Отношенията след раждане

• 17 757
  • 246
  •   1
Отговори
# 90
  • Paris, France
Всеки знае, че където се нанесе свекърва или тъща "да помага", започват проблеми в 95% от случаите.

Какви проблеми да започват? Те вече ги имат и не присъствие на свекърва или тъща са причината. Не е казано, че свекървата трябва да живее с тях.

# 91
Всеки знае, че където се нанесе свекърва или тъща "да помага", започват проблеми в 95% от случаите.
Абсолютно!
Дори да са били в прекрасни отношения преди това (а тези тук не са), заживеят ли заедно, ще настане Содом и Гомор.
Ако иска да помогне на майка си, да намери друг начин.
Ако сте толкова зле с парите, пускаш детето на ясла след 1 годинка (100% съм против това, но извънредни ситуации го позволяват) и се връщаш на работа.
Това, ако искаш да си запазиш семейството.
Иначе, мъжа ти няма да издържи дълго да го "разкъсвате" на две страни с майка му и нищо чудно да се изпари, само и само да си осигури малко спокойствие.

# 92
  • Paris, France
Аз не бих си дала децата на ясла, особено ако може и иска да ги гледа бабата. В ясла боледуват, навън са по цял ден и си е институция.

Катрин, те не са в България. Не навсякъде има достъпни ясли. Ако, като плати яслата и остават 100-200€ на края на месеца е по-добре да си седи в къщи.

# 93
Аз не бих си дала децата на ясла, особено ако може и иска да ги гледа бабата. В ясла боледуват, навън са по цял ден и си е институция.

Скрит текст:
Катрин, те не са в България. Не навсякъде има достъпни ясли. Ако, като плати яслата и остават 100-200€ на края на месеца е по-добре да си седи в къщи.
Аз също.И не съм го правила....
Обаче, пред перспективата да се разведа, детето на ясла е по-добрия вариант.За мен.
Не забравяй, че двете и сега не се понасят.
Аз не бих могла и ден да изкарам в една къща с човек, който ми е противен, омразен, отвратителен или както там се чувства авторката.
Бих разгледала и опитала всички други възможни начини, преди да се предам пред последния-нежелана, омразна свекърва у дома денонощно.

# 94
Ние ако заживеем с роднини, със сигурност ще се побъркам. Не е за всеки.

# 95
За ясла( креш) не мога да си помисля в момента, бебето ми е още на 6м и кърмя, има нужда от мен. А и с нищожната ми заплата( 4 часова работа) повече от половината ще отиде за ясла, просто няма смисъл.
А бабата, имам чувството, че използва момента, само за да се навре при нас, по този начин манипулира и сина си.
Ако имахме поне нормални отношения, може би щях да я приема, само от уважение към мъжа ми, но живели сме с нея близо година и знам какво ме чака.

# 96
Естествено, че това чака. Да се възцари на трона, да гледа бебето и да изживява второ майчинство, сина и да и целува краката, а снахата да е наритана на работа, за да я издържа.

# 97
Скрит текст:
Здравейте. Има развитие при нас, изобщо не е към добро, но поне вече знам какво го мъчи моя човек.
Вдигнах му един хубав скандал, направо си излях душата, така ми се беше насъбрало от месеци си траех, все чаках да му мине, но вече не се сдържах. Първо ми каза, че главният проблем е работата, че не издържал вече и това, че нямал друг изход го подтискало и стресирало още повече. А с появата на бебето, го обзел страх, да не го лишава от нещо и да се провали като баща. От една страна финансовите проблеми и тъпите кредити, с които направихме голяма грешка да ги теглим в неподходящ момент.
Оказа се, обаче, че има още един ГОЛЯМ проблем, за който научавам сега, и това е майка му Astonished
Скрит текст:
Няма да пиша подробно за отношенията ни, просто с една дума- не се понасяме с тази жена. Никога не съм я обиждала, не съм повишавала тон, до едно време я уважавах само защото е майка на мъжа ми, но тя с поведението си загуби и това уважение.
Когато се роди синът ни, тя дойде да го види и остана един месец( беше един кошмар). Откакто си замина не сме говорили, тя се обажда от време на сина си( когато има нужда от пари или нещо друго) и толкоз.
Обаче напоследък звъняла все по-често и се оплаквала на сина си, че не издържала вече на тормоза от страна на баща му(алкохолик). Искала да дойде да живее при нас, да ни помага, да гледа бебето, а аз да започна работа.
И след като мъжа ми много добре знае каква ще е реакцията ми на това предложение, решил да си залълчи. И на майка си не можел да каже нещо, но му било много мъчно, останал между нас и това много го подтискало.
И така плавно измести темата и започна да ми говори, дали наистина не е добра идея, да дойде да гледа бебето, аз да започна работа, и да не чакаме само неговата заплата, че се затруднява много.
Да, щеше да бъде супер идея, ако майка му си знаеше границите и се държеше като нормален човек. Но при това положение аз не мога да и се доверя, да си оставя детето. Ще се побъркам вече, незнам какво да правя...
Ох... тук вече...не знам

# 98
Вижте, свекървата е звяр, всички го знаем, но тук става въпрос за една тормозена жена, с мъж алкохолик, ако тя беше пуснала тема, друго щяхте да пишете. Ако беше споделила - снахата не иска да ме приюти, синът ми се застъпва за мен, но тя не му разрешава... Погледнете от друг ъгъл.

Белла91, може би трябва Вие да прецените доколко са основателни оплакванията й. Вие като страничен наблюдател ще знаете, дали наистина тя е тормозена, няма къде другаде да отиде и т.н.
За гледането на детето, тя може би просто предлага това, защото се чувства длъжна да го предложи. Не сте длъжни да го приемате, затова че просто ще е у вас. Ако се съгласите, можете да посочите изрично, че е временно, просто за да й помогнете. Мъжът Ви трябва да е наясно защо и какво предприемате.

Пиша просто от човешка гледна точка, че гадости се случват и понякога помагаш, без оглед какъв е човека насреща.

ПП Видят последния Ви пост, ами явно си имате опит в съжителството с нея. Съпругът Ви обаче няма да е във възторг, че не приютявате майка му. Дано не си развалите отношенията. Така трябва да го направите, че той да е наясно с причините, кристално да му е ясно. И да сте на едно мнение по въпроса, да няма недомлъвки. каквото и да решите, да няма после - аз каква жертва направих заради тебе..
В крайна сметка, нещата се променят, не си представяйте безкрайни проблеми, децата растат, работа се сменя, кредити се изплащат....

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 11:53 от rosy_bosy

# 99
Тоя мъж, да не съм аз и го избрала? Пък цял живот с него откарала, че и децата отгледала със същия "звяр", но сега, като надушила на хляба мекото и не издържа повече. Айде. Да се оправя.

Ако беше го написала тя - щях да и кажа абсолютно същото, но по-подробно.

# 100
Тоя мъж, да не съм аз и го избрала? Пък цял живот с него откарала, че и децата отгледала със същия "звяр", но сега, като надушила на хляба мекото и не издържа повече. Айде. Да се оправя.

Ако беше го написала тя - щях да и кажа абсолютно същото, но по-подробно.

Да, всички бихме написали нещо такова, но ще продължим - напусни го, потърси помощ, недей да търпиш и т.н. Къде да отида, нямам пари  - ами синът ти що за човек е, че не ти помага, и снахата...

# 101
Синът и снахата ако искат да помогнат да й потърсят квартира и да помагат финансово за наема. Временно в моя дом бих приела да дойде само докато се намери въпросната квартира и ако съм сигурна, че това "временно" няма да стане постоянно.
Наистина е много грозно от страна на бабата, че цял живот търпяла алкохолика и сега когато синът й има семейство и дом решила да го напуска, та да се натресе на младите. Ей така на готово за по - лесно. Изключително долно е и че използва когато са в труден финансов момент да манипулира синът си като предлага снахата да тръгне на работа. Как пък точно сега реши да си тръгва?
Много грозно поведение за майка. Това не го разбирам, да се натресеш на детето си, да му съсипеш семейството...от какъв зор? Щото ти нямаш нормално семейство и той да няма?
И дори не е предложила тя да работи и поне да си плаща сметките в тоя дом, а кърамчето щяла да гледа пък снахата на работа...безочие!

# 102
  • София
Еми да, емоционален инцест.
Не знам авторката що се учуди на коментара ми.
Тя ще гледа бебето и няма да работи като в майчинство, тя ще живее със сина си, за нея му е мъчно, а на теб ти се цупи и мълчи, ти само ще изкарваш парите, демек тя ще е жена на синчето си, а ти ще си... никоя.
Това е на практика. Сори бът нот сори.

# 103
Синът и снахата ако искат да помогнат да й потърсят квартира и да помагат финансово за наема. Временно в моя дом бих приела да дойде само докато се намери въпросната квартира и ако съм сигурна, че това "временно" няма да стане постоянно.
Наистина е много грозно от страна на бабата, че цял живот търпяла алкохолика и сега когато синът й има семейство и дом решила да го напуска, та да се натресе на младите. Ей така на готово за по - лесно. Изключително долно е и че използва когато са в труден финансов момент да манипулира синът си като предлага снахата да тръгне на работа. Как пък точно сега реши да си тръгва?
Много грозно поведение за майка. Това не го разбирам, да се натресеш на детето си, да му съсипеш семейството...от какъв зор? Щото ти нямаш нормално семейство и той да няма?
И дори не е предложила тя да работи и поне да си плаща сметките в тоя дом, а кърамчето щяла да гледа пък снахата на работа...безочие!

Права сте, аз не съм се сблъсквала с такова поведение от свекърва ми, то затова авторката трябва да прецени как да го определи това - нахалство, необходимост... и както казах, мъжът трябва да е 100% на същото мнение. Нещата са деликатни и строго субективни.
А за плащането на наема на свекървата, прощавайте, ама тя няколко пъти писа, че изнемогват с парите, с какво да го плащат тоя наем ?
Идеята свекървата да помага финансово е добра обаче. Това би им помогнало повече, от нежелани грижи за бебе.

# 104
Тя си е такъв гаден характер. И на двамата си сина постоянно дудне, че заради тях е търпяла цял живот баща им, че е пропиляла младостта си само за да не растат без баща. Постоянно се оплаква и иска да я жалят, колко труден живот е живяла в името на децата, а сега за награда лошите снахи не я искат. Другата снаха и е по близко и финансово са по добре, но и дума не може да става да отиде при тях. А аз нали съм по добрата и си мисли, че ако още малко пореве на сина си, може и да я приютим. На 52г. е, но вече има възможно всички болести и е негодна за работа. Голяма манипулаторка е, на мен ми е ясно, но сина и не го вижда, вярва на всяка нейна дума и му е мъчно за нея. Ако аз кажа и една лоша дума за майка му, аз съм била лошата, защото ако някой ден моята майка изпадне в подобна ситуация, той щял да я приеме с всичките и недостатъци и проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт