Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 30

• 77 385
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Голяма част от химията е вредна за организма.В скъпа или евтина козметика - има я!
Алтернативата е био козметиката, има и бяла,и декоративна.

# 61
Благодаря за отговорите. Както казахте има и по-евтини козметични продукти и по случая съм раздвоена, защото е хубаво продуктите, които се слагат на лицето да са качествени и не знам до колко е добре да се доверя на марки като Maybelline, Essence и т.н. Чудех се дали има нещо по средата между евтините и скъпите, което да не вреди на кожата, а по-скоро да й влияе благоприятно.
Казусът е сложен, защото и в скъпата козметика има вредни съставки  Simple Smile
Най-сигурният начин е да се четат съставките и да се проверяват, което е доста трудоемко. Дори и в био продуктите има съставки, които могат да се отразят зле на кожата.
Като класове козметиката се дели на дрогерийна, среден клас (50-100лв) и висок клас (с безумни цени като 200-300 лв), но като цяло декоративната козметика не носи големи ползи за кожата.

# 62
Основната разлика мвжду деогерийната и по-скъпата козметика е в съставките, които се влагат, за да се усещат продуктите по-нежни, кадифени и т.н. Като действие обаче са същите. Т.е. ефектът вероятно ще е един и същ, но кремчето от 100 лева ще е по-приятно за мазане от това за 30 плюс ефекта, че щом си си купил скъп крем, то задължително ще видиш резултат.

# 63
Има скъпа козметика, която като състав е нищо особено. Но има скъпи фдт-ни, които съдържат антиоксиданти, овлажняващи и влагозадържащи съставки. Но не всяка скъпа си заслужава цената. Според мен основната разлика между скъп и евтин фдт е, че в евтиния не се съдържат тези антиоксиданти и други, които ще направят използването по-комфортно. Разбира се, има и скъпи продукти, които не притежават кой знае какъв състав. За мен лично е важно да се чете състава. Дори и да не го разбирам, мога да си го разтълкувам с помощта на много информация в интернет. Човек няма как да не се запита: защо да дам над 100 лева? На какво отгоре? Често си заслужават похарчените пари, но не винаги. Например така хвалената основа за грим L'or на Guerlain.Та тя е боклук! И смятам направо да я разгромя в блога си.

# 64
За мен тя е страхотен продукт, за много хора около мен също. Ще пропусна разгромяващото ревю.

# 65
На мен пък ще ми е много интересно да го прочета, моля за линк. След отслабване и недоспиване след раждане се сдобих с първите си бръчки. Манията ми по ФДТни се увеличи и се чудех на отзивите за тях, на мен ми се събираха в линиите и просто не ми стояха добре-докато не се сдобих с тази база. Проблема не е в хидратацията преди базата, намерих си моите продукти (genifique на Lancôme и nuxuriance на nuxe, почистване с eve lom), а в това, че по базите на силиконова основа ФДТ-нът ми се пързаляше свободно и след няколко часа всичко ми беше събрано някъде. За мен L’or действа като лепило и нямам такива проблеми, но мисля, че е до кожа.

# 66
  • Toronto
+1 за Герлен. Не съм имала по-хубава база, която да държи грима ми цял ден.

# 67
  • Варна
И аз не оставам без базата на Герлен. Дори я слагам на околоочния контур и има благоприятен ефект.

# 68
  • гр. София
Аз не я харесвам. Никакъв ефект няма на моята кожа.

# 69
И аз да се включа. По пинцип от години съм на ЕЛ Дабъл уеър, но преди 2 години открих Suqqu и техният ФДТ е страхотен. Има голяма покривност, не блести, като цяло е доста тежък, но за зимата ми е идеален. Препоръчвам го. Мисля, че тук ги няма, аз си го поръчвам от Англия.

# 70
С голямо удоволствие ще кача ревю за основата на Герлен. И понеже няма кой знае какво за казване около този продукт, за да не ми е съвсем бедно ревюто, ще сравня тази скъпа и безполезна основа с друга основа, която успешно задържа грима, има нещо интересно в състава си и цената й е едноцифрено число. Когато съм готова със снимките, ще публикувам линк към публикацията си.
ПП Относно марката Suqqu, аз я обожавам и поръчвам от Хародс.

# 71
Дами, може ли мнение за тези бази? С комбинирана кожа съм, порите на челото и носът ми са по-забележими. Искам да си взема база, за да не ми се набива ББ кремът около очите. Иии Камуфлаж ли се казваше най-хваления коректор?

Скрит текст:

# 72
С голямо удоволствие ще кача ревю за основата на Герлен. И понеже няма кой знае какво за казване около този продукт, за да не ми е съвсем бедно ревюто, ще сравня тази скъпа и безполезна основа с друга основа, която успешно задържа грима, има нещо интересно в състава си и цената й е едноцифрено число. Когато съм готова със снимките, ще публикувам линк към публикацията си.
Има ги и в Selfridges Simple Smile страхотни са им и нещата за грижа за кожата, а мацките на щандовете правят един японски масаж - аууу като се сетя и ме залива блажена вълна Simple Smile

# 73
Има ги и в Selfridges Simple Smile страхотни са им и нещата за грижа за кожата, а мацките на щандовете правят един японски масаж - аууу като се сетя и ме залива блажена вълна Simple Smile
Знаеш му реда, хич не се притеснявам за теб😀

# 74
Радвам се,  успях да поразчистя насъбраните запаси в кутията ми с богатства! Flutter Hug
От миналата година съм с ДУ на ЕЛ, но леката и най-последната му нюд версия! Simple Smile Днес изхвърлих шишенцето му!. С кеф си го измазах и започвам направо следващата опаковка, която купих още при февруарските намаления в Дъглас на марката, но вече на класическата версия на ЕЛ ДУ.

С пудрите също нещата изглеждат по добре. Привършвам една стара пудра на Studio Fix Powder + Foundation MAC, изхвърлих почти недовършена стара формула на пудра/пресован фдт на Герлен, с който лицето ми беше като спечено и стоеше адски зле.
Та оставам само с новата ми придобивка от САЩ, която си донесох сега от пътуването и съм много доволна  Heart Eyes

С една кутия Метеорити и една пудра Скинфиниш на Мас.
Та всичко е под контрол! bowuu Simple Smile

Чудесно, че сте я публикували. Скоро ми я подариха тази пудра на ЛМ и честно казано не знам какво да я правя и как да я слагам. Използвам я за нещо като финип над ФТД, но само с нея стоя много бяла. Ако имате някаква изпробвана теория за нея, ще се радвам да я чуя. Иначе не стои суха, доволна съм, а за първи път ползвам тази марка.

Общи условия

Активация на акаунт