Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 737
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 465
Аз нали наваксвам с четенето и да кажа, че  и у нас е като у Сбъдваща по отношение към книгите.
Стискам палци боклоуспокояващите да задействат!

Иначе всяка Коледа правя исландската традиция Wink  с 24 книги под дървото и всеки подарък винаги има книга.

куркума, моят стремеж по минимализма не включва книгите. Иначе у нас определено не е затрупано с вещи, електроника и ненужности. Дарявам, подарявам, рециклирам и изхвърлям толкова много неща всеки месец, че това написаното няма как да е така далече от нас.

Отделно за да популяризирам четенето на книги от децата се включих и в една инициатива наречена " Моята малка безплатна  библиотека', която се инсталира пред дома ти и оставяш книги и всеки, който вземе книга оставя друга след това и така книгите стигат до повече домове.

Самата библиотека е скъпа, но мм предложи да ми я изработи и след като получа лиценза да я имам пред вкъщи ще я напълним с книгите, които щерката избира от месеци и купува от разпродажби със собствените си средства.
 https://littlefreelibrary.org/

Знаете ли колко деца нямат възможност да имат книги? Дори и в 21ви век и то в богати страни?

Колко е важно четенето и достъпа до книги няма да го зачеквам, но поддържам и иниациативата на Доли Партън за даряване на книги на деца под 5 годинки по света:
https://imaginationlibrary.com/ca/

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 22:38 от Анонимен

# 6 466
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ох, Сбъдваща, чак на мен ми се сви сърцето, като казваш, че го боли и няма помощ. Сменяй болкоуспокояващите.

Белинда, под плата има едни "презрамки" - широки ластични ленти. И нашата госпойца като малка така го продъни дивана, ама ние с ММ си купихме от Илиянци едно топче с такава лента и подменихме разхлабената, заших скъсаното и заспа. Не знам защо, всички деца, които отглеждам, имат слабост да махат възглавниците от големия диван. Двойката и фотьойла ги пренебрегват обаче.
Обаче факт, че и аз се смях на разказа на Белинда и точно като Алина си припомних Бам-Бам.

Хърче, браво на Сами! Ан така, да видят ингилизите какви са наште деца!

# 6 467
Привет, банда!
Белинде, стига пуска доноси срещу детето! Ще му излезе име. Joy
Сбъдваща, съчувствам. Първата нощ след порязването беше такава. Sad
Радвам се за добрите резултати при останалите!
Ха познайте дали имах късмета да ида на кино. Пак не. Детегледачката закъсня е нямаше за кога. Само вечеряхме с мъжа ми и се прибрахме. Поне си поговорихме спокойно без обичайното "мамооо", повторено милиард пъти.
Лека нощ, момичета. Оправям се за сън, че и днес в офиса беше натопорчено. Минаването от хартия към ел. вариант ми е голям дерт. В момента тече такъв проект при нас и е ад. Повечето колеги не могат да бъдат убедени в предимствата на дигитализацията.

# 6 468
  • постоянно
Благодаря ви момичета , много е приятно усещането.
Учителката по Английски каза , че за един срок в скочил с две нива , което е невероятно .
Кой си мислите , че прави диктовки  на материала по история 😜😂😜

Футбол , футбол  с трима мъже срещу мен -нямам шанс . Отивам да играя табла и лягам , че съм станала в 5.30 😜

# 6 469
Честито на Сам и на теб, Хер! Така е хубаво всичко това!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 04:00 от Анонимен

# 6 470

Кой си мислите , че прави диктовки  на материала по история 😜😂😜

Лошо му се пише на синковеца довечера Sweat Smile стягам редиците.

# 6 471
Браво, чудни дечица имаме в темата!
Диктовки не правя, досега поправях домашното по английски;)

# 6 472
  • София
Добър вечер! Чудно се забавлявам със счупените ви дивани Joy

Киндълът ми е пейпъруайт с подсветка, най-хубав на света! Дотолкова ми харесва да чета на него, че когато ми се налага да чета хартиена, зле ми става. То страници държа, то книгата не мога да оставя без да е в ръката и най-вече, вечер в леглото трябва да чета на лампа, което ми е много неприятно.
Имам иначе много книги, с които планирам да се разделя (тъпите чиклети, които четях покрай развода си, когато мозъкът ми беше на пихтия); имам и такива, които съм си купувала с кеф, за да си ги имам.

Електронните дневници - училището на сина ми е с школо, на дъщеря ми си имат тяхна система. Екстра са ми и двете - на синчо да нюхам неизвинените, при щерката няма оценки още, но пишат какво са учили и какви са домашните.

На хартия не съм печатила и работила вече седма година, откакто съм в сегашната ми фирма. Но усещам, че винаги, когато нещо ми е ново или трудно, минавам на хартия за известно време, докато вляза в час.

Най-важното забравих, браво за добрите новини на болните и дано у Сбъдваща е лека нощта!

# 6 473
Соу, не тормози зетя.

# 6 474
Сбъдваща, някакъв аулин или нимезил имате ли? След упойка само това ми действа на мен.
Дано ви е спокойна нощта!

# 6 475
Е, то и аз не знам как да го поднеса, Белинде, че да не ви засегна, ама...Козуначко е невинен! Един път писахте на неговата сметка, втори път - случва се, ама вече ми мирише, че у вас се влага повече мисъл и умисъл при покупка на вино и бри, отколкото на мебели Stuck Out Tongue Winking Eye

Хърче, браво на Сам! На родителите му също. И на малката Контеса и нейните Heart Въобще не знам повече ви се радвам или завиждам, ама много приятно е...аз, гледам със смесени чувства в бъдещето, че за големите съм чувала 'много умен, но мързелив', 'крайна индивидуалистка' (?!), 'шут на класа' и тоя род все, та не смея да си помисля какво ме чака с дребните.

Лина Joy

# 6 476
Както казва ДжеНска: Гиди сопа. Хич не го жали Simple Smile

# 6 477
Както казва ДжеНска: Гиди сопа. Хич не го жали Simple Smile
Ай сега и ти! Угаждай му докато е при вас, че след това я  ни видят, я не Simple Smile
Сигурно ще заминат към Нова Зенландия   от нас!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 03:59 от Анонимен

# 6 478
Умен човек е виконтът.

# 6 479
  • постоянно
Конти , браво на Рая . Послушничка ми се види тя 💗
Това с 24 книги ми хареса много .
И аз винаги купувам книги като част от подарък .
И ние си имаме улични библиотеки, страхотна идея е това за рециклиране на прочетени книги  💕

Общи условия

Активация на акаунт