Говорим си за Свръхестественото 2

• 29 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ама то не е и наша работа да променяме нито света,нито някой друг..Тва са игри на егото,да подлати значимостта си в собствените си очи.Пясъчни кули..
Кво беше казал Ганди?
"Бъдете промяната която искате да видите в света"
Т.е.променяйки себе си,ние буквално променяме вибрациите ма всичко което влиза в съприкосновение с нас.
Това е нашата "задача" и това е начинът по който Цялото се променя.Когато се променят неговите детайли.

Да.
А за въпроса, който ми изникна - нещо? Или пък до края на живота си евентуално можем да израснем дотолкова, че да не ни е тъжно за хората, които са ни близки? Има ли някой преодолял тази емоция?

# 571
  • Чужбина
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=428.0

Хиляди благодарности на преводача,превода е страхотен!!! Heart

Flowers Hibiscus

Или пък до края на живота си евентуално можем да израснем дотолкова, че да не ни е тъжно за хората, които са ни близки? Има ли някой преодолял тази емоция?

Не вярвам да има.

Аз лично се надявам буцата в гърлото да изчезне след края. Преди това...едва ли.

Сега си мисля, че сигурно единственото нещо, което можем да правим, е поне да казваме по една мила дума на хората, които страдат.

А лично аз се надявам в скоро време медицината да приложи това, за което говори Джордан Питърсън в следния клип (на английски е):

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 13:21 от Eleonora_27

# 572
Емоциите,дори онези,най-съкровените,пред които благоговеем,това са котви които ни държат вързани

# 573
Емоциите,дори онези,най-съкровените,пред които благоговеем,това са котви които ни държат вързани
Разбираемо. Но засега ми се вижда неизпълнимо. Да видим. Отделно, че ако успея и реша да споделя с някой, сигурно ще ме помисли за леко мръднала, така да се каже. Grinning
Ели, от набързо прегледаното за пореден път се убеждавам, колко се радвам, че съм неизвестна.

# 574
  • Чужбина

Ели, от набързо прегледаното за пореден път се убеждавам, колко се радвам, че съм неизвестна.

Висока цена плащат...или умират много млади...или изкукват тотално.

Дайте идея, какво да превеждаме. Има ли нещо интересно, което го няма на български?

# 575
И се смятам над сексуалността си развита като личност,има по-важни неща  и начини да практикувам"триене".Ако ме питаш какви-ще питам,че не знам.Просто трябва да има,то днес толкова самотници ,че егати.
. Електростатиката не се заключава само в секса..
Освен това,сексуалната енергия е най-мощната след психичната такава,но концентрацията на психичната е обвързана със запазването и съхраняването на сексуалната.
А оргазмът без якулация дава възможност мъжът да канализира още по-мощен заряд..

Това да си над своята сексуалност,е малко като да кажеш ,че си над самия себе си,каквото и да би означавал изразът..
Човек би трябвало да издига секса в култ наравно с всеки творчески акт,но за жалост сме програмирани в диаметрален стоеж от тая теза..
Аз вярвам,че на хората умишлено е вменено чувството за срам и първородния грях,а целебатството при "свещениците" е с цел да съхраняват енергията си.
Помня,когато гледах интервюто с личната асистентка на Л.Живкова,разказваше за живота и,и спомена,че Людмила често е мълчала ритуално,понякога с цели дни..На въпроса защо го прави,отвърнала ,че съхранява енергията си и мисълта и след това била по-ясна..Което е така,и обета за мълчание и целебатството са все способи за канализиране на енергия..

# 576
За привързаността - в Будизма е обяснено точно по този начин - освобождаваш се от привързаностите (включително към най-любимите си хора! - което, естествено, е невъзможно за повечето от нас) и си свободен от цикъла на прераждане и смърт. Има хора, които са се освободили, обаче това са разни буди...
Спомням си една будистка приказка, която служеше като илюстративен пример към горното: (накратко) Един стар будистки монах бил решен в този си живот да приключи с цикъла на преражданията; за да не се привързва и изкушава, заживял в гората безупречен живот (безупречен, в смисъл, че не наранявал никого, изпълнявал будистките практики и т.н.). Веднъж намерил в гората ранена сърничка и я излекувал. Тя се привързала към него и заживяла край колибата му, а той се грижел за нея. Един ден монахът починал. Последните му осъзнати мисли били за сърничката - дали тя ще се справи с живота, след като е останала сама, дали някой ден няма някой ловец да я убие и подобни. И поради силната привързаност, която изпитал в тези последни моменти, монахът се преродил като сърна. Но тъй като все пак той бил безупречен в практиките си (тези неща май се пренасят от живот в живот, доколкото съм чела - не започваш съвсем от начало), в следващият живот отново се преродил като човек и успял да освободи душата си. Един вид - тревогата по сърната го е забавила доста.
Идеята не е, че не трябва да ти пука за нищо, или че той е постъпил зле, като я е взел за домашен любимец, а това, че чувствата му са го обвързали. Според будистите няма нищо лошо да обичаш някого, но да не се привързваш към него - което, както казах, е почти невъзможно (или поне - възможно само за единици хора).
Още нещо - в притчата става дума за положителна привързаност, омразата и негативните емоции, също са привързаности.

# 577
Любовта е чувство, привързаността също. Както и омразата.
Привързваме се, както към хората, които обичаме, вероятно и така към хората, които мразим.
Не ми е ясно как може да обичаш без да се привързваш. То тогава не е обич, не е любов. Та на мен ми е мъчно дори, ако счупя любима чаша или чиния, беше ми мъчно за стария лаптоп, говорех му все едно беше живо същество/не съм луда, де, само малко Stuck Out Tongue Winking Eye/, какво остава за любими хора.

# 578
Според мен имат предвид някакъв друг тип любов - божествена любов към всичко и всички. Като тази, която проповядва Христос, която за мен е абсолютно непонятна.

Цитат от Гугъл:

Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят.....

Матей 5:44

Скрит текст:
Менторът на Кастанеда - дон Хуан също говори за привързаността, въпреки, че той няма много общо с будистите. Веднъж казва на Карлос, че е привързан дори към л+ната си, което пречи на напредъка му по пътя на познанието Joy

# 579
  • Чужбина

Това да си над своята сексуалност,е малко като да кажеш ,че си над самия себе си,каквото и да би означавал изразът..
Човек би трябвало да издига секса в култ наравно с всеки творчески акт,но за жалост сме програмирани в диаметрален стоеж от тая теза..
Аз вярвам,че на хората умишлено е вменено чувството за срам и първородния грях,а целебатството при "свещениците" е с цел да съхраняват енергията си.

В миналото понякога е било и въпрос на оцеляване заради болестите. А после моногамията е станала важна заради отглеждането на децата.

Но вдешно време не виждам да има голямо подтискане на тия неща. Напротив, в някои държави на децата още в детската градина им обясняват, че са сексуални същества и че има различни видове секс - жена с мъж, мъж с мъж, жена с жена и т. н.
Ама не виждам това да води до по-уравновесена младеж. Точно обратното, съвсем им се объркаха представите за света.

В "Прекрасния Нов Свят" Хъксли обяснява, че (в това прекрасно бъдещо общество) още малките деца си играят на сексуални игри в институциите, където са отглеждани колективно.

Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят.....

Матей 5:44

Тц, едва ли някога ще "израстна" дотам, че да послушам тоя завет. Grinning

# 580

Ами борбата не е външна, а вътрешна, т.е. гледаш си себе си (маалко близките си - в смисъл мааалко можеш да им повлияеш и на тях, но не можеш да изживееш техния живот така да се каже), ти да се променяш и да израстваш. Поне да се опитваш. Аз май съм се отказала да променям света. Малко е депресиращо в началото.
Мен пък ми изскочи друг въпрос: не трябва да ходим към светлината след физическата си смърт, защото пак ще бъдем върнати на Земята, нали така? Обаче аз ще искам да се върна, за да съм близо (евентуално) до душите, които са ми близки. Значи какво - трябва да убедя и тях да не отиват към светлината след физическата им смърт.
Това ми вади следния спомен от съветите на духовен човек: "Не се привързвай към който и да е човек, не е нужно да имаш приятели, така животът е по-добър и по-лесен." Помня, че хич не ми хареса. Grinning
Ако това е вярно, значи би означавало, че човек се връща на земята само ако е свързан емоционално с други души и иска да е около тях? И този, който няма такава потребност, по обратната логика си е "самодостатъчен", "извисил се" , и няма нужда от връзка с други души?
Скрит текст:
Само да добавя, че не харесвам Фройд изобщо. Не само , защото е скучен, а маниерът му на мислене ме дразни ужасно.

Именно..
Но разберете,че при тези фази,любовта продукт на егото,отстъпва място на алъруизма..
Не,че спирате да си обичате детето,но го обичате по друг начин от други висоти..
Баща ми бе най-близката фигура и най-любимото същество за мен.
Загубата му,срина основите на света ми.
Сега..Съдбата,моята вярна приятелка,ме срещна с друга негова инкарнация от женски пол..И синът ми и баща ми,са инкарнацииинкарнации на един Аз,но обичам и дваматадвамата по коренно различен начин.
А жената за която говоря..Преди 5 мин.бях при нея,ежедневно отивам да я видя,знам,че това е татко,но просто не е същото..Не мога да изпитам тая обич и това си е..
Извличам ползите и уроцитеуроците от тая ситуация и за пореден път осъзнавам,какво нещо е егото..
Тази жена направи много за мен в най-тежките ми периоди,татко почина в ръцете и,бяхме двете в тоя момент,но тя го държеше,помня как го галеше и успокояваше..
Така,че всичко зависи от нас самите..От егото и настройката ни..
.

П.п
Сега промивките относно секса са в друга крайност,шибай всичко дето ти попадне,вкл.и деца,няма проблем..
Да не бъркаме толерастията със свещения сексуален акт

# 581
Искам да попитам нещо много странно и налудничаво. Възможно ли е някой да се инкарнира докато е жив. В смисъл да се инкарнира в две тела в един времеви отрязък.
Ще обясня доколкото мога. Да инкарнира част от себе си, духа си, в друго тяло, в един време отрязък, в един живот и последователно влизащ в едно семейство. Малко е лично и не искам да споделям подробности, но имам някакви такива усещания.

# 582
KAKBO? , По какво се усеща според теб такава "инкарнация", тоест, как разбираш това? И как точно е инкарнация на баща ти, -в смисъл, той и тя са част от една и съща душа?

Питам, защото в момента имам контакт с човек, за който споменах в един друг пост по-нагоре, за когото имам чувството, че той съм аз... И не визирам с това мои чувства към него, а просто душевността, разбиранията, реакциите, даже недостатъците, всичко... и се питам дали не съм побъркана... 

# 583
Искам да попитам нещо много странно и налудничаво. Възможно ли е някой да се инкарнира докато е жив. В смисъл да се инкарнира в две тела в един времеви отрязък.
Ще обясня доколкото мога. Да инкарнира част от себе си, духа си, в друго тяло, в един време отрязък, в един живот и последователно влизащ в едно семейство. Малко е лично и не искам да споделям подробности, но имам някакви такива усещания.

Прочете ми мисълта. Точно това исках да питам...и ако да- как и защо...

# 584
Да не ставам специалист по всичко ,но в книжките пише ,че душата слиза с определено количество енергия,тоест не с цялата си сила, а с част от нея.То всички определения са условни, мисля ,че усещам зареждането на една дума и какво точно влага човек като я казва,ама и това не е доказуемо.Та  да се преродиш  два пъти ти в един отрязък според мен е възможно ако не си с пълен капацитет на зареждане.То и " у дома" остава част от тази енергия, за нея  се държи танката сребърна нишка,възката ни с онзи дом.
Но такива хора ,преценили, че не им трябва много енергийно роле в точно този живот може да сбъркат и да не им достигне.Тоест да си отидат рано.

Какво?,кеф ми е да си говорим ,мисля, че разбирам точно какво казваш.Че то интерпретации да искаш.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 15:26 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт