Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
"Образование" никога не е равно на диплом от училище.Но един семпъл човек трудно  се замисля ,за да стигне до прозрения.Този интернет направи възможно срещането на разни еднообразни хора,че иначе някои  са  доста далеч.
Светъл пример, някои бягат от книга като дявол от тамян ,има много такива.Няма как до намерят мисъл  в светоглед на хапване ,пийване и тези неща...
Валери Петров измисли хвърчащите хора ,мислещите  са още по-малко.Дефицит.
Интуитивното наистина е едно от чудесата,рожба на минал опит ,прозрение  ,канал във вселената или неразвито сетиво?но занимава  усамотените.

# 61
  • Бургас
Какво е Мер КА БА ако може да обясните?

В Древния Египет, първичният модел се е казвал Мер-Ка-Ба. Това са били всъщност три думи, не една. Мер означава вид светлина, която се ротира в себе си. Ка означава дух, в този случай човешкия дух. И Ба означава човешкото тяло – въпреки, че също може да означава и идеята за Реалност, която има духа. И така цялата дума на древноегипетски означава въртяща се светлина, която може да отнесе духа и тялото от един свят в друг.
Тази идея за Мер-Ка-Ба като средство за възнесение не е нова. Тя е много, много стара. Как всъщност е Мер-Ка-Ба? Технически, това е електро-магнитно поле, което е на около четири градуса по Келвин, което се намира най-напред в регистъра на микровълните – поне в третото измерение – то е изцяло геометрично като природа. Специфично, използваната геометрия се нарича ‘Сакрална Геометрия”, като този специфичен геометричен модел се намира в моделите на творенията във всичко Сътворено.
Мер-Ка-Ба полето е невероятно сложно, включвайки петте Платонови твърди форми и други сакрални полиедри. Вярва се, че то се простира във всички възможни измерения и паралелни светове, и че вероятно може да променя своята природа от електро-магнитна в каквато е подходящо.
И да, абсолютно, Мер-Ка-Ба, е живо. То е живо поле, не просто механично поле от енергия. И защото е живо поле, то отговаря на човешката мисъл и чувства, които са начините са свързване с него. Така че „компютърът’, който управлява Мер-Ка-Ба полето е човешкия дух и сърце. Възможностите са безгранични.
Знанието за Мер-Ка-Ба е добре познато на повечето от най-властните правителства на света. Сигурен съм, че нашето правителство е използвало Мер-Ка-Ба в Експеримента Филаделфия 1943 и в Експериментите Монток от 1983 – в техните екперименти с контрол на ума, изследванията на измеренията и в контролирането на климата. И съм също сигурен, че Русия използва Мер-Ка-Ба в нейните шпионски програми и защитни системи.

# 62
Цитат
 Мер-Ка-Ба...Вярва се, че то се простира във всички възможни измерения и паралелни светове, и че вероятно може да променя своята природа от електро-магнитна в каквато е подходящо

Ще падна от стола..Къде ги 4етете такива бисери?
Имате ли идея,ква енергия е нужно да притежава едно същество,3а да може меркабата му да " се простира във всички възможни измерения и паралелни светове"?
То,ако разполагахме и с една хилядна от подобно количество,щяхме бе3 проблем да регенерираме органи и тъкани,да левитираме и още много други "чудеса"Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 12:00 от Какво?

# 63
Благодаря. Да чела съм подобни материали, но не под това име, но като цяло се има едно в предвид - КОНТРОЛ.

# 64
Цитат
 Мер-Ка-Ба...Вярва се, че то се простира във всички възможни измерения и паралелни светове, и че вероятно може да променя своята природа от електро-магнитна в каквато е подходящо
Ще падна от стола..Къде ги 4етете такива бисери? Имате ли идея,ква енергия е нужно да притежава едно същество,3а да може меркабата му да " се простира във всички възможни измерения и паралелни светове"?То,ако разполагахме и с една хилядна от подобно количество,щяхме бе3 проблем да регенерираме органи и тъкани,да левитираме и още много други "чудеса"Simple Smile
Приказки от 1001 нощ.  Grinning Като гледам как за цъфнали, вързали и залевитирали практикувалите меркаба...  Grinning Grinning Единствено насериозно бих взел думите на Тот Атланта, ако ми се появи в плът и кръв и ми обясни.  Grinning

# 65
Меркаба не се практикува.Все едно да кажеш "практикувам бъбрек"..Практикуват се методи за правилно функциониране и развитие

И Тот си е една програма..

# 66
Мариачи, кажи, дали това, което съм написала за измеренията, може да се разбере от човек, на който не му хлопа дъската, моля Grinning Grinning Grinning
 Брайън Грийн популяризира тези идеи и научните им съответствия вече десетилетие и повече. Не са нови и измислени, за разлика от  МЕР КА БА , което никой не може да каже от где се взе, но пък нещо като се повтаря безкрай може да се приеме като факт, заради мултиплицирането.

Да е нещо ново,ново..Колко да е ново?
Цитат
Merkabah/Merkavah mysticism (or Chariot mysticism) is a school of early Jewish mysticism, c. 100 BCE – 1000 CE, centered on visions such as those found in the Book of Ezekiel chapter 1, or in the hekhalot ("palaces") literature, concerning stories of ascents to the heavenly palaces and the Throne of God. The main corpus of the Merkabah literature was composed in the period 200–700 CE, although later references to the Chariot tradition can also be found in the literature of the Chassidei Ashkenaz in the Middle Ages.[1] A major text in this tradition is the Maaseh Merkabah (Works of the Chariot).[2]
https://en.wikipedia.org/wiki/Merkabah_mysticism

Тема на друг разговор е защо нари4ат и самото у4ение по то3и на4ин..Просто няма смисъл и логика..

Меркаба е и фа3а и състояние и форма..

# 67
  • Чужбина

И Тот си е една програма..

Какво?, имаш ли време да обясниш, защо Тот е програма?

Четох Изумрудените скрижали на английски и ги намирам за mindblowing.

То там буквално е описано пътуване на съзнанието извън тялото:

Then in my heart grew there a great longing to
conquer the pathway that led to the stars.
Year after year, I sought after wisdom,
seeking new knowledge, following the way,
until at last my SOUL, in great travail,
broke from its bondage and bounded away.

Free was I from the bondage of earth-men.
Free from the body, I flashed through the night.
Unlocked at last for me was the star-space.
Free was I from the bondage of night.

Now to the end of space sought I wisdom,
far beyond knowledge of finite man.
Far into space, my SOUL traveled freely
into infinity's circle of light.
Strange, beyond knowledge, were some of the planets,
great and gigantic, beyond dreams of men
.

И твърдят, че са написани преди 36 000 години. Изумително.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 18:18 от Eleonora_27

# 68
Eли,ще бъде дълго...Може би друг път,подсети ме след месец-два,4е с тая клавиатура ми писна / а-то ми е само с копи-пейст..мъка:))

п.п.Но принципно,вси4ко е програма,всяко съ3нание,и да се уповаваш на други програми,освен она3и която сам пишеш в процеса на съществуването си..То си е предателство към Себе,респективно -Бог.

# 69
Е, но да се уповаваш е едно, а да изпитваш симпатия или възхищение към някого - друго.

# 70
Eли,ще бъде дълго...Може би друг път,подсети ме след месец-два,4е с тая клавиатура ми писна / а-то ми е само с копи-пейст..мъка:))

п.п.Но принципно,вси4ко е програма,всяко съ3нание,и да се уповаваш на други програми,освен она3и която сам пишеш в процеса на съществуването си..То си е предателство към Себе,респективно -Бог.
Всичко е програми, но въпросът е, че някои програми може да са полезни в някакъв момент.  Grinning Каква програма ще напише едно дете, което е израснало сред алкохолици и невежи или отгледано от животни, каквито случаи има, и каква детето на банкери например??!  Grinning Все отнякъде се тръгва, въпросът е как избираш да се развиваш.

# 71
  • Чужбина
Може би, Какво? има предвид, че чуждите концепции ти подменят фундамента, т. е. промиват ти мозъка, така както правят религиите.

Да не се поддаваш на чужди влияния, обаче, е почти невъзможно за обикновен човек.

Обикновеният човек може само да усети, че нещо не е баш така, както му го представят. Има нещо гнило...или по-точно има нещо повече от редукционния материализъм, и има нещо изкривено в конвенционалните религии.

Затова "Западен Свят" заковава голяма част от зрителите пред екрана още в първите минути с въпроса:

"Някога съмнявала ли си се в същността на реалността си?"

# 72
Е, но да се уповаваш е едно, а да изпитваш симпатия или възхищение към някого - друго.
Така е

Всичко е програми, но въпросът е, че някои програми може да са полезни в някакъв момент.  Grinning Каква програма ще напише едно дете, което е израснало сред алкохолици и невежи или отгледано от животни, каквито случаи има, и каква детето на банкери например??!  Grinning Все отнякъде се тръгва, въпросът е как избираш да се развиваш.

Ще пише собствената програма,докато поляри3ираните индивиди цъка с е3ик и питат "Каква?, програма се пише,когато и3на4ално си по3ициониран в среда,която според техните собствени програми е определена като негативна или по3итивна"

Може би, Какво? има предвид, че чуждите концепции ти подменят фундамента, т. е. промиват ти мозъка, така както правят религиите.

Да не се поддаваш на чужди влияния, обаче, е почти невъзможно за обикновен човек.

Именно

Но това,4е нещо е трудно постижимо,не бива да ни отка3ва.Воля,стремеж,самодисциплина и самоконтрол..

п.п.Все неща дето яко ми липсват  Crazy

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 10:46 от Какво?

# 73

Мер - пространство/материя/поле
Ка- време/енергия
Ба- Монадата/респективно и Душата - т.е.формата/тялото/индивидуалността

При траките Съд- Ба = Ба влиза в Съд-а,изпълва го и така се създава Съдба

Аko нaпрaвим aнaлог с тороидa,нещaтa бихa били по следния нa4ин

Мер - прострaнство-мaтериятa вътре в тороидa.Под "прострaнство-мaтерия" , имaм предвид целия мaтериaлен aспект,всеки нaбор от мaтерия,вкл. тъмнa и aнти

Кa- Време-енергиятa вътре в тороидa.Вкл. и тъмнaтa енергия

Бa - Цялостнaтa формa/обвивкa нa торидa.Вкл. вътрешния кaнaл ,който обособявa вортексa.

Цитат
За да разберете концепцията за 4-тото измерение, което е време, е нужно само да си представите, че, за да срещнете някого, не е необходимо да сте на същото място, но е необходимо това да бъде по същото време.

Или..Просто трябва да разберем концепцията за геометри4ните фигури и да ги познаваме добре.3ащото всъщност 4овешкия мо3ък кореспондира с пространствените структури и според в3амовръ3ката между мо3ък - и3мерение,се сформира и геометрията на мисълта.Т.е. пътят/"линията" която рисуват ел.импулси в мо3ъка,когато пре3 него проти4а мисловна дейност.

Човешкият мозък може да създава структури в 11 измерения

https://www.vesti.bg/lyubopitno/choveshkiiat-mozyk-mozhe-da-syzd … zmereniia-6070639

Тук съм си поигрaлa с и3обрaжението и мисля,4е е съвсем рa3бирaемо

Т.е 4ислaтa от 0-лa до 13

Сaгaтa 3a Сириус и Оирон/вкл.и елементът: принц- бунтовник,7 святa,принцесa срещу крaлицa,вси4ко е описaно предполaгaм..Товa сa поръ4кови творби с предвaрително 3aдaденa история,която "aвторът" / все слу4aйни хорицa и3бирaт/ , трябвa дa рa3вие кaто фaнтaсти4ен ромaн,който уж е нещо ново,но рa3кa3вa същaтa основнa история кaто вси4ки остaнaли....

http://www.bg-mamma.com/?topic=1010447

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 12:46 от Какво?

# 74
  • Чужбина

Цитат
За да разберете концепцията за 4-тото измерение, което е време, е нужно само да си представите, че, за да срещнете някого, не е необходимо да сте на същото място, но е необходимо това да бъде по същото време.

Или..Просто трябва да разберем концепцията за геометричните фигури и да ги познаваме добре. 3ащото всъщност човешкия мозък кореспондира с пространствените структури и според взамовръзката между мозък - измерение, се сформира и геометрията на мисълта. Т.е. пътят/"линията", която рисуват ел.импулси в мозъка, когато през него протича мисловна дейност.

Трудно е обаче да си го представим, ако не сме тренирали абстрактно мислене (еле като са ни учили да зубрим, а не да мислим абстрактно).

Theory of Everything:

Ето тук още много добра геометрия:
https://www.behance.net/gallery/2437189/Theory-Of-Everything

Е8 е 248-измерен симетричен обект.

Между другото, употребяващите психоделици все обясняват, че виждат геометрични фигури (освен ангели, феи, светлинни същества и шутове) и разправят, че са влезли в матрицата при трип.

Скрит текст:

Поздрави на шаманите - древните специалисти по теория на струните и квантова физика.

Alex Gray Art:

Колкото до изчезването на всичко в черните дупки, се сетих за следния клип, който бях гледала преди в тубата:

Скрит текст:

15 минутки е, но е много интересен. Ленард Съскин много го харесвам, как обяснява нещата на идиоти като мен.

Важно: Информацията не изчезва в черните дупки. Създава се еквивалент на информацията, която е вътре в черната дупка, върху нейната повърхност.

По-късно самият Хокинг признава, че твърдението му, че инфото изчезва в черната дупка, е грешно.

Оттам и теорията за холографската вселена (което е метафора, естествено - не си представяйте, че вселената е холограмата, която познаваме).

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 22:58 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт