Любители на котки - Тема 125

• 33 460
  • 837
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бяхме двамата с ММ да пазаруваме, бялото вързопче се мотаеше между гумите на колата, паркирана до нашата - даже с ММ си казахме, че едва ли ще оцелее, всеки момент някой можеше да го смаже . Един поглед в сините му очи и бяхме победени ...а аз бях сложила бан на всякакви домашни любимци откак бях бременна с третото и забравих хамстера на терасата (хамстерът беше на дъщеря ми, обаче някакси аз се очакваше да му чистя). От паркинга директно на ветеринар за почистване и обезпаразитяване и после вкъщи. На първото посещение го претеглиха и казаха, че е 700 гр. и някъде около 2.5-3 месеца видима възраст (плюс пълна улична картина с паразитите: бълхички и т.н., та ходим на всеки две седмици за хапче срещу паразитите, първата ваксина му биха една седмица  след прибирането). Храним го с по 45-50 гр. на ден, гранулки котешка храна за малки котета. Много е подвижен и игрив, и гальовен. Качва 18-20 гр на ден, страх ме е  да му ограничаваме храната отсега, не знаем колко е гладувал на улицата, бая хърбавичък беше.

И аз, и ММ нямаме опит с котки (и кучета), ще се учим от вас и ветеринарите. Попрочетох упътванията на първа страница на темата.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 23:07 от Sharky*

# 661
  • София
Относно хората и на нас ни се чудиха как даваме толкова пари за лечението на Шарко и как може толкова да се притесняваме и да страдаме. Сега треперя за Харчо. Да ни е жив и здрав дълги години, че не знам иначе. Свекърва ми казва, че съм луда да даваме такива пари за храна на Хари.
Яде хранулите на Аплауз.
Пред блока ни се появи нова женска котка и я храня като я видя, а тя тича след мен и ми миялка милата. Децата казаха, че е била домашна и са я изхвърлили. Така и предполагах де-тя си изглеждяше такава. Ако някой си търси коте и има желание и тя си търси любящи стопани. Не ми дават вкъщи да си взема трета котка иначе вече щеше да ми е в леглото.
Снимка на една минута ❤

# 662
  • на брега на морето
... страх ме е  да му ограничаваме храната отсега, не знаем колко е гладувал на улицата, бая хърбавичък беше.
Гладувало е милото, сигурно с дни е гладувало. Когато поотрасне сам ще си регулира храненето. Голям и здрав да расте.

п.п. Малко конфузно се получи - Шарки пуснала снимка, ама кой да върне 1-2 страници назад.

На всички котета, които се лекуват - бързо оздравяване.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 23:04 от Котьо

# 663
малката лисичка, да се оправя бързо Елизабет!!! А принципно защо на почти 4м е била без вече две поставени ваксини? Може би е добра идея малко витаминки (от наруралните) за бебета и/или бета-глюкани, малко да помоганат на имунитета...

Флейм, успех и на вас! Да, за съжаление Гиардията като повечето паразити по месоядните заразява и кучета, и котки.

Ние сме шах и мат! Калпазаните са съборили някак си телевизора и са счупили екрана... Нямам думи просто! Ама като ме погледнат с тези очи и как да им се сърди човек.
😲аз щях да умра😲

# 664
  • София
А, преживява се. И ние дадохме свидна жертва един телевизор.
И няколко вази, един лампион, три чаши на Кока Кола, две книги, несметен брой нагризани ръкавици, една чиния, няколко керамични фигурки, много разсипани кафета, и още неща, които съм забравила. О, и имам следи от нокти по стените, щото то всеки може да тича по пода, ама друго си е по стената.
А, и един комарник.

# 665
  • София
Шарки, прекрасен е Барни! Глух ли е? Учихме по генетика, че белите котки с гълъбови очи са глухи, но съм виждала поне една с нормален слух. За домашна котка няма значение, но на улицата са обречени.

# 666
Епона,човекът от когото я взех ми каза да  я водя на ветеринар за ваксина в края на месеца.
Аз я взех на 17 октомври.
Ваксината беше на 31 октомври.
Втората ваксина трябваше да е тези дни,но тя киха и я отложихме докато оздравее.
Какви бебешки витамини да купя?

# 667
Котьо, Шарки, за коте на 3 месеца, един килограм е нормално тегло, даже трябва и да е малко отгоре. Но нормално, като е гладувал на улицата. Нека хапва сега. Шарки, само бих посъветвала да добавите и месо (сурово, задушено, купени паучове или консерви). Успех!

possessed, то е ясно, че ние сме си виновни. Ами те нашите попринцип не правят такива работи. Та кой да очаква! Прежалваме го, няма май друг избор.

aunt Ogg, когато има селекция на порода, тогава се изчиства този генетичен проблем с глухотата при бели котки със светли очи. Една истински породиста бяла със светли/сини очи персийка, британка, ангора или друга порода, задължително чува и с двете уши. За съжаление при неконтролираното развъждане на породоподобни, правила не се спазват и много често се появяват глухички. Това е и причината и сред уличните да има глухи, защото често биват изхвърляни. Но съответно глухи на улицата нямат много шанс, ако някой не ги спаси. Sad

малката лисичка, да това, че е трябвало да слагате ваксини вие го знам, но не разбирам защо човекът, от когото сте я взели, не е направил ваксинацията по схема и не е ваксинирал на два и на три месеца, ПРЕДИ котето да сменя жилище? Това ми е странно! Иначе да, сега като е болна, в никакъв случай не слагайте ваксина. Витамини и бета-глюкани има доста на пазара, разгледай това, което на теб ти е удобно като място на пазаруване.
Иначе на Dr. Clauders има една имуностимулираща пастичка Kraft Plus, тя е с витмини. А според мен най-добрите глюкани на пазара са на Vetexpert Vetomune.

# 668
  • София
Здравейте! После ще ви чета,  че е много. Сега само питам. Опасно ли е Елза да пасе това? Дадох повече яркост на снимката,  за да се види зеленото,  защото светкавицата ми е слаба. Отнех й цветето и сега ми е сърдита. Много е смешна. Heart

# 669
Епона,не знам защо така е процедирал той.

Тази паста на Вет експерт я търсих,но не я  намирам,може ли снимка ?

# 670
  • София
За зеленията, аз винаги предполагам, че е опасна и внимавам, че да си нямаме ядове.

Моите са сиви и са глухи с всичките уши, ако питаш мен, щото аз си приказвам, те си правят каквото си знаят.

Снощи така съм се смяла, друго си е да си имаш собствен цирк вкъщи. Миналата вечер, като седнах да вечерям, както винаги ме наобиколиха три броя четирикраки, да следят да не се задавя. Кучето се разръмжа на котките, щото реши, че са по-близо до чинията от нея. По принцип нямат проблеми трите, но стане ли въпрос за храна, държа куче далеч от котки, или по-скоро обратното, щото става страшно. Та ошамарих я кучката и и се скарах, тя се вкисна и се оттегли и ми беше сърдита. Снощи пак сядам да вечерям, отново пълния цирк се нарежда да ме пази. Сиси, щото тя е най-често на мушка на кучето, се пльосна на стола до мен, а кучето я загледа с поглед  - Аз не те ръмжа, но да знаеш, че вътрешно го правя. Ама така красноречиво я гледаше, че Сиси се изнесена прибежки.
Не знам що е такава дама това ядене, обаче няма оправия. Добре че котките си имат инстинкт за самосъхранение и я избягват, когато яде.

Лисичка, ето
за такива препарати е Стефанов
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-imunnata-i-kryvonosn … ekt-60-tabl-46203
ма не и паста

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 08:09 от possessed

# 671
Както четох един лаф: Израсна поколение котки, което не е спало върху телевизора.
Анна-Мария си лягаше по някакъв начин върху плазмата, с много обяснения и гонения не можах да я отуча. Накрая, като понатежа, телевизора падна назад. Май от тогава се стресна и вече виси само на приемника.

Бързо оздравяване на всички рошльовци!

# 672
  • на брега на морето
possessed, с глас съм се смяла.

Епона, Cake Coffee

# 673
  • София
Аз също четох за сините очи и глухотата при котките и съм с повишено внимание. Ветеринарката каза, че такъв "хубавец" най-вероятно е породист, но на мен никак не ми се вярва, а и тя не каза никакви други признаци за порода освен оцветяването.

Наблюдаваме го Барни дали не е глух, обаче си чува: колата я чува още докато паркира в гаража, а той е през 3 затворени врати,  в тоалетната. Пак оттам прекрасно чува кога се прибира малкия ми син от училище и отключва входната врата, и започва да вдига врява да го пусне (та синът ми е вече на много висока почит в очите на Барни, защото е "Освободителят"). Нас ни усеща пак през завторена врата, без да ни вижда, дори и да минаваме на пръсти, по чорапи, и започва да мяука (всъщност мяука само на затворени врати). Всякакъв вид шум на двигатели, дори и на тези, които не вижда - примерно, на автомобила-прахосмучкачка, който чисти улиците в квартала сутрин - го плаши (разбираемо, след като го намерихме на паркинг). Плашат го  и малките деца: внучето ми, което е на година и два месеца, предизвиква в Барни смесица от привличане и ужас (дуе му се, но иначе върви на метър след него; харесват едни и същи "играчки")

# 674
Аз също четох за сините очи и глухотата при котките и съм с повишено внимание. Ветеринарката каза, че такъв "хубавец" най-вероятно е породист, но на мен никак не ми се вярва, а и тя не каза никакви други признаци за порода освен оцветяването.

Наблюдаваме го Барни дали не е глух, обаче си чува: колата я чува още докато паркира в гаража, а той е през 3 затворени врати,  в тоалетната. Пак оттам прекрасно чува кога се прибира малкия ми син от училище и отключва входната врата, и започва да вдига врява да го пусне (та синът ми е вече на много висока почит в очите на Барни, защото е "Освободителят"). Нас ни усеща пак през завторена врата, без да ни вижда, дори и да минаваме на пръсти, по чорапи, и започва да мяука (всъщност мяука само на затворени врати). Всякакъв вид шум на двигатели, дори и на тези, които не вижда - примерно, на автомобила-прахосмучкачка, който чисти улиците в квартала сутрин - го плаши (разбираемо, след като го намерихме на паркинг). Плашат го  и малките деца: внучето ми, което е на година и два месеца, предизвиква в Барни смесица от привличане и ужас (дуе му се, но иначе върви на метър след него; харесват едни и същи "играчки")

На  едната снимка не изглежда чисто бял, а с бежови лапи и опашка, не би трябвало да е глух. Напомня на сиамско коте:
https://www.google.bg/search?q=white+flame+point+siamese+kitten& … =1280&bih=610

Общи условия

Активация на акаунт