Отговори
# 120
Мартеа, много труден въпрос newsm78 Моята шарк-чица е в период от около месец. Дори бях пуснала тема в Кърмаческия. Напада ме през половин-един час. Идва при мен, започва да ме разкопчава или да ми вдига блузата, вика "Га-ба, га-ба" и започва да трепери от нетърпение. Просто не знам какво е това чудо Rolling Eyes Суче седнал, прав, на коленца, по корем - на всичко е готов само за да ме докопа....Истински терор! Кърмачките с опит казаха, че е нормално и че има връзка с усвояването на нови умения, а той наистина напоследък всеки ден ме изненадва с нещо ново. Така че, доооооста се кърмим. Изгледи за отбиване - никакви! Предполагам, че това с нападането ще отмине все някога, а преди да започне се кърмехме денем 1-2 пъти. Нощем се кърмим също.

П.С. Ето го шаркавия Confused
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=35507&photo=159
http://images08.snimka.bg/000826322.jpg
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=35507&photo=162

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 09:18 от Сиска

# 121
Малиии, Сиска, голямо кърмене пада Grinning.Много са ви сладки снимките Heart Eyes. И с пъпките го харесвам Дени, сладурчо.

Айде и аз да се запиша в книгата за оплаквания. Tired
Станислава прави някаква хранителна алергия. Проклетите обриви, от които цяла кооперация не спи от една седмица ми изкараха акъла. По едно време си мислих, че полудявам, защото вечер виждам големи червени петна с една маалка пъпчица по средата, а сутрин няма нищо. За сега  подозираме плодовите кисели млекца, 1 седмица няма да ядем млечни, ще давам Фенистил, пък да видим.

Ако някоя от компетентните мами има теория, моля споделете. Много се притеснявам да не излезе АБКМ, а не съм много в час.
Толкова съм изнервена от недоспиване и притеснения, че удрям ток.

# 122
Мартеа, аз не смятам да отбивам Мари, оставям на нея да реши кога да се откаже. И на двете ни доставя удоволствие, особено след като не съм я  виждала цял ден, да се сгуши до мен и да заспи после, усещането е неповторимо. А и на яслата тя хваща вируси, неизбежно е , но съм свидетел как за няколко дни, минавайки само на кърма, бързичко се възстановява.
А и доста мами в Кърмаческия отбиха, тъй като им беше омръзнало и пускаха теми после колко им липсва кърменето, така че аз ще оставя избора на детенце Wink

Сиска, дени е един малък герой, какво ли не му мина през главата! Нали не е вдигал Т от варицелата?

Катка, обриви, освен от розеолата, не сме имали досега, та не знам, но не е късно и това да ни стигне, с тия боледувания Cry

Айде и аз да се оплача, имаме разстройство Sad И понеже досега никога не е имала, не знам какво да й давам да яде...Знам, че морковите, картофите, бананите запичат, но какво да й давам за закуска или вечеря да речем?

# 123
Аня,и Данчо е с разстройство и аз се чудя с какво да го храня утре!Но зная,че освен банан няма да му давам други плодове.

# 124
За разстройство незнам какво се дава.Суша не сме те забравили Hug
Пателинке, честит ти рожденик!Много здраве,щастие и любов!
Дени и с пъпчици пак е сладък.

# 125
Мартеа, Сиска е описала толкова добре ситуацията, че по-добре не бих могла. И при нас е абсолютно същото положението. Записани сме на ясла септември, може би и ние ще продължим още малко да поутепем някой и друг вирус пък после ще видим. Моят син просто е толкова привързан, че не виждам как да стане това постепенно намаляне на кърменията, а още по-малко ми се иска да го стресирам като го хвърля на някоя баба за едн седмица(то не че има много кандидатки, де) Laughing
За разстройство действа най-добре прахче Ентерол и оризовата вода на Хип с морковите. Детенце трябва да мине на диета, така че вариантът запичане с плодове отпада. Трябва да яде сухарчета, обикновени солети, картофи и моркови, заедно или поотделно със солчица малко, да се избягва всичко сладко защото разхлабва.

# 126
  • Пловдив
Ето ме и мен!
Моето голямо наукотворчество приключи успешно вчера и сега вече съм мноооого,мноооого добре! след като цял ден чистх затъналата до не-знам-си къде-в мрсъсотия къща намерих време и да ви прочета!
Честито на Вариа и на малката Иса!

Бързо възстановяване на Явор, Дени и всички сополиви и трудно преглъщащи малки и големи.

Нашето ходене започва да напредва.Вчера момъкът ме посрещна с цяла серия от по 5-6 крачки, понеже цял ден ме нямаше явно доста се беше затъжил...

При нас кърменето продължава, но с умерено темпо. Между другото, Сиска много сладки са снимките Joy Кърмя го обикновено рано сутрин, някъде към 6-7 часа и той си заспива пак. Ако се събуди към 8 например, изобщо не иска да суче та минаваме на заакуската. Вечер се наблюдава подобна сситуация. Вече се чудя дали не е заради това че вечеря към 8, та няма желание за сучене два часа по-къно. Както и да е, смятам че нашия край наближава, а всъщност не мога да дефинирам чувствата си, обърках се напоследък, четох из форума разни статии за продължителното кърмеме, за това колко хубаво за детето е да усеща спокойствието и сигурността в майчината гръд...Обаче миналата седмица бях на една среща с псохолог от Пловдивския университет и това което каза ми подейства доста объркващо. За да не цитирам някои грозни думи, само ще кажа, че според нея детето има нужда веч1че да се отдели от майката, да се осъзнае като личност, а с продължителното кърмене майката си утолявала своята тревожност, но не помагала на детето. Както и да е, не смятам да повдигам тема за или против кърменето след първата година, просто споделям, че се чувствам объркана, защото усещам, че детето ми като че ли се колебае и аз мога да реша вместо него дали да продължаваме или не, но като че ли не ми се поема такава отговорност....

Момичета, какво давате на децата за следобедна закуска? Аз все още давам каши, но вече много рядко се приемат, забърквам, а понеже вече и аз твърдо съм решила да слабея, не я изяждам вместо него, а я хвърлям и много ме е яд да отиват пари така на боклука. Веднъж му направих пай с череши, не пожела и да чуе...За кремчетата- не става, още не съм въвела прясно мляко. Та кажете, вие какво давате?
Е, браво на мен, олях се!
Лека нощ!

# 127
  • София
Bisserina,аз давам предимно десерти с прясно мляко,затова не мога много да ти помогна.Но преди да започнем кухня му давах основно безмлечни десерти-грис с плодове,кремчета без мляко,кус-кус със сирене или кашкавал,макарони със сирене,овесени ядки със сирене или с плодове,каша от просо със сирене,каша от препечено брашно със сирене или с кашкавал и подобни.

За разстройството-Калоян по принцип си ака по-редичко и начесто-поне по 3 пъти на ден Mr. Green По случая,защото ми омръзна да сменям памперси по 6 пъти на ден,започнах да му давам Фризо 3 вечер и за 2-3 дена нещата се оправиха.
А иначе му давах по-запичащи храни-повече бисквитки,супички със сухари,солети,банани,ябълки,каши.Като тръгнат и зъби и положението става неудържимо направо.Тогава давам оризова вода и чай от шипки.Последният път му забърках в шейкъра един коктейл-много разварен ориз,сок от дюли,ябълки и вода.В интерес на истината,въпреки,че звучи гадно Mr. Green, стана доста вкусно и Калоян го изпи на един дъх.Положително помогна.Следващото ако беше срвнително нормално Mr. Green

# 128
Тази сутрин в 5,30 ме събуди Шарко  Tired

За разстройство - на диета и сокчето на Хип ORS200. Аз никога няма да спра да го хваля това сокче, то спаси всички дечица, когато се бяха натровили от кухнята (вкл. и Дени)

ania, слава Богу, нямаме Т - нито от варицелата, нито от вируса (който още борим). Дано ни се размине!

За следобедна закуска и аз не мога да съм полезна, защото давам кремчета с прясно мляко. Но напоследък си остава без следобедна, защото обядва към 3-3,30 и ако му дам и закуска по някое време, после много зле вечеря.

Честно казано, аз бих отбила Дени без сантименталности (поне така си мисля), но просто не виждам как. Той е пристрастен, особено последния месец - направо като малко животинче ме издирва из апартамента и като ме открие, започва да ми се търка да го взема. И щом го гушна, започва да ме разкопчава. ...Знам, че има мами, които не харесват кърменето, затова ще спра с описанията. Но е голям сладур!

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 10:53 от Сиска

# 129
  • Sofia
Виждам, че всичко е в духа на оплакването и аз да си кажа. На Сава му изникнаха 2 зъба едновременно, изпъпчил се е целия с едни ситни пъпчици, има ечемик на оченцето, дига леко температура през нощта, общо взето....Честит рожденик на Пателина за вчера  Grinning
За четврътък става среща в Младост, днес съм на концерт и не мъ търсети... Mr. Green

# 130
  • София
Леле,Сиска,как ставате толкова рано.Калоян се събуди в 8 часа и аз сега не мога да гледам.Мноого ми се спи Tired

Ей,мами,днес сте на концерт,а Wink Блазе ви Grinning Аз няма как да ходя по такива мероприятия,защото няма на кой да оставя дечко Confused

Днес пак ще е горещо.Мисля да излизаме след малко,че по обед не се живее вече.
По случай жегите Калоян взе да отказва да закусва Crossing ArmsТези номерса са ми много познати вече,да яде когато иска Peace

Приятни разходки ви пожелаваме Hug

# 131
За следобедна давах грис, плодово пюре с бисквитки Закуска,каши и кисел.Сега давам плодови кремчета, кисело мляко с бисквитки, но от кухнята, а събота и неделя пак така.
Приятен ден на всички.

# 132
Чрд вчерашен , на половинката на Пателинка  bouquet
Катка,за тези обриви много не мога да помогна,но наистина виж първо дали не са от някаква храна newsm78.

За растройство,Ники нали получваше разтройство като почнахме АМ,много помага Ам разредено с повече вода,това ми каза лекарят,но това на кърмещите мами няма да им помогне.Иначе знам за нар,но незнам дали е подходящ за малки деца),оризова вода,дюли,банани,препечен хляб и сирене,имаше и др. не се сещам сега.

Аз да питам некърмещите мами сега,будят ли се вашите деца нощем?Колко често и пият ли мляко по нощите.Защото на Ники май му остана навик от нощните кърмения,и сега удря поне 1-2 бутилки нощем.Не ще вода,да не е луд.Ако не му дам мляко настава рев и вой.Според тукашните-обясняват ми че детето след 6 месеца нямало нужда да яде нощем и да го оставям да реве вечер и щял да свикне,но не става,направо изпада в истерия.Да добавя,че и 4-5 зъба избиват тези дни.

Никола,вече пие не АМ,а прясно,много му харесва и очевидно благодарение на него е качил 600 гр.за 1 месец,много са за него,от новороден не е качвал толкова.Само дето казаха,че ако пие прясно мляко трябва да му давам витамини,а той така ги мрази.

Сиска,ама вие и в кухнята се бяхте натровили,това не го знаех Rolling EyesА това за преследването хич не се учудвам,захитряват,моят започна да се катери по мен още на 7-8 месеца.
Ками и нашият ,когато е топло направо отказва да яде,давам му млекца и диня,само това върви.

# 133
  • София
Кики,и ние ядем посред нощите мляко.Буди се към 3-4 и започва да скимти като изоставено пале Mr. GreenДавам мляко винаги,вода не съм давала,защото не смятам,че трябва да се учи да пие вода нощно време.Яденето рано или късно ще спре,но навика да пиеш вода нощем остава понякога за цял живот PeaceМного четох по въпроса и стигнах за себе си до този зивод.

# 134
[..Яденето рано или късно ще спре,но навика да пиеш вода нощем остава понякога за цял живот PeaceМного четох по въпроса и стигнах за себе си до този зивод.

Ох,значи има светлина в тунела  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт