Кишаво е и при мене, но застудява и ще стегне. Тия дни сега са златна жътва за снегопочистващите фирми. Не мога да се сетя за друг начин - освен чистенето на улици - по който общите пари да се харчат с толкова редки пръсти, да се изсипват буквално в празното, и то с пълното одобрение на обществеността. Тя, обществеността, сумарно погледнато, е доста глупава и леко манипулируема (по Льобон).
Стигат ѝ половин ден истеричави репортажи за "зимния апокалипсис", за "блокираният от снежната буря град", едно-две преки включвания от някой булевард с някой празноглава, но задъхана и трепетна като козичка репортерка. И толкова - всички някак по презумпция са съгласни, и изискват, и вопият, че трябва постоянно да се чисти, да се соли, да се стърже, без оглед на цена и смисъл.
Мисля, че по главната ни улица от сабале минаха три пъти машини, да, три пъти. Сняг има два пръста на тревата, а се топи по улиците. За сравнение по малката ни улица не е минавала машина, а сняг по нея има точно толкова, колкото и по "обработената" - нула сантиметра. В западна България, южно от Балкана, към момента няма нужда от чистене, ако изобщо отима - то ще е ако продължи да вали, и това да се прецени евентуално някъде късния следобед. Да де, ама то значи да не се вземат парите за 2-3 "обработки".. А да речем в София, мисля, че една "обработка" беше къмто 2 милиона. Такива пари не се отказват заради някакъв си там здрав разум. Не случайно снегопочистващите фирми имат чудна нова техника- забележително, като се има предвид, че тая техника работи 10 дена в годината. А разните му там бачкери се гърчат в багерите си по 300 дена и пак не могат да си купят нови. Но кой им е крив - да убедят обществеността в нуждата от тях, и да я цоцат.
Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Чудя се колко от радващите се на "обработките", тая сутрин вече са изчистили 3 пъти двора си? Нито един, естествено. Но така е - щедростта с чужди и общи пари, усилено възпитавана, не знае граници.
А на Стефан Вълдобрв щели да му ремонтират Старзагорската гара. Аз също много го харесвам, артист е, а не позьор.

!
.Чини ми се,че безработността по-ми приляга.