Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 30

• 78 802
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • София
julia_gt,  да, вземи си хубав крем, за мен това е водещото. Иначе от озаряващите фдт аз много харесвам YSL Touche-Eclat Le Teint. Той има един нюанс, който точно ми пасва, но освен това като цяло стои много естествено, специално на мен ми отива повече от продуктите на Шанел, които съм пробвала.

Agent Provocateur, и аз вече не се доверявам на консултантки, след като след техни съвети съм купувала няколко неподходящи продукта. Последният пример е от Бюти Зоната в МОЛ София, където исках да се запозная наживо с нюансите фдт на Смашбокс, които отдавна искам да пробвам. Не стига, че нямат всички цветове (мен ме интересуваха двойките, които са общо 12 разновидности, а налични бяха само 3), ами консултантката не спря да ми препоръчва единствения розов между тях (при положение, че аз съм с неутрален подтон, към жълт).

# 481
От къде го купуваш, нещо не успявам да го открия?

Препоръчаха ми СС-то на Биотен, но нямам никакви наблюдения от марката.
Аз ползвам СС крем на Биотен.
Много съм доволна и го подновявам непрекъснато.
Ако си с нормална към мазна кожа ,ще ти пасне идеално.
Матира кожата и с часове я държи така.
На мен ми е с добра покривност и най-важното е,че прикрива зачервяванията много добре.
Не бих се разделила с СС крема на Биотен.
Но за сметка на това си търся хубав озаряващ ББ крем Grinning

# 482
Отново влизам с въпрос /моля да бъда извинена ,но съм анти-бюти гуру Blush Grinning Hug
Някой пробвал ли е ББ и СС кремовете и коректорите на GR или Импала?
Покривни ли са и прикриват ли добре зачервяванията?

# 483
Че то тук бюти-гурута няма.
За Импала мога да кажа, че преди ужасно много години съм използвала фдт ма Импала. Покривен, но ужасно сух.

# 484
.♥.Петя.♥., В момента съм с Ревиталайзинг сюприм на ЕЛ.Може би за студеното време не е достатъчно. newsm78

# 485
А коя марка има ФДТ с глоу ефект за суха кожа?Аз се чудя защо ми действа матиращо Аква нюд на Герлен.Confused
Много интересно, Аква Нюда го водят хидратиращ, но и те залагат на различни бази:
"Lingerie de Peau Aqua Nude, an intensely hydrating, long-lasting and light-textured* foundation"
"Prime your skin with a base to improve the make-up’s hold (Blurring Active Base to help blur pores, or Base L’Or for a radiant complexion)"
https://www.guerlain.com/us/en-us/makeup/guerlain-make-icons/lin … intense-hydration

Но ревютата клонят към матов финиш и не особено хидратиращ:
"The only con is that this dries quickly and can be pretty matte which is very misleading because the box says “hydrating.” "
https://www.sephora.com/product/lingerie-de-peau-aqua-nude-foundation-P422869

Но за сметка на това си търся хубав озаряващ ББ крем Grinning
Скоро си купих подобен, но имам лошото усещане, че май не се предлага в БГ:
Algenist - средно аритметично между сънскрийн оцветен и овлажняващ крем; аз си го ползвам и като база, когато искам по-сериозно покритие. Но не е ББ в пълният смисъл на думата, изравнява, озарява, но не е покривен.
Защо не погледнеш и къшъните, ако искаш озаряваш ефект - може да е корейски, но и всички други компании пуснаха аналогични продукти. Под това видео има много подробен списък, а девойката обикновено знае какво говори:
https://www.youtube.com/watch?v=RDAMyzeqSQE&list=PLAiKhPLPw7 … ;index=8&t=0s
Agent Provocateur, и аз вече не се доверявам на консултантки, след като след техни съвети съм купувала няколко неподходящи продукта. Последният пример е от Бюти Зоната в МОЛ София, където исках да се запозная наживо с нюансите фдт на Смашбокс, които отдавна искам да пробвам. Не стига, че нямат всички цветове (мен ме интересуваха двойките, които са общо 12 разновидности, а налични бяха само 3), ами консултантката не спря да ми препоръчва единствения розов между тях (при положение, че аз съм с неутрален подтон, към жълт).
Смашбокс и на мен са ми интересни и аз също жълтея, ако намериш "твоя" нюанс сподели мнение за продукта им. Имам си една кака австралийка (makeup artist + youtuber), с мазна кожа, която много ги хвали.
https://www.youtube.com/watch?v=IoXD4G7sGWQ&t=416s

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 17:17 от Agent Provocateur

# 486
Agent, използвам го с базата Аква нюд също на Герлен.По съвет на консултантката продуктите от една и съща серия се сработвали най-добре.

# 487
Те може и да се "сработват", но ако не водят до ефекта, който търсиш какво от това...

Аз съм с едно наум за "сработванията" - хем обичам продуктите ми да са от една линия, хем като гледам професионалистите, дори тези с много възможности, дори и те не се придържат към това "правило". Интересно ще ми е и другите дами в темата да споделят какво мислят за това, обаче!?

Друга опция, освен озаряваща и богата база (Шанелската я харесвам много, но аз не съм спец по озаряващи бази благодарение на смесената ми кожа ) е да прибавиш на ФДТ-то капки - има ги от всякакви марки и за всякакви пари, например:
https://www.lorealparisusa.com/products/makeup/face/highlighters … ur#glotion---fair

# 488
От къде го купуваш, нещо не успявам да го открия?

Препоръчаха ми СС-то на Биотен, но нямам никакви наблюдения от марката.

В аптеки Subra

# 489
Благодаря. Това исках да разбера. На мен никаква покривност не ми трябва. Само изравняване на тена. Но понеже съм със суха и дърта кожа Simple Smile, търся нещо по-хидратиращо. Много бавно ми вървят тоя род мазила и исках нещо по-скъпо да си взема, че ще ми отиде поне две години ползване. Но явно няма да е Герлен/Гърлен. Иначе ни едното, ни другото ми звучи правилно на Бг. Важното е че се разбрахме.

Пробвах един на Диор като деЗодорант.  И ми хареса. Освен него да взема. Нямаше почти никаква покривност. А марката отбягвах понеже в сефора ме бяха наклепали с някакъв супер покривен и тежък. Като плашило бях. За това ги и отбягвах. Реших че всичко на Диор в такова. Но явно не е така.

Аз използвам Guerlain Lingerie de Peau. За моята кожа прави точно това, което искам - изравнява тена, без да е покривен, изобщо не се вижда, че имам ФДТ. Не ми изсушава, не остава следи по дрехи, перфектен ми е. Е сега зимата кожата ми е по-суха, но това е всяка зима и не е заради него. Опитвам да комбинирам с различни кремове под него. Изобщо любим ми е. Със същата кожа съм и аз и съм много доволна. 

# 490
Lancome - Teint Miracle е най-доброто, което съм пробвала от сочните ФДТ-и. Пробвах и препоръчания по-горе YSL, но някак не се сработи с кожата ми.. виждаше се отгоре, а уж е лек /слагам само 1 мн тънък пласт/.. някак не се блендва. И много мирише на парфюм поне за мен..

# 491
Глас от мен за Teint Miracle. Наскоро го тествах и съм просто очарована. Ще го тествам още веднъж, за да съм сигурна преди да го купя, че все пак сумата не е малка.
Чудесна консистенция има, аз съм свикнала на много течни фон дьо тени, че и ги нанасям със стиплинг четка. След 12 часа изглеждаше като току-що нанасен, а към това твърдение винаги съм подхождала с откровен скептицизъм. Нямаше подчертаване на сухи местенца и бръчици. Цветът ми пасна брутално добре.
Навила съм си на пръста да тествам още 2-3 поне, но като нищо ще купя точно Ланком-а.

# 492
Теинт МиракЪл на Ланком за мен е голямото разо4арование. Оксидира брутално и лъсвам като омазнен тиган на 3-тия 4ас. Остана ми пове4е от половин бутилка.

# 493
С каква кожа си?

# 494
Смесена, а зимата клони към суха.

Общи условия

Активация на акаунт