ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

• 12 212
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
Привет и от нас, след поредната полубезсънна нощ с тези зъби!
Продължават да растат, не мога със сигурност да разбера кои, но вчера напипах горе кучешките, показали са им се връхчетата, и долу вторите започват да се показват!
Не знам докога така интензивно ще растат! Спи ми се! Добре, че Калина спи при нас и се кърмим почти непрекъснато нощем!
Иначе седи доста стабилно, вече почти не се катурва, а и прави опити за изправяне, държи се на ръба на кошарата и много се радва и се смее с глас, като успее (разбира се с моя помощ!
Поздрави и лек ден!
Ще бягаме навън!  bouquet

# 256
  Здравейте! Heart Eyes
Първо: ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ С ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ БЕБОЧЕТА!
 правда_z ти ме разби с твойта Калина, та колко зъба ще има до 1 годинка тва маце бе? Shocked тва си е направо рекорд на фона на нашата щърба усмивка Grinning
  tane , защо ще взимат кръв на бебчо от вената? Горкичкото зайче много ще го изтормозят бе Weary
Елси, добре дошла в отбора на неспящите нощем smile3538 От няколко дни и ние сме така newsm07 след 3.00 за Симона е време за нощни игри, а като не и обръщам внимание, църка та врът става. А на мен ми е само до игри по това време smile3507
 kadrokosa БРАВО на Борко за мерките smile3501 юначе и половина Hug
Mimito БРАВО и на Катето за мерките smile3501
dema за соковете, когато не ме мързи приготвям натурални, в противен случай- готови. Това "лека нощ" на ХИП в бурканче ли е?
   За СВЕТОВНОТО много ме е яд, че гадните французи вчера биха smile3515. Аз бях за Португалия, даже ми се щеше да станат световни, след като любимото ми отборче БРАЗИЛИЯ отпаднаха. Сега съм за Италия, ще им стискам палци, въпреки това не съм им фен.

# 257
  • София
Здравейте Hug.
Детенце заспа и разходката ще я поотложим за по-късно.
Вчера за първи път му дадох кисел и резултата е 4 наакани памперси за един ден ooooh!,но днес е акал само един път.
Тане,стискам палци на малчо да не му взимат кръв от вената Praynig.Браво,че е издържал геройски ваксината.
Дема,аз му и изцеждам и му и купувам готови сокове,според ситуацията.Напоследък направо му пасирам плода и така му го давам.
 smile3501 на Катето за мерките и теглилките и за изследванията.
Правде,кой какво прави на Калина зъбки и растат newsm62.Вече им загубихме бройката  Joy(майтапя се,да не се засегнеш),но по-добре няколко на веднъж отколкото едно по едно да излизат и да я мъчат.
Това "лека нощ" на ХИП в бурканче ли е?
Аха.В малки кафяви по 190 мл. със син етикет.
За Световното,вчера ми беше все едно кой ще победи.През деня говорих с един италианец и той ми каза,че предпочитали на финала Франция,защото имали да им връщат от '98.(тогава французите биха италианците на полуфинала)

# 258
Здравейте на цялата група!
Гадните французи прецакаха моите хора (португалците) и още страдам. Сега на финала искам да си бият дузпи до сутринта  Mr. Green
За храненето (то вече не си е захранване) - вчера направихме сефтето на зеления фасул, днес - на пъпеша. Очаквам голяма осерация.
Марти, как направи кисела - с кърма ли? Четох някаква рецепта за кисел с кърма (нишестето се разтваря в малко вода, добавя се кърмата и плодовете), ама нещо не ми звучи много гъсто....
В тази връзка - беше ме питала как сме с акането  Mr. Green - от както яде всичко, без да гледам дали е запичащо или не, ака по 1-2 пъти на ден (обикновено по време на хранене). От около 1 месец вече не ми е проблем  newsm44
Иначе Маги може да е яла вече риба, но глутен - тц (като изключим 20 мл овесена вода на 3м.). Кльопа каши на Слънчо - бананова, зеленчукова и прасковена (безглутенови), но другата седмица мисля да й купя и от глутеновите вече, че идва ред и на попарата. Супи и бульони - в края на август, като се върнем от морето.
Зъби - тц, само леко подут лимфен възел.

# 259
Здравейте, момичета!

С малко закъснение позволете да почерпя за 7 месечието на Надето:  Wine Glass beer3 Popcorn + Misc Baby Bottle за наборите й! Wink Нека са ни живи & здрави, да ни радват и тормозят! Честито на всички, които тези дни са навършили / навършват / ще навършат 7 месеца!!!    party006

Ние малко се позагубихме, ама при нас лятото е така - обикновено го прекарваме извън София и аз само прескачам да отметна някоя-друга задачка и пак зачезвам. Иначе благодаря, всичко е наред. Растем и хубавеем. Simple Smile Много обичаме да седим и да гледаме света "изправен", хехе. Бърборим нон-стоп. Усъвършенствахме всички движения в легнало положение и в двете посоки. Още не пълзи в класическия смисъл на думата, но въпреки това недостижими цели в близкото обкръжение няма.
На обяд вече похапваме от месните или рибените пюрета на Ганчев (през ден, другия ден постно). За рибата прочетох противоречивите ви мнения и попитах моята лекарка. Тя каза, че щом на пюрето етикета с възрастта съответства на Надината, спокойно може да се дава. Следобяд яде каша и в най-скоро време и ние ще пробваме толкова прехвалената от мамите бананова на Милупа. След няколко дена ще започнем и с попарката.
Зъбки нямаме никакви все още...
Ми май това е в общи линии. Аз когато мога ви чета редовно, така че дерзайте! Flutter  Обещавам да се включвам винаги, когато имам достъп до глобалната мрежа  Peace

Къдрокоске, много се радвам, че сте се върнали преди наводненията, много съм ви мислила значи! Звучеше и изглеждаше ужасно... Браво, че вие сте доволни и здрави!

На всички желая хубаво лято, много разходки, здрави и усмихнати дечица!!!

P.S. Sorry че не си ползвам ника, ама съм на друг компютър и... Ама съм си аз, де! Wink  Hug

# 260
Кокита, да това за лека нощ  е на хип в бурканче. Ние сме пробвали бисквитеното , но има и с прасковаи още едно не се сещам.

А ние вече сме със зъб най - после Praynig

# 261
  • Габрово
Здравейте, мамчета!
Аз пак липсвах, ама така ще е  Sad .
Честито на празнуващите 7месечието!
Един от тях е Влад и надявам се е добре, въпреки че не са се отчитали.
Надявам се, варненки също са добре  Praynig  , включително и Инето, след проблемите по морето, ама нали са в залива, дано няма проблеми.
Няма и аз да бравосвам, то се знае, че декемврийчетата и техните мами са The  Best! Друго не се очаква и приема  Grinning
Днес ходихме до София града голяма да посвършим туй-онуй и Сашо се сдоби със столче за колата от 9 до 18 кг., въпреки че още е 7 и половина. На връщане се беше излегнал в него и доволно се хилеше. Даже като се прибрахме пак в него седя и за мое учудване не искаше да обикаля из стаята. В тази връзка, Къдрокоска май пита как пълзи - ами както си трябва. Като застане на 4 "лапи" първо прави 2-3 поклащания напред-назад(за изсилка ли, за к`во ли не го знам  Grinning ) и тръгва. Обаче прави 2-3 крачки, ляга, протяга ръчичка и като не стига това, за което е тръгнал пак става и тръгва. Та така, обикаля си тука и като стигне до масата или нещо друго иска да се изправя, ама аз още не му давам много много. А и не е много прецизен в движенията и току дрънне главата в шкафа или масата.
На мен не са ми казвали да не го извеждам след ваксина. Но има логика в тая мисъл. Обаче имунната система отслабва за няколко дена след ваксина, а не само за един, та ако не трябва няколко дена да не излизаме ... я камилата, я камиларя  Grinning
Няма да ви занимавам повече с наша милост, да не ви досадя. Но черпя отсега за утре, че пак ще сме по разходки и задачи и няма да остане време за нета, а и да има гарнитурка за кафенцето на ранобудните  Grinning Айдее, и ние станахме на 7.

Честито и на Дани! Да расте все здрав и щастлив юнак!

# 262
  • София
Здравейте и от нас  Hug.
Честит 7-ми месец на Алекс!
Днес и ние черпим!
.
pachikrak,кисела не го правя аз,ами го купувам.На Нестле е.
Честито зъбче на Дани!
Като застане на 4 "лапи" първо прави 2-3 поклащания напред-назад(за изсилка ли, за к`во ли не го знам  Grinning ) и тръгва. Обаче прави 2-3 крачки, ляга, протяга ръчичка и като не стига това, за което е тръгнал пак става и тръгва.

Нуше,разсмя ме с тая засилка hahaha.
Хайде чао от мен  bouquet.

# 263
     bigdance2      ЧЕСТИТ 7-МИ МЕСЕЦ НА АЛЕКС И ДАНИ!  bigdance2
                                        ДА СА ВЕСЕЛИ И  ЗДРАВИ  ЮНАЧЕТА!!!!
 Ние си имаме проходилка newsm44 Избирахме си я заедно, като бебка се слагаше във всяка проходилка в магазина и се следеше реакцията и hahaha Най- много и хареса една зелена като жабка, даже като тръгна баща и да я вади от нея заквича  Joy Много смешно първите опити за ходене са ни назад, ама понеже сме си и малко мързелчета си вдигаме крачката и чакаме да ни возят.
 Кашата на Хип "лека нощ" и ние много я обичкаме , ама цяло бурканче на веднъж не може да изпапкаме. От вчера хапваме и кисело мляко с бисквитки. След изхвърляне на 3 дози Милумил и неядене цял ден, баба и я пробва с кисело мляко и бисквитка и за мое учудване всичко се изпапа. Та вече и кисело млекце хапваме за облекчение финансите на мама и тати Simple Smile което е добре.
  Сега нана а аз отивам да правя тен на моето басейнче, щото след няколко дни отиваме с тати на море sun
          Много цунки на вас и бебчовците!  Hug Heart Eyes

# 264
  • Варна, морето и сините вълни!
 newsm18 newsm18 Честито пораснали дечица! newsm18 newsm18
Да растете и хубавеете! И да беснеете умерено, че да не ни побеляват много косите!

Аз минавам само да кажа че сме добре. Но от утре Борко е във ваканция, а тати в отпуска.
Ще ми остава много малко време за форумчето!
Първо малко море,после ни чака красивата планина!
Весело лято на всички , ако не се появя повечко!

# 265
Ха добра вечер и от нас!
Да са живи и здрави всички 7-момесечници!
Кокита, Много се радвам на аватара ти Grinning
Да споделя мерките и теглилките и пр.: 8930 кг, 74 см, хемоглобин 125. Това, последното, много ме изненада - все пак Калоян все още е основно на кърма като сутрин след второто ядене изяжда и 4-5 лъжици плодово пюре, а следобед или привечер 2-3-4 лъжички зеленчуково. На два пъти му пъхнах в ръчичката коричка хляб, но той не я помирисва дори, а започва да я мачка  и къса много концентрирано. Днес сутринта въобще и не усети като го боцнаха по пръстчето, а урина му взех сравнително лесно, само дето после се наложи да попера  Laughing
Нуше,честита придобивка! Това със засилката го прави и наш юнак, ама после отскача, а не пълзи. Засега се ограничава в рамките на кошарата или нашата спалня, все още не пълзи, а със странни превъртания стига до заветната цел newsm32
Пожелаваме на всички почиващи хубаво време и лекичко им завиждаме (с добри чувства, де Wink ), но и нашето време ще дойде, а то ще е някъде през септември и най-вероятно на планина, а още по-вероятно Родопи!
Спокойна нощ!

# 266
По повод зъбчето днес отпуснах зверовете от '' зоокъта''   :mrgreen:2  броя бебе и тийейджър и ги заведох сама на плаж. Е, аз плаж не видях, но те бесняха и двамата единия не излезе от водата а другият  вика и крещя на вълните до заспиване. Май постояхме повечко , но Дани не напусна количката и беше на сянка през цялото време. Все пак от сновенето между количката и другия направих малко тен. Дано да издържа и за други такива дни.
 Кокита, и ние мразим и Милумила и Аптамила. Ядем го само като сме много гладни. Все пак го пробутвам по веднъж на ден. Преди го ядеше, дали не е от топлото време newsm78. Не сме пробвали с кисело мляко, чудя се дали не е малко рано ?
С проходилката сме като ракета, не случайно сме взели и такъв модел  Wink

# 267
Здравейте и от нас,
пууууууу бая зор видях докато изчета всичко.
Честито на порасналите бебоци! На озъбените също Дема, много се радвам, че и вие вече си имате зъбче  Heart Eyes
Ние бяхме на селото на мъжа ми около седмица. Честно да ви кажа свекитата много ме издразниха тия дни  Crossing Arms То не бяха съвети, то не беше чудо. Така били правили с техните деца, така да съм правила и аз. Едвам ми издържаха нервите.  #Cussing out
За яденето - злояди сме. Яде максимум 4 пъти и то не по-много. По някога нервите ми едвам издържат и ми иде да изхвърля и купички и храни. После ми става едно такова смърцафърцано и тягосно, па си и поплаквам понякога. Все си казвам - няма да се ядосвам - ама немой! Сигурно Хотмама ще се окаже права и тия нерви ги троша заради кармична обремененост  ooooh! Пу да му се не види и кармата и чудото, нерви не ми останаха за трошене вече  Sick Оплаках се  Blush Иначе пък спи добре - като легне вечер към 21 ч се събуждаме най-рано в 6 ч, но най-често 7-8 ч и не бърза да закусва.
Айде бегам да спим, че утре ще съм кръстница на племеника.

# 268
  • Бг-мама
Здравейте и от мен на всички мами с вече пораснали седеммесечни бебоци новичка съм и от давна ви чета и не се престрашавах да пиша .Моят бебок е роден на 12.12.2005 г и се казва Валентин .Вече имаме 4 зъбчета и ни мъчи 5  иначе е много живо дете спортист шампион не застава за секунда на едно местенце то и затова сигурно сме само 7.600 въпреки че се роди 3940 . Казвам се Анелия  и с най голямо удоволствие бих се включила в обмяната на опит с всички декемврийски мамчета .Въпреки че ми е второ дете и с не голяма разлика повечето от нещата съм ги позабравила та така привет още веднъж и от нас бебко Валко и мама -Анелия...  bouquet

# 269
здравейте на всички
влизам да ви кажа , че сме добре. Мирелката всеки ден ми показва все нови номера и звуци и е много смешна и сладка. Как си порастват децата чак се замислям понякога как лети това време. Ние днес заминаваме за два дена в пловдов про баба и дядо на мири и после сме пак на линия
абе мацки Стела отдавна не е писала с бебе Влади, как ли са те дали бебко е надраснал повръщането, искрено се надявам  Praynig някоя мама няма ли й координати , не се ли е чувала скоро с нея да каже какво става, от толко много време не е писала. Дано всичко е наред
Честито на порасналите и порастващите бебоци нека са ни живи и здрави и много да ни радват
Добре дошла на новата мама Зехова дано ти е приятно в нашето отборче
ами това е от мен за сега , отивам да стягам багажчето

Общи условия

Активация на акаунт