Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 624
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 675
  • София
За рибара  тон от консерва да кажа , избягвайте да ядете повече от една консерви ка на седмица . За деца -четвърт . Причината са тежки метали в рибата .
Научих го от фит клуба .
Само за консервираната е това ограничение , ако е прясна е ОК . Няква реакция при преработката и консервирането се получава .

И прясна, и консервирана, все тая - риба тон, акула, абе всичките възможни едри хищни риби акумулират тежките метали (от всички дребни рибки, които са изяли) - няма къде да се денат понеже. Металите, де, не рибките.
От другата страна пък са полезните им свойства - омега 3 там, в едрите мазни риби се срещат...

Foncé, металът на кутиите е Al - по-скоро става дума за живак, кадмий и др. подобни, които се натрупват в едрите риби.

Луси, сигурно са го интубирали - на децата всичко правят с обща анестезия, независимо дали е дреболия... разпоредби някакви. На Врячо за изрязването на някакво подкожно мастно образувание му бяха слагали - ще му мине това бързо, важното е, че не го боли костта... браво на смелото детенце!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 23:27 от katiABV

# 6 676
Искам от украсата на Куркума!

# 6 677
  • София
Кати, от вчера ти гледам ника и синьото мастило, и се чудя от къде си ми позната...Аз позната ли съм ти? Писали ли сме някога заедно в друга тема?

Мисля, че да - в смисъл, Маша определено я помня - само дето не помня откъде...  Embarassed Нито в коя / кои тема/и, нито дали сме били на едно мнение - само дето тази изскачаща Маша съм я срещала.

Куркума, искам от твоята украса... Това таз' годишни ли са? Аз не смея нищо да сложа докато не се застуди трайно (миналата година така и нищо не направихме) - че на остъкления балкон... абе, нищо не съхне както трябва ако не е студено. Но пък съм доста склонна да си купя от теб меден оцетец...

blackcat6, моля, сподели как се прави рулото? Аз вземам хедан за мигрена... но е гадно лекарство по принцип, та не го препоръчвам, ако не е наистина нужно...

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 23:47 от katiABV

# 6 678
Кати, аз с диклак си развалих стомаха и гледам да си ги спестявам силните лекарства, защото откакто го пих и започнаха проблемите от храната и болките след това, но ще си го запиша и ще прочета за него, благодаря!

Рулото го правих по някакво руско клипче, ето тук има снимка на моето: http://old.bg-mamma.com/?topic=1074185.30, обаче понеже не се съобразих, не махнах мазнината, а трябваше, може би щеше да събере повече месце. Моите хора, обаче го белят, а аз като за пръв път съм постигнала такова хубаво и плътно руло. Слагам обяснението в скрит текст.
Скрит текст:
Обезкостявам джолана и нарязвам колкото пръст дебели по дължина мръвчиците, аз освен от джолана имах и от бут. След като ги нарязах на ивички ги овалях в подправки по избор - аз сложих малко лют червен пипер, черен пипер, чубрица, сминдух, сол и малка кафена лъжичка захар. Оставих кожичката от джолана, леко я посолих и разпределих отгоре месото и започнах да завивам на стегнато руло, след което с конец завързах и го прибрах в шунковар да почива 24 часа, ако нямаш шунковар тогава го слагаш в плик за печене и после в още един и да си почива. На другия ден се слага да се вари, като аз го варих на 75 градуса около 4 часа. Пропуснах да напиша, че най-отгоре сложих счупено зърно бахар и 1/4 дафинов лист, защото ги купих на другия ден. Подправките са по избор, ние не обичаме много ароматизиращи и по рецепта трябва да има и чесън, но аз не сложих. След като се свари се охлажда в ледена вода така както е с пакета или с шунковара направо, и се реже на другия ден. Стана много бързо, единствено времето за варене е много, но то е на много ниски градуси, ако е на висока температура, времето ще падне, но ще има вкус на варено месо, а така е много приятно и различно, заради готвенето на ниска температура. Иначе самата подготовка на месото я направих за няма и 20 минути. За следващия път за да ми е рентабилно ще подготвя 3 парчета и ще го варя в пакети, т.к. тенджерата е голяма и реално може да се приготви доста повече като количество.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 00:17 от blackcat6

# 6 679
  • София

Ау, това трябва да се пробва (да, имаме шунковар, ама руло още не сме правили - само контрафилето ми се получава наистина добре в него, каймата все остава суха на салам като е, не разбирам защо). Ама пък Врячо все търси мръвки... а и отдавна не сме правили.

Хедана едва ли ще ти направи нещо на стомаха - във всеки случай не и нещо трайно - ама всичко останало може да скапе... но пък премахва пристъпа като с вълшебна пръчка, независимо дали е в началото или в пика - е, ако не го повърнеш, де, има обаче и такива, дето се разтварят в/у езика - ама все ги забравям как се казват, трябва да погледна - това е за случаите с тежки повръщания...

ПП
А случайно да имаш линк на клипчето? Ако не е вече твърде нагло, де...

# 6 680
Кати, ето по тези двете: https://www.youtube.com/watch?v=h3yf6wRCBZ0&feature=youtu.be и https://www.youtube.com/watch?v=p9Q1Z89s_U4, най-вече второто, жената го приготви с лекота, та се навих и аз да опитам. Шунковара не го бях ползвала 2 години вече, но смятам да пробвам това-онова. Шунка съм правила с 50% кайма и 50% мръвки и помня, че беше станала добре. На мен не ми допада еднаквия аромат, каквото и да сложа като подправка, все по един и същи начин мирише. Сега тук със сминдуха и бахарчето стана малко по-различно, но внимавай с бахара, много е силен, аз сложих едно смачкано зърно и го усещах много.

Аз като съм натоварена и си търся такива неща за разтоварване, например опитах се да направя коледно гномче, но не ми се получи, хич не съм сръчна в ръцете Tired

Относно лекарствата, течни и гадни баш не мога да пия и аз, най-вероятно ще ги върна, макар аулин да съм успявала да изпия. Напиши когато се сетиш за другите, тук и други страдат от мигрена за съжаление.

# 6 681
Уффф....Казах ти, че ти е малко виното.
Момичета, някой взимал ли е детско термо бельо от Лидл? Мисля да взема за Кати да има за планина.
Скиори сме и сме изпробвали купища термобельо. Сигурна съм, че много народ ще ти ги похвали лидълските. Ако купиш, обаче, термобельо от следваща ценова категория и сравниш директно с лидълските, веднага ще хванеш разликата в полза на вторите. Погледни в Декатлон. Не съм от феновете на Лидл, и преди съм казвала. Нещата им са с поносимо към ниско качество.

# 6 682
  • София

Блак, не е течно, хапче е и не е гадно, обаче ако си във фаза на повръщане... Аз лично в такива моменти и от глътка вода повръщам. Но ако не си убедена, че е мигрена, по-добре опитай с паракофдал, ако не си го пробвала - само имай предвид, че не бива да шофираш или да боравиш с машини непосредствено след него, първо виж как ще ти подейства. Мен първия път направо ме успа. Хеданът не е болкоуспокояващо, съдосвиващо е. Другото, дето се разтваря, е ризатрипан - но и то е съдосвиващо, не болкоуспокояващо. Ако наистина е мигрена и двете ще подействат... (е, не заедно, де!). Ама ако има друга етимология, по-добре пробвай с болкоуспокояващи. Кофти нещо е играта със съдовете.

# 6 683
  • Бургас
Колко му е пък като съм в отпуск да се събудя в 6.00. Иначе се сетих да си изключа алармата.
Добро утро

# 6 684
Добро утро. Лина,по-добре си от мен, аз съм будна от 5.30, че детето ме събуди, после пак заспа, ама аз не.

# 6 685
  • Бургас
Честит имен ден на малкото момче на Елени :*

# 6 686
Добро утро! Днес е Андреев ден и според народните вярвания денят наедрява с едно царевично/просено зърно. Всичко, което правите през този ден наедрява, затова нека да са Едри хубавите помисли и добрите дела

В детството ми баба вареше царевица и сутринта се носеше уютен аромат, баба гарнираше с бонбони и орехчета тази вкусотия. Снощи, гледам, майка ми беше сложила царевицата да къкри, на която синът ми казваше като малък "сладка супичка"

Да са честити имениците, ако имаме такива или имате близки с тези имена.

# 6 687
Добро утро,
вече за трети поредн месец забелязвам, че във времето на определянето на бонуси на работниците шефа откача. Момичетата в офиса ме успокоиха, че това нищо не е, да съм почакала да видя какво ще е около 15 декемви, когато ще трябва да има банкет или да се дата някакви допълнителни пари на работниците. Иначе със сигурност установихме след поредния изблик на шефа, че всички във фирмата сме абсолютни некадърници и най-вече офиса. Единствен той знае какво прави, всички останали са пълна нула.  #2gunfire
Днес пак ще има изстъпления подозирам, дано не е така. Търся си усилено нова работа а доколокото разбрах и всички други в офиса.

Тоя пистолет в Лидл го гледах и не знам защо не го купих, обаче днес ако има ще взема.
Алина сигурно не си видяла питането ми та ще си го повторя - ти ли беше казала за фирма, която прави обзавеждане, търся си трапезна маса и столове.

Мари радвам се че всичко е наред.
Електронния дневник е супер, нашето училище са към школо.бг и съм супер доволна. Дали учителите са така не знам но за родителите е супер удобно.

Хубав ден.

# 6 688
Добро утро! Нали днес е Андреевден? На Мид детето е Павел.

Веси, и вчера исках да ти кажа, че аз въпреки че имам пистолет за горещ силикон не го ползвам. Използвам свещ, а много често дори само запалка.
Коте къде се загуби? Я се разписвай по- често. Може да е кратко, но   поне през ден. Да се оправят мъжете ти.

# 6 689
  • Бургас
Марче, какво общо има детето на Мид?

Общи условия

Активация на акаунт