Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 729
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 480
То това е доста дълга тема, Контес, а и доста спорна...тая колко сме успели като родители и до каква степен сме изпуснали нещата. За таблицата за умножение не говорете в мое присъствие, имам една на 15, която още я бърка...

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 07:09 от sugarfree

# 6 481

За таблицата ... не ми се говори.  Учат ги да смятат на пръсти и с калкулатори и това е.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 03:59 от Анонимен

# 6 482
  • София
Тази рецепта бих я” модернизирана” с брашно от Шипка. Ит.к. Съм домъкнала няколко килограма, ще взема наистина да опитам.

Моля, сподели резултатите като пробваш... Обожавам шипков аромат.

Обожавам и хартиени книги. Изобщо не харесвам ридърите... Ако не ме изгонят от къщи со все книгите, ще ги пазя, докато съм жива... Сигурно съм единственият човек, който е купувал една и съща книга в 2 хартиени варианта (на 2 езика) и един електронен...  Joy

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 00:07 от katiABV

# 6 483
  • Sofia
Конти,твърде взискателни сте по моему. И към себе си, и към Рая, и един към друг...Поспрете се и се насладете на постигнатото. Не бих оцеляла аз в толкова динамично ежедневие.🤨
Ние пък нашият основно го хвалим.🤩

# 6 484
  • постоянно
Смятането на “ пръсти “ не е винаги лоша идея . 😂😝😂
https://youtu.be/FgFEckm-rRA

# 6 485
Кофти ми бе деня и хич не ми се пишеше, само палци стисках и сега чета, че по всички въпроси има развитие. Само хубави новини очаквам.
Вечерта празнувахме рожден ден на колега и след няколко чаши вино и едно печено прасенце светът придоби друг вид.
Утре сутрин съм обещала да нося ореховки в офиса, а следобеда ще уча млада съседка как се правят меденки. Между другото трябва да поработя и разни други задачки да свърша. С к'ъв акъл съм се съгласила на всичко това?

Лина, комплект с престилка не съм срещала, но съм купувала от магазин за работно облекла само блуза и съм връзвала с колан. Престилките идват много дълги.

# 6 486
Да е жив и здрав Кумон-а, ни с умножение, ни с деление има проблеми.  А от Монтесорито, със златните зърна и сметалата, на мен ми е много интересно. Дотолкова, че съм готова да напусна работа...
Контесата, това с книгите много ми хареса, ама пусто, нали не сме на Коледа тук, няма да разнасям книги по света. А и др неделя имат фестивал на книгата, подготвил си е един лист с около 20 -на книги....и т.к. Майка му е на щанда и тя избира, миналата година си тръгнахме с едно прилично голямо кашонче.
Много съжалявам, че тази година нямат драма клас в училище, от там научи доста.
Кой питаше за елените, ЕЙ ги на ( добре, че не ги правих от филц)

# 6 487
Днес е най-прекрасният ден от всички дни в годината!
Прекрасна тя е вече на 6!

# 6 488
  • София
Да е здрава и щастлива шестгодишната прекрасница и нека всички дни през годината са прекрасни за нея!
Честит празник Лято! bouquet

# 6 489
  • София
Скрит текст:

Куркума!! heart

Метни някоя книга насам!! Само като чуя и като на абстинентна ми се растреперват ръчичките.

Хихи, и аз тъ й...

Обичам книгите,  не само да ги чета, но и да ги гледам. Да ги мириша. Да са около мен.

Ей, това все едно аз съм го писала...

Понякога купувам стари книги. И понякога те идват с посвещения... Тъжно ми е някак - но и имам усещането, че... знам ли... по някакъв начин съхранявам спомена ... знам ли, момента - на хора, които никога няма да познавам... които, може би, дори не съществуват вече - но ще си останат такива, каквито са били тогава, когато са давали книжка с любов на внучето (което може би има свои внуци сега), поне докато аз съм жива...

...
С дядо имахме традицията да ме води на сладкарница веднъж седмично като бях на село. Баба ни пускаше и даваше парички. Само да знаеше горката , че дядо ми купуваше паста и лимонада , но ги ядах в хоремака- пивницата  , който е до сладкарницата , а дядо пийваше биричка и си бъбреше с другите мъже. Изпиваше само една бира и си тръгвахме по живо , по здраво. Безценни са ми тези спомени, досега ги "чувам " как си хортуват и обсъждат селските работи. Hug

Този спомен ще си го запазя в категорията "безценни". Мога и да го видя, и да го помириша, и да го вкуся... и да го чуя...

В този ред на мисли, с нетърпение очаквам да минем изцяло на електронни дневници и всички останали бумаги в образованието да станат електронни. За съжаление, колегите, които вече са въвели такава система, споделят, че платформата е тромава, бавна и неинтуитивна. Грешки не могат да се коригират лесно, но дано се изчистят тези неща и да се отърваме от тази бумащина, която вече ме задушава. Особено много искам да махнат личните дела и извинителните бележки, след като пуснат електронния дневник.

Лиле, при Врячо от тази година са с електронни дневници, резултатът е пълен хаос. Класната казва, че при нея всички отсъствия се виждат като "извинени" - познай ние какво виждаме.  Mr. Green Изобщо се отказах да го гледам това нещо - никаква смислена информация не носи, принудена съм да разчитам само на "докладите" на Врячето.

Коледното тържество на дъщеря ми ще е в училището срещу 18 лева на дете, ще дойде дядо Коледа и Снежанка и ще направят тържество за всички малки ученици - поредната пародия.

Какво точно общо имат Дядо Коледа и Снежанка... дори няма да питам.

Куркума, в училище (истинското, където се ходи всеки ден) се създават приятелства за цял живот. С една от най-добрите ми приятелки сме заедно от 1ви клас, с друга - от 7ми, с други 1 - от 8ми. С най-добрия си приятел ММ е от 1ви клас. Едва ли бихме имали час толкова близки отношения с "онлайн училище" от такава ранна възраст.

Някой знае ли разликата между кондензаторна и вентилаторна сушилня? Моята май нещо взе да сдава багажа и искам да се подготвя за каква сума иде реч, ако се наложи да купувам нова.

Вентилаторни вече не се предлагат ( Cry Cry). Оня ден купихме нова (аз хич не исках, мразя новите вещи). Ама разликата в сметката за тока... и така, ММ победи. Къде 800лв - има и по-малко, ама ако си като мен и не искаш да ги сменяш през няколко години... ами, разликата в потреблението ще оправдае разликата в цената за няколко години.

Иначе ние веднъж счупихме дивана с мъжа ми, обаче набедихме детето пред баба му Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Хихихи, преди няколко дена майка ми забеляза, че масата в хола ни е лепена и с рапидки (тя така си живее от години, ама... ) - та, ами, трудничко замазах въпроса кога е била счупвана (и как)... щото тя си мислеше нещо за Врячо и племенниците май - пък те, като никога, невинни, та невинни...  Blush Blush

Kontesa, правете още едно! Сериозно говоря, хич не се чуди! Знам, не звучи хубаво, ама... няма да сме вечни, колкото и да ни се иска. А и ти хич не си толкова голяма, на колкото се правиш, знам те. Хич не ти е късно - а и подмладява...  Hug

sugarfree, аз - дай Боже - ще стана на 50 не след дълго, таблицата никога не съм я знаела... и досега ако нямам калкулатор край себе си и ме мързи да стана събирам или вадя - според както дойде - ама, да ти кажа, оправям се - и с програмирането, и с физиката....  Joy

Лятo, да ти е все така танцуваща и щастлива... и на 106!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 02:57 от katiABV

# 6 490
katiABV, голям чаршаф си поснала и разбор си направила!
Добро утро!
Честито да е малкото сладурче на Лято!

# 6 491
Лято,честит рожден ден на госпожица прекрасна!Да е много здрава,щастлива и успешна!
Цяла нощ прехвърча сняг,с колегите му се радваме,накачени на прозорците Grinning .Деца,ко да правим Joy .
Мари днес ли ще каже резултата не разбрах,само тя не се разписа?

# 6 492
Добро утро! Тази сутрин имам чувството, че не съм си лягала снощи изобщо. Снощи е валял сняг, но колкото само да покрие колите, да замръзват и да отвори работа за чистенето им. По улиците и тротоарите няма грам снежец.
Честит празник на детенцето на Лято Simple Smile Да бъде жива и здрава, и много щастлива! Весел празник с прекрасни емоции!
Днес съм замислила след работа, ако не ми мине котка път, да ида на народни танци, че не съм ходила от септември месец, а ми се играе много.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 06:39 от Анонимен

# 6 493
  • На брега на реката
Честита да е, на Лято прекрасницата. Да е здрава и  щастлива.

Дано Сбъдващият младеж е изкарал леко нощта. Praynig

Добро утро,

На мен ми е петък днес и така да не ми се ставашеееееееее. Sad  ММ излезе с кучето, пу, пу, добре че не е мое задължение, че ще го науча да пишка на тоалетната, особено зимъска, бърррр.  cold

Забравих да пиша, че видях на Хрис красивите джуджанки. Много усмихнати и лъчезарни.

# 6 494
  • Бургас
Добро утро!
Лято, да ти е жива и здрава прекрасната госпожица!

Общи условия

Активация на акаунт