ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

• 12 226
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
Катринка се роди 3.100 /  48см / два дни преди термина/ тя  се роди на 26.12 baby_neutral/ а термина беше за 28.12.05г baby_neutral

# 46
здравейте сладурки
кадрокоса много се радвам че малкото борко е добре и ти си щастлива. Ма да ти кажа така се бях притеснила за вас и нали бяхме в пловдив и нямам нет та не можах вчера да видя кво става. Сигурна бях че му няма нищо на бебчо, ма то така като те наплашат първо и си мислиш всекви неща
Феята  welcome при нас и нашта весела дружинка
Елси чакам те на лични  Wink
Момичета стискайте палци утре пак съм на изпит. Дано го взема  Praynig че хич не ми се занимава
малее за малко да забравя да почдравя порасналите дечица
честито мини ден денче на Стени и Симонката, да пораснат здрави весли щастливи и много да слушкат мама и тати

# 47
  Здравейте,да се запишем със закъснение в новата тема и ние.Браво на дечицата,да растат все така здрави,а неяденето ще отмине като пораснат зъбките.И Ицо има дни,в които яде като слон,в други ми изкарва нервичките със стискането на устата и го оставям да си поиска сам.относно спането,вече си поспива повечко от преди даже.Между всяко хранене-долу-горе на 4 часа,спи между половин и един час,а вечер заспива от21-22 до към 8 сутринта с няколко будения за вода и пренасяне при мама в леглото Laughing  Все още нямаме зъби,но мъчаааааааааат!!Особено които сме около него,че е кисел колкото си иска.
      Хайде на среща другата седмица понеделник или вторник,че после заминаваме за Русе и ще се приберем в края на месеца.Може би във вторник на срещата на кърмачките??Предложете нещо,кога ви е удобно на вас.
     А тази схема за уменията на бебетата в6тия месец-някои неща не ги можем,но нали не всички деца са еднакви,ще се научи.
  Хайде засега чао,че вече ми тропат да ставам от машината.
   Данидо,добре дошла отново между нас,а за клавиатурата-поръчала съм по този повод на мъжа ми да ми намери една стара неизползваема,той да блъска по нея,а аз да пиша на задната,иначе ще има такива писъмца и от нас

# 48
аз само да кажа от нещата които е изброила Ели какво правим ние- ми по т.5 мирела също се затруднява и тя си вдига крачетата във въздуха и двете ръце и остава по коремче много ми е смешна така  hahaha, по т.6 или 7 за чашата - аз също не съм давала от чаша да пие но си мисля да е пробвам утре другиден, а относно т.1 за обръщането- ми тя не може да си се обръща свободно 3 или 4 пъти се е обърнала и това то
а за спането- мирелата спи от 21.30-22.00 до 9.00 сутринта без да се пробужда
а за звуците мбуууууу, нгееее, неееее, мемеее,ляяяяяяя, агуууу
е това айде отивам и аз да лягам че нещо съм скапана
лека и спокойна нощ желая на всички

# 49
Здравейте от мен!

Пак се намърдвам в средата на темата, но да се похваля - вдигнахме и хемоглобина и килограмите и то без никакви лекарства последно сме 8050г и сме надали 500 грама за 3 седмици само с яка храна без лекарства Naughty. Хапваме всичко позволено за възрастта къде с по-голямо къде с по-малко желание. Определено си има предпочитания вече.
За килограмите не се притеснявах, но хемоглобинът ми беше болка, явно е било от моята кърма.   
За движенията въртим се като вретено, набираме се, търкаляме се в проходилка ( не повече от 15-20 мин). От няколко дена агонията със зъбите е страшна,. Предполагам скоро ще се появи зъб Rolling Eyes 
Какво мислите за кухните чудя се дали от юли да се запишем  Rolling Eyes
За звуците преобладават ау,а ауа  и бу много се радваме на номера с плюенето . Дори и да не яде понеже яко се лигави много обича да каква пфу  Mr. Green и не спита все се движи,  когато не спи е непрекъснато в движение.  Спим сутрин и следобед средно по 1,5 понякога по вече понякога по-малко.

# 50
  • Добрич
Майче, пожелавам ти успех на изпита и късмет! Ще стискам палци както преди!

# 51
[quote author=dema link=topic=107214.msg1931040#msg1931040 date=1150493163]
За движенията въртим се като вретено, набираме се, търкаляме се в проходилка ( не повече от 15-20 мин). 
[/quot

Сигурна ли си, че може в проходилка вече!? И майка ми твърди, че може по малко след като навършим 6м, но лекарят забрани категорично до навършване на 10м, защото щяли да се увредят ставите, което пък ми се струва късно. baby_neutral А в същото време съм виждала 9м бебче което се опитва да ходи само. newsm78

# 52
  • Добрич
Фейче, въпросите  свързани с проходилката, бънджи гащи, каиши за прохождане са спорни както почти всичко около децата. Едно с едно мненията не си приличат дори казани от ортопеди. Всяка майка сама решава за своето дете, като се съобразява с неговите възможности, желания, стремежи.  Hug Laughing

# 53
Права си! Има много противоречия! Но ме е страх да не избързам и да я увредя нещо за цял живот после!!!

# 54
добро утро
Ели мерси предварително за стискането на палци ще ми е от нужда  Wink че май пак ще играя на спорт тото
а относно проходилките - аз не мисля да ползвам и ортопеда катекорично ги отрече, а и имам наблюдения бърху децата на мои познати и ползвали и не ползвали и още повече се убедих че няма да си слагам детето в такова нещо, но както Ели е казала всеки сам си решава как ще си гледа бебката

# 55
  • Пловдив
Здравейте,сладки мамчета и бебчета!
 Аз вече съм в Пловдив , но за кратко към 12 тръгваме за Бургас.Много ми липсва Стилиян.Но той нали ,както казва брат ми,си е роден за селянче , се чувства много добре на село , по-послушен е ,спи повече и какъв глад го гони , имам чувството ,че все е гладен,но все пак си предпочита сладките храни-каши и пюрета,вече яде пасирана круша , ябълка и банан ,черешите не му харесаха,пие ги на сокче,вчера майка ми е постигнала голям успех -изяли са половин месно пюре-ура!
 За показатлите - почти на всички сме ок,даже случайно открих,че пие от чаша,защото ми посягаше към чашата с вода и аз му дадох да опита и въпреки ,че не е фен на водата ,пусто любопитство -удари една -две глъткилСричките му са - нещо средно м-у баба и буба,като е гладен  нещо м-у мама и ам,но от малък най -обича да си казва геййй Mr. Green.Мисля ,че скоро ще се научи да казва тати ,защото аз все му повтарям татата и се опитва да го казва.Вече прави боц и си дава ръчичката за здрасти.Аза въртенето,направо ме подлудява вече ,за секунда не е мирен,непрекъснато се върти или като го държа маха с ръце и подскача.А лъжичката много си я обича ,то се вижда и на букетчето със снимки от 1-ва стр.,вече си има още една лъжичка ,с която си играе.
  Къдрокоска,радвам се ,че при Борко всичко е наред,съжалявам ,че е трябвало да преживееш тези притеснения.Браво за стихчето ,много  ми хареса.
  welcome на Феята и Катрин!
   Дани,радвам се че пак имаш време за нас , и на мен ми хареса стихчето.Не се притеснявай толкова за яденето ,защото нали заеш,че усещат и ние като сме притеснени  и те стават по-изнервени.
   Елси,честито возило на Стени ,много приятни разходки ви пожелавам.
  Правде,браво за хемоглобина на Калина ,тя наистина първа във всичко , все така да е занапред!
 Мамамая,успех на изпита!
 Дема, радвам се ,че при вас вече нещата се оправят!
Lanq,дано вече му е минало разстройството ,ако все още имате проблем,що не видиш линка от 1-ва страница за разхлабващи и запичащи храни?
  Ох,хубаво ми е да си бъбря с вас , ама трябва да опаковам подаръка и да хода на фризьор,че ме чака път и сватба,дано да не ми се приспи още в 22 часа ,че както съм свикнала да си лягам рано...
 Честито на всички пораснали с още един месец!Живи и здрави,весели и щастливи!

Чао!Желая ви слънчев и изпълнен с положителни емоции ден!
 Ох щях да забравя welcomeна Хотмама и Рада в България!/

# 56
  • София
Здравейте и от нас с Дани Hug.
Майче,късмет на изпита.Ще ти стискам палци fingerscrossed.
За проходилките и аз като Къдрокоска ще кажа,че всяка майка си преценява сама за детето,кое е най-добре.Аз също няма да го слагам поред последствия които могат да се причинят от проходилката.Както се казва да имам здрав кръст и гръб за да го държа докато се учи да ходи Mr. Green.
Тане,прятно пътиване и весело изкарване е Бургас.
 welcomeна мама Феята и бебка Катрин.Малко със закъснение,но съм голям шемет и забравих да те поздравя.Дано при нас да ти хареса newsm51.
От мен толкова,че съм сложила да готвя и трябва да ходя да си нагледам манджата,а и Дани започна да мрънка.
Чао и прятен ден  bouquet.

# 57
Здравейте и от нас,
ние сутринта бяхме на разходка, за да си купим мляко и да видим слънчицето, а и то нас  Grinning . Оказа се доста горещо и честно казано си мечтая да бяхме във Варна, защото там винаги е по-прохладно от тук.
Diyana и tane благодаря ви много за приветствието  Hug
Diyana страхотна е тази идея с клавиатурата, че ние само се борим със Сисито кой първи да я докопа и да пише на нея
tane, права си, разбира се усещат. Сисуникото е като радар. Като съм притеснена ме гледа едно подозрително, сякаш иска да каже: Бе тая мама какво я тревожи толкова, я чакай и аз да съм на щрек! Колкото до злоядството - не е толкова злояда, ама мляко не обича. Днес се опитах да сменя (знам, че не е много хубаво да се прави, ама все пак реших да опитам). Взех Нутрилон, че е по-редичко. Ама нъц - и него го неще. Иначе яде пюрета, а кашите много ги обича, опитва с охота всичко ново. От плодовете почти няма такъв, който да не харесва, само кайсията за сега (ама тя и на мен не ми е любима, разбирам я) Яде и зеленчуковите пюрета.Е, определено по-не й допадат, ама все пак похапва. Месо още не съм давала.
mamamaya и аз ще стискам палци за  изпита! Бях видяла една твоя тема за кашата на хумана с бъз и ябълки. И моето момиченце я харесва. Макарче мен ако питаш тая с маракуя и праскова е по-ароматна. Но нека разнообразие да има.
Поздрави на всички и спорен ден!

# 58
        Здравейте!
mamamaya повече от сигурна съм, че изпита ще си го вземеш Peace
 Браво на Дани за хемоглобина и килограмите. smile3501
Искам да ви питам ползвате ли слънцезащитни кремчета за бебците и какви марки?
И тъкмо се сетих: някой да е наясно дали при полужение, че мама с временен трудов договор,който и се подновява без прекъсване тъй като започва работа ,има право на майчинство или не, при полужение, че е ползвала почти година платен годишен отпуск?
   Бебка плаче, после пак ще се включа,. За сега ЧАО и ПРИЯТЕН ДЕН!!!!!

# 59
ето ме тук съм
да се похваля и този изпит взех с 5, какво правя незнам все 5-ци изкарвам  Whistling , но важното е че го взех
айде отивам да се разхладя че умирам от жега
благодаря на всички дето ми стискаха палци   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт