Розацея - тема 4

• 57 033
  • 766
  •   2
Отговори
# 135
ImuPro помогна ли ти?  Има твърдения, че няма никакви сериозни мед доказателства, че тези тестове дават някаква реална информация и аз съм в колебание.
Не че за всичко не се решавам страшно трудно Joy  Все мисля, чета, умувам и нито за розацеята ми се рискува с дейности някакви, нито пък лесно ми се харчат немалки суми пари срещу съмнителни услуги и продукти.
Между впрочем има и генетични тестове. Там нещата са 1:1, въпросът е как да отнесем рождената си информация към моментните ни трансформации на храносмилане. ....

# 136
  • София
 armira,расул е мароканска глина.Смесвам я само с вода да стане на кашичка и нанасям на почистена кожа.
Вчера следобяд получих флаш,дали закъсняла реакция от IPL-а или от едни бадеми,които изядох,ведага сложих расул и се успокои.
Фръц! и аз като теб много чета и не действам прибързано.Правя задълбочени проучвания и анализи,преди да пия или намажа с нещо🤩ImuPro ми даде посока,именно затова започнах да правя АИП(автоимунен протокол) хранене.Беше драстично,много отслабнах,трябваше да възпитам изцяло нови навици у себе си,но си заслужаваше.Спряха да ми излизат пъпки,нямаше сърбеж и парене.Чувствах се прекрасно,но от декември се поотпуснах и започнах да ям почти всичко....сега се опитвам да започна отново АИП-а.
Забравих да споделя,че за капилярите външно слагам серум с VitC,от който забелязвам,че сутрин кожата ми е по-спокойна.Задължително през деня слагам фотозащита.

# 137
Мерси за споделеното. Дано имаш ефект от IPL,  правилно си успокояваш кожата с маски после . Къде ти правят процедурите?
Аз сега ще пробвам мое си ВМ хранене с цел експеримент дали ще си повлияя на естрогенните нива. Не че имам сериозен проблем там, но предвид малко фиброаденомче на гърдата и натрупване на мазнини само от вътрешната страна на бедрата, реших да пробвам. От друга страна си наблюдавам на зачервяванията как ще се отрази. Снощи съм спала по-дълго на лявата си страна и сега бузата ми е по-розова и я усещам.
Тази глина е за по-мазни кожи. То и хумите също.

Успех в пътя за регулиране на розацеята!

# 138
  • София
IPL-а го правя в козметичен салон,на който имам доверие(посещавам го от 22 год.).Много се надявам да имам очакваните резултати(кожа без капиляри, зачервявания и петна).Днес ми е 3-ти ден след втората процедура и съм приятно изненадана,но продължавам да слагам расул-а.Аз съм с много суха и тънка кожа и на мен не ми изсушава.
Фръц!,за фиброаденома пробвала ли си с протеолитични ензими?Имам 3 приятелки и майка ми,които пребориха проблема с тях.
Когато не съм на АИП и аз правя НВ-ВМХ😉 голям привърженик съм му.
Това с възглавницата и аз го забелязах и от 1 седмица се опитвам да спя по гръб(и заради бръчките😁),не ми се получава много(спането,де)

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 14:18 от nadetoXD

# 139
Здравейте,
някой от вас има ли дерматит на кожата който да се е получил изведнъж и да не се маха изобщо ?
От две години започнаха да ми излизат изключително сухи и зачервени участъци между и около веждите.
Има много подкожни косъмчета и стои ужасно грапаво, с люспи и набръчкано.

Мисля да изследвам за глутен непоносимост, но направо се виждам в чудо какво да мажа.
Досега само кортикостероиди, различни кремове с уреа, по-мазни, по-леки, емулсии и няма и няма подобрение.
Особено в дните на овулация се активира значително.

# 140
Случайно някой да е с ботокс? Не заради зачервяванията, а заради бръчките питам Wink
Дали може да повлияе зле на розацеята?

# 141
  • София
alethea,
много съжалявам за проблема ти🙁.Имаш ли сърбежи?Има няколко вида дерматит,твоят от кой тип е?
Според мен дерматитът е сигнал за проблеми с храносмилателната с-ма.Обърни внимание на това с какво се храниш(без глутен,без рафинирана захар....).Проблема няма да се реши само с мазане.Мисля,че е добре да направиш едно очистване на организма,след което да включиш пробиотици,Вит Д,Омега3(EPA-DHA).А външно се мажи с кокосово масло.
Дано бързо намериш решение на проблема🤗

# 142
Със сигурност е в засимост и от храненето .
Сега от няколко дни съм само на вода и зеленчуци ( сурови или варени( замразени) , и кожата се изчисти, в момента съм в затишие.
Мажа се с козметика за себорея, изчистила съм козметиката в банята(под душа) и вечер като свалям грима до минимум с уж продукти, за реактивна и атопична кожа.
Да чукна на дърво .
Забелязах, че и калъфката на възглавницата ако я сменям по-често , по-добре ми се отразява.

Мислила съм за кокосово масло, но ме притеснява да не запушва порите или да ми се образуват в допълнение и пъпки/черни точки.

Сега съм си взела Биопрон пробиотици, но не мога да споделя ефект.

Добавки избягвам, не знам защо си мисля, че всичко е плацебо при тях.

Другата седмица ще проверя щитовидната както и ще посетя ехограф за коремните органи .

# 143
Здравейте, отдавна не съм писала, само ви четях. Да ви се оплача, че ми се наложи да пия Преднизолон кортико 2 седмици, сега направо незнам какво да очаквам,... Cry, днес и утре последно съм на по половин таблетка и ги спирам,разбира се лицето ми светеше, без пъпчици, но от два три дена обривите започнаха.....
Толкова ли скоростно действат тези кортикостероиди:cry:, направо незнам какво ще правя.
Моля ви споделете, какво ползвате за спешни случаи, антибиотик в момента не мога да пия.

# 144
Тежка форма ли е розацеята ти?
За пъпчиците пробвала ли си Соолантра?
Аз в най-ужасния ужас, който сама си докарах с еднократно експериментче с кортико крем,  си помогнах с компреси със сребърна вода, редувайки със компреси зелен чай  ( пликчета или насипен, след запарка и после охладен в хладилника ). Незабравим кошмар, имах усещането, че ще ми се възпламени главата. Отделно, че и цяла нощ не заспах от тази горещина по лицето. Копресите съхнеха за буквално за минути. Справих се де, трябваше ми може би седмица -10 дена. Това е съвет срещу червенината и горенето. За пъпчици не знам, но то срещу тях не се прилагат така спешни мерки. Може би Соолантра, антибиотик, диета. ...

# 145
  • Пловдив
Имам малко останал в тубата от гръцкия АБ гел, драсни ми адрес на лични да ти го изпратя.

# 146
Благодаря ти Фръц  Hug
Моята розацея е с обриви на едната буза и по брадичката, последно се мажех  от2-3 месеца с крем Метронидазол,но го спрях, тъй не виждах кой знае какво подобрение. Между другото бях спряла млечни и месо за можже би 1 месец,незнам дали е било кратък период, но  разлика не видях....
Възможно ли е от задържане на кисти, да избиват тези обриви?
Сега пак започвам да  мажа с крема  и ще правя компреси, пък дано не се влоша повече от това което съм в момента Confused

# 147
Зависи какви са кистите,  гинекологЪТ би трябвало да ти даде направление за ОГТТ.  При поликистозни яйчници често има ИР, а от там и пъпки. Също така щом имаш кисти, значи хормоните не са в равновесие и съвсем естествено пъпките са резултат от това. Сестра ми, например,  изглежда страхотно - кг, коси. ..Всичко от-до. Но заради хормонален дисбаланс образува ендометриозна киста, а сега е фоликулна,  та тя розацея няма, но пъпчици по лицето има през половината период  от цикъла вече над 10години .

# 148
Имам направено изследване обременяване с глюкоза,със  съвсем леки отклонения и единствено ми казаха да внимавам с въглехидратите.
И вече почти съм сигурна, че е хормонално, защото от лятото на миналата година започнаха и обривите по брадичката ми, а паралелно с това  започнах  прием на противозачатъчни, заради задържани фоликули......

# 149
Аз си направих процедура с лазер на две зони. Абсолютно никаква разлика няма. Вече мина известно време. Може би ще пробвам втора, но ако резултатът е същият... хвърлени пари. А хич не са малко...

Общи условия

Активация на акаунт