Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 46 930
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Казах аз, че е на китайски, без да е учен китайски...
Вие се радвайте, че и математиката не е обяснена така. Това е все пак нещо утешително за всички нас!

# 556
  • София
Хахаха! Grinning
Математиката...
Как не са се сетили?

# 557
Шттт! Тихо, че да не вземат сега да кажат: за набор 2006 нови учебници по математика Laughing

# 558
  • у дома
Ние сме до понеделник грипна ваканция-ще им излезе после солено,ама сега е размазване от нищоправене просто...
Моето е с много готин учител по ИИ и ТИП-учебниците си стоят в шкафчето-изобщо не взимат уроци по тях,а той им казва какво да носят за следващия час и постоянно правят разни неща,нямащи нищо общо с  учебника„„„ Другият любим предмет е точно ЧП-там е класната,всичко си научава още в училище-у дома полага минимум усилия както се казва с максимум резултат.Даже го питах да обяснявам задачите за път скорост време и после тези за плътност-каза ,че си ги знае и не иска и на контр нямаше нито една грешка,значи наистина си ги е усвоил в училище.Кега по химия не знам до къде са-иначе учебника е на Булвест,ама знам че поне 2 пъти правиха лабораторни упражнения в истинска лаборатория по думите му и беше много впечатлен„Та ние сме на др полюс точно с тези два предмета.
Бележник поради удължаването на грипната ще видя чак др седмица-ще завърши по всички предмети с 6,макар че българския доста го мъчи,но пък там се беше класирал за 2 рия кръг на олимпиадата ,та явно поне преразкази прави.Аз изпадам в ужас с писането на бели листа на преразказа-лятото това трябва да го тренираме задължително...

# 559
  • София
Информация от дъщеря ми:
Самата учителка по ЧиП е казала, че е изключително глупав начинът, по който химичните съединения са описани в учебника.
Та най-важните им ги преподава по традиционния начин със символите на елементите.
Не ги кара да учат наизуст всичко.

# 560
Тъпотията с химични уравнения я мярнах преди няколко месеца, като разглеждах учебника. Имаме Менделеева таблица у дома и смятам да обясня и покажа формулите с елементите на латински - по-малко време ще отнеме да разбере и ползва, отколкото да се опитва да учи наизуст някакви кодови наименования.
И аз разрових няколко различни учебника с идеята да взема друг по-подходящ, но явно директивата е да няма сигнатурите от Менделеева таблица. Позачудих се защо е така и единственото, което ми хрумна е, че някой гладък мозък си мисли, че на децата така ще им е по-лесно... Да, ама не...
По физика осигурих лампи, жички, прекъсвачи и батерии и това беше най-добрата ми инвестиция в помагала - друго си е да пипнат с ръце. За химията обаче, май нямам смелост да павим опити у дома Nature ZapNature VolcanoNature Zap

# 561
  • София
Като ви чета и лошо ми става. Моето диване нищо не споделя, а и аз не съм отваряла учебниците, защото когато и да го питам, все няма проблем с материала. Оценките го потвърждават, но това не пречи някои неща  да ги е подминал неразбрани, само за да не попита.

# 562
  • Варна
Не искам да ви плаша, ама и в 7 кл обясненията по химия в учебника са кът - а като почнат преходите, освен да учат наизуст, друг начин нямат. Валентността е обяснена, но само най-общо и като открият, че има елементи с по няколко валентности, става весело, защото не знаят защо. Но по биология е още по-весело - с подробности ще учат размножаването на кладенчовия мъх (и полово, и безполово), ролята на мъжките и женските шишарки, таксономията на фораминерите и още куп важни факти, групирани по около 200 на урок.

# 563
  • София
Имам сериозни подозрения, че всъщност сте искали да кажете "таксономия на фораминиферите", като последните очевидно (и според Гугъл) представляват "амебовидни с ретикулозни псевдоподи". Grinning
Сега, аз нямам точна представа как съм оцеляла 43 години без толкова жизненоважна информация.
Но твърдо да се надяваме, че тази ми устойчивост се предава по наследство.

# 564
Отчаях се тотално!

# 565
  • Варна
Red,  права си - фораминифери - паметта вече ми изневерява Simple Smile

# 566
Аз лично не мога да спра да се изумявам как знаеш в детайли какво се учи във всеки клас по всеки предмет.

# 567
  • софия
Не знам какво говорите  Embarassed, но съм отчаяна. Това е пълен ужас и все повече се самонавивам, че АК е единственият изход от това безумие.

# 568
  • Варна
Аз лично не мога да спра да се изумявам как знаеш в детайли какво се учи във всеки клас по всеки предмет.

Ми то като отвориш на посоки из учебниците, не можеш да не се удивидиш на учебното съдържание 🤣. А имам фотографска памет. Ей сега например пътувам и докато се возя, споделям мъката ви. Аз вече съм минала 7 клас - два пъти.

# 569
Отворих учебната програма на мон за 6-ти клас, чп. Има толкова много неща, които се очаква да са усвоили. В учебната програма има и: "Записва с думи и представя със схеми химични реакции по дадено описание.". Май не е повредата в нашия телевизор Sad.

Общи условия

Активация на акаунт