Фън Шуй

• 156 181
  • 840
  •   1
Отговори
# 180
  • най-шареното място
Да попитам и аз нещо. Имате ли идея в офиса зоната на богатството ли да си активирам, в моята фирма кариера няма възможност да се прави, а заплатата ми се формира на база оборот. Оформих си зоните но не ми идва идея как да го направя .  newsm12
Зад бюрото ми , т.е. зад гърба ми има стъклена стена и това отдавна знаех че не е добре за мен - реших проблема с блузка на облегалката на стола, постоянно там си стои. smile3508

Най- добре е да стоиш и работиш в зоната на парите - ЮИ или както ти излиза според вратата. Ако има каса, сейф или друг макар и символичен образ на парите - е хубаво да има огледало, което да ги удвои и така и заплатата ти. Иначе винаги можеш да сложиш растящо нагоре растение в ъгъла на богатството на бюрото си или да държиш там винаги чаша със свежа вода.

# 181
shoshi, много ти благодаря!   bouquet

# 182
  • София
Много благодаря!!! Hug
Парите са ми в чекмедже -от вън на него ли да сложа огледалото или самия шкаф трябва да се отразява?
За чаша не бих се сетила още сега слагам 1 smile3503
Моето лично число е 9 и ми е благоприятен Юг -когато нямам работа си завъртам стола и се обръщам с лице на юг, прави сте всички за интуицията без да съм знаела личната ми посока от край време спя с лице на юг, не харесвам жилища с друго изложиние дори.
А в линка за "Енергетические символьi Фен -шуи" има едно цвете в саксия било дърво но парите- знаете ли как се казва самото растение.
Страхотна тема , хиляди благодарности!!!!!  bouquet

# 183
  • най-шареното място
Въпрос за последователите на компаса и звездите:
Моля ви да споделите Вашите открития и убеждения за това как правилно определяте центъра на къщата/апартамента:
1. Като дръпнете диагонали от 4те най-външни точки или
2. Като търсите геометричния център на плана /точка -равно отдалечена от крайщата на плана/?

В прекрасната книжка, от Universal lybraries, споделена от Shoshi чертаят диагонали, но и другото съм виждала и пуста математика не ми дава мира, че не е там. Освен това с 2рия метод се губят, по-малко зони и най-важното според мен - няма опасност центъра /сърцето на къщата/ да се окаже на самия край на плана - почти на фасадата.

При Г-образен или друг по-начупен план разместването на 2те точки е доста голямо, а това дава и доста различни зони и посоки.

Iskrichkе, чекмеджето трябва да се отразява в огледалото. Иначе ефектът може да е обратен.
За цветето бях писала в коя тема го има -  там има и име, но по-късно ще го изровя и напиша.
Принципно растение растящо бързо, нагоре, с обли листа търсиш. Може и да не изпълнява всичко накуп.

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 14:10 от арт мама

# 184
  • София
Определям по геометричната точка, т.е. всяко жилище има сектора здраве , а за останалите зависи от формата на апартамента - може да липсват зони .
Не съм обаче сигурна дали е 100% така, предполагам само.

# 185
  • най-шареното място
Нещо за почивка от лутанията ни - статия за магии - има доста ФШ....

Магически ритуали за всеки случай

Често на всеки от нас му се приисква да направи магически ритуал. И много често се отказва, след като не може да намери всичките предмети, които са му нужни, се отказва. В този брой ще ви запозная с няколко лесни за изпълнение ритуали, които ще ви помогнат бързо и без особени затруднения да се справите с някой неочаквано възникнал проблем.

Сутрин изпивайте по чаша вода, предварително заредени за здраве и привлекателност. Това става по следния начин: поставете чашата вода на лявата длан и я покрийте с дясната. През цялото време мислете за здраве и красота. Ако можете - визуализирайте мислите си и си представете как те преминават през дланите ви.

Носете на дрехите си забодена безопасна игла срещу 'лоши очи' предварително заредена по горния начин за защита.

За да снемете умората или неволното урочасване от себе си, след като се приберете вземете си душ (но не вана). Представете си как водата отмива от вас всичко негативно.

Когато се храните, мислете си за своите цели. Това, за което мислите ще дойде в живота ви.

За изпълнение на ваше желание, посадете си растение, говорете му и следете да не загине. За пори посадете дърво на парите, за любов - растение, чийто корен има форма на луковица. Колкото по-голямо става растението, толкова повече ще бъде и желаното от вас. Най-добър ефект ще има, ако вие често общувате с това растение и го обграждате с много любов. Растенията са живи и много добре чувстват отношението ви.

Ако искате да привлечете вниманието на някого, се опитайте да го 'посолите'. Подръжте за известно време сол в ръцете си, съсредоточете се на желанието и емоциите си , а след това я разхвърлете там, където обикновено ходи този човек, или ако е възможно я поставете в храната му.

Вечерта сипете в чинийка захар, поставете я на масата и поканете домашния дух. Поклонете му се и го помолете за помощ.

Ако във вашия живот нищо не се променя, ако чувствате застой, трябва да направите следното: погледнете в гардероба си, в долапите с дрехи, в шкафове и бюфети, и всичко което не ви е нужно изхвърлете или го раздайте на някого (ако нещо не ви е потрябвало в продължение на половин година, значи не ви е нужно). По този начин вие освобождавате място за новото в живота си.

В момента отношенията с колегите, приятелите, близките са влошени. Представете си човека, след това мислено пристъпете към него, прегърнете о, нека от лицето ви да струи любов и кажете: 'Обичам те'. Правете това в продължение на една седмица, но отношенията ви ще се подобрят още след първия път.

# 186
  • най-шареното място
Объркала съм се за темата и цветето на парите.
Вижте тук http://iplants.ru/crassula.htm

Дават това, което аз знам като дърво на живота, а това на парите е подобно, но много - малки листенца, кръгли, мъхести, на розетки, тъмно зелено. нещо не намирам снимка обаче.

# 187
# 188
Ето маранта
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=27
Това за шефлера и парите не го знаех. Аз имам Simple Smile да взема да го сложа в зоната на богатството?!

Ле ле такава тема се заформи на високо ниво Simple Smile
Искам да ви питам при определяне на зоните на всяка стая чрез 9квадрата, Кариера се слага на мястото на вратата или в средата на стената, на която се намира вратата?
И още нещо - от къде мога да изчисля какъв елемент и знак е сина ми? Защото в книгата на Уебстър са само до февр. 2005, а той е септември!
И последно Simple Smile какво означава, къщата да седи на запад/например/ това входа ли е или посоката срещу входа?
Някой преди беше питал за сушени цветя. В ФШ за дома пише, че не е хубаво да се държат вкъщи, защото от тях е изсъхнала водата, а може изкуствени, стига да не са прашясали

Шоши, какво е хоттей?

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 18:33 от Maris

# 189
  • София
http://www.fen-shuj.ru/003.htm
Ние и двамата със скъпия сме Ли , огън  с число 9

# 190
http://www.fen-shuj.ru/003.htm
Ние и двамата със скъпия сме Ли , огън  с число 9
Мерси много, обаче по тази таблица не мога да се ориентирам, а на всичкото отгоре излиза различни неща от тоази, на Уебстър  Shocked

# 191
  • София
 smile3503
А за определянето на зоните в стаите не съм сигурна аз пак по компаса ги определих, някой ако е сигурен да каже !

# 192
  • най-шареното място
Извинявай, че така ти отговарям, номного бързам. подчертаното е отговора според моите книги. Изтрила съм някои неща за да ене е подвеждащо

Искам да ви питам при определяне на зоните на всяка стая чрез 9квадрата, Кариера се слагав средата на стената, на която се намира вратата
И още нещо - от къде мога да изчисля какъв елемент и знак е сина ми? Защото в книгата на Уебстър са само до февр. 2005, а той е септември!
И последно Simple Smile какво означава, къщата да седи на запад/например/ това е  посоката срещу входа - в дъното на къщата/.

# 193
  • София
http://www.oculus.com.ua/stat/fen-shy/stat28.php
тук е добре направено -виж го

# 194
Арт мама, много ти благодаря  Hug

Много се извинявам, ама по-скоро ме интересува да определя дали е огън, вода, земя..  Embarassed
мерси за търпението

Общи условия

Активация на акаунт