Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 30

• 77 354
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Винаги имам десетина фдт-на между които избирам. В последно време използвам малко Шанел, малко Ла Прери и малко Ла Мер. Всичко друго съм подарила или просто си стои в шкафа.
Много благодаря за темата!

# 16
  • София
Радвам се,  успях да поразчистя насъбраните запаси в кутията ми с богатства! Flutter Hug
От миналата година съм с ДУ на ЕЛ, но леката и най-последната му нюд версия! Simple Smile Днес изхвърлих шишенцето му!. С кеф си го измазах и започвам направо следващата опаковка, която купих още при февруарските намаления в Дъглас на марката, но вече на класическата версия на ЕЛ ДУ.

С пудрите също нещата изглеждат по добре. Привършвам една стара пудра на Studio Fix Powder + Foundation MAC, изхвърлих почти недовършена стара формула на пудра/пресован фдт на Герлен, с който лицето ми беше като спечено и стоеше адски зле.
Та оставам само с новата ми придобивка от САЩ, която си донесох сега от пътуването и съм много доволна  Heart Eyes

С една кутия Метеорити и една пудра Скинфиниш на Мас.
Та всичко е под контрол! bowuu Simple Smile

# 17
  • София
Щом като и марките са интересни за темата Simple Smile
Най-често посягам към Rimmel Match Perfection - бързо се нанася, не подчертава нищо, което не трябва да подчертае, озарява, адаптира се към кожата, на добра цена е. Винаги го поддържам наличен. ВВ кремчето на Flomar е за зимата - страхотна находка, отново за нищо пари: заглажда кожата, нежно я тонира, плътен и пазещ от щипещ зимен студ, тонът е розовеещ, но се адаптира бързо към кожата. Взех си Shiseido озаряващия ФДТ, но цветът не ми е точен (светло златист, но ми дойде тъмен) и може би ще си взема най-светлия неутрален, за да го адаптирам. Много е хубав като лекота, консистенция и нежно озаряване. Откакто ползвам всички стъпки на корейската козметика, обаче, кожата ми няма особена нужда от "изкуствено" озаряване, защото е гладка и стъклена още преди нанасяне на тониращите продукти. Даже хайлайтър мога да си спестя.
Тези ФДТ, които плачат за раздяла с мен са Lumene Blur (брашнян ефект, подчертава бръчки, което не мога да преглътна, въпреки приказния цвят), Holika Holika Petit Gelly (ужасен ужасон - гаден светъл цвят, подчертава пори и бръчки и се свлича грозно, но пък бързо), ВВ на H&M (много тъмно на цвят, не е приятно като консистенция, даже и с тен като бях не ми пасваше).
От пудрите имам скътана любимата ми Guerlain Parurе, която я спряха преди 2 години и не мога да разбера защо. Съвършен продукт - хем покривен като за прахообразен ФДТ, хем озаряващ, хем траен. Следващите 2 издания така и не успяха да я надминат.
Бази не ползвам никакви върху лицето.
Diorsnow - пудра, която се предлага основно на азиатските пазари. Приказна е! Озарява и заглажда кожата. Разбира се светъл цвят е. Но понякога я смесвам с контуриращата пудра, която е доста тъмен цвят. Конкуриращата пудра е Aura (мат) - добре си върши работата, ползвам я и през 2те седмици в годината, когато съм понасъбрала тен.
Имам за зор за аман една матираща пудра, отново на Aura. Метеори (светли) и светлозлатиста Теракота на Guerlain, които все по-рядко ползвам.

# 18
  • Sofia
Благодаря за новата тема  Hug

В момента ползвам два основно и обикновено ги смесвам 2:1, така получавам идеалното покритие и цвят.
Ето тези:

# 19
В момента използвам сс-крема на lumene и съм много доволна. Има средна покривност, но не седи тежко и не се забелязва на лицето. Също не омазнява кожата. Имам отворени един фтд - Revlon Colorstay и бб-крем на Missha, но не ми пасват в момента като цвят.
За основа използвам Rimmel Fix & Perfect, чудесна е за по-мазна кожа, а пудрата ми е на catrice.

# 20
имам няколко тонирани продукта, но в момента ползвам само оцветения аквафлуид на биодерма

# 21
В момента ползвам само един фон дьо тен, Буржоа Хелти микс, имам пудра Aura, но и нея много рядко ползвам. Бази не съм ползвала никога, като цяло се страхувам да напластявам много продукти на лицето си.
Имам желание да си закупя още няколко фон дьо тена, за да открия най-подходящия за моята комбинирана кожа, в момента има намаление на Римел в Лили, фон дьо тените им са на доста добри цени.
Някакви отзиви за Мейбълин супер стей стик, днес го загледах в Лили и ми се стори интересен продукт, марката също имат промоционални цени този месец.

# 22
Ползвам няколко ФДТ-а в зависимост къде, кога и по какъв повод.
Винаги налични имам 3 цвята на ДУ, основно през топлите сезони СС-то на Шанел, но и винаги, когато не се налага пълно покритие и когато имам 8 часов работен ден.
Напоследък работя от вкъщи и излизам за по няколко часа и използвам един серум ФДТ на Ординери. Дори си поръчах и техният ФДТ пълна покривност но не съм го пробвала още.
Пудри - 2 цвята на Шанел, вече са ми на привършване и търся заместител.
Една на Сисли, но е много малко количество и си я кътам за специални случаи.
Малко имам малко останало количество от пудри на ЕЛ, Диор и Кларинс, но не възнамерявам да ги подновявам. “
Компактни - една лимитка със зодията на капака на ЕЛ, Diorskin Forever, Chanel Vitalumiere,  CHANEL
LE TEINT ULTRA TENUE, което нещо средно между педра и ФДТ но всички компактни са ми за чантата и общо-взето ги изпозвам само ако се налага за ретуш.

# 23
Момичетa, дa имaте нaблюдения от фдт серумa нa Aлверде. Зaгледaх го, но ме притесни, че нa второ място в състaвa присъствa aлкохол денaт. То и цветово имa сaмо три видa и не могa дa изберa цвят, но, aко някой имa впечaтления бих се рaдвaлa дa прочетa. Мaкaр дa съм убеденa, че открих моя си фдт, пaк се изкушaвaм дa пробвaм и пробвaм.

# 24
На Армани много хвалят  Luminous Silk Foundation.
Изкушавам се да пробвам.

# 25
На Армани много хвалят  Luminous Silk Foundation.
Изкушавам се да пробвам.
И аз! В миналата тема питах за отзиви, защото в Дъглас в Сердика няма моя цвят тестер (6 или 6.5 според color match-а на сайта на Сефора). Принудих се да купя parure gold докато го чакам, доста ми допада, но май не уцелих цвета.

# 26
Този СС крем на Лумене от къде го купувате? В нашият град има само две дрогерии и в никоя от тях, не го има. Искам да си го поръчам от интернет, но не знам кой цвят. По принцип ползвам ББ на Гарниер “medium”, но ми омазнява лицето.

# 27
Лумене има в Лили!

# 28
  • Велико Търново
това е моят СС крем на Лумене, от Лили го купувам.

# 29
  • Бургас/Пз
Бисквитка, цвят Медиум ли ползваш??

Общи условия

Активация на акаунт