НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 239
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Баткото ми е точно такъв случай на изключително кърмено бебе без вода, аз под натиск на свекърва ми предлагах сравнително често, но не съм била настоятелна, а той така свиваше устенца и се мръщеше, че се отказвах много бързо. Едва го накарахме да пропие вода и то толкова малко и рядко. Единствено сок може и иска да пие повече. Да не ви обяснявам колко сме се притеснявали и още се, защото този организъм има нужда от вода... Просто не иска.

На малката давам, пак рядко и  тя не е въодушевена, но ще й давам за да свиква, предпочитам да си спестя ситуацията с непиенето.

При нас друг проблем, започва да се опъва на биберона. Едва я накарвам да изяде по 30-40мл. Суче си, но като се наложи добавка и греда, суква и реве, дави се, лигави се, ближе бибата и пак рев. А, не беше така... аз толкова се радвах, че ще може да пие от биберон, за да имам втори вариант на хранене, уви май няма и брат й беше така и бяхме като скачени съдове.

Честито на всички родили, заформихте си мини бейби бум на финала на темата, да са ви живи и здрави дечицата.

Моят съвет е ако сте раждали нормално, пак си раждайте така. Секциото не е по-щадящият вариант.  Simple Smile

Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

Коледни звънчета пеят, ноемврийчета в креватчетата греят.

Толкова в 3 сутринта.

# 706
Еуфория, Despicable, дочакахме и вас! Понеже и аз се мотах до последно и много ви мислех, че знам какво е. Но е прекрасно да гушкаш бебе. Сега си починете, че после идват другите притеснения. Аз сега съм на вълна незасукване, то и кърмата ми е някакви капки само. А в болницата мрънкат като си искаш добавка, да съм го слагала на гърда, ама никой не ти показва как. Ми слагам, ама освен разранени зърна друг ефект няма.

# 707
Не искам да звучи егоистично , но в момента заради кърменето се чувствам като вързана . Особено сега както продължава да е много неспокоен и много плаче , иска да яде на всеки час . Вързана съм за дивана , една хапвам на бегом нещо набързо , а за подреждане чистене или аз да си обърна внимание , например да си оскубя веждите - абсурд . Пиша с една ръка тук . Та има ли мами като мен ...? И ако всичко е наред с кърмата и кърмя с месеци , така ли ще е всеки ден , ще се разреди ли кърменето ако е само на кърма и дали ще намали плача ... Аз не знам как и кога ще можем да си покажем носа навън

# 708
Renata85 моя не е на кърма а на АМ но пак сме така. Нямам време нито да ям нито за вежди и др подобни. Често плаче и се държим на ръце. Не мога да готвя да чистя нищо...нищо. добре че е мъжа ми да помага иначе сме загубени. Междувременно и аь пиша с една ръка в момента и го държа с другата надигнат че напоследък повръща след ядене заради напъването от коликите. Ако не го държа изправен поне половин час цялото мляко отива и после рев цял ден миличкия. Изобщо не било лесно да си майка .... не знам как намирам сили да го гледам всеко един ден толкова съм уморена .... но е най прекрасната ми умора и безсъние..... Blush

# 709
  • В сърцето на любимия човек
Със сина ми бяхме така първите 30-40 дни. После постепенно започнах да му увеличавам интервалите на хранене с по 10-15 мин. Около 3тия месец вече сам си търсеше на 2.5-3ч и постепенно сам си увеличи интервалите, премахна хранрния и т.н. Трудно е в началото, по цял ден бях по голи гърди на дивана, ММ идваше на обяд да ме смени за 30мин, за да хапна и да отида до тоалетната, принудих се да наема жена, която да идва 1 път седмично за основното чистене и аз само поддържах, иначе не успявах. Така че те разбирам, но и това ще мине, щом не се замислихме за второто като разбрахме, значи се оцелява Simple Smile

# 710
  • русе
Не искам да звучи егоистично , но в момента заради кърменето се чувствам като вързана . Особено сега както продължава да е много неспокоен и много плаче , иска да яде на всеки час . Вързана съм за дивана , една хапвам на бегом нещо набързо , а за подреждане чистене или аз да си обърна внимание , например да си оскубя веждите - абсурд . Пиша с една ръка тук . Та има ли мами като мен ...? И ако всичко е наред с кърмата и кърмя с месеци , така ли ще е всеки ден , ще се разреди ли кърменето ако е само на кърма и дали ще намали плача ... Аз не знам как и кога ще можем да си покажем носа навън
Не си единствената и моята ревла все на цица иска да стои,спи на мен. Тази сутрин се пробвах като заспа да я оставя за да изчистя, е резултата беше спане 20мин.,в които успях да измета,пода да измия и чашата си от чая. След това простирах прането с една ръка понеже малката голям рев рева докато не я взема. Добре, че е мъжа ми да готви и пазарува, не знам какво ще правя др месец като замине и остана сама с децата. Та на въпроса ти- има и др мами като теб.
Често на всички майчета.

# 711
Renata, не си сама 😀
От няколко дни през деня иска да е нон стоп при мен, дали на гърда или просто да спи сгушена в мен. Като я накърмя и заспива, изчаквам я около 20 мин, за да съм сигурна,че спи дълбоко. В момента, в който я оставя в кошарата, имам около 10 мин да се размрънка и всичко се повтаря. По същия начин съм с яденето. Към обяд успявам да приготвя нещо набързо и го ям с една ръка, докато тя яде. Абе в тези 10 мин,в които спи в кошарата, върша нещо набързо, да пусна пералня, да простра, да мина една стирка, да си вържа косата като хората 😂
Според мен е период. Ние сме на поискване и още се адаптираме една към друга, но си мисля, че все някога ще си изгради някакъв по-нормален режим.

# 712
  • София
Рената според мен всички сме така. Grinning Ако има някоя дето не е така си е щастливка. От както се е родил пиша с една ръка. Grinning Голяма помощ ми бяха бабите на мен. Но и сега се справяме, със синки под очите и обрасли вежди. Grinning Таткото като се прибере ги прави тези неща. През деня гледай да хапваш и да ходиш до вц. След 40тия ден е по-добре да ви успокоя, спи по няколко пъти през деня за час-два, в които си върша домашните задължения.

# 713
  • Варна
Спокойно, кърменето в първите месеци може да е уморително и силно ангажиращо, но то има своята цел - а регулира лактацията, в първите месеци има няколко скока в растежа и бебетата търсят още по-често гърда.С времето ще се нахранват по-бързо, ще търсят през по-големи интервали, ще отминат и коликите и нещата ще се наместят.
Ние се дохранваме по малко, но като цяло цял ден ми виси на гърдите.И понеже искам да махна тая тъпа добавка и го оставям да цока нон-стоп.
Иначе сме днес на консултация.Имам куп въпроси + съмнение за лек рефлукс май.С това бебе ми е по-трудно, отколкото с голямата.Самото бебе е различно.

# 714
  • София
Море как се опитваш да махнеш добавката? И аз се опитвам, ама той като изпразни и двете гърди ги бута и реве. Цока настървено и почва да се ядосва. И няма как, дохранвам.

# 715
На нас засега ни се е случвало бабите 3 пъти да я гледат по 2 часа, да отидем да напазаруваме или документите като оправях и слагам спирала,руж 😂 Мъжа ми ме гледа въпросително закъде се контя, ама и аз съм човек или поне искам да заприличам на такъв 😂 вкъщи съм с домашните дрехи и чорлава, поне навън да съм с дънки и грим 😁

# 716
  • Варна
Море как се опитваш да махнеш добавката? И аз се опитвам, ама той като изпразни и двете гърди ги бута и реве. Цока настървено и почва да се ядосва. И няма как, дохранвам.
Чакам да видя днес как е качил и ако е по-добре ще махам с по 10гр. прим. на някое хранене  и така известно време, после на другото и така плавно.Ако почне и да разрежда някое кърмене ще се получи.Но искам да съм сигурна как наддава първо.

# 717
  • София
Ясно, при мен не става, даже увеличавам млякото. Той расте и иска повече да яде, а кърмата ми имам чувството, че си седи едно и също количество от 20 дни насам.

# 718
И аз имам такъв проблем с дохранването.

Ето таблица със скоковете на растежа. Смятат се от датата на термин. При нас съвпада с 5-та седмица и може би е скок. От около два дни следобед не й стига изобщо. Вече за трети път я кърмя от 12ч. на обяд.

# 719
Като даваш добавка няма как да се увеличи кърмата, тя само ще намалява или ще остане едно количество. Добавка се маха постепенно, както е писала море.

Ние също сме постоянно залепени, но този път аз нямах други очаквания. Мъжа ми се сецна и беше 10 дена на легло. Седмица след раждането се наложи да се оправям сама с двете деца, кучето и къщата Sad  вчера ми се наложи да отида да ме погледнат в спешното защото много ме заболяха шевовете.

Общи условия

Активация на акаунт