Розацея - тема 4

• 57 015
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте отново,
Борбата с розацеята продължава. Ще направя лек update на информацията която бях написал преди време.

1. Ако искате да премахнете зачервяването или да го намалите, може да пиете по една таблетка вечер аспирин протект. Ефекта е поразителен.
2.Още нещо - за да се намали възпалението на кожата, а от там и зачервяването - вземайте и витамин D3.

Последните научни изследвания показват че розацеята е основно преблем на имунната система и в допълнение се усложнява поради наличието на кожен демодекс(той не е основната причина).

За повече информация вижте тази доклад:
https://akjournals.com/view/journals/030/aop/article-10.1556-030 … 30.2021.01366.xml

На принципа проба-грешка и с много четене стигнах до  следните изводи:
Спазвате диета като се храните с храни като избягвате те да са с високо съдържание на хистамини.
1.Забравяте за Алкохол от всякакъв тип - бира, ракия, уиски, вино и т.н.
2.Избягвате да ядете шоколад и шоколадови продукти.
3.Избягвате да ядете цитрусови плодове.
Наличието на хистамини в храна раздразва розацеята.
Можете 2 часа преди да ядете портокали да пиете едно хапче антихистамин.

Розацеята за момента няма лечение, но може да се поддържа в добро състояние с диета.

Надявам се да съм полезен.

# 691
  • Stuck in a moment
Каква е логиката да се употребява аспирин за облекчаване на розацея, при положение, че той е киселина?
При розацея трябва да се внимава с киселинния баланс на тялото, аспиринът предизвиква и дразнене на стомаха, не е добре да се приема от хора със синдром на раздразненото черво, язва, колит...

# 692
След втори лазер зачервяването определено по-малко... Смятам да направя още една или евентуално още две процедури и за лятото да прекратя...
Надявах се и на други плюсове от лазера тип -  леко стягане на кожата и порите, изглаждане на релефа и т.н, но за съжаление не мога да открия такива ползи.
Някой може ли да препоръча подходящи процедури за лице тъй като вече не смея да правя нито химически пилинг, нито любимото ми мануално почистване на лице...

# 693
Здравейте отново! Мина ми и втората процедура в дерма вита. Този път ме боля една идея повече, но докторката каза, че е засилила лазера (в сравнение с предния път). След процедурата ми се зачерви лицето и се поду леко, но на следващия ден отмина. Видима разлика има още от първата (като не е изцяло минала червенината) но от топло поне вече не ставам като домат. Ако ми се зачерви пръскам с флорална вода от безсмъртниче и веднага се успокоява кожата. Видимо вече не е толкова чувствителна кожата, а и ми се струва по-гладка. Следващия месец каза, че продължаваме с лазер дженезис. От седмица ползвам нова козметика  на Saff - крем и серум и кожата ми се чувства много добре. Иии разбира се всеки ден слънцезащита - Svr серията за розацея.

Поздрави,
Здравей, радвам се, че нещата при теб вървят позитивно!
Можеш ли да споделиш коя докторка от Дерма Вита извърши при теб процедурата и кой лазер използва -Genesis или Еxcel V? 😊

# 694
Здравейте отново! Мина ми и втората процедура в дерма вита. Този път ме боля една идея повече, но докторката каза, че е засилила лазера (в сравнение с предния път). След процедурата ми се зачерви лицето и се поду леко, но на следващия ден отмина. Видима разлика има още от първата (като не е изцяло минала червенината) но от топло поне вече не ставам като домат. Ако ми се зачерви пръскам с флорална вода от безсмъртниче и веднага се успокоява кожата. Видимо вече не е толкова чувствителна кожата, а и ми се струва по-гладка. Следващия месец каза, че продължаваме с лазер дженезис. От седмица ползвам нова козметика  на Saff - крем и серум и кожата ми се чувства много добре. Иии разбира се всеки ден слънцезащита - Svr серията за розацея.

Поздрави,
Здравей, радвам се, че нещата при теб вървят позитивно!
Можеш ли да споделиш коя докторка от Дерма Вита извърши при теб процедурата и кой лазер използва -Genesis или Еxcel V? 😊

Здравей!
Процедурите са при доктор Панайотова (много мила и любезна). Лазерът Еxcel V, като следващия път ще е Genesis.

Поздрави,

# 695
Здравейте, при лечение на розацея и капиляри с лазер правят ли Ви снимка преди и след това - за да видите разликата? При мен вече втора седмица - не виждам разлика, а и зачервяванията си стоят. Често усещам кака ми избиват червени петна и без да съм се гледала в огедалото - мястото почва да пари и сърби и знам, че е избило черевно петно. Обикновено избиват в горната часта на бузите. Някой правил ли е процедура с лазер при доктор Кожухарова в Хил клиник?!

# 696
  • Sofia
Здравейте, при лечение на розацея и капиляри с лазер правят ли Ви снимка преди и след това - за да видите разликата? При мен вече втора седмица - не виждам разлика, а и зачервяванията си стоят. Често усещам кака ми избиват червени петна и без да съм се гледала в огедалото - мястото почва да пари и сърби и знам, че е избило черевно петно. Обикновено избиват в горната часта на бузите. Някой правил ли е процедура с лазер при доктор Кожухарова в Хил клиник?!

На мен ми правиха анализ на кожата с Визия преди първата процедура, преди третата и месец след четвъртата. Разлика имаше в снимките от анализа. След първата процедура визуално още не забелязвах разлика, с натрупване ставаха нещата, даже 2-3 месеца след последната процедура продължаваше да се подобрява кожата.

# 697

На мен ми правиха анализ на кожата с Визия преди първата процедура, преди третата и месец след четвъртата. Разлика имаше в снимките от анализа. След първата процедура визуално още не забелязвах разлика, с натрупване ставаха нещата, даже 2-3 месеца след последната процедура продължаваше да се подобрява кожата.
Здравейте Szerbusz!
Бихте ли споделили къде направихте лазерите, кой модел бяха и при кой доктор? 😊

Благодаря!

# 698
  • Sofia
Здравейте Szerbusz!

Благодаря!
Lege Artis, д-р Ненкова. Лазерът е Vbeam perfecta.

# 699
Здравейте Szerbusz!

Благодаря!
Lege Artis, д-р Ненкова. Лазерът е Vbeam perfecta.
Много благодаря!

# 700
След втори лазер зачервяването определено по-малко... Смятам да направя още една или евентуално още две процедури и за лятото да прекратя...
Надявах се и на други плюсове от лазера тип -  леко стягане на кожата и порите, изглаждане на релефа и т.н, но за съжаление не мога да открия такива ползи.
Някой може ли да препоръча подходящи процедури за лице тъй като вече не смея да правя нито химически пилинг, нито любимото ми мануално почистване на лице...

И аз се чудя за процедури за почистване на лице🙄 на 1ви съм на трети лазер и ще питам лекарката кои са подходящи.

# 701
Здравейте,
Уви Розацеята ме застигна и мен. За съжаление в много висока степен(с гнойни пъпки, подкожна киста) и в много неподходящ момент(в периода на кърмене). Дерматологът, при който бях ме насочи към антибиотично лечение Зинат и Солантра, въпреки притесненията ми за кърменето. В голяма дилема съм какво да правя, защото не искам да навредя на бебчо, а от друга страна нещата с лицето ми се влошават.
Моля ви да споделите, ако сте попадали в моята ситуация, и да дадете съвет.
Безкрайно благодаря!

# 702
Здравейте,
Уви Розацеята ме застигна и мен. За съжаление в много висока степен(с гнойни пъпки, подкожна киста) и в много неподходящ момент(в периода на кърмене). Дерматологът, при който бях ме насочи към антибиотично лечение Зинат и Солантра, въпреки притесненията ми за кърменето. В голяма дилема съм какво да правя, защото не искам да навредя на бебчо, а от друга страна нещата с лицето ми се влошават.
Моля ви да споделите, ако сте попадали в моята ситуация, и да дадете съвет.
Безкрайно благодаря!
Когато аз отключих розацея преди 5 години, също с пъпки, ми помогна д-р Л. Попова от Токуда без антибиотик,защото не исках да пия(имах си причина). Само мазане с метронидазол и бензил пероксид за пъпките. И двете кремчета са от аптеката на Токуда, където ги правят. Но препоръчвам все пак преглед. Успех.

# 703
Мортиша соолантра и като цяло ивермектин не го препоръчват при кърмене. Обаче с азелинова киселина няма проблем и е доста ефикасна, по принцип доктора знае най-добре кое ще помогне, но със сигурност Метроруборил няма да навреди на бебето.

# 704
  • София
Здравейте! Включвам се и аз, на 24 г. с розацея от около 3 години, тогава нелекувана докрай, сега започвах отново лечение този път с нови кремчета изписани от друг дерматолог, който потвърди, че е розацея. При първоначално поставената диагноза преди 2 год. не си спомням какво точно ми предписаха, но помня, че не помогна особено, поне не видимо, но може би и аз не бях достататъчно упорита...и разбира се нещата се влошиха с времето. Този път съм решила да бъда по-упорита, като вече ограничих някои храни и напитки, а това, което сега ми предписаха са 2 крема, които предварително ми смесиха в аптеката- Метронидазол и Клотримазол, с тях се мажа вечер, а  сутрин слагам крем Uriage roseliane 30 SPF,  пия също и Доксициклин. Искам да попитам някои има ли впечатления от някои от тези продукти и също да попитам тези с повече опит с розацеята тук, ако може да споделят каква козметика ползват -  някакъв по-специален фон дьо тен или пък BB крем? (Аз без такова нещо не мога да си помисля да изляза навън за съжаление...) както и с какво махате грима (аз ползвам измиваща пяна на Avene, за чувствителна кожа, но сякаш и от нея също ми опъва и изсъхва кожата, но не смея да експериментирам с друго)
Последен въпрос - предполагам не може и дума да става за немедиценска козметика от сорта на руж, пудра и прочие? Sad Знам, че всичко е много индивидуално, но ще се радвам все пак да споделите вие за себе си какви продукти сте открили, че ви действат добре. Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт