Фермата 4 - Съединение - тема 9 (05.11. - 11.11.)

• 30 547
  • 710
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Ще кажа нещо различно. За мен, евала на Христина, че успя да изслуша всички (напълно заслужени) критики по неин адрес, без да противоречи и да се опитва да се защитава и оправдава.
Това е по сценарий, чакай да й дойде на акъла подобна "игра" без външна намеса. Христина няма минимални способности за себерефлективност. Тя е едно първично, импулсивно "човече" на емоционална възраст два пъти под календарната й ..поне.

# 121
Категорично никакво евала на Христина. Не, не се държа никак стойностно, като опита да изслуша без да прекъсне. Стискаше зъби, и отвърна веднага след това с поредната реч.
И категорично, краката и трепереха в играта с тежести. Така че, реплики как нелепо е отпаднала-не на мен. Лили е съвсем в правото си да мрънка, обидно беше. Тя беше бетон в тази игра в крайна сметка.

# 122
Ако си говорим за късмет, логиката сочи, че и Ваня с късмет се върна, че и още по-голям. Нина и взе с голямо предимство първите три игри, които си зависеха изцяло тях и загуби на тези, на които трябваше да търсят ключове или нещо такова. Просто и късмет си трябва във Фермата и навън, и навсякъде. Без поне мъничко късметец човек е за никъде.
Но да не си свалиш шушляковото яке няма общо с късмета, а с собствената ти глупост.

# 123
Аз мисля,че да заявиш позиция, изобщо не е равносилно на конфронтация. И лично аз не харесвам хора,които имат подобно поведение. Да,има умения Нури,но това далеч не е единственото необходимо и достатъчно условие,за да бъдеш лидер и победител.  Мен ме изкефи Дидо. В цялото му присъствие до сега не е имало и грам звездеене. А колкото до реакцията на Лили, ами аз мисля, че си беше права. Победи си и това е, никакви якета,никакъв късмет.

# 124
  • тук и там
Нури си играе играта-както и всички вътре.Способен е.На мен не ми е симпатичен,но не ми е и антипатичен.Показва умения-които просто липсват на другите и няма спор че  е най-способният и се чувства във свои води във фермата-разбира и от селска работа и от строителство.Също не смятам че не изразява позиция-не си спомням за какво гласуваха(най-вероятно за фермер на седмицата е било),но съм забелязвала в някои гласувания  само той или той и още някой да вдигат ръка.Тоест-не гласува,като другите и  за да е просто със стадото.Избягва да влиза във конфликти и да се изказава по теми,които биха предизвикали спорове и конфликти.На мен ,противно на мненията тук-Роман ми е най-антипатичния персонаж от самото начало.И като визия и като поведение.Смятам Сашо за пълна шматка също така.Понятието“стар ерген" не се ползва вече,но на мен ми изглежда точно по този начин-типичният стар ерген.
Христина защо така тръгна да търси одобрението им?Вкараха я за сеир,тя реши да се показва колко е "добра" и как всъщност не е била разбрана и да търси оправдания за поведението си..Да си яхва метлата-нали за това е там ,и стига вече да разиграва постановки!

# 125
Като каже "тати"за Иво  и не знам какво ми става. Не мога да я харесам, истерична, злобна, дано бързо си тръгне отново.
Нури, като напомнихте конфликта с Роман още в началото, е от тихите води, дето си уж си мълчат, а накрая си правят каквото си знаят. Е, тогава се оказа, че не е прав, не помня призна ли си?

# 126
  • Бургас
Прикрит бил Нури, хлъзгав-нехлъзгав, другите защото много неприкрити.  Ваня например с нейния изкуствен смях, много ме дразни. Всеки си плете кошницата, разбираемо, за какво са влезли иначе?! Мъжете  вместо да вземат да покажат качества, плюят вкупом. Ама не  е лесно, особено  когато конкуренцията е по-възрастна, да запазиш самочувствие.  Естествено, обръщат се и към етническия фактор и всичко им става "трън в очите", всяка проява - схема на схемите. Не симпатизирам особено на Нури /честно казана на никого не симпатизирам, нямам фаворит/, но има качества - не само фермерски, но и личностни. Неведнъж е помагал без дори да го молят, към Калоян така бащински се отнасяше. Младите да се стегнат, вместо само лигавят и ръсят шеги.

# 127
Всеки се е включил в този формат с някаква стратегия, кога има падат задръжките и забравят за нея,кога пак се събират и продължават.
На мен също Роман не ми е приятен.
Христина толкова много се е "измъчила",за да влезе отново,че Иван искаше всеки да стане и да и се поклони,за проявената сила и издръжливост,айде няма нужда,никой не се е затъжил за нея,за да се върне пак и да се състезава равностойно с другите,не е честно.
Нури е избрал за себе си да не влиза в конфронтации,да не спори и да не се кара с другите и така да си кара,но пък по цял ден прави нещо и работи,не се скатава край огъня като Роман и да обикаля като цветарка напред назад...стои си при задачата и я работи. Виждат го като заплаха и се чудят как да го очернят,обсъждат го,но всичко си го постига сам,хвали се,но има и защо.

# 128
Дядо Петко от сълзливата история ли е собственика?

Да ти кажа честно не знам.

# 129
Всеки има стратегия, само че някои са решили че тяхната е най печеливша и са сигурни победители.
И сега уменията на Нури май не са влизали в стратегията им.
Такъв бил, онакъв бил.
Щото на Гошо патриоризма му не е стратегия и хитрост.Яхна тази вълна и вижте ме мен великия родолюбец
Или как след години точно във фермата получил просветление за синовна обич и реши да се помирява с баща си
Това какво е неговото.
И ако Нури е хлъзгав, то Гошо.е фалшив.
Каквото и да е снощи паднаха много низко с Роман плюейки по този начин и не за друго, а защото си пролича че е от злоба и страх.

# 130
Гледах в Промото за довечера,ще се гласува за някакъв прецедент .На масата всички са събрани без Хриса и Ваня я защитава.Всички гласуват против Хриса,само Роси и Ваня не.Ама за какво гласуват ? Thinking
Импийчмънт?  tooth
Не разбрах, защо оставиха женския дуел за имунитет за следващия ден?  Thinking Тези опосуми наистина правят каквото си искат. Интересно ми е ако беше отпаднала Лили вместо Христина, щяха ли да организират такова гранде завръщане и за нея?  Whistling 

# 131
  • Другата България
Аз придремвах снощи на епизода, но геройски си го изгледах.
Казали сте повечето от нещата, които мисля и аз - и за Нури, и за Христина.
За Нури - харесвам го и като човек, и като играч. Дори май повече го харесвам от Дидо. Не всеки може да се държи като него - факт, но това далеч не значи, че е лицемерен, хлъзгав, прикрит и т.н. Просто повечето хора /вкл. и аз/ сме различни и затова не приемаме това различие, не го разбираме. Дали е стратегия или линия на поведение - каквото и да е, човекът си ги следва, не влиза в конфликти, работи, има качества, отстоява си позицията - и така ще е до финала. Щото няма кой да го бие на дуел, не вярвам и някой да го предизвика. Всички ги е страх от него и си личи. Що, Гошо с линията за патриотизма и сълзливите историйки по-малко или повече истински ли  е? Stop
Хриса...ах, Хриса Laughing, попрекали малко с речите, но поне според мен остана неприятно изненадана от това, че всички толкова не я искат. Явно не беше подготвена чак за такава негативна реакция. Стреми се да е различна, не знам колко ще "устистка" Grinning.Подозирам, че може и доброволно да се откаже от фермерството и това да е прецедента.

# 132
Да се откаже,не вярвам.

# 133
Защо никой не каза за Калоян, че не заема позиция.И той не влизаше в конфликти и не се караше с никой.Не изказваше мнение .
Ама Калоянчо беше лесен противник и не беше заплаха.

# 134
Аз намирам и Милена за много прикрита и хлъзгава,все мъжка работа работи,а във фермата рязко я заболяха ръцете за работа,а за цигарите всичко е наред. Сашка също ми е много прикрита, и тя се владее,но понякога не и се получава. Жоро се мислеше за непобедим,но като вижда Нури и го обзе страх.
Ако Нури не печели имунитет ще си е вечният ратай,а не е много честно.

Общи условия

Активация на акаунт