Юлски мами 2019г.

• 33 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
В 6г.с+4дни съм. Вчера бях на преглед и чухме сърчице 🤩. Д-р Даскалов каза, че всичко е наред, но ми изписа Дуфастон 3х1, Утрогестан 3х3 вагинално и   витамин В12 инжекции мускулно. Някоя от вас слагала ли си е Утрогестан и то в такива дози и за колко време?
Аз го слагам в същата доза 3х3 и нямам странични ефекти. Ще го слагам до края на 12г.с😏

# 586
Здравейте,
В 6г.с+4дни съм. Вчера бях на преглед и чухме сърчице 🤩. Д-р Даскалов каза, че всичко е наред, но ми изписа Дуфастон 3х1, Утрогестан 3х3 вагинално и   витамин В12 инжекции мускулно. Някоя от вас слагала ли си е Утрогестан и то в такива дози и за колко време?

Сериозни количества са това, особено комбинация Дуфастон и Утрогестан. Обикновено се предписват при задържане. Аз приемах 2*2 Утрогестан през устата и ми беше хипер гадно, защото има странични ефекти. Сега, слава Богу, пия само 1 табл.вечер.

# 587
Предполагам, че го изписа заради поликистозата и инсулиновата резистентност, точно за задържане.  Но в аптеката ми казаха, че не се наемат да напишат тези дози на кутиите, защото били прекалено.
Здравейте,

Сериозни количества са това, особено комбинация Дуфастон и Утрогестан. Обикновено се предписват при задържане. Аз приемах 2*2 Утрогестан през устата и ми беше хипер гадно, защото има странични ефекти. Сега, слава Богу, пия само 1 табл.вечер.

# 588
Момичета, тези от вас, които са били на преглед и са чули сърчице в 7-8 г.с., колко голямо е ембриончето в мм?
Пак съм се вкарала във филм, има много таблици и сайтове за това, но показват различни неща.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 10:15 от edna0112

# 589
Здравейте бъдещи мамчета,
Малко късно се включвам и аз с положителен тест от вчера. Терминът ми е за края на юли според карендара.
Това ми е втора бременност. След тежка първа бременност имам чудесно момче на 8 месеца. Тези две чертички ни изненадаха доста, но пък смятам, че са подарък от съдбата.
Много въпроси и притеснения, свързани с бременността имам, но гледам да съм позитивна.
Има ли други мами с породени дечица ?

# 590
  • Пловдив/София
Да ви се оплача от днес. Първо, казах, че съм за установяване ма бременност, а лекарят настоя да ме прегледа вагинално, със спекулум и пипане с ръка. Така и не разбрах защо. Взе ми и секрет, това ок. Сега имам лек дискомфорт. Миналата бременност само леко с ултразвук ме гледаха в тези седмици... както и да е. По-лошото е, че видяхме плоден сак, отговарящ на 6 г.с, но без ембрион. Док каза да ида пак след 2 седмици и спомена за прекъсване на бременността, ако пак така.. много ми е нервно. Каквото е решила природата, ама съм като цяло недоволна пт цялото отношвние... а уж реномиран лекар в добра частна болница.

# 591
  • Варна
edna0112 сега си погледнах снимката от видеозона - в 7+3 г.с. чутото сърчице е било на ембрион с размери 14.46 мм.

# 592
Пипи, много неприятно Sad Дано не е видял добре и след 2 седмици всичко е ОК. Аз не съм чувала бременна да я преглеждат така. Мен в 5г.с. + 4дни ме прегледаха с вагинален видеозон и лекарката беше много внимателна. Ако не си доволна от отношението другият път отиди при друг лекар.

Sinero88 добре дошла Simple Smile Какъв предколеден подарък само. Пожелавам ти тази бременност да е по-лека, да си спокойна и на лята радостта от децата ще се увеличи.
Какво означава породени дечица?

Аз съм в 9г.с.+5 дни. Да питам, които са по-напред или с втора/трета бременност - възможно ли е да усещам движението на ембриончето? Тази сутрин мисля, че точно това усетих, а по спомените ми с предната бременност това се случи по време на 4-я месец.

# 593
edna0112 сега си погледнах снимката от видеозона - в 7+3 г.с. чутото сърчице е било на ембрион с размери 14.46 мм.

Благодря за отговора jaklin_dd!
При мен е по-малко, около 10 мм, измерено приблизително по същото време, затова се притеснявам. Знам че понякога наваксва след това, но не е ли много голяма разликата се чудя.

# 594
Пипи, много неприятно Sad Дано не е видял добре и след 2 седмици всичко е ОК. Аз не съм чувала бременна да я преглеждат така. Мен в 5г.с. + 4дни ме прегледаха с вагинален видеозон и лекарката беше много внимателна. Ако не си доволна от отношението другият път отиди при друг лекар.

Sinero88 добре дошла Simple Smile Какъв предколеден подарък само. Пожелавам ти тази бременност да е по-лека, да си спокойна и на лята радостта от децата ще се увеличи.
Какво означава породени дечица?

Аз съм в 9г.с.+5 дни. Да питам, които са по-напред или с втора/трета бременност - възможно ли е да усещам движението на ембриончето? Тази сутрин мисля, че точно това усетих, а по спомените ми с предната бременност това се случи по време на 4-я месец.

Благодаря ти!
Породени са деца с много малка разлика във възрастта.

Исках да питам и за следене по здравна каса. Къде мислите да се следите? Аз бих искала при някой от МД, но хич не ги познавам.

Предната бременност следях само на частно и давах луди пари. Този път смятам по-пестеливо 😀

# 595
Ние в 8+2 г.с чухме сърчице. Ембрион с размери 17.9мм

# 596
  • София
На прегледа в понеделник според приложението бях в 7г.с.+4 дена, но резултатът от ехографа е "ембрион с добра сърдечна дейност, 9,8мм, отговарящ на 7г.с.+0". Все пак, разминаването е минимално. Simple Smile

Аз мисля да се следя при д-р Гагова като мога да избирам дали във Вита или в Шейново.

На 02.01 ме праща на БХС и след това ще го мислим. Точно тогава трябва да вляза в 12та г.с.

По принцип, си бяхме говорили с ММ по празниците да кажем и на близки приятели, но сега се чудя. От друга страна, тогава ще сме много социални и не знам как ще крием.

# 597
Здравейте!
Добре дошли на новите мами 🤗
Една, на мен ми казаха размер, но не го помня, аз не им обръщам внимание на тези размери. Не знам защо така в България ги вкарват във филми майките с тези размери. Аз знам, че са много относително нещо ( предните ми две бременности са следени в чужбина), там никои не обръща такова внимание на размерите, освен ако няма голямо несъответствие. 

Пипи, според мен потърси второ мнение. В 6 седмица е още много рано и може да не се види, затова само гадае за сега този лекар и ти е казал да отидеш след 2 седмици, защото тогава ще се вижда. Най-добре отиди при друг, че иначе ще има да го мислиш само и да се измъчваш.

Деси, на този етап не е възможно да го усещаш. С втората бременност се усеща по-рано, но не още 🤗

# 598
На прегледа в понеделник според приложението бях в 7г.с.+4 дена, но резултатът от ехографа е "ембрион с добра сърдечна дейност, 9,8мм, отговарящ на 7г.с.+0". Все пак, разминаването е минимално. Simple Smile

Аз мисля да се следя при д-р Гагова като мога да избирам дали във Вита или в Шейново.

На 02.01 ме праща на БХС и след това ще го мислим. Точно тогава трябва да вляза в 12та г.с.

По принцип, си бяхме говорили с ММ по празниците да кажем и на близки приятели, но сега се чудя. От друга страна, тогава ще сме много социални и не знам как ще крием.

Яренце, благодаря!
Това звучи донякъде успокояващо Hug И при мен е проблизително такъв размер, но по разни таблици излиза, че трябва да е доста повече и се притесних.

Аз още не съм решила къде ще се следя, ходила съм на две различни места на прегледи до сега.

# 599
  • София

Породените дечица са с разлика под 3 години. Няколко майчета тук сме така.
Аз се надявам в петък да чуя сърчице.
Аз пък научих моя младеж, че в корема имам бебе и той от време на време ей така си го споменава.... като нищо ще заподозрат роднините нещо по празниците Laughing

Общи условия

Активация на акаунт