Италия 152

• 46 407
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • MI
И Франция и Германия вървят в момента по същия път на Италия. Просто препоръките на СЗО са били такива - тестване само ако е със симптоми и е посетил рисково място. ОК, но така пациент 1 е бил изписан с прост грип уж. И кой знае още колко. Сега смениха препоръките и о, чудо, гръмнаха Франция и Германия, а май и други нататък вървят. Казват вирусолозите, че от януари е в Европа вируса, на практика навсякъде, който тества той открива....

# 616
Да, те казаха, че първото огнище в било в Германия, а сзо казват, че много държави се държат безотговорно и не правят достатъчно за ограничаването на вируса.

# 617
  • IT
Аз с нетърпение чакам да видя какво ще направят Германия, защото според тази недоволната майка, с която ви надух главата, нямало никога да си затворят училищата.

# 618
  • MI
Точно по ТВ  казаха че ги затварят в най-засегнатата област. Grinning

# 619
  • на острова на мечтите
На мен ми писна цяла зима от СЛЪНЦЕ! Искам малко студ, дъжд... Сняг!?!? Мечтая си бе!
Вярно, че слънцето убива вируса, ама изсуши всичко. Не е валяло от ноември. Да напои земята.

# 620
  • IT
при нас в Рим тези дни превалява и е по-хладно.
утре съм решила да отида до фитнеса, ще правя само кардио, с мокри кърпи ще пипам уредите, ма не мога повече в къщи да седя

# 621
И все пак едно признание към корона вируса - трябвало да дойде епидемия, че да се оживи нашата тема...
Аз вече започвам страшно да се изнервям с децата вкъщи. Не, че имам повече грижи по тях, но вечно се карат, и освен пред компютъра да стоят, друго не се прави. Претенции за ядене, сутрин да ги вдигне от леглото е ад...
Сега мъж ми иска да ги води на басейн, а големият се запънал като магаре на мост, че не иска (защото не сме му казали навреме, демек трябвало вчера)... Като ми причерня и грабна една обувалка....
Не си е работа, трябва им занимава. След малко имат дистанционно урок по български, а от понеделник май и италианското училище го въвежда, поне в това на големите по латински и джеостория вече са организирали виртуален клас.

# 622
  • MI
Оф, и при нас тази зима един ден преваля сняг, но нищо не се задържа. Дръвчето ми с люти чушки на балкона (покрито с тези платна за растения) е завързало чушлета... Flushed Само мъгли като е по-хладно, ужас. Чак и на мен ми се прииска сняг, дето винаги съм мразила зимата...

Десита, при нас и басейните са затворени... Grinning И фитнесите. Всичко.

Вчера вече бяха три болните при нас... Вярно че е 45 хил. залепени за Милано ама нали надеждата умира последна, надявах се да ни пропусне. Къде ти. Вчера четох, че започват да мислят за цялата Ломбардия червена зона. Няма да се учудя и това да стане накрая.

# 623
  • Италия
Ох, и ние сме в кюпа вече - вчера млад мъж почина в нашата болница, позитивен за корона вирус Sad Аз последно излизах в четвъртък на пазар и от тогава си показвам носа само на терасата... Два дни само чистя и дезинфектирам в къщи, като че ли преди не съм го правила регулярно, ама а де Triumph Дъщеря ми ме гледа, гледа, та днес взе парцала и се захвана да си почисти стаята Joy

# 624
  • IT
Не ходих на фитнес 😂 но ходих до пазара пред нас😂 пазаруват си хората и не се вълнуват, то даже от него има репортаж в romatoday
Вчера отивайки до турският магазин в нашия квартал в малкото паркче пълно с деца играещи футбол и по-малки на катерушките, но като цяло не е така оживено.
Ако стане така, ме ваканцията от училището стане до април слизаме до Пулия барем има двор и на 3 км море поне да се разхождаме.
При нас домашни в електронния регистър от понеделник, за уроци не знам ще видим

# 625
И вече не издържам на свиренето на Уили - от няколко месеца е решил да става пианист, и колкото и да харесвам Бетовен, това непрекъснато упражняване на За Елиза ще ме влуди. Другото, което непрекъснато свири, е руският химн 🤐🤐🤐, нямам си и на идея защо... С него и на флейта ни тормози....
Оффффф

# 626
  • IT
Оххх хиля се с глас 😂

# 627
Хили се ти, на мен вече ми се реве. Сега го подсетих да упражнява един валс, който взеха последния път с маестрото по музика, поне да сменим репертоара

# 628
  • IT
Нашият пее 😂Чистих орехи за нещо и се сетих, че едно време в градината боядисвахме черупките и правихме калинки, Та ги оставих да боядисва, за да не виси като паяк и той пред компютъра 😂😂

# 629
  • Италия
Хахаха...,Деси, смях се с глас Joy Аз, нали съм музикант, та да си кажа Blush Браво на момчето! Обучението по музика ще му е от голяма полза в бъдеще и без да стане професионалист. Обаче търпение си трябва и от негова страна, и от публиката в къщи Bowtie

Днес сутринта друг пациент избягал от болницата, докато чакали резултатите от тампона. Сега го издирват карабинерите Imp

Общи условия

Активация на акаунт