Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 590
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Не, в смисъл, че точно техните ценности и култури ще вземат превес. От запада непрекъснато пропагандират толерантност между расите и народите, равенство между половете, превес на науката над религията, но това са концепции, които никога няма да станат универсални. Хабят се напразно.
Точно културните и моралните ценности на мнозинството от човечеството ще се запазят и наложат - всичко друго е на приливи и отливи.

# 421
  • Чужбина

В една театрална постановка от началото на 90те, "Реквием" бе използван за музикален фон. В нея участваха Ивайло Герасков и Андрей Баташов. Баташов ни напусна, а постановката бе по пиесата на също млад умрял автор ("В самотата на памуковите полета"). Невероятна музика.

https://m.youtube.com/watch?v=TUt4DfGnyJQ  

Покъртителни сцени. Милош Форман буквално бърка в душата на зрителя.

Божествена музика...

Преди бях пускала клипче за Ерик Долард, наричан втория Тесла. Той самият говори много за музиката.

The Power of Music:
Скрит текст:

Саундът на клипа е много зле, но има субтитри.

Ето и още едно със субтитри за мощта на музиката:

Скрит текст:

Какво? преди бе писала, че в момента, в който има съмнения, че има Бог, поглежда в очите на сина си.

По същия начин се чувствам, когато слушам Болерото:

А Мая Плисецкая (или по-скоро Морис Бежар) може да ти разбие фантазията за божественото:

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 15:06 от Eleonora_27

# 422
Цитат
Всичко това са обширни теми, които могат да са основа на дълги дискусии, подкрепени с фактологичността на стари книги като тази. Още един пример за такъв интересен факт е, че Франсис на много места настоява, да се ползват черни котки (като в Експеримент 23). Малко по-натам в българския превод на книгата ще се окаже, че, в действителност, какъвто и предмет да се натърка в козината на жива черна котка, той винаги добива точно определен заряд. Тъй като електростатичните заряди са еднакви по всичките си признаци, но всъщност биват положителни и отрицателни, такива сигурни експерименти, които неизменно произвеждат винаги един и същи заряд, са незаменими за аматьора изследовател. (Според мен това има общо с меланина, защото засяга и черните зайци.) Нима това не възбужда любопитсвото на средностатистическия непросветен окултист, за който черната котка е всичко останало, по най-идиотския начин, но не и пособие с истински практична насоченост?

Електростатиката - "същността на живота и съществуването"
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=417.0

# 423
  • Чужбина

Харесвам Илон, но понякога върши глупости - примерно връзката му с въртиопашката Амбър Хърд. Разбирам да е нещо мимолетно, но тя си беше внушила, че ще се женят и ще имат деца (малко след като каза в пресата, че иска дете от него, той я разкара - явно не са се доразбрали).

Скрит текст:
И трите жени (първата, втората (тази от Западен Свят) и змията Амбър) изглеждат почти по един и същи начин. Като всеки алфа мъж, той си ги избира по външност, а не по душа.
Ето какво пише Джъстин за брака им в Marie Claire:
https://www.marieclaire.com/sex-love/a5380/millionaire-starter-wife/

И в бизнес инсайдер:
https://www.businessinsider.com/justine-musk-reveals-the-secret- … ming-great-2015-5

# 424
Скрит текст:
Може пък да си има тип и само такива да му допадат като жени... Майка му е кралица на красотата - може и това да му е повлияло.

# 425
  • Чужбина
Момичат, идвам да пусна едно клипче от тубата:

Само на английски е, но дори да не разбираш езика, имиджите говорят сами за себе си.

Вселената е Божествено творение и това, само един слепец може да го отрече.

# 426
Изчетох предишната тема. Има толкова много информация, че ... прегледала съм само малка част от нея. Митологията, въобще всичко свързано с история го прескачам. Чела съм, интересно е, но нямам полза от нея. Поне аз така смятам. Искам да разбера как да живея този живот добре, да се усъвършенствам в това тяло, да действам. Много материали са ми интересни, но са ми хаотични. Мислех, че ще намеря нещо подредено, но не съм успяла. Grinning
Та, Ели и Петя, защо искате да се научите да медитирате, да помните и да разчитате сънищата си? Така ще стигнете до повече познание и мъдрост? Ама пък нали човек, ако не е готов няма да разбере тази мъдрост. (не обяснявам добре днес, сън ме гони тези дни Grinning) Сега отворих Изумрудените скрижали, съвсем в началото съм, интересна ми е, вашето мнение какво е? (обсъждахте го някъде, но ... една глава закъде по-напред Grinning)

# 427
  • Чужбина
Изчетох предишната тема. Има толкова много информация, че ... прегледала съм само малка част от нея. Митологията, въобще всичко свързано с история го прескачам. Чела съм, интересно е, но нямам полза от нея. Поне аз така смятам. Искам да разбера как да живея този живот добре, да се усъвършенствам в това тяло, да действам. Много материали са ми интересни, но са ми хаотични. Мислех, че ще намеря нещо подредено, но не съм успяла. Grinning
Та, Ели и Петя, защо искате да се научите да медитирате, да помните и да разчитате сънищата си? Така ще стигнете до повече познание и мъдрост? Ама пък нали човек, ако не е готов няма да разбере тази мъдрост. (не обяснявам добре днес, сън ме гони тези дни Grinning) Сега отворих Изумрудените скрижали, съвсем в началото съм, интересна ми е, вашето мнение какво е? (обсъждахте го някъде, но ... една глава закъде по-напред Grinning)

Ина, аз самата искам да стигна до същината на нещата, защото знам, усещам, чувствам, че онова, на което ни учат в училище и което ни приказват по телевизията, не е цялата истина. Има нещо гнило...знам го, всяка клетка на тялото ми го знае.

Кажи ми, ти не бе ли запленена от началото на "Западен Свят" и по-точно от следното:

"Have you ever questioned the nature of your reality?"

Не би ли точно онова нещо, което те накара да се залепиш за екрана?

Колкото повече знаеш, толкова по-добре ще живееш. Защото животът всъщност се случва само в главата ти.

И колкото повече знаеш, толкова по-малко ще се ядосваш на дребните неща в живота, които те карат да бъдеш огорчен.

Какво е една тъпа глоба за неправилно паркиране в сравнение с цялото това божествено творение, в което живеем? Ние сме част от това творение и си заслужава да го изследваме дори от чисто любопитство.

Не става ли така животът много по-интересен и много по-смислен? Животът е много много повече от спане, ядене...и т. н.

Да, всичко е много хаотично в темата за Свръхестественото, но и не мисля, че целта е да е систематизирано. Тука всеки си пише свободно, какво мисли по даден въпрос.

Ще пусна по-късно линк към по-систематизирана концепция.

Hug

Сега се чудя - има ли някакъв смисъл, в това, което съм написала по-горе?

Допълвам се за сънищата си:
Искам да се науча да си спомням сънищата си, защото съм си внушила, че насън знам истината. Знам и всичко всъщност е много просто, много логично. Като се събудя, ми остава само това усещане, че съм знаела, но не помня, какво знам. Помня само, че всичко в живота прави много важен смисъл. Но не го помня, по дяволите.

Ти за какво искаш да си говорим в темата?

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 19:26 от Eleonora_27

# 428
Разсмя ми,питаш има ли смисълът мисъл.И аз понякога така се чудя на себе си.

# 429
  • Чужбина
Разсмя ми,питаш има ли смисълът мисъл.И аз понякога така се чудя на себе си.

Grinning Grinning Grinning

Flowers Hibiscus

Ина, сега почвам да чета ето това в АА:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=299.0#post_link1

Ако имаш време, погледни го.

А ето тук има за Кабала (на когото му е интересно):

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=310.0

# 430
Аз систематично изчитам АА. "Западен свят" не съм го гледала. А според вас, защо е създаден, изобщо, с каква цел се правят такива филми?

# 431
Елеонора пуснах клипа - странно ми е, че пише, че излъчва на живо. Това някакъв канал ли е?

Ина, аз не търся смисъла - по природа съм малко нихилистична и една голяма част от мен не вярва, че има смисъл... Все някаква частица се надява, обаче усещам, че е малка частица и надеждата не е особено силна. Митологията ми харесва от началото - откакто разбрах какво е, просто ми е интересна. Не само гръцката, а въобще.
За сънищата - навремето просто се вдъхнових от писаното от Кастанеда. В неговите книги сънувачите правят интересни неща - създават си астрално тяло и обикалят навсякъде (дори в Космоса - май дон Хуан казваше, че шаманът може да отиде на Луната, но не и да си донесе камъчета от там). Могат да създадат собствен свят в сънищата си, който използват като убежище в определени ситуации. По-силните създават астрални проекции под формата на видимо изображение, подобно на призрак. Един вид - човекът е на две места едновременно. "Спи" си в стаята и в същото време изнася лекция пред група хора на място, което е отдалечено на стотици километри.
Кастанеда дава ясни инструкции, които човек трябва да следва, за да стане такъв (уж). Аз съм недоверчива, но ми се искаше да опитам - всичко това ми звучи страхотно... Естествено, не се получи нищо.

А за медитацията - просто ме привлича. Чувствам, че е нещо, което искам да усвоя (истинската медитация, не дремането). Обаче не ми се получава.

Сюжетите с вложени митология и мистика очевидно се правят за хора като мен Simple Smile Като се замисля, всяка любима книга, филм или сериал, които мога да се сетя, имат такива елементи.  Вероятно и създателите им са се вдъхновили от други подобни творби и са поели щафетата.

# 432
Абсолютно никога не съм си мислила, че няма смисъл. Дори не мога да разбера хората, които казват, че не вярват в нищо. Това е по-ужасно дори и от земния ад, според мен.

# 433
Ами, на мен винаги ми е изглеждало, че Буда и последователите му умишлено се откъсват от света точно затова, защото не вярват, че има кой знае какъв смисъл. С което не искам да кажа, че съм будистка - не съм никаква конкретно, просто ги харесвам.

# 434
  • Чужбина
Абсолютно никога не съм си мислила, че няма смисъл. Дори не мога да разбера хората, които казват, че не вярват в нищо. Това е по-ужасно дори и от земния ад, според мен.

Иза, аз съм възпитан атеист - възпитана така целенасочено от родителите ми. Аз съм възпитан материалист и такивата като мен често стигат до извода, че няма смисъл.

Представи си, какъв зор е за мен да пренебрегна всичко, на което съм научена, и да тръгна да търся смисъл.

Имаш различен бакграунд, затова не си си мислила, че няма смисъл.

Представи си едно момиче, възпитано да не вярва в нищо. Расте, учи, намира си мечтаната работа, общува с хора, с които са я учили, че трябва да общува. Тя, след известно количество години, започва да се пита "И кво сега, това ли е всичко?".

Аз систематично изчитам АА. "Западен свят" не съм го гледала. А според вас, защо е създаден, изобщо, с каква цел се правят такива филми?

Тук можем само да спекулираме.

Това, което мога да кажа е, че всичките продукции на братята Нолан ми харесват.

А доста сериали и филми съм гледала. Имам само няколко топ, в които съм откривала нещо ценно, което е релевантно за съвремието ни:

Западен Свят
Бойна Звезда Галактика
Останалите (The Leftovers)
Lost заради заигравката с времето, магнетизма, сътворението и това, къде отиваме, когато умрем.

Мога да добавя и Линчовия Туин Пийкс (само първите два сезона, защото третият е един малък ужас).

Иза, ти обаче си по-претенциозна и може би повече ще оцениш Линч.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 21:06 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт