Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 601
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
4 часа седмично + 1 ИУЧ. Започнаха степенуването.

# 451
Колеги, да помоля ако някой има тестове и теми за областен кръг на олимпиада по история, да ми прати. Дори и да не са за този кръг, да са по материала за шести клас. Трябват ми за младежа, ще ходи на втори кръг, а иска да се подготви за там добре.

# 452
Браво на момчето! Hug Потърсих материали, но намерих само от2011 г. Едва ли ще са ти от полза.

# 453
Благодаря. Извадих на Регалия едни от предходни години с помощ на съфорумка от друга тема, но те са за различна програма - само по История на България, но пък стигат до Априлското въстание. Нашата, както знаете, е нова и включва Средновековие - на света и на България. И нямам материали. Затова питам и тук - ако някой има тестове, дори и за първи кръг да са, все е нещо, ще се поупражни. Допълнителна учебна литература също ще е от полза. Учителят все нещо ще му даде, предполагам, още повече че е само едно дете от училището им, но не е лошо да посъбера и аз, да помогна, че този му е най-интересният предмет. А той с дислексията си има проблеми при подготовка по принцип, малко по-сложно и различно е при нас. Не схване ли логиката на нещо, механично не може да го научи и толкоз.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 15:28 от Judy

# 454
Успех му желая от сърце!  Детето ти се справя чудесно! БРаво за упоритостта! И неговата и твоята. УБедена съм, че ще е с отличен резултат ( знам, че с дислексия са нужни много повече услия) . НЕ мога да съм полезна с материали, но се надявам да намерите , колкото може повече, за да се упражни и да е спокоен  Peace

# 455
Благодаря.
Надявам се из темите да случа на информация. Има близо три седмици да се подготви.

# 456
  • София
Въпрос към ползващите сборника по математика на Просвета:
Да сте установили наличие на печатни грешки тук-там в отговорите?

# 457
Въпрос към ползващите сборника по математика на Просвета:
Да сте установили наличие на печатни грешки тук-там в отговорите?
Да, има.

# 458
Ау, не думайте, че нали съм абдикирала от трона на проверяваш и той си проверява с отговорите ..

# 459
  • София
Трети път засичам грешка.
Единият от тях - на елементарна задача, която не може да се обърка дори.

# 460
Не са една-две, има си (нашите деца решават абсолютно целия сборник и на Просвета, и на Коала, а аз все още проверявам всяко домашно по математика). Дори и в условията съм попадала на неточности.

# 461
Judy, ще ти изпратя довечера това, което учителката по история изпрати на сина ми преди първия кръг. Аз така и не погледнах материалите. Той ми каза, че при тях на първи кръг по-голямата част от въпросите са били от историята на България.

По математика ползваме Книга за ученика на Архимед и сборникът на Коала. В първия съм намирала грешки със сигурност, в този на Коала май не съм. Не решава обаче абсолютно всички задачи. От Архимед са им домашните, от Коала аз му подбирам задачи от група Б.

# 462
Благодаря ти предварително! Всичко ще е от полза. При нашите на първия кръг въпросите са си били от всичко - и за България, и за Европа и мюсюлманството /нали ги имат в уроците/. Интересни били, разнообразни. Забравих отворения въпрос за разработката за Златния век ли беше или общо за Симеон, с някаква картинка, трябва да питам пак.
...
И ние по математика сме на Архимед и Коала. Лично аз много ги харесвам. В Архимед има хубави цялостни тестове върху даден раздел, в края на сборника. Вкъщи давам от тях допълнително, т.к. в училище малко неща от тях решават. И аз съм за група Б на Архимед, т.к. А са прекалено лесни, а В са състезателни, а той няма афинитет към математическите състезания. Б си е тъкмо за него.

# 463
При сравнение на двата сборника, Архимед и Коала, ми направи впечатление, че група Б на Коала до голяма степен отговаря на група В на Архимед. Поне в раздела за геометрията беше така. През ваканцията докато се готвеше, уж, за класно, решаваше от група В и беше изумен, че вече такива задачи е решавал. На нашите за домашно им дават и от група Б на Архимед.
С рационалните числа го бях оставила "да диша" почти без допълнителни задачи, защото му бяха лесни. Сега като започнат степените ще трябва пак да го понатисна, за да съм сигурна, че всичко ще е наред.

# 464
  • у дома
Нашите си дъвчат още умножение и деление на рационални числа,даже още не са взели координатната система„
Моето е уж оформено по всичко с отличен само по история има 6,5 и в понеделник ще правят контр ,а после имат в сряда,която при нас поне е последния ден за оформяне-на моето не му харесва историята,явно си зависи от учителя.
Обаче в класа има доста болни дечица-около една четвърт-дано ги пуснат грипна ваканция преди да се изпоразболеят всички.

Общи условия

Активация на акаунт