Частни училища - информативна тема 22

• 54 905
  • 804
  •   1
Отговори
# 60

Всичко идва от липсата на общ регламент за срочността на договорите в сектора. Не е нормално да са едногодишни. Нормално е да са за целия срок на услугата; да си има подробни права и задължения, а не както са сега 3 реда; да има възможност за разваляне на договора и от двете страни; клаузи за лимитиране на повишението на цената и обвързването с някакви пазарни параметри, нови инвестиции и т.н.  Сега и ножа и хляба са в ръцете на училищата.

Абсолютно съм съгласна! Много точно казано. А и като се замисля отново, че е редно да ни се "дадат" парите, които се падат на нашите деца за държавното образование, които не ползваме...

# 61
Здравейте, може ли да ми дадете информация за Дорис Тенеди. Имам дете, което ще е 1 клас и съм се насочилакъм това ЧУ. Благодаря предварително!

# 62
  • София
Ножа и хляба са в ръцете на три-четири училища. Останалите се борят за всеки един ученик. А и безконтролното вдигане почва да става нетърпимо. Вчера гледах цени на частни училища в бялата чужбина и нашенци вече ги минават, в Цюрих средната цена е 8000 Евро. Май скоро ще ги ударим в земята и тях.
Не знам дали са 3-4, но за всички договори, които съм виждала (и то не само на най-коментираните ЧУ), важат нещата казани от Felice - общи приказки и почти никаква читава възможност за прекратяване на договора.

# 63
  • София
Здравейте, може ли да ми дадете информация за Дорис Тенеди. Имам дете, което ще е 1 клас и съм се насочилакъм това ЧУ. Благодаря предварително!

Вижте хорариума на обучението по английски и на този по БЕЛ и МАТ в Дорис Тенеди - езикът се учи по 15+ часа на седмица за сметка на по-малко часове по български и математика. Средната норма за частните училища е около 10 часа чужд език седмично и по толкова за другите два основни предмета. Не казвам, че е лошо, но вие си преценете дали ви устройва тази програма.

Училището не е лошо, посещавала съм го на място и съм разговаряла със зам.-директора и с учители на малките класове. Ние избрахме друго училище, но на няколко мои познати децата учат там и няма крайно недоволни. Тук в темата досега никой не е давал конкретен отзив от първа ръка (в близките теми назад). В годината, когато ние кандидатствахме - до края на януари бяха попълнили бройките за ПУК, после някои деца се отказаха заради прием в други училища или поради други причини - така че бройки имаше и за по-натам, ама не много.

# 64
https://bulprogress.com/

Една частна гимназия, която се оказва доста стара, но за мен беше абсолютна новост.

# 65
Много благодаря за изчерпателния отговор. Да, видях това за изучаването на чужд език .... все още избирам ЧУ. Вие в кое учите и доволни ли сте?

Вижте хорариума на обучението по английски и на този по БЕЛ и МАТ в Дорис Тенеди - езикът се учи по 15+ часа на седмица за сметка на по-малко часове по български и математика. Средната норма за частните училища е около 10 часа чужд език седмично и по толкова за другите два основни предмета. Не казвам, че е лошо, но вие си преценете дали ви устройва тази програма.

Училището не е лошо, посещавала съм го на място и съм разговаряла със зам.-директора и с учители на малките класове. Ние избрахме друго училище, но на няколко мои познати децата учат там и няма крайно недоволни. Тук в темата досега никой не е давал конкретен отзив от първа ръка (в близките теми назад). В годината, когато ние кандидатствахме - до края на януари бяха попълнили бройките за ПУК, после някои деца се отказаха заради прием в други училища или поради други причини - така че бройки имаше и за по-натам, ама не много.

# 66
  • София
Tanya.ileva, ние сме в Света София и засега сме много доволни. Имаме си две сладки зомбита HeartHeart, които се украсиха с паяци и гарги за Halloween, а аз още ям от сладките работи вечер преди лягане
Скрит текст:
защото сладкото не е полезно за децата, да не си помислите, че съм лакома Stuck Out Tongue Winking Eye

# 67
Хмм. Има и безплатни държавни училища. Никой не кара някого насила да записва детето си в частно.

Смяната на училище не е лесна, дори заради недостига на места.
Не пожелавам на никое училище водещият критерий за избор на ученици да бъде платежоспособността на родителите им.
При вопиющата липса на способни млади учители, критерият скоро ще е по-платежоспособните родители с достатъчно способни деца. Всъщност, вече е. Виждаме входни изпити за ПУК, въпреки високите такси.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 22:36 от Ezhko

# 68
Входни изпити за ПУК, въпреки високите такси, е имало за най-добрите частни училища откакто аз следя форума, т.е. поне отпреди 5 години. Всъщност знам, че е имало и преди това. Ако ти сега го научаваш, значи има много информация за ЧУ в начален и прогимназиален етап, която ти е убягнала и с която е по-добре да се запознаеш:-D

# 69
При вопиющата липса на способни млади учители, критерият скоро ще е най-платежоспособните родители с достатъчно способни деца. Всъщност, вече е. Виждаме входни изпити за ПУК, въпреки високите такси.

Замени "най" с "по" и ще си най-точен!

Онна, благодаря за новата тема! Grinning

За пръв път в живота си днес бях на родителска среща...такава...за каквато винаги съм мечтала!

# 70
Редактирах в първи пост таксите за обучение и транспорт на Питагор.
Забелязвате ли и други училища, които се нуждаят от редакция?

# 71
Редактирах в първи пост таксите за обучение и транспорт на Питагор.
Забелязвате ли и други училища, които се нуждаят от редакция?

Вкарай и тази гимназия, която постнах по горе. Булпрогрес.

# 72
В ПБ няма плуване включено в таксата както пише на заглавната страница, и извън таксата също нямат такава организация. Всички активности се заплащат допълнително.

# 73
Вижте хорариума на обучението по английски и на този по БЕЛ и МАТ в Дорис Тенеди - езикът се учи по 15+ часа на седмица за сметка на по-малко часове по български и математика. Средната норма за частните училища е около 10 часа чужд език седмично и по толкова за другите два основни предмета.
Прерових сайта на Дорис Тенеди, но не открих никъде конкретно да пише за хорариум на предметите. Вашата информация от личната среща ли е? Ние търсим училище за 1ви клас с разширено обучение на английски, подобно на Свети Георги, но там ми се струва прекалено висока таксата. Имате ли представа какви са приликите и разликите между Свети Георги и Дорис Тенеди касаещи учебния процес? Не ме интересуват подготовката и резултатите за НВО 7ми клас на училищата, а единствено добра преподаване по английски и възможност за допълнителни занимания следобед - групи по музика, математика, спорт, в зависимост от интересите на децата. Знаете ли дали преподават нейтив учители по английски?

# 74
smeshno щом английският език е водещ при избора можете да проверите:
1.https://www.bssofia.bg/
2.https://www.espa-bg.com/cont.php?page=school

В Еспа детето беше на FUN Day....имат страхотна организация и чудесни нейтив преподаватели.

Общи условия

Активация на акаунт