НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 351
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
За водата ми се иска да пие по малко и мен така са ме гледали а и бебетата на които им се дава после си я обичат като деца ,а на които не може да се мръщят и да искат сокче например. Това е което около мен е ставало с деца на познати 🙂

А за прехвърлянто ни в тема родени има вече такава тема или тук ще се сложи линк , не съм мн наясно

# 691
  • Варна
Честито на новите мамчета!Живи и здрави да са ви рожбите!

За водата - моя бебок не пие вода,  кара си на кърма по всяко време и на добавка.Каката също не ми е пила вода до захранването си на 6+ месеца, че даже и малко отгоре.Кърмена е на поискване и до 6ти месец изключително, което ще рече само на кърма и нищо друго.После си пропи без проблем.Не е любител на никакви сокчета и пр. боклуци.Даже и фреш не пие, защото обича плодовете цели.Пие главно вода, понякога айрян или мляко с какао / рядко/.Сок ако пие, обикновено е ако сме на заведение, иначе не.Тя е захранена внимателно, поетапно и понеже вече е на 9г. мога да кажа, че рядко яде и боклуци, особено на сладкото не е любител, освен ако не е нещо домашно.Не съм я спирала, просто съм ограничавала до допустимото за възрастта.Връстниците ѝ вече пият безалкохолни, даже кола.Тя не иска даже и да опита.Това е моят опит с вода и захранване.И с бебо пак така мисля да процедирам.
Мисълта ми е, че няма такава зависимост между късно даване на вода и сок.
Нещо повече - всеки бозайник, когато се роди, ако не може да стигне сам до водата, не пие, а си е само на кърма докато  се захрани.Човекът не прави изключение.Не пречи по малко вода, но за активно кърмено бебе / не под час/, просто няма нужда.Иначе ако държите, правилото е след хранене съвсем мъничко.

# 692
Despicable, честито! И аз много им плаках за упойка или секцио. Сега ни е смешно като се сетя. Но като цяло, това е най-гадното нещо, което сама съм поискала- естествено раждане без упойка.а

# 693
Моята лекарка дойде на следващия ден след раждането да ме види и аз й обясних, че следващото раждане ще е секцио 😁 Тя ме насмете набързо защо съм си мислела, че там няма болка,че е по-опасно, никакви такива. Да ама аз като не знам какво е секцио, но пък знам какво е нормално и го обмислям 😁

# 694
И аз като море не съм давала вода, дъщеря ми пропи без проблеми и сокове изобщо не иска и да опита, но и аз не купувам изобщо такива неща. Не убеждавам никого де, просто ми стана интересно каква е причината.

# 695
  • София
Мен баща ми непрекъснато ме пита защо не давам вода и как игурно детето било жадно. А той си е само на кърма, никога не му отказвам гърда и си се развива чудесно детето.

# 696
Аз давам вода по няколко пъти на ден, въпреки, че я кърмя. Но знам, че няма проблем бебето ако е на кърма да не му се дава вода до 6-я месец. Въпрос на избор.

# 697
  • София
Здравейте, момичета! Принцеса Рая се роди в 19:04 по естествен път.
Прекрасна е! ❤️
Тежи 3 кг и е 50 см.
Безкрайно сме щастливи!
Чакането си заслужаваше!

# 698
Попринцип при кърмените бебета една от най-важните индикации, че бебето яде достатъчно, е броят на напишканите памперси. Когато бебето пие вода, обаче, това не е показателно вече.

# 699
  • София
Аз давах вода след всяко кърмене по няколко глътки, за да оплакне устата. После заради коликите пиеше чай от копър и то доста, 50-100 мл всеки ден. Сега му давам пак чая ама сигурно понеже вече няма колики и не го иска, та давам само като хълца чай.
Кики аз като знам какво преживях със секциото си казвам, че ако има второ ще е нормално 100% без значение медицинските причини. Grinning
Еуфория честито! Да е жива и здрава и много щастлива! Бързо възстановяване на теб!

# 700
Еуфория, честито бебче 🤗 Много да ви е здрава и много да ви радва! Бързо възстановяване на мама 🍀
Деси, има нещо такова, може би като мине време и аз пак ще мисля за нормално 😁
Останаха ли други чакащи?
Аз също знам, че може да не се дава вода и до преди седмица не й давах, но езика й много побелява и сега й капвам по една капка,тя се облизва сладко и така. И й се оправя де.

# 701
Еуфория, Честита дъщеричка!  Бързо възстановяване на теб.

И аз след болките от секциото, второто искам да е нормално.

# 702
Аз давам водичка след всяко ядене. Колкото да си изплакне устата. Това е по препоръка на педиатърката.

# 703
  • Стара Загора
На мен още в родилното ми казаха да давам глюкоза разтвор от 5%+ педиатърката каза, че било много важно за мозъка да се дава до 6 месец. Даже не подозирах, че вие не давате нищо друго освен кърма.

# 704
  • Bарна, морето, сините вълни
Еуфория, честита рожбичка и на теб! Heart
Всички чакащи на куп се изредихме, хехех.
Бъдете здрави и щастливи!

Общи условия

Активация на акаунт