Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 46 944
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък не разбирам какво им е лошото на частите.

# 526
Аз пък не разбирам какво им е лошото на частите.

Две години поред, например, големите ученици се оплакваха, че за едната част има време бол, за другата - не им стигнало. Като е в една част, човек си разпределя времето по-добре. Може леките задачи да се отметнат много бързо и ще има повече време за другите, които искат повече мислене и писане. Самите ученици, че и учителите им споделиха това.

# 527
Специално при дъщеря ми, когато има ограничено време се напряга и "спича". Докато излезе от стреса и то половината време минало Simple Smile. Ако знае, че има много време нещата са различни, работи спокойно.

# 528
А за моята дъщеря (тъй като не може да си организира времето) преполагам, че на части би било по-подходящо.
Но в крайна сметка - каквото дадат. Simple Smile

# 529
Тю, най-после и нашите са във ваканция!
Вчера го спрях моя от училище, че беше изморен и за да предотвратя болести, и понеже е вече оформен, му казах, че като иска да се наспи - да ляга в сряда и да спи. Понаболяваше го глава и му се беше схванал вратът. И грип може да е, но ние у нас температури не вдигаме, та това не ни е показател. Реших да го оставя - ако е болен, да седи, ако не е - да не стане пък такъв.
Вечерта го водих с още едно дете до лекарката да ги види и за бележка за отсъствията, че и то не било нещо съвсем наред, като не знаех, че са обявили и при нас ваканция. Но тя е от днес, така че все пак - добре че отидохме.
Та отиват двамката с приятелчето при лекарката и тя от врата ги пита: "Вие за бележка ли сте?"
Моят, какъвто е разсеян, веднага реагирал: "А, не, нямаме забележка, учителката не ни се е карала!"
Joy
Ама той е тъй - едно му говориш, той за друго си мисли и изобщо не чува и не се задълбава!

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 10:15 от Judy

# 530
Ха честито, Judy! Laughing
И да няма болни. Хаха, това със забележката е много сладурско Laughing Laughing

# 531
Ха честито, Judy! Laughing
И да няма болни. Хаха, това със забележката е много сладурско Laughing Laughing

Разправяха ми в колата на връщане. Аз го играя само шофьор до поликлиниката, че времето беше лошо, да не се доразболеят.
Другото момченце пък ми се хвали по тоя повод: "Ми аз между пети и шести клас нямам забележки!", моят веднага, да не остане назад: "Че то лятната ваканция и аз нямам!". Нали тогава е "между пети и шести клас"...  Laughing
Абе като болни ми звучат направо!
Питах ги "Ще ви бъде ли, ще живеете ли?", моето каза, че сигурно щяла да му се наложи трансплантация на черен дроб. От ракията било.  Rolling Eyes Другото пък имало проблеми с белите дробове от цигарите... Абе кофти работа!
По-добре вкъщи, да не ги слушат хората по улиците.

# 532
 Laughing Имат чувство за хумор е хлапетата Laughing Laughing И умната с ракията и цигарите. САмо в умерени количества, пък в седми клас може да се поотпуснат Laughing

# 533
  • София
Чудя се защо никой не пише, а аз пак съм ви изпуснала  Flushed
И  моят се разболя точно преди грипната, но изкара един ден с Т и му мина, а ние с батко му се влачим цяла седмица с гърло и хрема.
Ще се връщам назад да чета какво сте коментирали за НВО то.

# 534
Аз съм шок от начина на поднасяне на химията в уроците по чп. Имат да заучат наизуст над 10 (като с всеки час ще се увеличават) уравнения от вида: въглерод + кислород -> въглероден диоксид. Като това е най-простото. Без изобщо да е обяснено защо понякога е оксид, друг път диоксид, трети път четириоксид; защо веднъж е суфат, а друг път сулфид. Нито дума за валенсии. Просто зубрене, от което не виждам смисъл. И новата ми любима грешка в учебника е: калциев карНоБат + солна киселина...
Ако има някой химик тук, моля да ме успокои, че това е нормалният подход за учене на химия.

# 535
По кой учебник сте, Мария?

# 536
Леле, вярно ли Simple Smile ще погледна довечера в нашия, на кое издателство?

# 537
Булвест 2000:

# 538
Аз съм шок от начина на поднасяне на химията в уроците по чп. Имат да заучат наизуст над 10 (като с всеки час ще се увеличават) уравнения от вида: въглерод + кислород -> въглероден диоксид. Като това е най-простото. Без изобщо да е обяснено защо понякога е оксид, друг път диоксид, трети път четириоксид; защо веднъж е суфат, а друг път сулфид. Нито дума за валенсии. Просто зубрене, от което не виждам смисъл. И новата ми любима грешка в учебника е: калциев карНоБат + солна киселина...
Ако има някой химик тук, моля да ме успокои, че това е нормалният подход за учене на химия.

Мен даже Карнобат - ът по-малко ме притеснява от другото /техническите грешки са простими, макар че редакторът трябва да си плати за грешката, понеже е проспал/ - деца, които едва започват да изучават химия, да трябва да зубрят наизуст формули, които нищо не им говорят.
Какво е калций още даже не знаят и сигурно го числят към металите, наред с калия, ако не ги бъркат или не ги мислят за едно и също. Остава да им изпишат и формулите с валентностите. Целта на съставителите на този учебник е да покажат, че продуктът може да е повече от един и как се установява наличието на химична реакция, не някой пишман-даскал да зори децата с такова безсмислено начинание.
Принципно обичам човек да се труди. Но когато от това няма смисъл, трудът е по-скоро вреден. Най-малкото губи време, а и показва на децата колко безсмислени могат да са техните усилия.

Изобщо да е само химията - с мед да я намаже човек! Нашите по технологии пишат като луди и нищо не разбират. А мислех, че това е предмет за изучаване на практически умения и усвояването им в практиката. За жалост тая система е пълна с хора, чието интелектуално ниво е вероятно под средното за нормалния гражданин. Съжалявам за изключенията и им се извинявам. Но това не променя фактите. 

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 15:17 от Judy

# 539
  • София
...За жалост тая система е пълна с хора, чието интелектуално ниво е вероятно под средното за нормалния гражданин.

И за съжаление точно тези хора обикновено са овладели до съвършенство придаването на сложен наукоподобен вид на нещата (това важи с пълна сила за ТиП; още миналата година от позицията си на архитект не успях да позная нито един отговор в кръстословица от учебника по тема чертежи).
Ще гледам учебника по ЧП довечера. Преди известно време обяснявах някакви също топлкова безобразно поднесени неща по част Физика, и накрая дъщеря ми с удивление заключи, че това щяло да се окаже предметът с най-интересни неща.
Как да не го хване яд човек каква лоша представа създават у децата...

Общи условия

Активация на акаунт