Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Нв съм претенциозна, по-скоро имам по-различна кино-култура. Доста богата (и не само кино), което за съжаление все повече ме затруднява с избора на филми. Фантастика обичам. Гледала съм Д. Линч още през 90те, книгите дори ги знаех наизуст.

Изобщо не отричам, че има хора, които са възпитани по начин, който предполага повече материализъм в подхода към света. Говорех само за себе си, че винаги ме е влечало да търся още и още, а трябва да крада време Sad

Елеонора, а има хора, които дори не се запитват. Ето, това е тужното. Защото ние наистина живеем в уникален свят, дадени са ни уникални възможности и неща, а унищожаваме всичко, включително себе си.

НАСА обяви снимки с висока резолюция от Марс.

За медитация съм чела много от Ш.Маклейн. Тя, мисля, че се води Ню Ейдж, но ранните й книги са много приятни.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 22:01 от Iza_

# 436
  • Чужбина

Елеонора, а има хора, които дори не се запитват. Ето, това е тужното. Защото ние наистина живеем в уникален свят, дадени са ни уникални възможности и неща, а унищожаваме всичко, включително себе си.

Има такива, ама не им ли мирише на гнило. Огледайте се...няма ли нещо гнило в тоя свят? И то даже и мирише, ама явно някои си запушват носовете.

Grinning

Моето скромно мнение е, че съм благодарна, че поне има някакви кинопродукции, които могат да накарат хората, които са си запушили носа, да се позамислят и да започнат да анализират. Ако започнеш да анализираш, ще стигнеш до извода, че нещо липсва в цялата картинка. А картинката около нас не е много логична, нали? Затова понякога си мислим, че светът е полудял. Щото липсва някаква много важна част, за да стане по-логична.

Ще погледна снимките на Марс. Първите бяха едни бледи, нищо общо с представата за Червената планета.

# 437
Тези ли? https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6455669/NASAs-In … m-red-planet.html
Това, всъщност, са реални цветове, нали? А онези ярко оранжево-червените, са с филтър?

# 438
...
Ще пусна по-късно линк към по-систематизирана концепция.
Hug

Сега се чудя - има ли някакъв смисъл, в това, което съм написала по-горе?

...
Оо, аз не предявявам претенции какво да се пише тук. Просто искам да разбера останалите хора, тяхната гледна точка. Което естествено не винаги става.
Западен свят - естествено, че бях и съм запленена. Но не и от самото начало.
Всичко има смисъл. Hug Благодаря за долния линк. Ще го видя. '
...
Ина, аз не търся смисъла - по природа съм малко нихилистична и една голяма част от мен не вярва, че има смисъл... Все някаква частица се надява, обаче усещам, че е малка частица и надеждата не е особено силна. Митологията ми харесва от началото - откакто разбрах какво е, просто ми е интересна. Не само гръцката, а въобще.

За сънищата - навремето просто се вдъхнових от писаното от Кастанеда.
...
А за медитацията - просто ме привлича. Чувствам, че е нещо, което искам да усвоя (истинската медитация, не дремането). Обаче не ми се получава.
...
Човек се променя, така че ... нищо не се знае. За мен е важно да действаш, да опитваш. Не да чакаш чудото"' да се случи. Grinning
Аз все ще опитвам с медитация и все ... уж не намирам време. Да видим.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 08:51 от ina.ina

# 439

Не съм съгласна,нищо не ни е дадено,вси4ко е 4аст от нас самите и ние сме съ-автори и ко-творци на матрицата която обитаваме..Т.е.ние сме и творците и стопаните..Други са оне3и дето гостуват на планетата и пол3ват по бе3обра3ен на4ин както нас като домакини,така и домът ни (планетата)

Ш.Маклейн има доста общо с проектите Монро и илуминатската адженда..

# 440
Ели, прегледах линка за книгата на Джим Кийт - Контрол над ума. Верно набързичко - за около час. Ужасяващи истории са си това. Напомниха ми за Викторианска готика (сериал, който пак гледах по HBO). Това пак ми е история обаче. Ако имаш нещо за квантовата физика, може да се пробвам. И не бързам, когато имаш време. Grinning
Какво, а откъде да сме сигурни, че ние сме стопаните, а не сме гостите? Или ако бяхме гости щяхме да го знаем? Какво да прочета по този въпрос? Писала си и за астрала, нива - и това ми е интересно също.
Да ви кажа, чета с доза скептицизъм, някъде и с повече доза оптимизъм, щото иначе ... Grinning

# 441

Не съм съгласна,нищо не ни е дадено,вси4ко е 4аст от нас самите и ние сме съ-автори и ко-творци на матрицата която обитаваме..Т.е.ние сме и творците и стопаните..Други са оне3и дето гостуват на планетата и пол3ват по бе3обра3ен на4ин както нас като домакини,така и домът ни (планетата)

Позната ми е и тази гледна точка, но трябва да съм крайно категорична, за да твърдя мнения като твоите. А аз не считам, че разполагам с толкова информация.
Кое конкретно от написаното от Маклейн имаш предвид, че обслужва интересите им?

# 442
  • Чужбина
Ели, прегледах линка за книгата на Джим Кийт - Контрол над ума. Верно набързичко - за около час. Ужасяващи истории са си това. Напомниха ми за Викторианска готика (сериал, който пак гледах по HBO). Това пак ми е история обаче. Ако имаш нещо за квантовата физика, може да се пробвам. И не бързам, когато имаш време. Grinning

Има, но в момента се прави. Става въпрос за Квантовата Холограма и за съзнанието. Ще пусна линк, когато материлът е готов.

# 443

Позната ми е и тази гледна точка, но трябва да съм крайно категорична, за да твърдя мнения като твоите. А аз не считам, че разполагам с толкова информация.
Кое конкретно от написаното от Маклейн имаш предвид, че обслужва интересите им?

Що?
Кво ти пре4и да трупаш инфо?
Наблудавай природата..
И на животните ли е дадено нам си кво или то3и свят си им принадлежи по право,понеже са негова съставна 4аст?

П.П.Имам превид проектите на илуминати и 4е Мъклейн е 4аст от тях.

https://www.google.bg/search?rlz=1C1CHBF_bgBG814BG814&biw=15 … 10i30.10koxMjg4lc

# 444
Какво, много добре те разбрах, какво имаш предвид, но моля те, не ми давай линк към Google, защото това означава, че критичният анализ при теб липсва и приемаш, каквото ти попадне написано в Интернет пространството. Ако пусна търсачка и аз мога да го намеря, но аз питам, какво от напиданото от нея ти дава основания да го мислиш: конкретно! А не статийки от други хора. И не съм й адвокат, но предпочитам сериозен разговор, а не сдъвкано напъни за текст от други.

И на другия въпрос също не отговори.

# 445
  • Русе
 Идеята, че всеки е освен част от системата и съдържащ пълната система от там и възможност да контролира реалността противоречи с илюминатските теории ,които обратно - въвеждат външна сила, регулатор.С една дума уж сме богът, ама има и външни сили със свръхсила.
  На Шърли Маклейн писанията ги избягвам, доколкото са ми попадали.На практика всеки може да си има каквито си иска идеи.

# 446
Според прочетеното от мен ,само някои са богове.
Уж сме Бог, ама на атомно ниво ,тоест далеч сме от цялостност и възможности.
И няма промяна в  отношението  на едни към другите, дори на един към останалите.Човекобог и   другите става.С малко различие, когато се съюзят Боговете човешки и властват заедно над останалия свят.Но и при илюминатите има ерархия,не са равни в съдружието.
Те са във връзка ,те разбират нещата ,те ги диктуват ...
Напоследък мисля ,че свободата е да се опазиш от всичките тези  или другата крайност,да изкопираш матрицата  и се слееш незабележим.Изпълнявайки механично ритуалите на матричните чипове имаш вътрешната свобода ,нещо като виртуална реалност.
За да го направиш се лишаваш и в двата случая от общоприети  луксове.Лукс за мен е да имаш повече от масата,нещо недостъпно ней.Май за това е борбата.И капанът да се бориш за благините,лишен от други благини.
Преосмислям и развитието на човечеството,бързо се завърта благодарение на техническата революция.Ако е на лента от появата на човека ,последните  десетилетия няма да се различават на картинките от бързина на кадрите.
И се питам дали си струват жертвите .

# 447
Боряна, ако се върна към темата за надарените и изключителните (Моцарт, например), как смяташ, на какво се дължи?
Факт е, че всички те "заплащат" за гениалността си с особен жизнен път, който изминават.

# 448
  • Чужбина

Ш.Маклейн има доста общо с проектите Монро и илюминатската адженда...

Изобщо не мога да ги оправя, кой кой е.

Ясно е, че войната е за съзнанието / ума на хората, но кой е добър, кой е лош...не мога да ги клафицирам и подредя нещата.

Едно е може би категорично ясно: Най-голямата отврат са материалистите редукционисти, които обясняват на хората, че не са нищо повече от амеба с мозък, а основната цел в живота е да трупаш материал, за да живееш в лукс няколко десетилетия. А онези, които смятат, че има и нещо друго, нематериално, са за лудницата и даже трябва да ги диагностицираме с психоза, щото пречат на останалите да разсъждават трезво, рационално и материалистично.
Всеки, който не вярва на Стивън Хокинг, че всичко е станало съвсем случайно, е ненормален.

# 449
Боряна, при Кастанеда има нещо подобно на концепцията, която описваш (написано преди качеството на романите му да започне рязко да пада) - дон Хуан го учи как да се откъсне от енергийната зависимост, в която го държи обкръжаващата среда. Това се случва, естествено, след дълъг период на обучение, изпълняване на определени "магически" действия и след като ученикът се научи да "вижда". Би трябвало като се огледа да може да види "линиите на света" - Кастанеда ги описва като блестящи нишки (мрежа или паяжина), които са навсякъде - покриват всичко, дори и небето. Видиш ли ги веднъж, това е признак, че си свободен и независим.

Ако се питаш от какво, ще започна малко отдалеч - човешките същества имат яйцевидна енергийна обвивка (пак според дон Хуан), която се изяжда от нещо периодично и после бавно израства, но по-нестабилна (и пак се изяжда - така, докато човек не умре) - т.е. това "нещо" периодично "дои" хората, като събира енергията им. Когато човек се научи да се откъсва от света (не в стандартния смисъл - един вид, след като стане шаман/магьосник/човек на Знанието), "нещото" вече не може да яде неговата енергия - тя се стабилизира, запазва и натрупва и човекът претърпява трансформация. Самите "неща" са доста неопределени - шаманите са ги виждали - знаят, че ядат енергия и летят и ги наричат "летачите" (най-общо ги описват като големи черни неща, които летят в небето - няма детайли, не се знае какво са те). Според дон Хуан, те ни отглеждат(нас, хората), като във ферма (естествено, това е опростено и примитивно виждане, но може шаманите да са напипали някаква истина, която тепърва ще се изяснява).

Общи условия

Активация на акаунт