"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 5

• 21 443
  • 658
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Бяхме сутринта с Ева и Роси до Петя, занесохме някои неща за ядене, видяхме цялото фемили без каката. Подробности може би в нейната тема.
  bouquet

# 316
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Момичета, отпадам от всякакви ходения където и да било...
Синът ми е ПАК болен.... Confused Малката и тя не съвсем добре, така, че отпадам....

# 317
  Бързо оздравяване! Баси гадните летни вирусчета #2gunfire

# 318
Изпращам преводите от български на английски на  раздели "Дарения", "Проекти"на сайта ДБМ в пощенската кутия  fdbm@mail.bg В Проекти най-новата информация е от януари 2006,ако качите нещо ново-ще превеждам.
lavender,MamaStela Wink
Mozesh li da mi gi izpratish i na men Praynig, che niamam dostap do fdbm@mail.bg. Az prevezdam novite neshta v "Novini". Kato svarsha shte ti gi izpratia.

# 319
  • София
ей тук има хубаво филмче за първоюнския празник в доганово
http://www.zull.org/svetlio/bikersevents/2006/movies/Doganovo%2004.06.06.avi

# 320
  Говорх с Мина току-що. Намерили са мебели, които им трябват, но за съжаление нямат средства за камион. Има ли някой познат човек с камион, който би се съгласил да им ги превози безплатно от София до Трън?

# 321
  • София
Понеже Мариетка и Милен4ето не се включват да кажа какво свършихме днес-
В СВ.Параскева са закарани 3000 памперса, дрехи, игрчаки, книжки, 4кг кайсии.
Видяхме децата, сладури големи. На двора гушках Мая, Мими, Марти, Мая искаше да им правя прически с Мимата Laughing
Мартиетка горе видя Амиде, Дани и другите от второ  отделение, които бяха на терасата и и граеха, ама бързаше и не ги видя после как щъпуркаха.
Междувременно докато бяхме там се обадиха от Инфекциозна болница, 4е бебоците са готови за изписване и се яви проблема, 4е в Св.Параскева нямат транспорт. Та натоварих в моята кола 3 жени от персонала, обадих се на мъжа ми да чака с неговата кола пред болницата, отидохме там , оправихме децата и ги закарахме в дома. За мизерията в Инфекциозна не ми се говори, дорева ми се като ги видях малките мишки- 4 в една стая, Вили в друга стая. Пепи, Йосиф, Венци и още едно момиченце на едни гадни креватчета, обле4ени буквално в дрипи, на едни гумени постелки....Ужас! Пепи беше целия наповръщан кой знае откога...Измих го , облякох му чисто боди и чорапки, другите жени оправиха останалите 4 деца и така..Епикризите не бяха готови, не дадоха друга информация, аз трябваше да ги питам трябва ли децата сега да са на диета, да ги захранват ли по схема..Трагедия. Нямало е кой да им обърне грам внимание там....Иначе Пепи е ВИДИМО много по-добре, като го обличах само се смееше и ми се радваше с глас, посяга да ме пипа с ръчичиките...Любов ми е голяма... Мъжът ми се потресе и много се разстрои, та сега и с него трябва да си говоря, 4е ми се сърди, 4е съм се била вкарала "във филм".
Взела съм 80 памперса за Петя. Не съм сигурна дали ще успея да ги закрам, ако не мога да ги оставя в Ефи???

# 322
  • София
Браво на вас момичета.Много ми се ходи и на мен  Cry Cry , но няма кой да ми гледа малкия  Cry, а не искам да го водя с мен.
Радвам се, че децата са добре  Hug - това е най-важното.
На мен ми е едно криво  Sad.Хората много странно приемат това с което се занимавам когато имам време.Питат ме каква заплата получавам   Shocked #Crazy Shocked Като обясня, че всичко това го правим на доброволни начала и събираме средства между нас и дарители ме гледат едва ли не като побъркана  Rolling Eyes
Най-ме смайват заключения от сорта "Една птичка пролет не прави"  #2gunfire Как ще се оправят нещата, когато повечето хора разсъждават така и гледат само собствената си черга  Sick
Уф, искам при дечковците.
Някой планува ли ходене в Перник до края на седмицата да знам.Ако да, ще мисля вариант за детето  newsm78 Вие само ми кажете  Hug

# 323
  • София
Най-ме смайват заключения от сорта "Една птичка пролет не прави"  #2gunfire Как ще се оправят нещата, когато повечето хора разсъждават така и гледат само собствената си черга  Sick

Е аз какво да ти кажа, като мъжът ми, който по принцип ме подкрепя каза "ти с кой акъл беше в Инфекциозна, пипа там дрехи и други неща, вози в колата болни деца, като дове4ера ще натовариш Ив4о!И като се разболее ще те питам пак ли ще ходиш!

А жената на сергията за плодове като и казах, 4е искам за определената сума да купя най-много количество плодове (не бях решила праскови, каисий или ябълки) ми каза, 4е работи в такъв дом, ама не ми направи отстъпка в цената например......

Така е, пове4ето хора не са се докоснали до невинните душички на децата, не могат и да си представят за какво става дума...затова е така...

# 324
Привет мили мои, днес се завърнах , за съжаление с болно дете, дано не е нищо сериозно че съм планувала баба му да го гледа а аз да направя рейд из домовете, в тоя ред на мисли - Мариетке има ли в теб пари за памперси, мисля да се вейна до Перник, до Св. Пареаскева и където още кажете че има нужда, а другата седмица да направя акция за памперси, макар че всичко живо е на почивка и незнам доколко успешна ще бъде, ще го мисля само да си почина малко.
казвайте къде какво сте намислили да се прави и стига се отчайвали - нали го правим за децата - мисля че усмивките , които получаваме са ни най голямата награда за работата, знам че съм права и знам че заради тези усмивки не ми пука кой какво мисли за нас, а вас много ви обичам Hug Hug

# 325
добре дошла Криси Hugнадявам се ,че си изкарала добре-отпочинала си и в добро настроение Wink
така...сега по същество:
1.днес закарахме памперси в св.Параскева-3100 броя ако не се лъжа-осигурени са за месец
2.говорих с Веселиновая-при тях тече все още ремонта-утре ще им преведа и останалите пари за дограмата-памперси имат също до края на месеца-така,че мисля да запазим парите които останаха-тоест 100 лв за спешни нужди-за сега newsm78
3.отделили сме памперси и за детето на Петя-мисля че бяха около 50-пак ано стигнат за месе-тя слагала на малката по 2 на ден-взех и 120 броя от най-малките и за детето на Бранимира-тоест дечицата за месеца са със сухи дупета
4.Ефи,ако прочетеш това-моля те да отделиш малко дрешки и играчки за бебока на майката от драгалевци(тя е пуснала тук тема)-искаше за по-студените дни като стане-сега той е на 6 месеца-утре ще се опитам да мина покрай вас (ще ти звънна предарително)да оставя памперсите за Ивет и да взема дрешките-малко те ангажираме като гара разпределителна ама Sad Heart Eyes
5.днес ми се обади един господин-иска да поеме морето на деца от някой дом-иска да не са ходили ако може и да са по-големи-тоест коло 15-16 год-Ева е говорила с Трън-чакаме отговор от там-може би ще се ходи до Трън в петък-ама не е сигурно-зависи май от мен-а аз не знам дали ще имам кола тогава на разположение
6.утре сме на среща със зам.министъра на социалните-стискайте палци да е ползотворна
тва е от мен девойки-у нас тече ремонт-всичко е с главата на долу-не мога да си намеря дрехите и съм на ръба на нервна криза #Cussing out-мърсотия и мизерия-кой ша ме кани на гости? Crazy
а колкото за невярата на тези около нас-за това,че не ни разбират-аз лично ги съжелявам и не се опитвам да им обяснявам-не знаят от колко емоции се лишават-"блажени за вярващите"
казвала ли съм ви колко щастие ми носи това ,че ви намерих Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 326
Включвам се и аз, да кажа ,че Еми всичко е написала много подробно и изчерпателно за днешното ни посещение в Св.Параскева.
Успокоих се,че успяхме да вземем т.е.Еми  bouquet бебоците от инф.болница, че иначе кой знае кога щяха да ги превозят Close
При Пепи наистина има видим напредък, много е сладък и лъчезарен.
Иве, днес специално нацелувах и нагушках Мимка от теб и й говорих за кръсницата й BlushБеше с твойта диадемка!

И от мен добре дошла Криска и едно голямо гуши Hug

Еми, нормално е така да реагира мъжа ти, те мислят по друг начин и много не се впечатляват от някой неща.И моят понякога говори разни неща, но вече започва да свиква Wink Моля те,изпрати ми това ,за което говорихме Praynig
Дамаянти, винаги ще има хора, които ще реагират по този начин,на това което правим...аз например вече съм спряла да им обръщам внимание,даже са ми жалки Sunglasses

# 327
Ще имаме нужда от още дрешки за новородени. В този смисъл мога да дойда до Била на Сухата река и да взема дрехите. Само да разквартироваме бебетата и ще взема дрехите и от Ефи.

За Бранимира мисля да пусна нова тема, защото случаят е специален.

Атанаска я задържаха в болницата, защото й се отворили шевовете. След изписването веднага я приемат в АЗД. Според разговора ми с Галя днес, ще изписват Атанаска в понеделник.

Иве,защо АЗД.....

Защото я приеха в техен пансион за майки с бебета в София.

# 328
При мен има много неща за бебетата. Ивет, трябва да дойдеш някой ден да ги видиш и да вземеш каквото е необходимо.

Ефи, моето идване при теб наближава  Laughing Тази седмица ще да е май! Ще се разберем допълнително, че още не си знам програмата  Sunglasses Ти кажи, ако имаш някакви пътувания нанякъде.

# 329
За мизерията в Инфекциозна не ми се говори, дорева ми се като ги видях малките мишки- 4 в една стая, Вили в друга стая. Пепи, Йосиф, Венци и още едно момиченце на едни гадни креватчета, обле4ени буквално в дрипи, на едни гумени постелки....Ужас! Пепи беше целия наповръщан кой знае откога...Измих го , облякох му чисто боди и чорапки, другите жени оправиха останалите 4 деца и така..Епикризите не бяха готови, не дадоха друга информация, аз трябваше да ги питам трябва ли децата сега да са на диета, да ги захранват ли по схема..Трагедия. Нямало е кой да им обърне грам внимание там....

Много сори за ОФФ-а, но искам тук да покрещя  smile3514 smile3514 smile3514

Извинете ме.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт