НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 234
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И при нас има дни, в които едва ми стига времето за каквото и да било. Някой път иска да яде през час, особено нощем. Има случаи, когато през деня прави големи паузи. Сутрин като го усетя, че започва да мрънка и да се събужда, ставам и за 5-10 минути ходя до WC и да се измия, оправям леглото и го взимам да го сменям и да яде. След това обаче не заспива и го дундуркам, с едната ръка каквото мога да свърша. Слагам го по някое време в количката и започвам на бързи обороти да пускам пералня, миялна, или да прибирам съдове. Много често по рова време реве, но го оставям за 15-20 минути, за да мога да свърша нещо. После пак го взимам докато стане прането например. Прахосмукачка пускам ако мога, ако не - когато ММ си е вкъщи. Готвене и подобни са вечер, когато сме тримата. Къпане е според зависи, някой път вечер когато е заспал, друг път през деня, докато реве.
Но в интерес на истината, когато имам излизане ми се получават нещата - два пъти го водих с мен на фризьор, ходим при педиатъра или по други задачи. Обича да излиза навън, а и да се вози в колата. На гости на приятели също ходихме миналата седмица, в събота пак ще ходим.
Като излизаме извън квартала и аз се гримирам, така де - и аз съм човек. Сега отивам на педикюр, а ММ ще остане с него у нас. В събота ще ходя на кола маска и маникюр, че другата седмица ще имаме коледно парти от работата, на което ще присъствам. Сутрин обикновено се цедя, за да има за едно ядене ако сме навън или ще излизам сама.

# 721
Леле, Ели, направо ме изумява. Че и педикюр и коледно парти. Това ми се струва мираж...

# 722
  • София
Тъкмо това пишех, Ели възхитена съм!

# 723
И при мен не е по-различно положението. От вчера съм и с цикъл, който беше придружен от най-силната болка в главата, която съм имала. Не си спомням как съм я кърмила, кога е заспивала. Освен това сменям превръзки през 1 час, защото тази кръв тече като река. Съответно съм замаена и адскк изтощена. Повтарям си само: и това ще мине.
Иначе и аз гледам да прекарваме повече време навън. И аз и тя се чувстваме по-добре навън.

# 724
  • София
И аз съм като вас, момичета. В началото бях в шок как цялото ми лично време и същество е обезличено вече. Ходя с половин епилиран крак вече трети ден, защото време и приоритет за повече няма Simple Smile Но пък съм щастлива и доволна де, пу-пу!

evita:), къде излизате? Ние сме затворници от миналата седмица насам заради студа и мръсния въздух Sad

# 725
Лаленце аз съм от Бургас. Не, че нашият въздух е много чист, но не е като при вас де. Тук последните дни е между 6 до 10 градуса. Живея на 2 мин.от Морската градина и между храненията излизаме.

# 726
  • София
Пепина, Деси, ММ се старае много да ми помага и не му е проблем да останат двамата сами. В събота излезнах по задачи за 2 часа и се беше справил. Сега като се прибрах малкия се късаше да реве и ММ се беше леко притеснил Simple Smile събудил се, сменил памперса, дал му да яде, обаче малкия изгълтал всичко и започнал да реве истерично, че иска още. Докато му стопли още било голяма драма, после от лакомия преял и повърнал два пъти. Имало е пълна програма Grinning

Аз пък спя със същите дрехи, с които седя през деня, защото с толкова ставане и лягане ми става студено и не ми се губи време да се обличам/събличам. А и аз пижами нямам, така че всеки ден обличам чиста тениска и клин.

В неделя правихме погача и мина добре, гостите бяха роднини. През това време ММ беше с мъжете на заведение. Като свърши женската част и мъжете дойдоха да си допият и да приберат жените Simple Smile много весело се получи.
Скрит текст:

# 727
Аз намирам време за себе си и за всичко, благодарение на помощта на майка ми. Неочаквах да дойде и така да ми помага, понеже малко си бяхме развалили отношенията заради бащата на бебка, но тя готви, чисти, пере, глади, отменя ме в абсолютно всичко. Аз единствено си кърмя и гледам детето. Шегувам се с нея, че ако е така съм готова вече и за второ. Дори не мога да се почувствам изморена. А за бебка умира.
Днес времето беше по- меко и ние също си направихме разходка. Ходих до църквата да запиша час за чиста молитва. Като ги попитах какво трябва да нося и какво се плаща ми казаха- бонбони или нещо друго за почерпка и 5 лв. на свещеника.
Тези дни бебка има по- малко колики и така е много по- спокойна. До кога продължават тези колики? Тя вече има 1 месец.

# 728
На всички мами честито! Да са ни здрави и палави децата.

Оле, момичета, като ви чета и се успокоявам, че не съм единствена. Продължавам да се боря за спасение на капчиците си кърма. Днес успях за малко да сложа бебчо да посуче и от двете гърди, час след ядене. Тогава коликите му започват и търси успокоение в биба, гушкане, а днес и в гърда. За крехките си 40 дни, вече сменям 5то АМ. Сега сме на хипоалергенно, защото освен гадните колики и липсата на мечтаното ако вече е и със себореен дерматит, който го дразни и сърби. Ако не успея да върна и увелича кърмата си или на малчо не му се отрази добре новото мляко ще трябва или да търся донорска кърма или да минем на медицинско мляко без кравия белтък, което е гадно горчиво и шанса да откаже дс се храни е голям. Някоя знае ли как стои въпроса с донорската кърма? Пада голямо реване и не ми остава време да пръцна дори, а и при мен помагат баби. Трябва и упражнения да правя, за скулиозата си и да се цедя, за да имам шанс с кърмата,  но честно казано - не знам как да стане. Добре че е зима и дългите дрехи са на мода, иначе щях да пледирам - космата феминистка! От едното хранене, докато се уригне и започват коликите, гушкане, баене и станало време за следващото.

Няма нищо по-хубаво от бебчетата ни, но с това реване, липсата на кърма и дерматита е емоционално мега изтощително. Особенно когато си имал нагласата, че ще кърмиш поне 2г.

Тъй, като и аз съм мама софиянка и аз съм заложник на лошия въздух и не мога да се възползвам от успиваща разходка. Като погледна от прозореца и само гадна мъгла. Дано скоро се оправи времето за да излизам със малкия.

Хубавото е че остава още малко от колииите и сигурно ще има глътка въздух и шепа бебешки усмивки, преди зъбния рев.

На всички мами желая успех, ако и бебешки усмивки без колики!

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 01:23 от _Anikka_

# 729
Anikka, защо не се обадиш на консултант? Имаш възможност да възвърнеш кърмата и да премахнеш ам. Нищо не губиш ако опиташ с консултант. Също може да пробваш с чайове за увеличаване на кърма, при някои жени имат ефект. На мен добре ми действа и този на веледа, но наистина честото слагане на гърда е най-ефективно. Успех!

# 730
Yakamoz,
Пих 2 вида чай на хип и един бг лактогонен, както и коприва. Поръчала съм и този на веледа, днес ще го започна.
 Писах на Ася Дерменджиева и чакам отговор, дали ще има възможност да дойде. През това време се опитвам да поставям детето на гърда и да цедя. Сега съм с нова стратегия, не го поставям гладен, а час по-късно, когато започват коликите, защото като е гладен е много сърдит и иска да хапва веднага и ако  може за 5 мин. Вчера с помощта на съпруга ми и едно изкуствено зърно, успяхме да накараме малкият да посуче и от двете гърди. Когато той засуква виждам, че има кърма, а с помпата е много трудно, излиза по-малко. Пробвах с електрическа на авент, както и с ръчна на медела. Сега използвам само ръчната. Ако Ася няма възможност, някой може ли да ми препоръча консултант?

Също така, кърмещи майки, какво НЕ ядете, освен зелеви, бобови, млечни? Въпроса с ядките също намирам за спорен. Аз ядях цялата бременност ядки и фъстъчено масло, защото ми помагаше да смъквам захарта, ако ми се яде плод. Имах проблеми със млечните обаче, получавах зверски газове и запек, а от тях контракции. Та е възможно тази ми нетолерантност да е онаследена. Заменила съм прясното козе мляко със кокосово, за да не ми е зле на стомаха.н Част от съветите, които получих включваха консумацията на много млечни продукти, но другата половина, тотално отричат млечните. Педиатрите с които съм се консултирала относно хранитрлния режим, са ми казвали само бобови, зелеви, фъстъци и бадеми да не ям. Какви са съветите, които получихте вие за храненето си? Аз лично си хапвам и конопено семе, тиквено, слънчогледово, орехи, пекан, овесени ни елдени ядки, киноа, амарант, чия, тахани(сусамов с ленено семе и мед, до скоро и лешников и бадемов, но ги спрях за всеки случай), от месата ям пилешко, теле, риба, елен. Козе кисело мнляко, козе сирене и от време на време кефир, квасен пълнозърнест  или от стари култури хляб със семки(преди да забременея не ядях глутен и захар, бях на сходна с  anti-inflammatory диета, защото съм с ендометриоза и само това ме спасяваше от с адските болки по време на цикъл). Хапвам домати кампари, чушки, краставици, авокадо, тиква, кестени, сладки картофи, тиквички, шейтаке, аспержи, моркови, цвекло, протеина на pregnaco  за бременни от време на време, ананас, малини, боровинки, банани, киви, сушени сини сливи, кайсии, круши и вишни, от време на време маслини и яйца, чесън, лук, копър. Има ли нещо от тези неща, което намирате за опасно?
Бях си взела храносмилателен ензим за тип кето диета, защото ми е зор разграждането на всичко животинско, но ме е страх да го ползвам докато кърмя и просто си се подувам...
Благодаря, на всички които ще прочетат и отговорят на съобщението ми.

Ясен и слънчев ден!

# 731
  • София
Момичета, все още нямам кърма, имам петънца по нощницата мокри, но като пробвах да цедя (за да видя и малко оформя зърната) нищо не излезе. Тук в Токуда дават АМ, нещо взех да се притеснявам, че няма да дойде хич. Освен това май съм с така наречените плоски зърна, а и Рая предпочира едната гърда само. Слагам я да стимулирам, но за сега няма промяна. Решила съм да викам консулстант по кърмене. В този ред на мисли на страницата на ла ла лече ли да търся или на др място. Вие имате ли препоръли за консултант за София.

# 732
  • Стара Загора
Момичета, все още нямам кърма, имам петънца по нощницата мокри, но като пробвах да цедя (за да видя и малко оформя зърната) нищо не излезе. Тук в Токуда дават АМ, нещо взех да се притеснявам, че няма да дойде хич. Освен това май съм с така наречените плоски зърна, а и Рая предпочира едната гърда само. Слагам я да стимулирам, но за сега няма промяна. Решила съм да викам консулстант по кърмене. В този ред на мисли на страницата на ла ла лече ли да търся или на др място. Вие имате ли препоръли за консултант за София.
Еуфория, щом мокри значи ще дойде. Имай търпение. Започни с помпата, дори и на празен ход. Усещаш ли гърдите напрегнати и топли?

Аникка, аз много не се съобразявам какво ям, със сигурност избягвам газираното и какаото. Сипи си една бира да се успокоиш и ще видиш, че ще дойде. Иска много помпане и сукане. Най- добре викни консултант. Аз бях писала на Хедра и ми отговори веднага жената, поощри ме и сякаш се успокоих и аз, че правя и невъзможното.

# 733
  • София
Мария, не си ги усещам много напрегнати с нормална телесната температура ги усещам. Сега ще питам и тук в болницата някой да ме посъветва. Малко е кофти така... чуствам се вде едно не мога да помогна на бебчето си 😔 но съм решена да опитам.

# 734
Еуфория, първия и втория ден има само капчици, които с помпа трудно ще изкараш. За стимулация по-добре на ръка, съвсем нежно, колкото да увеличиш количеството. На третия ден сутринта аз продължих на ръка и вече имаше доволно коластра. Аз цедя и давам в шише, защото имам ужасно големи гърди с плоски зърна и бебе номер 2 също като батко си не може още да засуче (вярвам, че след някой ден като позаякне и се поупражнява със залъгалката и това ще стане, поне моят опит е такъв). Та вчера цедих на три часа и докарвах по 30-40 мл. от двете гърди. Нощес също цедих, но малко, защото тази сутрин (четвърти ден) вече гърдите ми са препълнени и да не вземат да станат бучки. Коластрата поизбледня и вече си е като мляко. На този етап съм до тук и това мога да те посъветвам. Знам, че е много трудно и изморително, но след някой и друг ден/седмица нещата ще си дойдат на място и ще е много по-лесно. Гърдите ще орегулират колко кърма да произвеждат, та хем да стига, хем да не се препълват, а и бебета почват да сучат по-ефективно. Така беше при мен първия път, надявам се и сега да е така. Ако нещо не потръгне със сукането на бебето и аз мисля като се прибера вкъщи да търся помощ от консултант. До тогава ще цедя и давам от шише, като разбира се предлагам и гърда за упражнения. И на мен в болницата ми е много трудно и изнервящо, да не ти казвам, че шишето го мия само на мивката с гореща вода и сапун, въобще - хигиена никаква. По-важно ми е детето да приема кърма независимо от другите обстоятелства. Първите два дни и аз вземах АМ от болницата, но от вчера бебо е само на кърма. Пожелавам НИ търпение и успех!

Общи условия

Активация на акаунт