Италия 152

• 46 409
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • MI
Честито на печелившите, вече и у наше село има случай, както и във всички околни. Очакваше се, залепени сме все пак за Милано. Да видим сега по веригата колко ще изскочат...

# 601
Нели, наистина ли? За нашето още нищо не се е чуло. В монца има обаче, значи и при нас ще дойде.

# 602
При нас в Чезена са вече около десетина. Две жени са служители в Комуната.

# 603
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
При нас е под карантина кметицата и съседка на свеки на село.

# 604
  • Италия
И в нашата болница днес почина един младеж, но още няма потвърждение за КоронаВирус... Така или иначе всички сме в кюпа... Дай Боже, да свърши бързо! Аз още се държа Cold Sweat

# 605
  • MI
Деси, да, както наоколо нямаше един случай, изведнъж във всички поне 1-2... Да, особено в нашата част няма как да няма просто.

Ганели, не излизаш и ти много предполагам?

Мирена, дано поне вас ви пропусне, да си остане тук основно...

# 606
  • Италия
Нели, вируса се върти около нас в последните дни, но аз си мисля че е въпрос на дни да ни атакува. Знам ли, в последно време много бронхити (включително и моята дъщеря) и пневмонии бяха регистрирани в града, а и имайки предвид, че официалната информация се разминава във времето, вече се чудя къде е истината... Да кажем, че сме в отбора на късметлиите Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

# 607
Аз излизам по малко само ако е хубаво времето в близкия парк. Иначе според мен малко са пресилени нещата според мен. Днес гледах Бг. новини и там казаха че училищата в някои райони са затворени в грипна ваканция. Та от там правя изводи, че при нас е нещо като по тежък грип. В България винаги го е имало. Още като ходех аз на училище. Тук синът ми никога нее излизал в ваканция заради, инфлуенца, грип. Та аз не се шашкам много.

# 608
Ганели, в България са затворени всички училища заради грип (ама не корона, официално там няма, но аз не съм убедена, че е вярно).

# 609
  • Италия
Така де, и аз това казвам. Можеше да се реагира много преди, но не го направиха... Корона или не, все е вирус и трябваше дА бъде спрян о време. Сега си берат плодовете, че и здравната система се задъхва, а де Rolling Eyes И това в Италия, една от световните икономики, mah!

# 610
  • IT
Мъжът ми ходи на работа и днес се е прибрал за 15 минути, много малко движение. Иначе в квартала днес на пазара беше пълно.

# 611
  • на острова на мечтите
И тук много се тръшкат мамите, че децата са у дома. Странно ми е на мен, как може да не искаш да стоиш с детето си! Докато се усетиш и ей на децата си отиват.  Всеки поема пътя си и понякога доста далеч. Ами радвайте им си се сега бе хора. Да, ама не. Щото им  цапат и разтурят подредбата.
Ох , много ме развеселихте с винетките за вируса.Joy
Стискам палци за вас! Дано мине бързо всичко!

# 612
  • IT
Много егоистично ми идва и на мен това не искане на деца вкъщи.
На мен ми е забавно, включвам го и в готвене, почистване. Рисуваме, четем заедно-различни книги и така.

# 613
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Привет от мъгливото кралство на Коронавируса.
 Такъв студ! Зимата сякаш се върна. Дъжд и мъгли.
Скрит текст:
Искам да избягам на някое слънчево и топло място.

# 614
Да, съгласна съм и аз, danilu. Децата растат и скоро те няма да искат да прекарват времето си с нас.

Ganeli, не разбрах логиката ти. Коронавируса няма нищо общо с грипа, нито с грипните ваканции в България от преди години. Здравната система в Италия, или поне на север е наистина наистина на много високо ниво. За Южна Италия не мога да говоря защото не съм запозната и съм чувала противоречия.

Dias, да и аз имам усещането за завърнала се зима. Точно в най-неподходящия момент.

Общи условия

Активация на акаунт