Юлски мами 2019г.

• 33 893
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, реших и аз да се включа най-накрая след като досега само тихо четох останалите. Аз съм на 30 с първа бременност, очакваме мъника около 04.07.19.
Нещо което не успях да намеря из форума, знае ли някой за списък на всички задължителни и важните опционални изследвания и кое кога се прави? Успях да намеря само отделни споменавания тук-таме, но нищо по-конкретно.
Успех на всички Simple Smile

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082

Тук според мен е добре написано, но докторът ще те ориентира също, като една част са  покрити от здравната каса, друга част не са.

Миналият път родих на 27, сега живот  и здраве на 29. С храненето миналия път не съм имала никакъв проблем, а сега е някакъв ужас. Гадеше ми се силно само два дни, но оттогава ми е едно супер странно, все едно някакво отвращение съчетано с желание за специфични храни Simple Smile Примерно цял ден ми се яде нещо, ама само нещо определено и нищо друго, от мисълта за каквото и да е друго ми се повдига, след като го ям ми става лошо от него и вкуса ми остава в устата цял ден. ММ ще ме убие вече, само го пращам за разни специални манджи и после мрънкам, че ми е лошо Simple Smile

Вече половината от 10те дена ги излежах, дано в петък видим сърце и ми отпуснат малко режима, че трябва и да се работи. Други лежащи има ли?

# 361
Здравейте,миналия път родих на 24 ,сега живот и здраве на 29.Терминът ми е изчислен за 05.07.2019г.
Продължава да ми е много лошо и постоянно ми се лежи,следобед и вечер повръщам.Попитах за болничен,личната каза ,че може да ми даде няколко дни с фалшива диагноза,но съм на нова работа от 2 месеца и ако започна с болничните от сега няма да е много удачно. А и ми се иска поне да минат трите месеца,но то точно сега е най-тежко от към гадене и отпадналост... 😏

# 362
  • Пловдив/София
Уф, днес без да помисля вдигнах детето (само за секунда- да седне на пейка). 17-18 кг. Преди това ходих и доста пеша и се изморих...сега ми е много притеснено да не съм направила беля. Ще почивам днес, утре колкото мога...ако няма кървене, дали е ок, какво друго мога да следя?

# 363
  • София
Цял ден съм- хем ми се яде нещо постоянно, хем ми се повдига към каквато и храна да посегна. Grinning

# 364
Аз пък нещо цял ден нямам апетит и нещо гърлото ми започна да ме дере. Пия вече трети чай, дано пресеча настинката.

# 365
  • Варна
Пипи2013,  ако нямаш болки или зацапване,  не се притеснявай.  
Bloomie,  аз тъкмо бях разбрала за бременността ми,  когато се разболях. С Биозин мама,  инфлуцид,  цинабсин и много инхалации с лайка и сода,  над тенджерата висях,  успях да се справя. За носа ползвах Стеримар,  а когато ме болеше гърлото много,  редувах Ефизол и Ангал с лимон( лекар ми ги разреши).  Дано се справиш бързо и не се налага сериозно лечение.  

# 366
Здравейте и от мен на новите попълнения Heart

Аз често си вдигам детенцето - няма как просто. И за сега слава на Бога ми няма нищо.. дано и за напред да е така!

Първото си детенце родих на почти 25, а второто го очаквам на 27 (ще бъде нещо като подранил с няколко седмици подарък, тъй като и аз съм юли месец Simple Smile )

Момичета с много дечица - толкова много ме радвате и ме вдъхновявате! Свалям ви шапка, както се казва!

# 367
Аз всеки ден вдигам чували по 15 кг., защото сме с парно на пелети Simple Smile но нямам голям избор, иначе на студено. За съжаление продължавам да задържам вода.  За две седмици съм качила 7 кг.. Цялата съм надута и отекли крайници. Спазвам стриктен режим на хранене, но очевидно Хашимотото ми играе лоша шега. Хормоналния дисбаланс е жестоко нещо Sad
Вероятно и това, че съм на 37 също има значение Sad В общи линии се чувствам супер изморена, спи ми се постоянно,  а тези килограми ме забиват психически  Sad  А, да - продължавам да запалвам цигара.  Просто пълна трагедия😭😭😭

# 368
Аз родих първото си детенце на 25, сега на 28. Ще имат 3г. и 2м. разлика. Щеше ми се по - малка да е разликата, но чак сега се случиха нещата. Може пък да е за късмет.
Иначе за изследванията най - сигурен е пренатеста, но е доста скъп. Ако можеш да си го позволиш най - добре него. Аз много се чудя за БХС сега. Много несигурна ми се струва информацията от него и смятам да го пропусна. С първото дете също не съм го правила. Мисля да си се доверя на феталната морфология в 20седмица. Иначе на мен гаденето ми мина! Направо съм нов човек! Гадното е, че вече имам корем... Дано тази бременност не стана кит. Храня се здравословно и не пия никакви боклуци - само фреш и вода. Как успях да кача пет килограма не знам. 😢 Ще започна да консумирам май черен хляб, колкото и да ми е неприятен.

# 369
  • Пловдив/София
Успокоихте ме с пелетите. Явно се случва вдигането на тежко и не съм сама. Ох, да, умората... в събота спах от 2 до 4 Simple Smile) и в 23ч заспах като заклана. в работни дни едва издържам по 8 часа.. Ще гледам да си тръгвам по-рано поне. Към 3-4 месец минаваше тази умора...тази седмица имам ангажименти и се радвам, че ще откъсна мисли.

# 370
  • Сливен
Здравейте,
С тежкото внимавам. Гледам да не вдигам. Но съм хореограф и ме притеснява потропването на народни танци. И там внимавам, ама не искам да раздувам пред децата моето състояние сега и ще почне да им става странно защо госпожата маркира движенията, а на нас ни се кара, че не вдигам краката достатъчно. Иначе живот и здраве второто го чакам на 32. Първото родих почти на 24г.Разликата ще бъде 8 г.    И половина.

# 371
Яренце , ти ли казваше, че си с котка? Прави ли изследвания за токсоплазмоза? Ако да - къде, как, какво, що?

# 372
  • Сандански
Аз малката я вдигам само в седнало положение, въднъж ми се наложи да я кача на една пързалка и около половин час ме боля корема след това, а няма 15кг. Все пак внимавайте с тежкото, мен докторката всеки път това ме предупреждава. Аз все още не съм качила килограми, но корема в сравнение с миналия път ми е все едно съм в 5 месец, а сега съм 9 г.с. и почвам от утре 10г.с. В работата смятах да кажа преди коледа, ама ще видя дали няма да е по рано. Вие кога ще казвате в работата?

# 373
Аз от днес съм вкъщи.То е ужасно....всички са нанякъде аз сама ,лежа.Ще видим следобед колко дни ще даде личната.Някой знае ли колко най- много могат да дават.Но не ми се рискува да ходя на работа.От над пет години чакам и сега да се провали всичко ,щото съм била на работа,не ми се ще.Не вдигайте нищо момичета.Пелетите биха могли други да ги изсипят и един резервен чувал до котела и сипвате да речем с една кутийка от чувала....винаги има начин.Аз съм губила бременност от вдигане на тежко.Бях помогнала на една майка да качи бебе с количка по стълби,къде ми е бил акъла....
 Сега са най- важните седмици от 5-8  пазете се,а и аз в това число.Аз също работя с деца,за  сега се надявам да се справят без мен,няма незаменими хора,а и не бих била полезна на тях самите на сто %.Как си представяте седяща госпожа,само да обяснява седнала,а по физическо да не мърда.В този ред на мисли ако съм учител по хореография,отдавна ще лежа вкъщи.Аз се опитах миналата седмица седейки на работа-ами не става.Децата си искат своето.
И ние имаме куче.И с миналата бременност имахме куче.Променя се всичко след изписване,кучето го поема друг и толкоз.Засега дъщеря ми си го гледа,да видим после.А за изследване,каквото кажат лекарите.

# 374
  • София
Яренце , ти ли казваше, че си с котка? Прави ли изследвания за токсоплазмоза? Ако да - къде, как, какво, що?

Нищо не съм правила още. Другия понеделник съм на 2ри преглед и ще искам пълни напътствия- кое изследване кога и къде да правя.
Веднага ще си кажа тук, де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт