ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

• 12 228
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
  Браво на мама Мая!Цяла група отличници се заформиха,дано все така да ви върви на взети изпити.
   За проходилката,ние щем не щем,си го слагаме,много му харесва и стои вътре по половин час без да мрънка,само дето на първия етаж всичко съм разчистила в кухнята.Днес успя да докопа тавите и ги събори долу на теракота,такива писъци бяха дето се стресна от шума.
   Дема,за кухнята-изчакай по-добре поне до 8-мия месец,тъй като има много храни с прясно мляко и не си струва да плащаш за нещо,дето половината ще го ядете вие.а и не знам как е във Варна,но моята приятелка ,дето взема кухня понякога и се налага да намачква допълнително нещата,че ги правят много едри парчетата с кайма например.
   Ами това е засега,приятен уикенд на всички!

# 61
Така и не ми остана време да драсна някой ред вчера ...
Благодарим на всички за милите думи! Hug
Вчера следобед Стени беше първи купонджия! Бяхме на първия рожден ден на Ицко от юнчетата! Стени естествено първо като видя толкова народ си помрънка малко, а после понеже му се спеше, си и поспа. Татко му, после като му разправях, му вика - "за това ли отиде на рожден ден, бе тате, да се наспиш?" hahaha! Вили като ми прати снимките, ще ви го покажа с ей такава шапка на главата - Tada! А майка му на Стени се изложи Embarassed, взе да снима момента с духането на тортата, но нали с такъв апарат не е снимала, се оказа, че нищо не е направила Embarassed! Добре че една от другите присъстващи снимаше също с нейния си апарат, та Ицко ще си има снимки с тортата! Направо си потънах вдън земя Embarassed, много неудобно ми стана! Повече с чужди апарати няма да снимам Naughty!
Кокита, аз мажа Стени със слънцезащитните крем за лица (фактор 30) и мляко за тяло (фактор 25) на Nivea baby. А този казус, който поставяш нещо не го разбрах newsm78, ако искаш пиши на лични, ще го разнищим. Но по принцип право на майчинство има всяка жена, която има 6 месеца трудов стаж като осигурена за всички социални рискове, независимо от факта кога е придобит.
Браво на Майчето и всички други справящи се успешно и с учене и с деца!
и .... друго май няма ...

# 62
  • Добрич
Майче, ама си страшна фурия - Браво!  Hug Peace
Елс, случват се такива неща понякога. Важното е, че е имало и други с апаратчета. Така се получи и при нас на изписването ни от болницата с Борко. Уж брат ми снима, а накрая....Добре, че имахме и камера, че така имаме и спомен на DVD.  Peace Браво и на Стени, че се е държал добре на купона, въпреки че е проспал малко рождения ден.  Wink Wink Wink
Коки, и аз като Елс, ползвам на Нивея млякото - 25 фактор. Доволна съм.  Laughing
Дема, браво и на вас за резултатите!  Peace
Тане, весело изкарване в Бургас и на сватбата.  Peace Laughing
Мерси на всички, за комплиментите за стихчето за Стени!   Hug Hug Hug

Ние днес цял ден бяхме на разходка. Времето даже вече е задушно.  Mr. Green

Това е за сега, че имам малко работа!  Laughing

# 63
Приветски и от нас:)
Мая, честито петьорка и по-точно взет изпит. И аз днес бях, но резултатите в понеделник, надявам се, че съм го взела, оценката вече не ме интересува кой знае колко:).
Днес от 10 до сега бяхме по пътищата - след изпита Стефан ми докара Жоро в университета и изчезна на работа, а аз мерих улиците на Варна - крака не ми останаха, а и тази нощ съм спала 2 часа , тъй че вярвам предполагате как се чувствам. Но Жорито поспа доста в количката и сега мята тук ръце и крака Simple Smile
За слънцезащитния крем - аз мажа Жоро с Чико, доволна съм май.
Елси, голям купонджия го е ударил Стенито, а! Ми като му се спи- ще спи детенцето!Ще чакаме снимката с шамката. КАто казах снимката се сетих, че не съм качвала при шестмесечковците - ще гледам да се поправя Simple Smile
Дани, днес и във Варна беше доста жежко, ама аз не се оплаквам, защото честно казано последните два дни си беше направо студено...
Tane, весело изкарване в Бургас! Хубаво е, че Стилиян се чувства добре на село, но си и представям как се чувстваш..
Айде зациклих пак - не се сещам какво още трябваше да пиша newsm78
А, за проходилките - не знам още, май ще го слагаме Жоро ама нека се научи да седи стабилно.
Друго не се сещам за сега:) Бай до по-късно!

# 64
Здравете майчета!
От много време ме няма при вас, но както Правдето ви беше казала вече ходя на работа, в същото време съм и в сесия, та не остава много време за каквото и да било. Гледам да не лишавам малчо от внимание и разходки заради моята заетост и съответно личното ми време е сведено до минимум.
Специално да благодаря на Янич за букета! Hug

На всички пораснали бебчета - да са вечно весели и щастливи!

За списъка с умения - ние сме ОК с почти всички, освен пълзенето и яденето с лъжица. Пълзенето все още е само като упражнение (не се опитва сам), а яденето с лъжица е с големи финтове и чалъми, но все пак става; сам не се пробвал още (все пак преди по-малко от месец сме започнали захранването).

От вчера имаме някакъв проблем, защото вчера следобед Павчо беше с 38,2, но от друга страна нямаше никакви други симптоми. С малко Панадол я свали буквално за един час до под 37, но днес следобед пак имаше към 37,3 Надявам се да са зъби, а не вирус, но ще видим във вторник така или иначе сме на консултация. Засега сме добре Praynig

Някой ден като съм пак по-свободна ще се отчета пак!
Бягам, че вечерята няма да се сготви сама...!
 Heart Eyes

# 65
Здравейте момичета,
пак позачезнах, признавам без бой  Crazy
И така поред на номерата:
Честито на порастналите джудженца, да са живи и здрави!!!
Правде, страхотен хемоглобин си имате - Браво. И не се скатавай, ами се похвали, че ще хоидиш на Депеш  Mr. Green
Дани, добре дошла отново сред нас   bouquet
Добре дошла и на мама Фея и бебка Катрин  Heart Eyes
Майче, браво и на тебе за взетия изпит, Яни, предполагам, че и ти си го взела   bouquet
Къдрокоска, страхотно стихчета пишеш....срам не срам искам и за наааас стихче  Mr. Green
Ох, карам я през пръсти, но много нещо сте изписали.
Слънцезащитен ползваме - Више 50+, доволна съм  Peace
По онези точки сме ок, казваме тати и дада  Laughing
Имаме проходилка-подарък, но ще я ползваме може би по-нататък  Flutter
Днес се запознахме с Галакси и й показах магазините за пюренца и т.н.. Пихме и кафенца 2 пъти, много близо до нас са, утре се оформя цял ден, пълен с разходки защото мъжа й е на работа.
В момента Мартин се дере като магаре, почти цял ден и така и вече откачам, незнам зъб ли е що ли е, но съм си пред нервна криза  Sad
Тане, забравих да ти пожелая приятно изкарване в Бургас   bouquet
Това е от мен   bouquet
Лека вечер на тези,които влезят след мен   bouquet  bouquet  bouquet

# 66
  • Габрово
Здравейте, мамчета!
Нямах нет няколко дни и сега имам да наваксвам.  Grinning
Честито на всички, които празнуваха тази седмица    bouquet
Алекс все повече се очовечава, както и всички декемврийски бебоци. Храненето с лъжичка не е проблем, в началото само се дразнеше докато свикне с факта, че лъжицата не пуска постоянно, а трябва да излезе от устата, за да се напълни  Laughing. Сега вече хапва с удоволствие. Все още сме само на оризова каша, картоф, морков, тиквичка. Пробвах да дам череши, но Алекс опроверга всички мнения, че не са алерген и се изрина от тях. Да пие от чаша не съм го пробвала, но то няма и какво да пие. Шише с вода му давам, но той го ползва за  чесане на венците. Върти се на всички страни и се опитва да лази и то напред, за разлика от кака си, която пролази назад  Grinning Беше хремав за пореден път и по тази причина още не са му сложили третото ДТК. На нас също ни казаха, че има атопичен дерматит, но много не ми се вярва, `щото доста несигурно мънкат докторките и не че много разбирам, ама едната ми каза, че атопичен и себореен било едно и също  ooooh!. Че то ако е едно и също, ще има ли две имена?! Така че в понеделник сме на друг доктор.
Да ви кажа за Несебър, нищо че Къдрокоска вече ви е отговорила. Миналото лято бяхме там с каката и впечатленията ми са, че е много претъпкано за деца. Има хубави забавления за тях, но пък голяма блъсканица. Ние предпочитаме да ходим на Черноморец с децата. Спокойно е, близо е до Созопол (3-4 км), така че спим евтинко, а вечер спокойно прескачаме за забавленията на Созопол. Единия плаж е с плитка вода и надуваеми пързалки, люлки, катерушки и е рай за дечицата. Вярно, че от към заведения е постно, но е по-добър вариант за почивка с деца. Весело и слънчево моренце на всички, които са тръгнали за там  Grinning . Да се накъпете и заради нас, че ние тази година ще пропуснем.
Слънцезащитно мляко все още не съм ползвала, но имам от миналото лято от каката детски спрей на Виши 30ти фактор  и него ще ползвам, ако му понесе на чувствителната кожа.
Къдрокоска, поздравления за прекрасните стихове   bouquet . Искаме още! И дано да нямате вече такива премеждия и вземане-даване с доктори  Praynig .
Елс, don`t worry! Hug Всичко е наред, щом има снимки. А и на всеки се случва някоя издънка по някой път.  Grinning
Привет на мама Фея и бебе Катрин!  wavey Чувствайте се добре тук! Да си кажа и аз за проходилката - каката съм я слагала след като навърши 7 месеца, за малко. Но тя не искаше да пълзи, а все искаше да е права и на мен не ми издържаха ръцете да я държа. На 10 месеца вече не искаше да стои в нея и проходи, но това й беше естественото развитие, не съм я подтиквала, просто всичко правеше по-рано в сравнение с Алекс сега. При него ще видя по-нататък как ще е. Ако има нужда - ще го слагам, ако ли не - няма да купувам.
Извинете ме за дългия пост!
Лека нощ на всички!

# 67
Май предизвиках дебати с проходилката newsm78, знам че мненията са много крайни за проходилките, но преди 10 години никой не беше така краен  и баткото е стоял и на гърне и на проходила от 6-тия месец.
А и кисело мляко ядеше от 6-тия месец и нямаше проблеми с хемоглобина както сега Дани. На кухня пък тръгна от 7-мия. Така че вече не знам кое е правилно и кое не.  Ние лично сме решили да го слагаме в проходилка този месец за не повече от 15 мин -20 мин на ден. За бъджито мъжът ми е категоричен, че касите на вратите ни не са надежни и ще го ползваме само на вилата по-нататък. Какво използвате против комари? Някой престрашил ли се е да ползва от лосионите против комари за бебета?
По въпроса с черешите днес Дани изпи 120 грама сок от прясно набрани череши . До ден 2 ще ви кажа дали сме имали реакция. На на вкус страшно му хареса защото почнах с 40 грама и допълвах на 2 пъти шишето.
Кокита,  въпросът ти е много интересен и други ще ти пишат, за да ти отговоря не разбрах до момента си била в платен годишен отпуск( по чл ???)  , а не в отпуск по майчинство? Искаш да подпишеш срочен договор и след това да подадеш молба за отпуск по майчинство?   newsm78

# 68
  Здравейте,момичета,да се разпиша първа за днес със сутрешното кафенце,нищо че съм станала от 6часа.
  това за проходилката май наистина заприлича на дебати,но наистина всеки сам си избира какво да прави с детето си.Слагам го,харесва му,а най му харесва да се из...ре там и да го размаже,ако не го усетя че е свършил работата Laughing
  Женимама,все ми се струваше рано,но  май и на мен ще ми се наложи да се върна на работа.най-накрая ни отпуснаха заветния жилищен заем и до месец ще ни дадат ключовете,та нали вече няма да има отлагане с няколко дни като наема сега,ще трябва да има нещо стабилно като доход.Никак  не ми се ще,но поне покрива над главите ни ще е наш.Като се изместим,ще съобщя,разбира се.
     Хайде догодина може и да се видим по морето,зълва ми ще се омъжва в Бургас,ще има къде да ходим на гости лятото,дотогава дечковците ще са проходили и мисля че може би ще  им е по-интересно.
       Приятен ден на всички,дано времето да не е много горещо и да постоим навън

# 69
 Май съм зациклила с копчето на ENTER-а,сори за похабяването на страничката.Преди време полях клавиатурата с кафе и сега някои бутони лепнат Embarassed

# 70
  • Добрич
Добро утро!

Гледам, гледам вчера май на почти никого не му се е пишело. Ами, то в тези жеги.  Mr. Green
Диянка, ха честито за заема и новата къща. Като влезете тогава с пожеланията, че сега предварително.... да не предизвикаме съдбата! Laughing
Дема, аз мисля да изчакам с кухнята, защото в Добрич правят кисела с прясно мляко, давали кремвирши, слагат жълтъци и т.н.
Цвети, Нуше за съжаление не мога да пиша когато ми се иска, а когато музата ме навести или нещо ми прещрака в главунката.  Wink
Женимама, ти си герой за мен!   bouquet

Чакаме Елс с дневния отчет!  Hug Heart Eyes

Приятен дена на всички мами и бебоци!   bouquet

# 71
добро утро и от мен
то не че има кой знае какво да пиша де, при нас едно и също Мирелката си е добре дивее си и така
относно кухнята тук в софия преди 10-ти месец не може ама аз така или иначе ще гледам да съм й дала от всички неща които има в манджите от кухнята
айде че ше ходим навън после ще се включа пак

# 72
  • Варна, морето и сините вълни!
Добро утро и от нас!

Ние имаме малък напредък с килограмите - за 10 дни сме качили 200 гр Wink
И то само от кърма Wink

Вчера имаше малък напредък с яденето ни Wink
Ядем домашно пюре.Похапнахме картоф,морков и тиквичка!
Иначе баткото пак възпали уши  Cry Септември май ще вадим сливици.
Това е от нас!

Благодарим с Яни за гласовете в Камбанките!!

# 73
  • София
Здравейте Hug.
Майче,браво за изпита.Яни и на теб ти стискам палци да си го взела,макар че ние си знаем,че си се справила и с този.
Слънцезащитен крем,ползваме на Нивея,фактор 25.
Дияна,много хубаво,че скоро ще си имате собствен дом.Искаааам и аз.
Женимама,как успяваш да ″носиш няколко дини под една мишница″.Възхищавам се на такива амбициозни хора като теб.Браво.
 smile3501 на Катето.Ще прояде най-накрая манджички Grinning.
При нас нищо интересно.Времето малко се разхлади и следобяд ще ходим с малчо на пазар,че трябва да се харчат детските Mr. Green.
Дани тая сутрин в 5 часа се събуди smile3516 за да яде,защото снощи си легна в 20 часа и пак не иска да яде.Само се моля да не започне да се буди толкова рано,защото на мен 7:30 ми се струва рано,а да не говорим за 5 часа ooooh!.

# 74
ха, и кво сега - единствената кукувица на нета съм аз хехе:) рада много спи милата от жегата в софия. чакам да стане и да потегляме!
да обобщя - всичко е наред, на идване пътувахме кротко, блещим се на рдонините, после ревем вечер. малко ги психирах дето ги карам да си мият ръцете преди да я пипат, ама наистина е ужас мръсно в този град, а малкото екземата му стана зловеща направо:((( една спициалиска каза, че момата си има алергийки, нищо, че до 3-4 години не могат да изследват...
та да рапортувам и аз, е мама Ланг е страшно сладка бойна мама на чаровно бебе Никола!!! Много ми беше кеф с вас, дано племенника да не ви побърка хаха. Мадами, остана само утре да се виждаме! Ще се опитам днес с Инето да се видя, но иначе звънете уговаряйте среща за утре, ако има ентусиасти (Мама Мая Мъни и тн) и аз ще звъня на Правдето да видя как кое..Не си знам мобилния и аа, а сега бързам да не стане мацата. Ако пък някой иска да ми дрънне на дом 9524431 Mr. Green
Оффф, айде отивам да се потя навън!
цунки от прашните моми
Женимама и аз те приветствам за пълната кошница с дейност!! Браво!
Я, та се сетих - окончтелно няма да помага бабата. Та Рада ще не ще мен ша си гледа и тва е:)

Общи условия

Активация на акаунт