Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 598
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Ето материалите по история. Доколкото видях са въпроси за първи кръг от миналата година.

https://dox.abv.bg/download?id=f496a0cc49
https://dox.abv.bg/download?id=b6fd12fcaf

# 466
Много благодаря. Ще ги отворя на лаптопа и ще разпечатам.
Лека вечер!
...
Разпечатах ги - харесват ми. Още веднъж благодаря.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 10:09 от Judy

# 467
  • София
Здравейте Simple Smile До къде са вашите деца по математика? Моето е до Намиране на неизвестно събираемо и ми се струва, че изостават. 

# 468
  • софия
Разместително свойство при събиране на рационални числа.

# 469
Координатна система, но са във ваканция

# 470
Сраммм, аз не знам на кой урок са.  Embarassed

# 471
Ще почнат степените другата седмица.
Сега май ще имат контролно на рационалните числа с координатната система и след това.

# 472
  • софия
Сраммм, аз не знам на кой урок са.  Embarassed
Не се косИ. И аз до вчера не знаех, но сподели, че нещо не ѝ е ясно и аз реших да се осведомя до къде са.

# 473
  • София
Преди няколко дни започнаха степенуване нашите. И аз не знам точно на кой урок са. Май казаха, че са взели всичко на куп от степенуване и сега упражняват. Гледам, че за домашно решават безкрайно количество примери със степени.

# 474
  • софия
28.01.-4.02. грипна ваканция за София град и Кюстендил.
http://www.focus-news.net/news/2019/01/25/2616081/ot-ponedelnik- … na-epidemiya.html

# 475
И при нас е обявената грипна епидемия от 28.01. До 01.02. 4-ти  февруари е обявен за кмета за неучебен ден, така че няма да събират бележниците...Ще се ориентираме по Ел. дневник как е завършил срока. УЧеничката не искаше да излизат в грипна ваканция , защото има четири шестици и една петица по Англ. Ез. и учителката е казала, че ще й остави пет за срока, ако няма възможност да я изпита още веднъж...

# 476
Пък нашите си учат. Даже болни нямат. И контролни ще правят от понеделник нататък... Много искаха и те една ваканцийка, ма няма за тях!

# 477
При нас също няма болни деца, но има болни учители. На класа не му се излизаше във ваканция, защото щели да скучаят.  Laughing

# 478
А децата петиция правят - искат си грипната ваканция и толкоз!
 Joy
https://www.dnes.bg/sofia/2019/01/25/vakanciia-dai-uchenicite-v- … -vakanciia.400268
Скрит текст:
"Дали грипът закъсня, или времето бързаше?
Дали грипът закъсня, или всичко бе сън?
Отшумя като приказка... сред сополи, подсмърчане…"

След като в продължение на седмица в по-голямата част от страната върлува грип, а епидемията затвори и стотици учебни заведения в 16 области, днес и в столицата най-накрая беше обявена грипна ваканция, он от идния понеделник.

София-град беше една от последните области - крепости, които обявиха грипна ваканция, а това идва след решение на Столичната община, а и след продължително настояване от страна на учениците, които в продължение на седмица бленуваха за съдбата на своите връстници от провинцията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Грипна ваканция в София, учениците в клас на 6 февруари!
"Ваканция дай! Ваканция дай!
И повече не ме мъчи…
Тежък грип мори страната,
а ние тук стискаме зъби…"

Именно закъснялата грипна ваканция роди и някои забавни колажи в социалните мрежи, които бяха споделени лично от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Уважаеми ученици, получих всички около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция. Знам, че "целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е", но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция.

Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга. Пазете се и се обличайте топло", написа в страницата си във Facebook Фандъкова.

Цитат
София-град беше една от последните области - крепости

Чак пък! Само 16 области са обявили. А нашата май няма да дочака...
А, ето че и за комшиите има ваканция. Пък ние ще си ходим на училище. Ще останем последен бастион!

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 15:23 от Judy

# 479
  • Велико Търново
И в Търново обявиха грипна ваканция, макар да няма много болни/по статистика/, явно е с цел превенция. На 6.02. са на училище, и ако днес не им раздадат програмите за втория срок, не знам кога...Друг е въпросът, по някои предмети щяха да ги дооформят другата седмица, но....по преценка на учителя ще е очевидно Wink

Общи условия

Активация на акаунт