Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 ноем. 2018, 14:39 ч.

Говорим си за Свръхестественото 2

 • 20 678
 • 740
 •   1
Отговори
# 30
 • Чужбина
 • Мнения: 5 098
Не знам много за това, но те нас ни нямат за славяни - имат странно отношение към българите в исторически план...

Проблемът ми е, че изпитвам истински страх да чета за Третия Райх. Внушавам си, че съм жертва. Знам, че е внушение, но дори внушението в главата на внушаващия си е вид реалност.
За толкова години в Германия не съм ходила нито веднъж в концлагерите, защото ме е страх, че ще получа депресия.
Хем знам, че така е трябвало да стане, за да се върне земята на евреите, хем изпитвам ужас от онова, което се е случило.От няколко дни си блъскам главата върху това, дали душата и съзнанието е едно и също нещо. Така и не можах да вдена, дали е едно и също, и дали има разлика.

# 31
 • Мнения: 4 264
Модераторите са се скарали, че постовете са последователни, вместо да бъдат поставени в един пост и тя им каза да я изтрият...
Тц..Кaзах да я и3трият,след като видях,4е ми трият постовете,а не щото някой си се бил карал..

Ени уей,3а въпроси по темата,който иска да ми пише на л.с.


3ащо методът и3ложен в "Тайната" не винаги работи? -    http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=326.msg1244#msg1244

# 32
 • Мнения: 11 556
Според мен не е точно едно и също, но не знам какво казват сериозните източници. Зависи дали разбираме съзнанието като нещо, което се проявява чрез отделната личност, или приемаме, че цялото Съзнание се е разделило на много души, но то в действителност е само едно, а душите са го забравили...

Щом нацистката тема те стресира, не ти ли е неприятно да гледаш Човекът във високия замък? Още повече, като се има предвид, че един от най-интересните персонажи, е Джон Смит..
Скрит текст:
Дълбоко съжалявам за това, че той изглежда няма да се разбунтува срещу режима - очевидно умен и способен човек, а и не е зъл, но е опортюнист и има вероятност да си остане такъв до край...

# 33
 • Мнения: 1 158
Много ви благодаря, че поддържате тази тема! Преди време четях и пишех в цитирания форум, но не знаех, че са отворили нов сайт. Благодаря за информацията и за времето, което отделяте!

# 34
 • Русе
 • Мнения: 9 511
От няколко дни си блъскам главата върху това, дали душата и съзнанието е едно и също нещо. Така и не можах да вдена, дали е едно и също, и дали има разлика.

   Предполагам съзнанието е по-скоро индивидуален рефлектор на света.Нещо като рецепторите, които подават информация. Докато душата, ако я има, е връзката с Бог или свръхдуша.

# 35
 • при него
 • Мнения: 348
Момичета здравейте, много интересна тема!
Не съм специалист и за сега не мога да се включа много задълбочено, но ви чета детайлно и чакам с интерес новит коментари.
Само бих искала да споделя, за книгите на Ернст Мулдашев, аз ги изчетох четирите една след друга, два пъти поред, толкова ми беше интересно, за Тибет, Кайлас, Пещерите, генофона на човечеството, разместването на полюсите и земната ос, защо очите нарисувани върху тибетските храмове са различни от нашите очи и пр. Може би няма да се харесат на всеки, но който иска да пробва, всичките ги има в читанката: "От кого сме произлезли", Трагичното послание на древните", "Златните плочи на Харати", "В обятията на Шамбала".
Даже рових в интернет да видя снимки на тоя Кайлас и наистина не изглежда като естествена планина, а като пирамида....

Не знаех, че Мулдашев е бил обвинен за измамник като лекар, това което знам, е че той прави първата в света трансплантация на око, на дата 22.02.2002.


Не съм го гледала, но съм чела на разни места, че тибетските монаси могат да правят такива неща... Някъде, не помня вече в коя книга, прочетох за пещерата на Миларепа - скрита в планината Кайлас. Според легендата, пещерата е скрита, създадена от Миларепа и до днес притежава невероятна сила - докато човек е вътре, всичките му желания се материализират... Странно, но в Уикипедия и другите популярни източници в нета, не пише нищо точно за тази легенда, а аз си спомням ясно, че я четох в ню ейдж книга..

Скрит текст:
А за чудесата - както написах, на мен не ми се получава привличането на желани неща към себе си, обаче знам един интересен трик. Не е точно свръхестествено нещо - свързано е със самохипноза, ако подейства е интересно. Използвам ТЕС - тя по принцип е техника за разрешаване на проблеми (има си тема тук, но не много активна), но някои хора експериментират с нея. При мен върши работа за намиране на отговор на конкретен въпрос. Т.е. ако търсиш информация за нещо, сесията с ТЕС може да ти помогне да откриеш отговори, или да се насочиш в правилната посока. Може да привлечеш знаци или синхроничност, които се оказват полезни.
 

https://www.lifelines-eft.com/bg/kak-se-pravi-tes-kratko-rakovodstvo/

# 36
 • Мнения: 11 556
И аз четох книгите на Мулдашев една след друга, още когато излязоха. Една приятелка ми ги даде назаем...
Частта за Кайлас и гигантите е много интересна, но откъсите, посветени на клиниката му са съмнителни. Самият той казва, че не може да обясни как точно работи разработения от него метод за лечение. Отделно от това - Орхан Мурад беше ходил при него да се лекува и не стана нищо. А и из Интернет имаше отзиви от други хора, според които революционното лечение не прави нищо, или почти нищо... Отгоре на това е изключително скъпо...

# 37
 • Мнения: 4 264

Добре де..Мулдашев..Вярно ли си мислите,че е необходимо някой си дa кеси хилядолетия в поза "о,йе" ,че да запазел генофонда..Това просто е нелепо..Други са им причините да са в самадхи,при това са чисто егоистични..

Мулдашката,може и да е брилянтен офталмолог,но е толкова про-сириански ориентиран,че ми се слива с Дънов на моменти..

2 причини поради които самадхи не е в пряка връзка с посоченият аргумент :

Не е нужно,понеже нашите създатели разполагат с богата палитра човешко ДНК
Не по-малко богата палитра от овешки същества,живее и на други планети,така,е дори 3емята да бъде опустошена,те и техните колонии ще оцелеят.

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 21:01 от Какво?

# 38
 • Мнения: 1 158
А какво ви е мнението за Р. Щайнер?

Скрит текст:
Да, но аз бях спряла да влизам там за дълго време.

# 39
 • Чужбина
 • Мнения: 5 098
Според мен не е точно едно и също, но не знам какво казват сериозните източници.


Ще чета в апокрифната по темата и ще кажа, ако успея да разбера.Щом нацистката тема те стресира, не ти ли е неприятно да гледаш Човекът във високия замък? Още повече, като се има предвид, че един от най-интересните персонажи, е Джон Смит...


Не, защото Човекът във Високия Замък представлява една притча за човечността във всички паралелни измерения, представляващи различни версии или различни сценарии, и разкапването на Райха.


Скрит текст:
Още в първа серия Вагнер отиде на предаде важна информация на японците, защото искаше да спаси света от поредната война.
А Вагнер е наци. И Джон Смит е наци. Сериалът показва, как самите наците си рушат Райха отвътре.

И дори, когато Химлер откри начин да повлияе на паралелните светове, в които нацитата не са победили, стана ясно, че няма да му се получи номерът.


В Райха на Черното Слънце (книгата) е описано зараждането на цялата идея и използването на окултното знание, за да се институционализира една експлицитна система на господари и роби (нисшите раси).


А какво ви е мнението за Р. Щайнер?


Чела съм разни неща на Щайнер, но той е малко като Дънов.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 00:16 от Eleonora_27

# 40
 • Мнения: 4 264
Цитат
Става въпрос за делийтването на съзнанието в подходяща черна дупка, както си описала в предишната тема.

Това означава ли, че съзнанието има материална компонента, така щото да можем да "select ALL, delete ALL" на базата данни?


Про4ети в линка от аа дето ти пратих одеве,описанието и структурата на душата..И на монадата..Когато тялото на душата се сформира,то имитира модела на Монадата/Aну..Про4ее..

3наеш,4е лента със запис може да бъде изтрита като минеш отгоре ѝ с магнит
История на звуконосителите. Магнетофон и магнитна лента
https://nauka.offnews.bg/news/Razni_17/Istoriia-na-zvukonositeli … -lenta_36665.html

Нещо подобно се случва и когато преминеш през черна дупка.Размагнетизиране / делийт на цялото инфо/ и се връщаш на съзнание 0 и почваш сначале,но това..Не мисля,че е нещо което се практикува,и въобще..Тема на друг разговор е..

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 20:46 от Какво?

# 41
 • Мнения: 11 556
Скрит текст:
Преди много години пушех в xnet. Simple Smile
Форум остaви съобщение до всички относно новото място..

Добре де..Мулдашев..Вярно ли си мислите,че е необходимо някой си дa кеси хилядолетия в поза "о,йе" ,че да запазел генофонда..Това просто е нелепо..Други са им причините да са в самадхи,при това са чисто егоистични..

Мулдашката,може и да е брилянтен офталмолог,но е толкова про-сириански ориентиран,че ми се слива с Дънов на моменти..

2 причини поради които самадхи не е в пряка връзка с посоченият аргумент :

Не е нужно,понеже нашите създатели разполагат с богата палитра човешко ДНК
Не по-малко богата палитра от овешки същества,живее и на други планети,така,е дори 3емята да бъде опустошена,те и техните колонии ще оцелеят.Съгласна съм за това.
Всъщност, винаги съм мислела, че този тип практики са егоистични (защото донякъде отделят практикуващия от света и семейството му), но това не ме притеснява, даже ми харесва. В крайна сметка, всеки сам си преценява дали да се занимава с духовни практики, за да помогне на собствената си душа, или за да се превърне в духовен водач. Според мен, не е задължително всички да са учители и спасители на човечеството...

# 42
 • Бургас
 • Мнения: 581
А някой чел ли Древната тайна на цветето на живота от Друнвало Мелхизедек, два тома са, той също говори за извънземния ни произход за Атлантида и Лемурия и че всеки човек има МеР КА БА.

# 43
 • Мнения: 4 264
Мер Ка Ба /не знам кви дивотии циркулират в нета относно етимологията,но мисля,4е това е от арамейския корен на езиците и зна4и

Мер - пространство/материя/поле
Ка- време/енергия
Ба- Монадата/респективно и Душата - т.е.формата/тялото/индивидуалността

При траките Съд- Ба = Ба влиза в Съд-а,изпълва го и така се създава Съдба

МерКаБа - МарХаБа:)


Цитат
В крайна сметка, всеки сам си преценява дали да се занимава с духовни практики, за да помогне на собствената си душа, или за да се превърне в духовен водач.

Мисля,4е истински високо еволюирало същество - ВЕС:),никога,ама никога не се превръща в "духовен водач"..Според мен само тези до 5-то ниво,драпат за енергия по този начин ..

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 21:10 от Какво?

# 44
 • Бургас
 • Мнения: 581
Той обяснява,че МЕР КА БА е светлинното тяло на човек, то е около нас и представлява тетраедър.Леонардо Давинчи има картина с човек с разперени ръце и крака - Канона на Леонардо Давинчи, човекът е нарисуван в тетраедър.

Общи условия

Активация на акаунт