ефект ?
Благодаря !
 newsm78

# 421
Да задам и своя въпрос: С какво лечение ще помогне хомеопатията за дете на близо 6 г., което не говори все още добре и го водят с растройство в развитието? Какъв/и медакимант/и хомеопатични могат да ми помогнат, ако е възможно изобщо, да ме насочите.

Благодаря Ви.  bouquet

# 422
  • София - Варна - Бургас
Renny
Цитат
Aleksander, поздравявам те за хубавата идея да отговаряш на въпроси във форума!   Smile  Дали не бъркам като си мисля, че ти се грижеше за видеозаснемането на по-интересните лекции през 2003 - 2005 г. ...
- Не, не бъркаш, аз и през 2006 не съм спрял да записвам Международните Семинари по Класическа хомеопатия, но ти май не идваш?  Peace - Защо? - Ане Варварке, която е една от най-добрите ученички и последователки на великия Шанкаран и има блестящи излекувания и в България, е може би най-добрия Международен Хомеопат посетил последните години България, и абсолютно всичките и Видеослучай са блестящо излекувани, след като други преди това не са успели, вкл. Кулкарни и др. под. Peace

# 423
  • София - Варна - Бургас
Sanya
 - за Хомеожен и другите "хомеопатични" Полипрепарати съм писал по-горе в Рубриката. Радвам се че ви е помогнал, но можеше и да ви навреди, Потискайки симптома  ви  в Гърлото и от там да го вкара  в Дробовете...  така че внимателно - вземайте го само по веднъж, щом специално на вас ви помага, не го предозирайте:peace:   

- И помнете че Вълшебни Универсални Хапчета няма! но има Индивидуални такива.  smile3529       

# 424
  • София - Варна - Бургас
Rosoneri
Цитат
- Да задам и своя въпрос: С какво лечение ще помогне хомеопатията за дете на близо 6 г., което не говори все още добре и го водят с растройство в развитието? Какъв/и медакимант/и хомеопатични могат да ми помогнат, ако е възможно изобщо, да ме насочите.

- Би могло да се помогне на вашето дете, но,
 - Явно не сте чели нищо от писаното от мен в темата, но пак ще повторя и за Вас конкретно Hug :

- Хомеопатичните лекарства, които са над 4500 на брой, се предписват ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИН-ДИ-ВИ-ДУ-АЛ-НО!
(с много малки изключения)
 - Дори еднояйчните близнаци, които са физически абсолютно еднакви, може да са много различни в Психо/Емоционален аспект. Peace

- Класическият хомеопат предписва след обстойно и задълбочено интервю, което при първия преглед трае 2 до 3 часа!  smile3529

- Конкретно за проблема при вашето дете - само в една от рубриките на Хомеопатичната ми компютърна програма са показани 143 хомеопатични лекарства... а трябва да остане само едно единствено, което след споменатото интервю би могло да подейства. Hug

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 11:50 от Aleksander

# 425
Благодаря за отвоговора Aleksander,

Все пак това е крачка. Бихте ли ме посъветвали към кого  newsm78в Пловдив да се обърна?

# 426
Aleksander, следя с интерес темата.  Аз лекувам детето си от повече две години само с хомеопатия. От вас научих много неща.

Приемете благодарности от една майка bouquet

# 427
Александър, бихте ли ми обяснили каква е картината на лекарството карцинозин? Благодаря!

# 428
  • вкъщи
alexander  здравей!
последния ни преглед при хомеопатката ни беше много обстоен,каза че дъщеря ми си е променила   хомеопатичния тип,и ни даде пулсатила 200.лекарството подеиства много бързо,ларингичните пристъпи и кашлицата спряха.докторката каза ,че това лекарство мога да го давам за всяко разболяване.доколкото разбрах това е конституционното лекарство=и наистина от както изпи първата доза,тя спи по многог,стана супер общителна със всички,просто наистина и подейства в много положителна насока.значи ли това,че ще и действа във всички състояния,дори и остри.
      мога ли да и давам еьинацея за имунната система.хомеопатката ни каза да не и давам,искам да знам и вашето мнение.
благодаря  предварително

# 429
  • София - Варна - Бургас
marianamama
Цитат
...значи ли това,че ще и действа във всички състояния,дори и остри.
      мога ли да и давам еьинацея за имунната система.хомеопатката ни каза да не и давам,искам да знам и вашето мнение.

- Пулсатила е едно от най-често срещаните детски Конституционални типове, и за това че е върната обратно в Пулсатила, адмирациите и благодарностите са за вашата Хомеопатичка. Peace
 - Пулсатила, понякога е хомеопатично л-во и за остри случаи, но при нужда има поне 10-тина възможни варианта за Остър случай - всичко зависи от Индивидуалната проява на Жизнената Сила на детето във всеки отделен конкретен случай.
 - Но както разбирам, вашето дете вече е в относително голяма безопасност Peace

Цитат
еьинацея
- За Ехинацея ли ме питате? - Изобщо не трябва! - та тя си има Симилимума, други хапчета или билки, само биха навредили, и  трябва да сте щастлива че сте спрели Абонамента си към Аптеките... newsm74  - (Това не го казвайте на Хитко!)  Stop Thinking

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 14:27 от Aleksander

# 430
  • София - Варна - Бургас
djini_selena

Цитат
Александър, бихте ли ми обяснили каква е картината на лекарството Карцинозин? Благодаря!

- Ето вижте Тук какво съм написал, ако не Ви е достатъчно, питайте  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95858.280

# 431
  • София
Знам, че за определяне ан лечение е нужно да се направи обстойно събеседване, но има ли нещо което да давам поне на първо време на дете пиещо от 2 месеца Метилпреднизолон.
В лицето пилича вече на хамстер.

# 432
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...но има ли нещо което да давам поне на първо време на дете пиещо от 2 месеца Метилпреднизолон.
В лицето пилича вече на хамстер.

- съжалявам, сама разбирате, че по интернет никой не би могъл да Ви предпише, поне не и лекарства Peace

# 433
  • Виена
Renny
Цитат
Aleksander, поздравявам те за хубавата идея да отговаряш на въпроси във форума!   Smile  Дали не бъркам като си мисля, че ти се грижеше за видеозаснемането на по-интересните лекции през 2003 - 2005 г. ...
- Не, не бъркаш, аз и през 2006 не съм спрял да записвам Международните Семинари по Класическа хомеопатия, но ти май не идваш?  Peace - Защо?

Е, както знаеш хомеопатията е призвание. За себе си прецених, че ставам само за пациент (и ревностен пропагандатор на метода, разбира се), но с удоволствие бих присъствала на интересна лекция, стига да ми попадне инфо навреме... Впрочем има ли вече добре организирана страница в интернет, представяща по-значимите събития?
Благодаря!
Пожелавам ти много успехи!   bouquet

# 434
  • София

- съжалявам, сама разбирате, че по интернет никой не би могъл да Ви предпише, поне не и лекарства Peace
[/quote]

Аз не очаквам предписване на лекарства, а на някакво широко известно и традиционно средство поне на първо време докато стигна до хомеопат.
Или не питам където трябва?

Общи условия

Активация на акаунт